Biblia (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by fdoina
[br

Aici nu e vorba de judecata, judecata se refera la pacate, nu la credinta.
"A tacea cineva buna credinta este mare primejdie, munca vesnica si groapa a pierzarii"( un Parinte)
"...porunca pe care a dat-o Dumnezeu: nu judecati ca sa nu fiti judecati, se refera la viata, si nu la dogmele credintei"(Sf Nicodim Aghioritul)

Doina, frumos ar fi sa ne dai citate din Domnul Isus, care cred ca depaseste cu mult in intelepciune pe Nicodim si pe nu stiu care parinte.
Isus a spus : "Nu judecati ca sa nu fiti judecati. Caci cu ce judecata veti judeca si cu ce masura veti masura, vi se va masura".
Eu cred ca Isus a vrut sa scoata in evidenta faptul ca judecata (chiar si a credintei) este un risc serios pentru cel caruia ii este imposibil sa aiba toate datele la indemana.
Ziua judecatii finale a pamantului (fapte si credinta) este in mana Aceluia care a fost nedreptatit grosolan de fiintele umane.
Hai sa ne abtinem de la a face rugaciunea fariseului: "Iti multumesc Doamne ca nu sunt ca vamesul acesta" si sa ne abtinem de la a da citate care sa ne sustina multumirea de sine si atotstiinta.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Fetelor (si baieti, care mai sunteti pe aici ), in NT, la 1 Timotei 2:5 ce este scris? Ca este un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, Omul Isus Hristos. Biblia e foarte clara. Daca omul vrea sa inventeze tot felul de metode pentru a ajunge la Dumnezeu indirect, il priveste. Dar atat timp cat eu ma pot ruga direct lui Dumnezeu, atat timp cat El ma indeamna sa ma rog Lui si imi arata si cum, de ce sa apelez la intermediari? Adica Dumnezeu nu e atent decat la un preot care se roaga pentru iertarea pacatelor mele?

E ca si cum daca as face ceva rau Flaviei sa zicem, nu ma duc la ea sa-mi cer iertare, ci ma duc la Elena sa ceara iertare Flaviei pentru mine. Ce rost are?

fdoina
cu protestantii si infailibitatea, aici ai scrantit-o cam rau...

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Daca cititi epistola catre Evrei, veti gasi mult material despre preotie si despre IIsus ca Mare Preot. De fapt, nici o alta carte din Noul Testament nu explica atat de clar si direct ca IIsus Hristos ramane "in veac" singurul preot.
"Dar El, pentru ca ramane in veac, are o preotie care nu poate trece de la unul la altul.
De aceea poate sa si mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin EL(nu prin preoti sau prin sfinti pentru ca traieste purururea ca sa mijloceasca pentru ei.
Si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfant, nevinovat si fara pata,despartit de pacatosi, si inaltat mai presus de ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalti mari preoti, sa aduca jertfe in fiecare zi intai pentru pacatele sale si apoi pentru pacatele norodului, caci lucrul acesta l-a facut odata pentru totdeauna, cand s-a adus jertfa pe sine insusi." Evrei 7.24-27.

Pentru a intelege care era slujba preotului, trebuie citit Vechiul Testament - de la jertfa Domnului Iisus, slujba preotiei a fost desfiintata din momentul in care perdeaua din templu a fost sfasiata (vezi Matei 27.51), iar acum, Hristos ca unic si Mare Preot slujeste in Templul din ceruri, pana la incheierea judecatii, cand va veni pentru a doua oara, sa-si intemeieze imparatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

quote:
Originally posted by mmag

Daca cititi epistola catre Evrei, veti gasi mult material despre preotie si despre IIsus ca Mare Preot. De fapt, nici o alta carte din Noul Testament nu explica atat de clar si direct ca IIsus Hristos ramane "in veac" singurul preot.
"Dar El, pentru ca ramane in veac, are o preotie care nu poate trece de la unul la altul.
De aceea poate sa si mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin EL(nu prin preoti sau prin sfinti pentru ca traieste purururea ca sa mijloceasca pentru ei.
Si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfant, nevinovat si fara pata,despartit de pacatosi, si inaltat mai presus de ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalti mari preoti, sa aduca jertfe in fiecare zi intai pentru pacatele sale si apoi pentru pacatele norodului, caci lucrul acesta l-a facut odata pentru totdeauna, cand s-a adus jertfa pe sine insusi." Evrei 7.24-27.

Pentru a intelege care era slujba preotului, trebuie citit Vechiul Testament - de la jertfa Domnului Iisus, slujba preotiei a fost desfiintata din momentul in care perdeaua din templu a fost sfasiata (vezi Matei 27.51), iar acum, Hristos ca unic si Mare Preot slujeste in Templul din ceruri, pana la incheierea judecatii, cand va veni pentru a doua oara, sa-si intemeieze imparatia.

adevar grait-a mmag

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Jocelyn, nu stiu daca am scrantit-o, da eu vad pe aici clar ca protestantii n-au alta temelie in credinta decat propria lor parere..."Daca eu cred ca...atunci e limpede ca...scrie clar...nimeni nu poate sa..."
Denizel, sf Nicodim n-o fi asa intelept ca tine, dar sigur e mai intelept ca mine...Ti-as da si niste citate din Domnul Iisus, in care El spune clar ca trebuie sa judecam, cand e vorba de credinta, dar mi-e teama ca e inutil si s-ar putea sa se mai simta si lezate unele fete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

quote:
Originally posted by denizel

[quote]Originally posted by gandacelu

daca as fi protestant nu stiu cum as dormi noaptea sa stiu ca merg undeva unde nu stiu prea sigur daca sau parca

va pup

www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe lentile si www.trekearth.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze pe pamant

mami de ileana si ioachim

Draga gandacelu, nu am nici un dubiu de genul asta. Daca sunt (si sigur sunt) motive pentru care n-as putea dormi noaptea acelea ar fi din cauza ca nu fac tot ceea ce am cunoscut!

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Doina, ce as putea sa-ti mai zic? Succes in continuare la judecarea (credintei) semenilor tai. Cu siguranta ca asta te va ajuta sa cresti din punct de vedere spiritual, iar Pacea nu va intarzia sa apara in sufletul tau.
Nu pot totusi sa nu te intreb: cand esti sincera? Atunci cand arati mustrator nuielusa protestantelor sau cand feliciti cu caldura fetele musulmane pentru ideea de a ne impartasi credinta lor? Nu cumva uiti in al doilea caz de pericolul de moarte al "tacerii" dreptei credinte, de care ne pomeneai mai sus?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Pseudo-Test(ul!)

Raspund la:

quote:
Originally posted by Elena

ea l-a iertat pe sotul ei ? ca ar fi putut sa-l primeasca inapoi din multe motive: sa aiba copiii un tata, sa aiba ajutor material, etc.
Daca stii amanunte, ce atitudine a avut ea fatza de sotul ei cand si dupa ce acesta s-a intors la ea ?

Stiu amanunte.Atitudinea ei fatza de el a fost buna. L-a primit inapoi si l-a iubit iarasi ca intaia data...atata doar ca i-a opus mereu rezistentza cand a fost vorba sa plece departe de casa ca sa lucreze...a preferat bani mai putzini da sa-l tzie pe langa ea, decat bani mai multzi si sa-l scape din vedere
Adica evident l-a iertat si nu din alte motive l-a primit inapoi, decat pentru ca dragostea ei pentru el a biruit ura care si-o capatase pentru el intre timp (lung!) din pricina celor intamplate.

...si mai raspund la:

quote:
Originally posted by cataghe

Many Hope, eu nu prea inteleg ideea din povestioara ta. Sugerezi ca faptul ca sotul persoanei respective s-a intors la ea e un fel de miracol divin? Sau ca i s-a dat de catre Dumnezeu ca un fel de rasplata pt calitatile personale? Ca nu imi dau seama cum sa iau intrebarea ta finala...

Idee? Ce "idee" ? Nu e nici o idee, decat am prezentat in linii generale o portziune reala din viatza cuiva....shi la urma am pus o intrebare simpla pentru un raspuns simplu. Asta e toata ideea.
Nici macar nu este "povestioara" mea,eu doar am povestit-schitzat ceea ce s-a intamplat...mai demult,este drept!
Nu sugerez nimic, absolut nimic nu am incercat sa sugerez dincolo de cele care le-am scris si intre care (zic eu!) deja se afla raspundul la intrebarea "pseudo-testului".
Barbatul s-a intors la sotzia lui pentru ca oarecumva a scapat din capcana in care fusese prins de o alta femeie,una fara barbat, una care mai prinsese pe cel putzin unu inainte de el tot asa captiv...pentru o vreme,da fugise si ala... adica ea nu era la prima isprava de felul asta si probabil nu i-a fost nici ultima asta de care pomenesc...am "zarit-o" pentru putzine momente o data si ce sa va spun decat ca sa-tzi dea lacrimile de povestea ei tragica ...saracutza de ea ...o victima neEevinovata ...a "porcilor de barbatzi" ...care "iubeste si lasa" ... dar e putzin zis dupa mine ca merita de fapt
Asadar precis in ce fel a scapat el de aia si daca printr-o interventzie de vreun fel sau cum, uite ca nu stiu exact si nici nu consider ca tzine de acest detaliu sa cumpaneasca cineva care ar fi raspunsul corespunzator la intrebarea de-am pus-o, ci pe baza celor din Biblie ar trebui (zic io!) sa se poata "ghici solutzia".
Iarasi,nu pot eu sa stiu daca "i s-a dat ei pentru calitatzile ei personale vreun fel de rasplata" sau ce fel ar fi rasplata aia nu stiu, nu stiu daca a fost ea ajutorata de Cer sau nu sa i se intoarca barbatul dupa atatzia ani de "umblare",astea sunt dincolo de subiect.
Reiau asadar pe scurt ca sa intelegi intrebarea:
- femeia a avut aceasta problema,
- a reactzionat asa cum am aratat
- si eu o declar o valoare pe femeia asta, o persoana cu totul deosebita, care chiar daca nu umbla ea cu "cele sfinte" si nu stie teologie probabil mai deloc, totusi o apreciez ca este cu un cap cel putzin peste muuuulte alte persoane care "au abonament" prin biserici...destule probabil ca nici pana la shold nu-i ajung macar in ciuda cunostintzelor biblice "'nalte" ale lor... Intrebarea finala este simpla: DE CE ? sau PRIN CE ?

Haide mai ca e si raspunsul la fel de simplu...imi pare ca-i mai simplu decat pentru ghicitoarea "Palarie-ntr-un picior, ghici Ciuperca ce-i?"
De ce nu raspunde nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Jocelyn, nu stiu daca am scrantit-o, da eu vad pe aici clar ca protestantii n-au alta temelie in credinta decat propria lor parere..."Daca eu cred ca...atunci e limpede ca...scrie clar...nimeni nu poate sa..."
Denizel, sf Nicodim n-o fi asa intelept ca tine, dar sigur e mai intelept ca mine...Ti-as da si niste citate din Domnul Iisus, in care El spune clar ca trebuie sa judecam, cand e vorba de credinta, dar mi-e teama ca e inutil si s-ar putea sa se mai simta si lezate unele fete...

Doina,sunt de acord,Sf. Nicodim a spus un mare adevar:n-avem voie sa judecam viata nimanui,dar dogmele credintei trebuie sa le trecem prin filtrul gandiri,altfel cum ne-am pastra credinta noastra curata?Ca daca nu judecam credinta nimanui,atunci de ce ortodox si nu martor a lui Iehova,mormon,baptist,budist sau altceva.Denizel,Doina nu te-a atacat cu nimic,ar fi frumos sa nu mai fi asa agresiva fata de ea.Nimeni nu ti-a judecat viata,asa ca linisteste-te.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Chiar asa ... [quote]...din mai multe ... n-ar fi mai fetelor mai de folos, decat sa va judecatzi reciproc care pe cine judeca sau "de ce nu judeca destul" X ori Y , n-ar fi mai bine sa judecatzi ceva din afara voastra, adica "ps-testul" de-am pus eu?

Mergi la inceput