Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(16)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Irina, unde a disparut linkul ala cu mama cu 7 copii? Ca eu cand l-am vazut, eram in mare fierbere, era ora de mancat, imbaiat etc, iar acu, ca venisem sa citesc, ia-l de unde nu-i...
Si unde citeste toata lumea despre ANDREEA , fetita care s-a dus la Domnul? Ca vad ca zic fetele am citit ca...si vreau sa citesc si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by lena

fetelor intru si eu sfios sa va spun ca am citit si faptul ca ea s-a spovedit cu cateva zile inainte...mi se face pielea de gaina cand mi-aduc aminte ce am citit...cred cu certitudine ca a ajuns direct in rai, scria asa de frumos, de linistit si fetitza ei are numele cel mai bun si frumos cu putintza Maria...Maica Domnului o sa o ocroteasca toata viata!!Dumnezeu sa o odihneasca in pace!!

Lena,si eu sunt socata de aceasta intamplare.Am citit ultimele postari ale Andreei,si m-am gandit ca uite azi esti,si in clipa urmatoare gata,te-ai dus.Ce poti sa mai faci,ce poti sa mai spui?Dumnezeu stie de ce a randuit asa.Si eu ma gandesc ca s-a dus in rai,caci a murit ca o mucenica,cum zic si fetele.Dumnezeu s-o odihneasca cu dreptii!
Fetelor,sa luam aminte,sa ne plangem pacatele si sa ne luptam lupta cea buna,caci nu stim cand vom fi chemate si noi sa dam socoteala.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fdoina

Irina, unde a disparut linkul ala cu mama cu 7 copii? Ca eu cand l-am vazut, eram in mare fierbere, era ora de mancat, imbaiat etc, iar acu, ca venisem sa citesc, ia-l de unde nu-i...
Si unde citeste toata lumea despre ANDREEA , fetita care s-a dus la Domnul? Ca vad ca zic fetele am citit ca...si vreau sa citesc si eu

Doina,interviul il poti asculta aici:http://www.ortodoxmedia.com .Te uiti in dreapta ecranului,si apesi pe"interviu cu o mama cu 7 copii".Chiar astept parerea ta,ca pe mine m-a impresionat foarte mult.
Iti dau imediat si linkul unde poti citi despre Andreea.
Uite-l:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69226&whichpage=7Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Doina,ai acultat interviul?Hai va rog eu acultati-l,sa-mi spuneti parerea voastra.Pe mine m-au atins cuvintele acestei mame pana in adancul sufletului.
In rest,ce mai faceti?Va pregatiti de post?Eu am fost azi si m-am spovedit,nu pot sa spun cum inca odata mi s-a adeverit ce mare e Taina Spovedaniei si cum lucreaza Duhul Sfant in ea.De ochii Domnului nu e nimic ascuns.Ca o pregatire pentru post,parintele mi-a sugerat sa citesc "Postul cel Mare" de A. Schmemann.Ati citit-o?Eu am inceput-o acum,e deosebita,m-a marcat mai ales un pasaj,fiindca a fost si acest eveniment trist cu moartea Andreei:"...noi traim ca si cum Hristos n-ar fi inviat din morti,ca si cum acest eveniment unic nu ar avea nici un sens pentru noi....pur si simplu uitam toate acestea-atat de ocupati,atat de adanciti suntem in problemele noastre cotidiene-si pentru ca uitam,cadem.Iar din cauza acestei uitari totale,din cauza acestei caderi si a acestui pacat,viata noastra devine din nou "cea veche"-neansemnata,trista si in cele din urma zadarnica-o peregrinare lipsita de sens care este calea catre un sfarsit al vietii fara sens.Reusim sa uitam chiar si moartea,iar atunci,in mijlocul vietii noastre "fericite" se apropie-infricosatoare,implacabila,absurda.Putem ,din cand in cand,sa recunoastem si sa marturisim feluritele noastre "pacate",neincetand totusi sa raportam viata noastra la acea viata noua pe care Hristos a descoperit-o si ne-a daruit-o.Traim ca si cand El nu ar fi venit niciodata.Acesta este singurul pacat adevarat,pacatul pacatelor,nesfarsita tristete si tragedie a crestinatatii noastre.
Daca pricepem acestea,atunci putem intelege ce este Pastele,de ceeste nevoie de Postsi ce implica acesta.Pentru ca abia atunciintelegem ca toate traditiile liturgice ale Bisericii,toate perioadele si slujbele sale,xista,intai de toate,cu scopul de a ne ajuta sa recapatam vederea si gustul acestei vieti noipe care atat de usor o risipim si o inselam."Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Irina, frumos spus, mi-ai amintit ce zicea Parintele Ghelasie "Astazi, putini se mai bucura ca a inviat Hristos, de parca lucrul acesta nu ne-ar privi si pe noi".

Iarta-ma, sper sa nu par nesimtita, asara cand mi-ai rescris linkul, era 11 jumate, si nu am putut asculta, ca se culcasera deja toti in casa, si deranjam, iar acum cand deschisei imi da eroare, zice ca linkul nu (mai ) exista...

Am avut o noapte alba, m-am tot gandit la Andreea C, aseara nu m-am culcat pana n-am citit la mamici de ian-febr, si pe urma nu reuseam sa adorm de ganduri...Mi-am amintit cum am plecat la spital s-o nasc pe Maria, cu lacrimi in ochi, ca -l lasam pentru prima data fara mine pe Iliuta, si nu puteam sa nu ma gandesc ca se prea poate sa-l las pentru totdeauna...asa a fost si la Ioana, numai ca acum aveam doua sufletele pentru care insemnam atata...E cutremurator. Cred ca nimic nu se poate compara cu durerea asta, poate doar durerea mamei care si-a pierdut un copil...
Am citit de curand o povestire emotionanta despre o mama cu doi copii, insarcinata pt a treia oara, care descopera ca are un cancer... spre sfarsit, ea marturisea, impacata, ca e o alinare sa stie ca nici chiar cei mai buni parinti nu pot face nimic pentru copiii lor, ca totul e cu ingaduinta lui Dumnezeu, si tot binele e in mainile Lui
Maica Domnului s-o aiba in paza pe micuta Maria si s-o ocroteasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Ce poti sa spui la atita durere, decit ca trebuie sa avem incredere. Moartea e sfirsit aici si inviere dincolo, trebuie sa credem ce nu vedem. Iar Maica Domnului va avea grija de fetita, sa nu ne indoim de asta. Nu mai am timp de forum zilele astea, va doresc o duminica frumoasa.

Mergi la inceput

Doina,iti dadea eroare fiindca nu scrisesem bine link-ul.Incearca acum din nou,ca merge.Uite,il mai scriu odata:http://www.ortodoxmedia.comAsa e,pe toti ne-a intristat plecarea Andreei la Domnul.Dar ca si crestini,sa avem mereu gandul asta,ca moartea e doar o trecere spre adevarata viata.Altfel vom cadea in deznadejde.Suntem calatori pe acest pamant,dar cat de des uitam asta...in primul rand pentru mine o spun...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Si eu tot la Andreea ma gtandesc intr-una, de cand am aflat.
Mi-e atat de greu sa inteleg de ce moare o mama la nastere...

Mergi la inceput

Duminica a 34-a dupa Rusalii (a Fiului Risipitor); Ap. I Corinteni 6, 12-20; Ev. Luca 15, 11-32; glas 2, voscr. 2Va doresc o zi frumoasa si sa va bucurati de Sf. Liturghie de azi!
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Irina, am ascultat interviul ala, pe mine cel mai tare m-a atins la sfarsit, cand a zis ca...geaba facem copii daca nu-i crestem cum trebe... si a spus cum ar fi un copil crestin(ascultator, smerit, harnic etc)...daca i-ai cunoaste pe ai mei...a, si a zis ceva de o mama criminala(aia io eram) In rest, e prea frumos ca sa fie adevarat!
Sper ca mai ramane linkul ala acolo, ca am mai vazut si alte titluri interesante, dar ...acum...sunt pe fuga

Mergi la inceput