Biblia (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Bine, la cererea publicului iata, din "arhiva" mea proprie si personala, va supun atentziei un caz real(si mai am unu dupa), povestea unei partzi din viatza unei persoana reale, o poveste mai veche desigur, dar una pe care o stiu cap-coada suficient de bine incat sa nu vorbesc aiurea, sa nu fac speculatzii sau sa am banuieli/dubii si totodata una care sa se potriveasca scopului meu (adica eu sa stiu dinainte raspunsul corect, iar voi sa va straduitzi sa-l descoperitzi care-i! ).
Ma straduiesc sa mentzin povestea la minimul necesar de detalii,dar sa ofer pe cele necesare si suficiente ca sa putetzi judeca corect si evalua corespunzator, conform principiilor cestinesti din Biblie!

Iata:

Este vorba despre o fata, o fata normala, ca toate fetele,care s-a nascut intr-o familie obisnuita, a crescut relativ normal, trecand prin greutatzi nu chiar mici, dar nici din cele mai ingrozitoare posibil(unele probleme familiare, ceva boala care se putea sfarsi...definitiv...chestii ca mai toata lumea zic io!) si care la un moment dat s-a maritat cu un baiat pe care-l cunostea din copilarie...au avut nitzele "intampinari"(cum destule au!)...a venit pe lume un copil si...(aici apare "cotitura")... dupa o vreme, barbatul pleaca...la alta femeie ...si o lasa; 0 legaturi intre ei; ei si aceasta femeie,mama, aaaa...strans din dintzi si a mers mai departe, si-a vazut de viatza ei si de copilul ei si de serviciul ei, nu pot exact sa va spun cat a suferit de mult si in ce hal s-a chinuit, nu stiu ce sperantze mai pastra in ea si nici ce ganduri/planuri 'a mestecat' in vremea aia, dar cert este ca n-a umblat cu nici un barbat (cu toate ca oferte va datzi seama...a avut...chiar cu de-a sila ! dar a luptat si-a respins tot !!) nu s-a luat de bautura,nu s-a apucat de fumat sau de alte chestii, si-a dus traiul amar cum a putut ea si...si dupa ani...dupa multzi ani, barbatul ei i s-a rupt din capcana si s-a intors la ea si lucrurile au revenit pe fagasul lor, pe mai departe si-au dus viatza impreuna.

Pana aici a fost expunerea...si credetzi-ma de putetzi ca e destul de dureroasa si sa o scriu, si sa ma gandesc numai, chiar daca s-a terminat cu bine si chiar daca nu despre mine e vorba !
Mai departe, iata datele "suplimentare" cu care eu contribui aici si pe care zadarnic v-as pune sa le ghicitzi:

Aceasta femeie, aceasta persoana, nu este o necredincioasa, ca este botezata ortodoxa, dar nici tipul "bisericos" nu este, e firea ei tare poate, n-a umblat pe la biserici nici inainte sa cada necazul pe ea si nici in timpul ala sau dupa aia, ci tot "linia ei" si-a pastrat-o; acum dar, ce spun aici in public ei nu i-am spus si numai la o singura persoana am mai spus...pentru ca era cazul/conjuntura, insa, sub acoperamantul fragil al anonimatului despre ea afirm astfel: dintre toate rudele ei, femei si barbatzi(afara de copii), dintre toate persoanele care compun famila largita...nu stiu exact cate persoane ar putea fi,dar multe...matusi,unchi verisoare,veri,gradele celelalte,prin aliantza sau de sange,dintre toate rubedeniile ea este cea mai..."valoroasa" (caci "credincioasa" nu pot zice din pricina eventualelor obiectzii ce-as putea avea,desi eu pe asta l-as folosi!),este cea mai aproape de cer persoana, cea mai curata si cea mai de pretz - cereste vorbind !

Asta afirm si sustzin ca marturisec adevarat.

Acum urmeaza intrebarea pentru voi,pentru care vretzi sa va "datzi testul" (testul asta pseudo! si care nu este nici o capcana pentru nimeni ...sau macar sper eu sa nu fie,nu pentru asta am scris.)
Intrebarea este simpla:

De ce? sau Prin ce? este femeia asta 'mai sus' decat atata alta lume probabil-sigur mai umblata pe la biserica, mai practicanta de religie crestina!

Din partea mea, va indemn sa participatzi manifestat, scrietzi cum vi se pare si ce vi se pare, daca mai trebuie detalii mai pun,daca nu e ceva clar lamuresc,cine stie sa raspunda corect...inseamna ca stie si atat, nu premiez in nici un fel pe nimeni , cine nu stie sau spune cum nu este...atata deosebeste si atat, nimic mai mult.

Poftitzi !

Gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Intrebare pentru ManyHope: ea l-a iertat pe sotul ei ? ca ar fi putut sa-l primeasca inapoi din multe motive: sa aiba copiii un tata, sa aiba ajutor material, etc.
Daca stii amanunte, ce atitudine a avut ea fatza de sotul ei cand si dupa ce acesta s-a intors la ea ?

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
[br

daca as fi protestant nu stiu cum as dormi noaptea sa stiu ca merg undeva unde nu stiu prea sigur daca sau parca

va pup

www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant

mami de ileana si ioachim

Moama, gandacelule!
Eu zic sa-I multumesti lui Dumnezeu pentru ca esti atat de inteleapta incat ai ales ortodoxia si poti sa-ti faci astfel linistita beauty sleep-u'.
Si mai zic ceva: "Pentru ce judeci tu pe fratele tau? Pentru ce il dispretuiesti pe fratele tau? Caci toti ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata al lui Hristos" (Romani 14:10)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by ManyHope
La asta sa va raspundetzi fiecare, conform credintzei voastre !
(...io ma opresc aici si nu-mi mai expun convingerea asupra acestui punct, ca si asa am scris exagerat de mult si nu vreau sa mai ma trezesc cu alte luari... in balon !!!)

Pa!

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"

Chiar acum cateva zile am auzit intr-o emisiune la tv un citat din Sf Francisc de Assisi, care se pare ca ar fi spus asa (citat aproximativ): "Mergeti si propovaduiti Evanghelia peste tot in lume. Folositi cuvinte numai daca este absolut necesar."

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Nu-mi raspunde nimeni si mie la intrebarea cu "Tatal nostru"? De ce trebuie sa te rogi in camaruta ta cu "si ne iarta noua gresalele noastre" direct lui Dumnezeu, daca oricum gresalele alea nu se pot ierta decat prin mijlocirea preotului?

Many Hope, eu nu prea inteleg ideea din povestioara ta. Sugerezi ca faptul ca sotul persoanei respective s-a intors la ea e un fel de miracol divin? Sau ca i s-a dat de catre Dumnezeu ca un fel de rasplata pt calitatile personale? Ca nu imi dau seama cum sa iau intrebarea ta finala...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Denizel,n-am nimic cu tine,pacatele mele,ce sa am ? Am cu protestantismul problemele mele mai vechi, culmea ca nu in primul rind teologice, ci de procedura.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cataghe

Nu-mi raspunde nimeni si mie la intrebarea cu "Tatal nostru"? De ce trebuie sa te rogi in camaruta ta cu "si ne iarta noua gresalele noastre" direct lui Dumnezeu, daca oricum gresalele alea nu se pot ierta decat prin mijlocirea preotului?

_

Pai mai Catalina, de ce sa scrie asa? Pentru ca e suficient sa faci asa, nu?
Eu sunt convinsa ca Hristos a dat numai Apostolilor puterea de a dezlega oamenii de pacate. Daca pacatele nu ar fi iertate decat la spovedanie inseamna ca Jertfa a fost inutila, iar Dumnezeu este un tipicar care nu iarta pacatosul decat daca acesta a facut anticamera la preot. Cum ar veni, degeaba il rog eu pe Isus, cu lacrimi in ochi, sa mijloceasca pentru iertarea pacatului meu, ca El imi face discret un semn: da' pe la preot te-ai dus mataluta?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by cataghe

_

Pai mai Catalina, de ce sa scrie asa? Pentru ca e suficient sa faci asa, nu?
Eu sunt convinsa ca Hristos a dat numai Apostolilor puterea de a dezlega oamenii de pacate. Daca pacatele nu ar fi iertate decat la spovedanie inseamna ca Jertfa a fost inutila, iar Dumnezeu este un tipicar care nu iarta pacatosul decat daca acesta a facut anticamera la preot. Cum ar veni, degeaba il rog eu pe Isus, cu lacrimi in ochi, sa mijloceasca pentru iertarea pacatului meu, ca El imi face discret un semn: da' pe la preot te-ai dus mataluta?

Deci, ca sa pricep si io, pe contemporanii lui Iisus i-au dezlegat Sf Apostoli de pacate, ei nu spuneau Tatal nostru, ei nu se rugau la Dumnezeu, de aceea Iisus le-a dat putere la Apostoli... Pe noi ne iarta Domnul direct , noi nu mai avem nevoie de preotie...

Catalina, da cu painea noastra cum e, si pe aia o obtinem direct de la rugaciune?
Eu cand ma spovedesc nu reusesc probabil sa spun decat 1 la suta din "greseli", ca altfel ar insemna sa ma spovedesc de doua ori pe zi, si sa stau la spovedit ore...Plus ca unele le fac fara ca macar sa-mi dau seama...Asa ca nu mi se pare nimic redundant sa spun Tatal nostru si cand plec, si cand vin de la spovedit , si ori de cate ori am timp si dispozitie de rugaciune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by gandacelu
[br

daca as fi protestant nu stiu cum as dormi noaptea sa stiu ca merg undeva unde nu stiu prea sigur daca sau parca

va pup

www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant

mami de ileana si ioachim

Moama, gandacelule!
Eu zic sa-I multumesti lui Dumnezeu pentru ca esti atat de inteleapta incat ai ales ortodoxia si poti sa-ti faci astfel linistita beauty sleep-u'.
Si mai zic ceva: "Pentru ce judeci tu pe fratele tau? Pentru ce il dispretuiesti pe fratele tau? Caci toti ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata al lui Hristos" (Romani 14:10)

Aici nu e vorba de judecata, judecata se refera la pacate, nu la credinta.
"A tacea cineva buna credinta este mare primejdie, munca vesnica si groapa a pierzarii"( un Parinte)
"...porunca pe care a dat-o Dumnezeu: nu judecati ca sa nu fiti judecati, se refera la viata, si nu la dogmele credintei"(Sf Nicodim Aghioritul)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fdoina
[br

Deci, ca sa pricep si io, pe contemporanii lui Iisus i-au dezlegat Sf Apostoli de pacate, ei nu spuneau Tatal nostru, ei nu se rugau la Dumnezeu, de aceea Iisus le-a dat putere la Apostoli... Pe noi ne iarta Domnul direct , noi nu mai avem nevoie de preotie...

Deci, ca sa inteleg si eu:)? Cand il rog pe Isus sa mijloceasca pentru iertarea pacatelor mele, El face cum am mai zis: da' pe la preot ai trecut, donsoara?
In plus, eu nu cred ca Sfintii:) Apostoli au pledat pentru iertarea pacatelor prin intermediul lor. Aveau o lucrare mult mai mareata de indeplinit. Gandeste-te ca oamenii astia au suferit enorm de mult si, in cele din urma au murit pentru Isus. Nu prea ii vad propovaduind neamurilor innecate in idolatrie ca pacatele nu le pot fi iertate decat prin intermediul lor.
Stii vorbele lui Pavel: "Hristos in voi nadejdea slavei". Nu a spus: Hristos in mine nadejdea slavei pentru voi. Noi ne apropiem de El direct, nu prin intermediul ingerilor, sfintilor etc. El este intelepciunea noastra, viata noastra, nadejdea noastra de slava. Nu au nici o importanta regula aia sau cealalta sau aialalta.

Mergi la inceput