Biblia (3)
Raspunsuri - Pagina 10
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by iulia_b
Adica Dumnezeu trimite o boala grava unei mame...suferinta fizica, suferinta copiilor ei...pt a o apropia mai mult de El? Mama respectiva ar trebui sa fie fericita si sa accepte suferinta ..ca-si lasa copiii singuri....doar pt ca ea sa fie mantuita? Nu e lasitate? Eu sincer as prefera iadul...
Eu nu pot si nu vreau sa cred asta. Dumnezeu e mangaiere.
Sunt culte din cate stiu eu care resping ajutorul medical...sa lasi sa moara un copil?
iulia, sper ca nu il vei percepe pe Dumnezeu ca un zbir caruia ii face placere sa chinuie oamenii doar doar de-or ajunge si ei la sfintenie. daca urmaresti caracterul lui Isus in Noul Testament vei ajunge la concluzia corecta, nu trebuie sa-ti spuna nimeni ce si cum.
imi pare rau pentru cei care inteleg ca respingerea tratamentului inseamna a te lasa in mana lui Dumnezeu ca si cum Dumnezeu nu ar putea aduce vindecare prin medicii carora el le da intelepciune sa realizeze operatii complicate... nu exista nici un fundament biblic pentru aceasta conceptie, de a refuza ajutorul specializat si nu se incalca nici o porunca.
roxana, daca vorbesti serios,
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
iulia_b spune:
Multumesc, Jocelyn...m-am mai linistit. Eu nu vreau sa-l vad asa pe Dumnezeu, doar ca uneori ma cam sperii auzind pareri si n-as vrea ca frica sa-mi inlesneasca calea pentru a-L cunoaste...vreau eu sa ajung acolo din proprie convingere, daca voi reusi...si sunt la inceput de drum...
Jocelyn spune:
quote:
Multumesc, Jocelyn...m-am mai linistit. Eu nu vreau sa-l vad asa pe Dumnezeu, doar ca uneori ma cam sperii auzind pareri si n-as vrea ca frica sa-mi inlesneasca calea pentru a-L cunoaste...vreau eu sa ajung acolo din proprie convingere, daca voi reusi...si sunt la inceput de drum...
Nu ai pentru ce. Iti doresc ca Dumnezeu sa-ti lumineze calea si sa ajungi sa cunosti caracterul Lui. La o privire superficiala s-ar putea spune ca Dumnezeul Vechiul Testament e diferit de cel al Noului. Dar Biblia spune ca Dumnezeu nu se schimba deci inseamna ca noi trebuie sa privim cu alti ochi. Am studiat aceasta problema, a faptului ca uneori Dumnezeu ingaduie sa ni se intample lucruri negative sau ca El a pedepsit in mod direct in anumite cazuri cum spuneam tot la acest topic si am inteles ce se intampla de fapt.
Pot doar sa-ti spun ca sunt linistita si fericita ca Dumnezeu este bun si drept si ca niciodata nu m-a dezamagit cand i-am permis sa imi arate ce doreste de la mine. As vrea sa pot face acest lucru mereu pentru ca El imi vrea binele intotdeauna si sa-L las sa imi modeleze caracterul dupa al Sau.
Asta a fost o marturisire de credinta, imi cer scuze daca te-am plictisit
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
roxana, daca vorbesti serios,
Joce, macar la topicul asta ...
Serbanica talharica
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
imi pare rau pentru cei care inteleg ca respingerea tratamentului inseamna a te lasa in mana lui Dumnezeu ca si cum Dumnezeu nu ar putea aduce vindecare prin medicii carora el le da intelepciune sa realizeze operatii complicate... nu exista nici un fundament biblic pentru aceasta conceptie, de a refuza ajutorul specializat si nu se incalca nici o porunca.
exact asa cred si eu
Serbanica talharica
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
impreuna spune:
Roxa ada sa te , ca asa ma gandeam si eu
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
irina.c. spune:
quote:Nu,draga mea,de unde ai tras concluzia asta?Dumnezeu nu trimite raul peste nimeni.Dar el ingaduie uneori in viata noastra boli sau necazuri ca sa ne curete de patimi,sa ne faca mai buni.In Sf. Scriptura apare de multe ori o comparatie,si anume asa cum mesterul topeste aurul in foc,ca sa se aleaga metalul pretios de mizerie,asa si Domnul ingaduie focul incercarilor,ca sa se aleaga ce e bun.Desigur ca Dumnezeu e mangaiere,dar asta nu inseamna ca celor credinciosi le merge totul bine,ba chiar uneori au mai multe necazuri decat ceilalti.Numai ca le trec altfel,fiindca stiu ca tot ce li se intampla in viata e cu un scop,si ca Dumnezeu vegheaza.
Adica Dumnezeu trimite o boala grava unei mame...suferinta fizica, suferinta copiilor ei...pt a o apropia mai mult de El? Mama respectiva ar trebui sa fie fericita si sa accepte suferinta ..ca-si lasa copiii singuri....doar pt ca ea sa fie mantuita? Nu e lasitate? Eu sincer as prefera iadul...
Eu nu pot si nu vreau sa cred asta. Dumnezeu e mangaiere.
Sunt culte din cate stiu eu care resping ajutorul medical...sa lasi sa moara un copil?
Biserica Ortodoxa nu respinge medicina sau tratatamentele medicale,ba chiar le sustine,in trecut multe din spitale fiind construite cu banii Bisericii.Dar nu trebuie sa asteptam totul de la medici,caci si ei sunt oameni,ci in primul rand de la Dumnezeu.Multe boli sunt si consecinte ale patimilor,de aceea intotdeauna in boala trebuie sa actionam si pe plan trupesc(medici,tratamente),dar si pe plan duhovnicesc(spovedanie,impartasanie,maslu).Cu toate acestea exista si exceptii,in sensul ca au existat si exista cazuri in care oameni induhovniciti au refuzat tratamentele,preferand sa rabde boli in tacere,cu rugaciune,din motive stiute doar de ei si de Domnul.Dar aceasta nu e pentru noi,care nu putem rabda nici un cuvant rau fara sa cartim,nici vorba de boli grele.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
Elena spune:
Doina, acele cuvinte ale Parintelui Ghelasie le-am gasit pe internet, dar nu-mi mai amintesc unde; am salvat pasajul pe calculator pentru ca mi-a placut mult cum spunea dansul despre rugaciune.
In general eu merg pe principiul la care ne indemna si Apostolul Pavel: "Cercetati toate lucrurile si luati ce este bun din fiecare." Faptul ca unele cuvinte ale cuiva gasesc rezonanta in inima mea, nu inseamna neaparat ca sunt de acord cu tot ce gandeste acea persoana.
Uite, am mai gasit niste cugetari foarte frumoase ale Arhimandritului Sofronie, de data asta. Am sa le scriu mai jos.
Iulia, sunt perfect de acord cu Joce !
Cauta-L fara frica, ci cu inima linistita si deschisa si cu incredere si vei vedea ca-L vei gasi !
Pentru ca El asa ne-a promis:
"Cine Ma va cauta din toata inima, Ma va gasi !!"
---------------------------------------------------------------
Greutatea de a comunica cu semenul provine intotdeauna dintr-o lipsa de rugaciune si iubire. Cum spunea “Staretul” Siluan, se poate intampla ca, in ciuda rugaciunilor celor mai fierbinti, sporul sa fie dificil. Totusi, cand ajungi, prin rugaciunea lui Iisus, sa traiesti in pace cu o persoana, devii capabil sa traiesti cu milioane de alte persoane care i se aseamana.
Nu considerati neinsemnate gandurile negative pe care, in liniste, le puteti avea cu privire la altul. Paziti-va de orice cuvant care raneste. Este foarte important. Aminti-va, de asemenea, de aceste cuvinte ale lui Hristos: Nu faceti altora ceea ce nu doriti sa vi se faca voua.
Tot ceea ce dobanditi in luptele voastre interioare se reflecta in viata voastra in Dumnezeu. Luptati impotriva oricarei patimi care provoaca in voi gandurile critice cu privire la aproapele! Nu primiti ceea ce vrajmasul va sugereaza impotriva celui care va nedreptateste.
Fie ca sunteti singur in camera sau cu cineva, orice gand critic, orice miscare interioara negativa creaza o lipsa in cetatea voastra duhovniceasca si in cea a comunitatii voastre. Nici un gand nu se naste si nu trece prin minte fara urmari. Avand ganduri bune veti putea vedea in orice persoana pe care o veti intalni o fiinta scumpa. In schimb, avand gandurile urate, fata voastra, energiile voastre psihice va vor irosi relatiile si va vor afecta anturajul.
Cand intervin intre oameni certuri, neintelegeri, stari tensionate, unitatea nu poate sa fie pastrata decat daca fiecare suporta slabiciunile celorlati. Dupa Apostolul Pavel, este mai bine sa suporti o jignire decat sa jignesti.
Arhimandritul Sofronie
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
irina.c. spune:
quote:Draga Iulia,daca esti la inceput,cel mai bine e sa incepi sa mergi des la Biserica,fiindca acolo poti sa auzi Evanghelia,esti inconjurata de rugaciune,acolo gasesti harul lui Dumnezeu in Sfintele Taine.Gaseste-ti un duhovnic,spovedeste-te,cere-i ajutorul si indrumarea.Uite,si eu am multe nelamuriri cu care merg la duhovnicul meu si le discut,ma indruma ce sa citesc,si ce e mai pretios,se roaga pentru mine si pentru familia mea.Aici pe forum poti sa auzi multe,dar cel mai mult ne ajuta sa traim niste lucruri,sa le experimentam,altfel degeaba facem rationamente intelectuale pe marginea lor.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
conchita spune:
Roxana, nu se inchina nimeni icoanelor, ci la Dumnezeu, in fata icoanelor - s-a explicat deja ca nu icoana e idolatrizata.
eu cred ca e o capcana sa separam viata in biserica de viata in afara zidurilor ei. adica intr-un fel sa ne comportam in biserica - fara icoane, si intr-altul cand iesim pe poarta si intram intr-o lume plina de idoli. cum luptati voi sa nu aveti idoli si in viata de zi cu zi? ca un exemplu, sper ca sunteti de acord ca internetul asta. cu dependenta de el cu tot, e idolatrie?
ca sa o parafrazez pe Many Hope: cine se inchina numai lui Dumnezeu si nu are nici un idol sa arunce primul cu piatra in icoane.