Biblia (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ingrid,am mai intrebat si mai intreb stii de ce?In primul rind nu toata lumea "realizeaza" chestia asta,si zic eu ca citind-o i se aprind niste beculetze,iar in al doilea rind imi place ca de fiecare data primesc alt raspuns.Adica cite caciuli ...sau cum era vorba aia?

Irina,de ieri citez intr-una exact din link-ul dat de tine si tot am avut surpriza sa aud ca citatul nu-i asa,e invers.
In fine,does`it matter?

------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

yank, pentru ca ai postat imediat dupa mine si m-am saturat sa tot incerc sa inteleg cine sunt "cineva", "unii", "altii" etc, te intreb direct: ai vorbit despre mine?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Hannen, recunosc ca sunt incompetenta in materie de Coran, dar interpretarile date de tine unor pasaje din Biblie mi se par copilaroase...Chiar tu remarcai ca Iisus a fost unic, neasemanator cu nici unul din profeti...Si El a spus"Eu sunt Adevarul, Calea si Viata"...nu Eu va spun Adevarul, ci SUNT,...nu Eu va arat Calea, ci SUNT Calea,...nu Eu va voi da Viata, ci SUNT Viata. Ce ar mai fi de adaugat?
Si apropo, ca ziceai undeva ca El S-a spalat pe maini, a postit, le-a spus evreilor sa asculte de farisei si arhierei(chiar daca i-a vazut vicleni ) pentru ca au stat in scaunul lui Moise, deci ne-a avertizat ca nu vrednicia omului conteaza, cand e vorba de preotie, lucreaza Dumnezeu prin preot, nu trebuie sa ne smintim oricat de viclean si pacatos ar fi preotul, atata timp cat este in succesiunea preoteasca...si ca trebuie sa respectam traditia...(asta e pentru fetele protestante)
Cum spui tu ca El nu a spus personal ca este Dumnezeu...pai pentru ce aruncau evreii cu pietre dupa El...si pentru ce spuneau ca are demon...si ce pretext au gasit sa-l condamne?...ca doar nu omorase pe nimeni

Mergi la inceput

Hannen, recunosc ca sunt incompetenta in materie de Coran, dar interpretarile date de tine unor pasaje din Biblie mi se par copilaroase...Chiar tu remarcai ca Iisus a fost unic, neasemanator cu nici unul din profeti...Si El a spus"Eu sunt Adevarul, Calea si Viata"...nu Eu va spun Adevarul, ci SUNT,...nu Eu va arat Calea, ci SUNT Calea,...nu Eu va voi da Viata, ci SUNT Viata. Ce ar mai fi de adaugat?
Si apropo, ca ziceai undeva ca El S-a spalat pe maini, a postit, le-a spus evreilor sa asculte de farisei si arhierei(chiar daca i-a vazut vicleni ) pentru ca au stat in scaunul lui Moise, deci ne-a avertizat ca nu vrednicia omului conteaza, cand e vorba de preotie, lucreaza Dumnezeu prin preot, nu trebuie sa ne smintim oricat de viclean si pacatos ar fi preotul, atata timp cat este in succesiunea preoteasca...si ca trebuie sa respectam traditia...(asta e pentru fetele protestante)
Cum spui tu ca El nu a spus personal ca este Dumnezeu?...pai pentru ce aruncau evreii cu pietre dupa El...si pentru ce spuneau ca are demon...si ce pretext au gasit sa-L condamne?...ca doar nu omorase pe nimeni

Mergi la inceput

Ha, am postat de doua ori...Sper ca e claaarrrr
Denizel, stai linistita draga, n-are Yank nimicuta cu tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Cataghe, ai dreptate...Eu ma distram copios, cum m-am hlizit odata cand mi-a zis fi-miu sa-i mai fac un fratior, sa aiba si el cu cine imparti bine si rau , ca ei, baietii, merita ce-i mai bun......are doua surioare...

Sincer, eu nu prea vad legatura cu ce a spus Catalina....

quote:
Aici suntem in virtual...daca te simti in minoritate, confectioneaza-ti trei identitati si atac-o pe Conchita cu foc incrucisat

uups, asta nici macar in gluma n-ar trebui spusa....
Daca e sa aplicam invatatura Domnului Iisus, pai intai sa vedem ca El NU a reactionat in vreun fel cand a fost batjocorit si scuipat si nu a atacat, ba mai mult ! cand unul din ucenicii Lui a scos sabia atunci cand au venit soldatii sa-L ia, El l-a oprit si l-a certat !!

Asa ca dupa intelegerea mea, invatatura crestina nu ne invata sa "atacam cu foc incrucisat" atunci cand cineva ne ataca, ci chiar suntem indemnati sa-l binecuvantam si sa intoarcem si celalalt obraz.
Atunci cand acest lucru nu putem sa-l facem, parerea mea personala este ca cel mai intelept lucru este ignorarea.

@denizel
quote:
Cine are de vazut, vede si cine are de tras concluzii, le trage.

Asa ma gandeam si eu !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by iubibubi

Irina, multumesc pt. raspunsuri! legat de ce am intrebat anterior (daca toti oamenii dinainte de El s-au dus in iad), am vazut ca se discuta deja (Doina-Elena), dar tot nu m-am lamurit, adicatelea tu mi-ai raspuns ca "da", insa mi se pare... unfair :)) doar ca s-au nascut inainte de Cristos? sa fie cumva din cauza ca oamenii, inaintea de moartea si invierea lui Iisus, nu stiau diferenta dintre bine si rau si pacatuiau bine mersi? dar de ce nu li s-a spus de la bun inceput? ca mi se pare iar unfair sa le dai acces nelimitat la liberul arbitru:), dar cumva fara sa stie de unde si ce sa aleaga, ca apoi sa-i pedepsesti (vezi potopul) si ei sa nu stie de ce. ori ei stiau foarte bine, li s-a dat o sansa (sau mai multe), n-au stiut sa "profite" de ea si, astfel, Dumnezeu a fost cumva nevoit sa faca sacrificiul suprem?eu, repet, am carente mari la subiect, poate daca as citi Biblia (momentan o am doar in engleza si parca nu m-as incumeta), as intreba cu un nivel mai sus :))I.www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei&Mara

M-am tot gandit cum sa formulez un raspuns,dar subiectul e extrem de vast.Foarte pe scurt,omul a fost pus de la creatie in situatia de a alege binele sau raul.Dumnezeu i-a explicat clar ce insemna alegerea pacatului:moartea trupesca si spirituala.Dar omul a ales pacatul,astfel intrand moartea in lume.Prin pacat,omul a pierdut si capacitatea de a lucra binele din propria vointa,de a ajunge la asemanarea cu Dumnezeu careia a fost destinat.De aceea Dumnezeu S-a intrupat,ca sa ridice omul din nou la demnitatea pierduta.Dupa intruparea,moartea si invierea lui Hristos,fiecare om din lume are posibilitatea de a se indumnezeii,daca vrea,prin harul lui Dumnezeu.De asemenea,moartea a fost biruita,si la sfarsitul veacului va fi Invierea tuturor oamenilor.
Sper ca ai inteles cat de cat ceva din ce am spus.Totusi,pentru o privire mai ampla eu iti sugerez sa incepi cu lectura catehismului,fiindca acolo sunt explicate foarte bine si detaliat toate aceste lucruri.Iti dau si o sursa: www.catehism.org.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizelIrina, Conchita, da' de unde stiti voi mai ce-i in mintea omului si daca mimeaza sau nu ceva? Sunteti prea banuitoare. Parerea mea!
Si daca e sa-mi expun si eu banuielile, banuiesc:) ca nu va convine faptul ca Anghel nu prea impartaseste doctrina ortodoxa(asta, fie ca va place sau nu sa recunoasteti:))" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

M-am referit la faptul ca se oferise sa faca pe musulmanul,adica sa mimeze o credinta pe care nu o are.
Despre faptul ca nu impartaseste credinta ortodoxa..treaba lui.E o tara libera,fiecare crede ce doreste.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Irina, imi poti da te rog niste texte biblice care sa sugereze faptul ca cei nascuti inainte de venirea lui Hristos sunt acum in iad?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by denizel
Irina, Conchita, da' de unde stiti voi mai ce-i in mintea omului si daca mimeaza sau nu ceva? Sunteti prea banuitoare. Parerea mea!
Si daca e sa-mi expun si eu banuielile, banuiesc:) ca nu va convine faptul ca Anghel nu prea impartaseste doctrina ortodoxa(asta, fie ca va place sau nu sa recunoasteti:))

Denizel?! in mintea omului nu stie nimeni ce e. dar cine s-a legat de ce e in mintea lui cutarescu? am raspuns la ce a scris. a cerut parerea daca sa aduca "baricade, arme si bagaje" sa se lupte cu "umbrele" aici, propunand sa joace roluri de avocat al diavolului, pe motiv ca discutia treneaza. la asta mi-am dat cu parerea si mi-o mentin. sunteti la fel de libere sa va spuneti parerea in legatura cu propunerea asta, cine va retine? cumva menopauza timpurie si foliculina in exces? - nu s-au dat nume, deci explicatia comentariilor "tampite" de pe acest topic e foarte usor interpretabila drept o acuzatie generala.

nu inteleg insinuarea din final (nu-ti face cinste) si nici rasul satisfacut. nici tu nu impartasesti cu ortodoxia, ti s-a intamplat ceva rau din partea mea pana acum? nu iti inteleg aplauzele la adresa badaraniilor, sau ai trecut si tu cu "arme si bagaje" la avocatii diavolului, asa, de distractie?

unde s-a ajuns acum cu discutia dovedeste ca previziunile mele au fost corecte: s-a mutat vrajba de pe topicul celalalt, aici. felicitari.

Cataghe, hai steaua.

Mergi la inceput