Biblia (4)
Raspunsuri - Pagina 14
denizel spune:
Diane, vreau si eu nunta ca a taaa !!!!
Am fost o data la o ceremonie de nunta la Cernica si am bocit non stop. Superba a fost!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
dianette spune:
quote:
Originally posted by denizel
Diane, vreau si eu nunta ca a taaa !!!!
Am fost o data la o ceremonie de nunta la Cernica si am bocit non stop. Superba a fost!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
fdoina spune:
Hannen, nu cred sa fie crestin care sa gandeasca: ma, ce prosti evreii aia si ce rai, eu daca as fi fost acolo sigur as fi crezut...
Eu una sunt sigura ca as fi fost mai manioasa pe El decat trei sferturi din multimea aia...
Si in general, crestinii considera ca nu evreii L-au rastignit, ci noi il rastignim in fiecare zi prin rautatile noastre...
hannen spune:
Conchita,nu m-am aprins absolut deloc.Singurul lucru care ma deranjeaza este felul in care cineva se amesteca in discutie doar de dragul de a se amesteca,nu aduce nimic constructiv si jigneste.Apoi ma deranjeaza felul in care ma iei la misto.Cit despre cit de desteapta ma crezi(desi sincer nu conteaza)mi-am dat seama cind m-ai trimis sa consult dictionarul atunci cind imi vorbesti.
Si chiar nu inteleg de ce iti dai cu parerea asupra sufletului meu,mi-am dat eu cu parerea despre al tau??
Cit despre meserie,hmm ii las pe altii mai destepti
Irina,daca tie ti se pare un Dumnezeu dictator n-ai decit,dar mie nu imi vine a crede ca Dumnezeu ne-a creat sa fim asemenea Lui.Si partea cu "sa ne facem partasi prin har dumnezeiestii firi"ma depaseste de-a dreptul.
Dumnezeu a creat OAMENI,asa cum a creat ingerii ,asa cum a creat tot ce a creat El.Sa fim ceea ce ne-a creat,nu mici dumnezei.
Denizel,cum mai sa moara Dumnezeu???Tu,sau ceilalti oameni inteleg oare ca fara Dumnezeu nimic nu este posibil?Ca Dumnezeu este nemuritor!!!
De ce ar fi trebuit sa murim noi???Unde scrie asa ceva,cine a inventat asa ceva?Cum a murit El ca sa traim noi,Doamne ce grozavie
-------------------------------------------
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
(Coran 42:13)
Jocelyn spune:
hannen, nu a murit Isus Dumnezeu ci Isus Omul. Este o diferenta:)
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
irina.c. spune:
[quote]Originally posted by hannen
Irina,daca tie ti se pare un Dumnezeu dictator n-ai decit,dar mie nu imi vine a crede ca Dumnezeu ne-a creat sa fim asemenea Lui.Si partea cu "sa ne facem partasi prin har dumnezeiestii firi"ma depaseste de-a dreptul.
Dumnezeu a creat OAMENI,asa cum a creat ingerii ,asa cum a creat tot ce a creat El.Sa fim ceea ce ne-a creat,nu mici dumnezei.
....................
Hai sa clarific.Allah de care vorbesti tu mi se pare un dictator.Eu nu cred in acest Allah si nu cred ca este acelasi Dumnezeu care ne-a creat pe toti si in care credem noi,ca si crestini.Dumnezeul in care credem noi este total diferit de Allah,El s-a intrupat si ni s-a descoperit in Hristos.Nu mai adaug amanunte,ca a explicat Doina foarte clar,cred eu,acum cateva postari.
Denizel,cum mai sa moara Dumnezeu???Tu,sau ceilalti oameni inteleg oare ca fara Dumnezeu nimic nu este posibil?Ca Dumnezeu este nemuritor!!!
De ce ar fi trebuit sa murim noi???Unde scrie asa ceva,cine a inventat asa ceva?Cum a murit El ca sa traim noi,Doamne ce grozavie-------------------------------------------
Incerc eu sa-ti explic..Hristos e in acelasi timp Om deplin si Dumnezeu deplin.In Hristos firea Dumnezeiasca si cea omeneasca s-au unit fara schimbare,fara amestecare,fara despartire si fara impartire(Sinodul 4 Ecumenic)Hristos a murit ca om,sufletul Sau s-a desprins de precuratul Sau trup,dar Dumnezeirea nu s-a despartit nici de suflet,nici de trup.In Prohodul Domnului,din Vinerea Mare,se spune:"si cu trupul in mormant si cu sufletul in iad si cu talharul in rai a fost pretutindenea"Adica Domnul a fost in mormant cu trupul,in iad cu sufletul si pretutindeni cu dumnezeirea Sa.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
dianette spune:
quote:
Originally posted by hannen
hannen, noi credem in Sfanta Treime: adica in Dumnezeu revelat in trei persoane distincte: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Deci asta nu inseamna ca atunci cand a murit Fiul Sau, nu a mai existat Dumnezeu !
quote:
De ce ar fi trebuit sa murim noi???Unde scrie asa ceva,cine a inventat asa ceva?Cum a murit El ca sa traim noi,Doamne ce grozavie
Cand Dumnezeu a pus pe primii nostri parinti, Adam si Eva, in Gradina Edenului li s-a dat o porunca: sa nu manance dintr-un singur pom: pomul cunostintei, binelui si raului, care se afla in mijlocul gradinii. Li s-a spus (Geneza 2: 17-18): ,,Poti sa manînci dupa placere din orice pom din gradina;
dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manînci, caci în ziua în care vei mînca din el, vei muri negresit.``
Dar omul a pacatuit, a mancat din acel fruct, deci plata pacatului sau este moartea! Si aceasta ar fi fost o moarte vesnica, fara nici o speranta daca Hristos, Cel care a dat Legea, nu S-ar fi facut asemenea oamenilor (da, este o mare umilinta, intr-adevar, sau jignire, asa cum ai spus tu) si n-ar fi venit sa moara in locul nostru ca sa ne aduca mantuirea. Astfel El a murit pentru pacatele noastre si prin aceasta moarte noi putem sa venim inaintea Lui, prin meritele Sale.
Da, este o grozavie, este ceva de neinteles ce a facut El din iubire pentru neamul omenesc !
DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
denizel spune:
"De ce ar fi trebuit sa murim noi???Unde scrie asa ceva,cine a inventat asa ceva?Cum a murit El ca sa traim noi,Doamne ce grozavie
"
Hai mai hannen, nu mai fi suparici din cauza noastra.
Uite de ce murim noi(e vorba desigur de moartea vesnica):
"Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat in gradina Edenului, ca s-o lucreze si s-o pazeasca.
Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina;
dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit" - Genesa 2: 15-17
Stii ce s-a intamplat, da? Omul a cazut. Crezi poate ca noi am fi fost mai breji decat Adam sau Eva?
A urmat apoi indelungatul si durerosul proces al rascumpararii, realizat de Mantuitor(Isus), prin intermediul caruia omul poate sa-si recastige starea pierduta. Cam asa "devine problema":)
denizel spune:
Diane, am scris in acelasi timp!:)
Elena spune:
Hannen, in astea 4 capitole nu m-am bagat deloc in discutiile din afara crestinismului, pentru ca de ceva vreme consider ca sunt absolut inutile; dar as vrea sa iti pun si eu o intrebare, cu toata prietenia : Te ajuta pe tine aceste discutii sa te intaresti in credinta ta ? oare merita atita energie consumata din partea ta, oare merita nervii si tulburarea si jignirile pe care tu consideri ca le primesti in aceasta discutie ? Tu spui ca ai o datorie sa spui adevarul pe care il stii, de acord ! eu nu stiu ce scrie in Coran despre asta, dar oare scrie acolo ca tre sa vorbesti la nesfarsit celor care nu pot/nu vor sa auda ? pentru ca si crestinii considera ca au datoria sa vorbeasca despre Iisus, dar El a spus clar ca unde nu sunt bine primiti, sa scuture praful de pe picioarele lor si sa plece de acolo, nu sa insiste in nestire !
Ai vazut tu oare vreun semn din partea celor cu care discuti de atita vreme la subiectul asta ca ar fi interesat cineva de credinta ta ? eu n-am vazut ! eu zic ca daca O SINGURA persoana ar fi interesata de ce spui tu, atunci DA, ai toate motivele din lume sa continui si sa iti expui credinta pe care o ai in sufletul tau !
Te rog sa nu iei ce ti-am spus ca ceva in contra ta, pentru ca eu ti-am spus pentru tine, nu in contra ta, vazand ca esti destul de tulburata. Eu iti inteleg rivna, pentru ca am trecut si eu pe "acolo" (desi pe un drum paralel cu al tau :)) si mi-a luat si mie destul de mult timp pana am acceptat ca fiecare are credinta lui si poate ca Dumnezeu/Allah a lasat sa fie asa. Eu nu neg ca n-ar fi mantuire in afara crestinismului, ci doar nu ma (mai) intereseaza subiectul, prefer sa imi elucidez intrebarile pe care le am despre religia mea.
Apropos de discutiile care zbarlesc parul, ai dat zilele trecute un citat din Coran, nu mai stiu exact cum era, dar suna cam asa: "Haideti cu totii cei care iL iubiti pe Dumnezeu sa blestemam pe cei care vorbesc minciuni despre El", citatul e arpoximativ, dar cam asta era ideea si drept sa spun si mie mi s-a zbarlit parul cand am citit de blestem si in general cand mi se zbarleste cand aud de blesteme, pentru ca Domnul Iisus ne-a invatat sa binecuvantam, nu sa blestemam, si asta chiar pe cei care ne blestema pe noi !!
Oare n-ar fi mai bine sa spunem : "Haideti cu totii care credem in El sa ne vedem fiecare de credinta noastra si sa-L lasam pe El sa judece pe cei care vorbesc minciuni ?", pentru ca de unde stiu eu ca cel care spune minciuni nu o face din nestiinta, pentru ce sa il blestem eu pe el ???
Eu stiu ca religia islamica este o religie a pacii si indemnul meu din inima pentru tine este ca tu sa fi aici, printre noi, o mesagera a pacii !!
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)