Biblia (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Elena, si eu admit ca ma pot insela, dar eu m-am nascut intr-o Biserica care isi revendica radacinile la Sfintii Apostoli, care are o traditie soborniceasca, si atata timp cat raman in Biserica, nu ma insel de capul meu......voi avea deci circumstante atenuante
Pe de alta parte, nu cred ca ma consider atotstiutoare si desavarsita, ti-am spus ca te inseli pentru ca asa definesc Sfintii Parinti aceasta incercare de a stabili singuri calea, fara ascultare, fara duhovnicie, bazandu-ne doar pe ce am citit, ce ne place si ce ni se pare ca e bine. Despre Sfintii Parinti as spune totusi ca sunt un pic mai avansati pe calea desavarsirii decat noi...
Si sa stii ca am fost si eu tentata sa-ti spun ca te consideri detinatoarea adevarului, atunci cand , cu cateva pagini in urma, ti-ai exersat talentul literar propunandu-mi niste modalitati "eficiente" de a verifica daca sunt pe cale...M-am abtinut, ca sa nu te necajesc...

Mama, ce aglomeratie la topicu asta...De cateva ori mi-a rafuzat mesajul, ca mereu posteaza cineva inaintea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

Doamne ajuta, fetelor!
am inteles ca m-ati pomenit ca as fi zis cumva ceva care contravine invataturii Bisericii, de asta am intrat aici, ca sa spun ca nu am zis niciodata ca un preot pacatos (toti sunt oameni, deci pacatosi) nu poate dezlega pacatele de la spovedanie - am avut o discutie extrem de lunga cu elena pe acest subiect, nu doar aici, ci si pe alt forum (nu cu ea, ci despre ea) - deci e un subiect care nu inteleg de ce nu este clar inca in ceea ce ma priveste, din moment ce niciodata nu am sustinut contrariul:(

un preot are harul Duhului Sfant pana la moarte, chiar daca e catherisit

dar este de dorit sa nu ajungem sa ne spovedim la un preot cu pacate grave stiute de toti, nu pentru ca nu ar fi valabila spovedania (adica nu pentru ca nu ni s-ar ierta pacatele) ci pentru ca spovedania in sine nu e un act estetic, gata, m-am spovedit, iuhu!, ea trebuie sa fie spre indreptarea sufletului nostru, iar un preot care nu are viata inalta, desi ne poate dezlega de pacate, cu siguranata ca ii va fi mai dificil sa ne dea acele sfaturi care sa ne ajute la o cresetere spirituala - sau, chiar daca ne-ar da acele sfaturi, noua ne-ar fi greu sa avem incredere in puterea cuvintelor lui

imi vine acum in minte o istorioara din Proloage care ilustreaza perfect ce doream sa va spun: un copil pagan a fost botezat si el a vazut in timpul botezului ca nu preotul a slujit, ci un inger, preotul fiind tinut legat de cineva (nu mai stiu amanunte). povestind aceste lucruri, unii crestini au cercetat si au aflat ca acel preot era catherisit, dar el nu spusese, si continua sa slujeasca - asadar, toata slujirea era valabila, deoarece prin el "actiona" Duhul Sfant, NU EL FACEA ACEA SLUJIRE

cred ca am fost suficient de clara acum

va rog sa ma intelegeti, eu nu voi participa la astfel de discutii, ultima oara am ramas cu un gust atat de rau, incat...

Treimea cea de o Fiinta sa va ocroteasca, iar protestantele sa nu uite sa-si puna mai ales intrebarile esentiale, acelea despre Dumnezeu, care inseamna si Duhul Sfant, care se transmite prin succesiune Apostolica

Doamne ajuta!
anca

www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

Hai, te rog frumos, vrei si tu sa participi la "pseudo-testul" meu ?
zi te rog "da"! --------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"

Nu stiu,posteaza si vad eu.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

inca un lucru, logic, matematic daca o luam si tot acolo ajungem: sa presupunem o situatie: eu ajung si ma spovedesc la un prot cu pacate grave, fara ca eu sa o stiu, asadar doar in capul meu (dupa cum sustine elena) spovedania este valabila - dar Dumnezeu da din cap si zice ntz ntz anco taica, degeaba te-ai spovedit, habar n-ai tu ce pacate are preotul asta, nu e valabil, acuma mori si te duci in iad

intreb: ce vina am eu in toata povestea asta, daca m-am spovedit cu toata sinceritatea si din tot sufletul? fara a sti, desigur, ca acel preot are pacate grave (caci el poate avea fara sa stiu eu)

sa inteleg ca Dumnezeu e nedrept? si ca noi nu suntem fiinte libere?

IAR daca stiam ca este atat de pacatos, de ce sa ma fi spovedit la el? asta nu inteleg! cred ca situtia elenei e putin ipotetica (desi stiu ca a trecut prin asa ceva, dar nu stiu si nu ma intereseaza daca stia sau ba ca acel preot e pacatos)

suntem datori sa ne cautam indrumatorul spiritual cu lacrimi pana il gasim, nu sa mergem la primul venit... nu? este vorba de sufletul nostru... pentru cine are urechi de auzit...

www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
am inteles ca m-ati pomenit ca as fi zis cumva ceva care contravine invataturii Bisericii,

Anca, a fost doar o neintelegere ! Irina a inteles gresit, ca TU ai fi spus ceva, dar eu am spus ca era vorba de acel teolog, Anastasia.

quote:
inca un lucru, logic, matematic daca o luam si tot acolo ajungem: sa presupunem o situatie: eu ajung si ma spovedesc la un prot cu pacate grave, fara ca eu sa o stiu, asadar doar in capul meu (dupa cum sustine elena) spovedania este valabila - dar Dumnezeu da din cap si zice ntz ntz anco taica, degeaba te-ai spovedit, habar n-ai tu ce pacate are preotul asta, nu e valabil, acuma mori si te duci in iad

Anca, de dragul adevarului, te rog sa nu imi pui in gura cuvinte pe care eu NU le am spus ! asta ai inteles tu, pentru ca nu ai citit cu atentie ce am scris eu !! eu nu aveam cum sa spun asa prostie !!
Eu am spus atit data trecuta cat si acum ca: Dumnezeu iti iarta pacatele si daca spovedania o faci in fatza unui perete !!!
pentru ca NU preotul iarta pacatele, ci numai Dumnezeu le iarta !!
Eu am spus ca asa cum inteleg eu lucrurile, Harul Domnului nu functioneaza intr-un preot nevrednic, care a ales calea pacatului ca mod de viata !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

o intrebare pt. fetele ortodoxe: cum capata un preot harul Duhului Sfant?

oricine e absolvent al Fac. de Teologie (sau seminar teologic sau institut teologic, nu ma pricep) si merge pe calea preotiei primeste automat acest har?

ManyHope, treci direct la testare, nu mai face studii de marketing :)

Catalina, bubi ma cheama! :))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elena
quote:

Anca, de dragul adevarului, te rog sa nu imi pui in gura cuvinte pe care eu NU le am spus ! asta ai inteles tu, pentru ca nu ai citit cu atentie ce am scris eu !! eu nu aveam cum sa spun asa prostie !!
Eu am spus atit data trecuta cat si acum ca: Dumnezeu iti iarta pacatele si daca spovedania o faci in fatza unui perete !!!
pentru ca NU preotul iarta pacatele, ci numai Dumnezeu le iarta !!
Eu am spus ca asa cum inteleg eu lucrurile, Harul Domnului nu functioneaza intr-un preot nevrednic, care a ales calea pacatului ca mod de viata !

Elena, dar aici chiar nu am spus ca ai fi spus tu asta, eu doar am facut o reducere la absurd ca sa imi sublinez punctul de vedere, ce am spus ca ai spus e povestea cu spovedania la un preot nevrednic, eu asa am retinut, ca ai trecut prin asta, daca am gresit, iarta-ma!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iubibubi

o intrebare pt. fetele ortodoxe: cum capata un preot harul Duhului Sfant?

oricine e absolvent al Fac. de Teologie (sau seminar teologic sau institut teologic, nu ma pricep) si merge pe calea preotiei primeste automat acest har?

nu, poti sa nu faci facultatea si sa fii hirotonit, si iarasi, poti sa o faci fara a fi preot

harul protiei se transmite asa cum au lasat Apostolii, prin punerea mainilor (vezi Faptele Apostolilor), in cadrul unei slujbe speciale.

elena, de ce spui ca daca te spovedesti unui perete e valabil, daca Hristos Insusi a spus: cui dezlegati pacatele vor fi dezlegate, iar cui le veti tine vor fi tinute? aceste cuvinte au fost spuse Apostolilor, care au transmis harul Duhului Sfant primit la Cincizecime prin punerea mainilor

daca as fi protestant nu stiu cum as dormi noaptea sa stiu ca merg undeva unde nu stiu prea sigur daca sau parca

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
elena, de ce spui ca daca te spovedesti unui perete e valabil, daca Hristos Insusi a spus: cui dezlegati pacatele vor fi dezlegate, iar cui le veti tine vor fi tinute? aceste cuvinte au fost spuse Apostolilor, care au transmis harul Duhului Sfant primit la Cincizecime prin punerea mainilor

gandacelule, eu cu drag ti-as raspunde la intrebarea ta, dar tocmai tu ai spus ca nu mai vrei sa participi la astfel de discutii si chiar n-as vrea sa te tulburi din nou, mai ales daca ar fi din cauza cuvintelor spuse de mine !
De fapt o parte din raspunsul la intrebarea ta l-am dat in paginile precedente, daca ai citi, probabil ca te-ai dumiri despre ceea ce cred eu si cum vad eu chestiunea.....
Problema e ca eu stiu de pe acum ca nu ai fi de acord cu mine si atunci spune si tu, are vreun rost ??
Daca totusi vrei si vrei :), atunci da-mi de stire si iti explic intr-un PM.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by conchita

pe de alta parte, am raspuns la fiecare intrebare care mi s-a adresat direct. cu lashii (aia care dau si fug inapoi in brate de moderator), badaranii si academicienii pe puncte nu am ce discuta.

ce am avut de spus,am spus.am subliniat doar ca tonul din unele vorbe poate jigni.si pt. ca m-am simtit jignita am raspuns(recunosc,din impuls).daca nu iau parte la discutie,nu inseamna ca nu urmaresc sau ca nu ma intereseaza. daca tu ma consideri lasa(banuiesc ca(doar?) in categoria asta m-ai bagat) e doar problema ta,dar nu incerca sa ma faci vinovata pe mine de felul in care ai inteles sa continui discutia cu hanen.personal nu mi s-au mai adresat alte intrebari(directe sau mai putin directe),cel mult cateva insinuari provocatoare la care nu am raspuns.

in orice caz,ar fi bine sa recitesti regulamentul,nr. 11 si,pt. orice eventualitate nr. 4 si 5.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput