Biblia (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by conchita

Roxana, nu se inchina nimeni icoanelor, ci la Dumnezeu, in fata icoanelor - s-a explicat deja ca nu icoana e idolatrizata.

Conchita, stiu asta si mi-e foarte clar. Am inteles 100% explicatia irinei cu privire la icoane si sunt de acord cu ea. Eu m-am referit strict la episodul in care oameni i s-au inchinat lui Pavel si acesta cu disperare si-a smuls hainele de pe el...si ca sunt sigura ca ar face la fel si acum...cat despre icoane, pe mina ma ajuta sa ma concentrez mai bine in timp ce ma rog...imaginea lui Dumnezeu, a lui Iisus, a Sfintei Treimi este in inima si in mintea mea, in timp ce ma rog ... nu ma rog la imaginea din icoana...asa cum nici catolicii nu se roaga la rozar sau la crucea rozarului...rozarul (in opinia mea) e doar obiectul care-i ajuta sa se concentreze mai bine, sa-si indrepte rugaciunea mai cu putere catre Destinatar :)

Serbanica talharica

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Roxi-Roxa-Boxa, mami de talharica, ia si de la mine un pupic mare, mare! (vezi sa te stergi, ca am gloss).
Si un pupic si pentru Iulia
Si, surpriza la urma:)), unul mare pentru Irina!!!! Irinuco, sa nu-ti faci o impresie gresita, pacatili meli, e vorba numai de raspunsul (primul!) dat Iuliei.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Da cand zice Iisus: "De ce-mi spui Bun, ca numai Dumnezeu este bun?"...inseamna ca Iisus nu era bun?
Sau cand ii zice Sfantului Petru "inapoia mea, satana"...inseamna ca Sf petru era satana?
Zicea un Parinte ca nu lui Dumnezeu ii este necesara inchinarea noastra, ci noua, noi suntem cei in castig daca ne inchinam Domnului, noua ne este de folos daca-L slavim pe Dumnezeu. Asa si cu Sfintii...normal ca nu au ei ce face cu inchinarea noastra, ci noi suntem cei in castig. Si nici un ortodox nu se inchina unui om in viata, asta e lege...( sper ca am raspuns la exemplul cu Sf Pavel)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fdoina

Si nici un ortodox nu se inchina unui om in viata, asta e lege...( sper ca am raspuns la exemplul cu Sf Pavel)

Ei, aici, adevar grait-ai!!!!!!(ti-a cam scapat porumbelu', ca sa zic asa:).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iulia_b

Adica Dumnezeu trimite o boala grava unei mame...suferinta fizica, suferinta copiilor ei...pt a o apropia mai mult de El? Mama respectiva ar trebui sa fie fericita si sa accepte suferinta ..ca-si lasa copiii singuri....doar pt ca ea sa fie mantuita? Nu e lasitate? Eu sincer as prefera iadul...
Eu nu pot si nu vreau sa cred asta. Dumnezeu e mangaiere.
Sunt culte din cate stiu eu care resping ajutorul medical...sa lasi sa moara un copil?

Iulia, bre , imi vine sa stau in cap , ca poate reusesc si eu sa inteleg cum ai inteles asa ceva din ce am zis eu
Eu am trei copii mama, si m-as duce pana la capu pamantului sa aduc un doctor daca de el ar depinde viata copilului meu...Si dau fuga la calmante la cea mai mica durere de burta...
Parintele Ghelasie a ajuns la masura aia, bre, dar stii cati oameni a vindecat Parintele doar cu rugaciunea?... Ca durerea altora si-a asumat-o Dansul...Si Dumnezeu a vazut ca o poate duce...Parintele a carat pe multi in spinare...
Si eu am dat exemplul cu Parintele, ca Elene tot vorbea de Pacea Domnului...si io nu cred nici in ruptul capului ca cineva care a capatat pacea aia ar sta acum pe DC de vorba...si am dat si eu un exemplu cu cineva care cred eu ca avea pacea aia...
Cat despre partea cu iadul, io zic sa te mai gandesti...Iar pe Dumnezeu, nu-l cunosc decat Sfintii, pe aici, pe pamant, sa nu ne mintim singure...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by fdoina

Si nici un ortodox nu se inchina unui om in viata, asta e lege...( sper ca am raspuns la exemplul cu Sf Pavel)
Ei, aici, adevar grait-ai!!!!!!(ti-a cam scapat porumbelu', ca sa zic asa:).

Denizel,eu cred ca s-a inteles foarte bine ce a vrut sa zica Doina(care probabil n-are timp sa caute formulari savante cu 3 copii care au nevoie de ea).Dar ca sa nu existe dubii,reformulez eu:
nici un ortodox nu se inchina unor persoane care traiesc pe pamant,ci doar unor persoane,care sunt acum vii in cer si care prin viata lor au dovedit ca au atins indumnezeirea.Iar prin aceasta inchinare cinstim de fapt in ei harul lui Dumnezeu si pe Domnul Insusi,in care acestia au crezut si cu care s-au asemanat.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Hai mai Irina, numai atat? Nici un pupic inapoi, nimic?
Eu stiu prea bine ce a vrut sa zica Doina, stai linistita. Am incercat si io un "spirit de gluma" acolosha...
Si poate incerci sa spui ce e si cu "trupul nostru nu e templul lui Dumnezeu". Nu de alta, dar io nu stiu cum sa mai gasesc un motiv sa ma reapuc maine de fumat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Irina draga, acum, ca i-ai spus Iuliei ce ar avea ea de facut in primul rand daca vrea sa-L cunoasca pe Dumnezeu, imi dau si eu cu parerea. Nu este necesar sa inceapa cu mersul la biserica, oricare ar fi ea (tu ai facut o sesizare apriori cum ca ea ar trebui sa mearga la o biserica ortodoxa si la un duhovnic cand ea poate va merge in final la o biserica catolica sau evanghelica sa zicem) ci cu studiul Bibliei si rugaciune catre Dumnezeu care se descopera celor care Il cauta din toata inima. Daca ea nu cunoaste insemnatatea unor lucruri care se desfasoara in biserica atunci poate ca are nevoie sa studieze singura si sa compare ce spun unii, ce spun altii cu ce spune Biblia.

Mi-ar placea sa o pot invita pe Iulia la Biserica la care ma duc eu dar prefer sa ii spun cerceteaza toate lucrurile si pastreaza ce este bun ca in 2 Tesaloniceni 5:21, 22. Acest sfat biblic ne indeamna sa avem discernamant. Biblia nu promoveaza credulitatea, credinta oarba si practicarea credintei fara a cunoaste insemnatatea acelor lucruri. Nu interpreta gresit crezand ca vreau sa fac aluzie la ce ai spus tu, doar ca recomandarea ta de a merge sa se spovedeasca si sa mearga mai des la biserica nu reprezinta neaparat solutia pentru cineva care abia incepe sa-l caute pe Dumnezeu. Poate da, poate nu, dar asta alege fiecare.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Acum ar trebui sa-mi vad de treaba, da nu pot sa nu zic nimic...
Iulia, de maine sa iei Biblia si sa faci conspecte, ca mantuirea e rezervata de Dumnezeu celor care studiaza...Aia analfabeti n-au ce cauta in rai...doar cei isteti si priceputi, ca sa prinda "sensurile adanci"...off, si eu care credeam ca au si copiii o sansa...

Mergi la inceput

Doina, fac ce fac si iar ajung la computer si mai dau un refresh la Biblia.
Uite, inainte de a aparea tu pe forum, au fost foarte multe discutii in contradictoriu pe topicuri religioase. Nu numai ca se ciocneau idei diferite, dar se ajunsese la insulte grave aduse nonortodocsilor. Din fericire, s-a ajuns la concluzia ca astfel de discutii, in afara de faptul ca nu sunt ziditoare, sunt si generatoare de "sminteala" (cunoscuta expresie!). Recunosc, una dintre "smintite" am fost chiar eu.
Ai putea sa schimbi putin tonul? Eu cred ca Iulia e o fata suficient de inteligenta. Nu trebuie sa o ducem noi de manuta, sa-i aratam cine are sau nu dreptate si sa ne paruim pentru mantuirea ei. In fond, mantuirea e personala, nu?

Mergi la inceput