Biblia (3)
Raspunsuri - Pagina 9
fdoina spune:
S-o intrebam pe Elena de unde a scos citatul, poate o fi pe internet si eu nu stiu...Eu personal am o gramada de carti ale Parintelui Ghelasie, verisorul meu a fost ucenicul Sfintiei sale , si pot sa va spun ca Parintele s-a ocupat mult de problema alimentatiei, a scris carti de hrana si medicina isihasta...
Daca sunteti interesate, as putea intreba un ucenic al dansului din Bucuresti, care acum se ocupa tocmai de reeditarea acestora, daca ar putea sa va ofere ceva titluri...Sau poate se gaseste si pe internet cate ceva...
Si vroiam sa mai recomand cui vrea sa citeasca o carte deosebita a Parintelui Serafim Rose, se cheama Ortodoxia si religia viitorului.
Parintele Serafim e un american nascut intr-o fam protestanta, deosebit de inzestrat intelectual, si care a experimentat mai multe religii, dupa ce L-a negat pe Dumnezeu, in tinerete...In prezent este ceea ce ortodocsii considera Parinte, unii-l considera chiar Sfant
impreuna spune:
Dumnezeu nu spune niciunde in Biblie ca noi cu cat suferim mai mult, cu atat ne apropiem mai mult de Dumnezeu (apropo, de aici sunt radacinile autoflagelarii?). Sunt atatia oameni care sufera si Il blameaza.
Ci El ne invata sa nu fugim de suferinta, in special atunci cand e pentru numele Lui.
In plus, spune ca trupul nostru este templul Duhului Sfant si trebuie sa avem grija de el, nu sa-l supunem la suferinta in mod voit. Cum raportam acest principiu vis a vis de chestia cu suferinta? Asta o consider invatatura gresita!
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
irina.c. spune:
quote:"Sfintii Martiri Brancoveni, Constantin Voda cu cei patru fii ai sai: Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache"-se serbeaza pe 16 august
Originally posted by denizel
apropo, gandindu-ma la discutia recenta despre sfantul Stefan cel Mare, nu pot sa nu ma intreb: Brancoveanu a fost facut sfant de BO?" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Sfintele lor moaste se gasesc la Biserica Sf. Gheorghe(de la km 0 )din Bucuresti.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
denizel spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Parintele Serafim e un american nascut intr-o fam protestanta, deosebit de inzestrat intelectual, si care a experimentat mai multe religii, dupa ce L-a negat pe Dumnezeu, in tinerete...In prezent este ceea ce ortodocsii considera Parinte, unii-l considera chiar Sfant
Cred ca ar fi foarte interesant ca Parintele Serafim, pe care unii il considera deja sfant, sa fie intrebat daca ar dori ca dupa moartea lui sa se faca icoane reprezentandu-l si daca ar fi de acord ca lumea sa se inchine si sa sarute aceste icoane. Sau, daca peste 500 de ani, cand se va fi gasit un oscior din trupul sau(vezi nu stiu ce os din degetul lui Pavel, de curand adus si in Romania) sa fie de acord cu purtarea lui prin toate tarile ortodoxe. Nu stiu de ce, dar cred ca Domnia sa ar raspunde ca nu:)
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Multumesc, Irina!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
impreuna spune:
Pavel si-a rupt hainele de pe el cand oamenii i s-au inchinat. Oare azi ce ar face?
irina.c. spune:
quote:Denizel,parintele Serafim,Dumnezeu sa-l odihneasca!,nu e canonizat inca,desi multi il considera sfant.
Originally posted by denizelquote:Cred ca ar fi foarte interesant ca Parintele Serafim, pe care unii il considera deja sfant, sa fie intrebat daca ar dori ca dupa moartea lui sa se faca icoane reprezentandu-l si daca ar fi de acord ca lumea sa se inchine si sa sarute aceste icoane. Sau, daca peste 500 de ani, cand se va fi gasit un oscior din trupul sau(vezi nu stiu ce os din degetul lui Pavel, de curand adus si in Romania) sa fie de acord cu purtarea lui prin toate tarile ortodoxe. Nu stiu de ce, dar cred ca Domnia sa ar raspunde ca nu:)" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Originally posted by fdoina
Pentru ca cineva sa fie canonizat trebuie sa indeplineasca niste conditii:ortodoxia credintei, sfintenia vietii, lucrarea misionara si duhovniceasca in cadrul Bisericii, opera duhovniceasca, scrierile filocalice, marturiile contemporanilor si a urmasilor despre viata lui imbunatatita, facerea de minuni si altele.Eu zic ca sfintia sa ar raspunde cu da la cele de mai sus,fiind un profund traitor ortodox si intelegand ce inseamna cele pomenite de tine.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
fdoina spune:
quote:
Originally posted by impreuna
Dumnezeu nu spune niciunde in Biblie ca noi cu cat suferim mai mult, cu atat ne apropiem mai mult de Dumnezeu (apropo, de aici sunt radacinile autoflagelarii?). Sunt atatia oameni care sufera si Il blameaza.
Ci El ne invata sa nu fugim de suferinta, in special atunci cand e pentru numele Lui.
In plus, spune ca trupul nostru este templul Duhului Sfant si trebuie sa avem grija de el, nu sa-l supunem la suferinta in mod voit. Cum raportam acest principiu vis a vis de chestia cu suferinta? Asta o consider invatatura gresita!
Flavia, nimeni nu spune ca trebuie sa cauti suferinta.
Iar in legatura cu "templul Duhului Sfant", hai sa-ti una draguta: cineva, care facuse obsesie ca are sa moara si nu si-a facut o groapa potrivita, aducea citatul asta ca argument, ca vezi, trebuie sa aiba grija de trup, ca el e templul....Mde, fiecare intelege cum vrea...
Eu cred ca suferinta, si asceza in general, asigura trupului induhovnicirea...(de la DUH- induhovnicire)
iulia_b spune:
Adica Dumnezeu trimite o boala grava unei mame...suferinta fizica, suferinta copiilor ei...pt a o apropia mai mult de El? Mama respectiva ar trebui sa fie fericita si sa accepte suferinta ..ca-si lasa copiii singuri....doar pt ca ea sa fie mantuita? Nu e lasitate? Eu sincer as prefera iadul...
Eu nu pot si nu vreau sa cred asta. Dumnezeu e mangaiere.
Sunt culte din cate stiu eu care resping ajutorul medical...sa lasi sa moara un copil?
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by impreuna
Pavel si-a rupt hainele de pe el cand oamenii i s-au inchinat. Oare azi ce ar face?
eu sunt absolut convinsa ca ar face la fel, ba chiar si mai si....cred ca s-ar da si cu capul de pereti de doar sa-i faca pe oameni sa inteleaga cui trebuie sa se inchine!!!
Serbanica talharica
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...