Biblia (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Of, of, mi se pare ceva complet aiurea sa vorbesc despre cum ar putea sa fie in rai. Este clar ca nu avem nici cea mai vaga idee. Totusi, ce cred eu, este ca raiul nu va fi plin de oameni imbracati in camasi lungi si albe care vor zburba toata ziua pe dealuri, cu buchete de flori in maini. Mi se pare o imagine copilareasca.
Apoi, cum ar putea cineva sa se plictiseasca in prezenta lui Dumnezeu? Iar mi se pare de neimaginat. In gradina Eden, omul a fost alungat din prezenta reala a lui Dumnezeu. Mantuitii vor fi repusi din nou in starea de prezenta reala a lui Dumnezeu. Este vorba de ceva mult mai frumos si minunat decat ne putem imagina vreodata.
In lumea de acum noi umblam prin credinta, acolo sus L-am vedea de-adevaratelea pe Dumnezeu si am fi intr-o partasie speciala de-a lungul veacurilor nesfarsite.

Anghel, te asteptam!
Ingrid, am inteles!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Am revenit si eu,nu mi-a mers netul zilele astea,cred ca a inghetat pe fir .Hannen,tu ce fel de Biblie ai?Am observat in articolele de pe Islamul Azi ca se foloseste mult versiunea martorilor lui Iehova,despre care stie toata lumea ca e masluita periodic,ca se se potriveasca cu ce invataturi mai scot ei.O traducere buna gasesti la www.bibliaortodoxa.ro
Are si motor de cautare,deci e usor de folosit.De fapt s-a mai dat linkul aici.Revin.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghel1111 spune:

Iubite "surori" mult preocupate de mantuirea sufletului, in situatia cu Anghel va da clase Yank, nu va suparati! Stati toate cu mainile in san si va uitati cum il tavaleste Conchita pe Anghel fara nici un motiv, si va faceti ca nu vedeti!! Foarte bine faceti, nu cumva sa ajungeti in gura ei! Continuati-va discutia ca si cum nimic nu s-a intamplat, nu e treaba voastra ca cineva e balacarit sub ochii vostri fara nici un motiv. La teorie suntem tari, cu practica stam mai prost... Va urez o seara placuta si discutii constructive!! Si nu astept nici un raspuns.
---------------------------------------------------------------------
-In totalitate de acord cu ce a spus Cataghe.Si nu pentru ca este vorba de mine. Aceasta este diferenta intre a ,,citi "Biblia si a ,,aplica"in viata invataturile ei. Imi pare tare rau ca uni nu stiu sa faca diferenta intre real si eufemism . Sigur ca da Hannen daca la celalalt topic trebuia sa revad ceva materiale ,aici imi este de ajuns ajutorul divin , Biblia si credinta mea.
----------------------------------------------------------------------Referitor la ce spunea cineva ca prin botez se,,sterge"pacatul original si se capata mintuirea ,este fals (dupa umila mea parere)
-Botezul este un ,,contract semnat" de cel in cauza si Dumnezeu.
De aceea sunt de parere ca cel care il accepta trebui sa fie consient si in deplinatatea de a lua act de prevederile lui.
- Mintuirea nu se capata o data cu botezul.Pentru a fi mintuit trebui ca viata ta sa fie permanent dedicata pazirii si respectarii Legii(contractul semnat la botez).
-Mintuire este o recompensa si un ideal greu de atins .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Pai cand am vorbit despre rai, si mantuire , asta am gandit...Din raspunsurile primite cred ca toata lumea e de acord ca acolo vom fi altfel...transformati...Deci, ca sa recapitulez, transformarea asta nu a fost posibila pana la Invierea lui Iisus...Firea omului a fost stricacioasa, pana atunci...Ar fi fost chinuitor sa stea intr-o lume desavarsita, fiind nedesavarsiti...Cum s-ar duce cineva plin de rani la o petrecere - i-ar mai arde de petrecere?
Eu tot nu pot sa inteleg cum pot unii sa-L considere profet...Profetii au spus lucruri normale , ca sa zic asa, cel mult au vorbit metaforic...Dar ce profet ar fi spus "daca nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea Sangele Meu nu veti avea Viata in voi?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by cataghe

N-am inteles, s-a pomenit vreun nume, ceva?? Eu asa am inteles de la "maestrii" tavalitului in noroi de pe DC, ca daca nu dai nume si nu injuri de mama poti sa zici orice... Sau numai unii au voie? Iubite "surori" mult preocupate de mantuirea sufletului, in situatia cu Anghel va da clase Yank, nu va suparati! Stati toate cu mainile in san si va uitati cum il tavaleste Conchita pe Anghel fara nici un motiv, si va faceti ca nu vedeti!! Foarte bine faceti, nu cumva sa ajungeti in gura ei! Continuati-va discutia ca si cum nimic nu s-a intamplat, nu e treaba voastra ca cineva e balacarit sub ochii vostri fara nici un motiv. La teorie suntem tari, cu practica stam mai prost... Va urez o seara placuta si discutii constructive!! Si nu astept nici un raspuns._
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
[/quote]Eu n-am vazut nici o tavaleala.Anghel a facut o "oferta",a cerut parerea celorlalti la ea si i s-a raspuns.E frumos ca omul sa-si expuna convingerile proprii,oricare ar fi acelea,nu sa mimeze ca ar crede una sau ar crede alta.Ce mi-a placut intotdeauna aici e ca oamenii au vorbit in general din suflet si conform credintei sau cautarilor pe care le au,nu au starnit discutii asa,de spectacol sau de dragul "bataliei".Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by denizel

Of, of, mi se pare ceva complet aiurea sa vorbesc despre cum ar putea sa fie in rai. Este clar ca nu avem nici cea mai vaga idee. Totusi, ce cred eu, este ca raiul nu va fi plin de oameni imbracati in camasi lungi si albe care vor zburba toata ziua pe dealuri, cu buchete de flori in maini. Mi se pare o imagine copilareasca.
...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Si o sa curga numai lapte si miere si...o sa jucam tintar . Nu va suparati pe mine pentru interventia mea, dar, fara sa vreau, mi-am adus aminte de Toparceanu.
Continuati, va rog.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by cataghe

quote:
Originally posted by conchita

in atentia moderatorilor (a cata oara?):

quote:
Originally posted by yank

Anghel,continua ce ai inceput ca ai inceput bine,mai sint oameni pe aici care stiu sa aprecieze munca unui om si pe omul care a depus efortul.
Nu lua in seama crizele menopauzei instalate prematur in anumite cazuri si nici rautatile emanate din exces de foliculina.Fii ingaduitor si rabdator cum cred ca esti si in realitate,topicul asta e unul din cele mai citite,ca dovada nr de vizionari de la Biblia(2).
Te astept in continuare,in acelasi ritm.Eu respect munca ta si pe tine,pentru ca nu e la indemana oricui sa faca asa ceva.De comentarii tampite o sa mai ai parte,dar nu trebuie sa renunti.

Life`s a bitch and then you die

N-am inteles, s-a pomenit vreun nume, ceva?? Eu asa am inteles de la "maestrii" tavalitului in noroi de pe DC, ca daca nu dai nume si nu injuri de mama poti sa zici orice... Sau numai unii au voie?

Iubite "surori" mult preocupate de mantuirea sufletului, in situatia cu Anghel va da clase Yank, nu va suparati! Stati toate cu mainile in san si va uitati cum il tavaleste Conchita pe Anghel fara nici un motiv, si va faceti ca nu vedeti!! Foarte bine faceti, nu cumva sa ajungeti in gura ei! Continuati-va discutia ca si cum nimic nu s-a intamplat, nu e treaba voastra ca cineva e balacarit sub ochii vostri fara nici un motiv. La teorie suntem tari, cu practica stam mai prost... Va urez o seara placuta si discutii constructive!! Si nu astept nici un raspuns.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Cataghe, ai dreptate...Eu ma distram copios, cum m-am hlizit odata cand mi-a zis fi-miu sa-i mai fac un fratior, sa aiba si el cu cine imparti bine si rau , ca ei, baietii, merita ce-i mai bun......are doua surioare...
Pe urma , mi-a venit mintea la cap(sunt adorabili cand dau perle din astea), si m-am gandit ca daca rad, s-ar putea sa plang peste cativa ani...
Anghel, parerea ta conteaza...Nu te mai supara asa usor, fi barbat, toti mai luam si bobarnace, nu suntem toti de aceeasi parere, important e sa comunicam Aici suntem in virtual...daca te simti in minoritate, confectioneaza-ti trei identitati si atac-o pe Conchita cu foc incrucisat. Si dupa o vreme, s-ar putea sa constati ca e chiar simpatica, cand vrea

Mergi la inceput

pai bine mai Claudia, mataluta stai si ne urmaresti din umbra? Asa cevaaaaa.....
hai, repejor, baga-te si tu in discutii, ca sunt sigura ca ai lucruri interesante de spus.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anghel1111

---------------------------------------------------------------------
-In totalitate de acord cu ce a spus Cataghe.Si nu pentru ca este vorba de mine. Aceasta este diferenta intre a ,,citi "Biblia si a ,,aplica"in viata invataturile ei. Imi pare tare rau ca uni nu stiu sa faca diferenta intre real si eufemism . Sigur ca da Hannen daca la celalalt topic trebuia sa revad ceva materiale ,aici imi este de ajuns ajutorul divin , Biblia si credinta mea.
----------------------------------------------------------------------

Anghel, mie chiar nu mi se pare ok ca de acum inainte, de cate ori te ataca cineva, sa sara tot forumu' in apararea ta.
Cine are de vazut, vede si cine are de tras concluzii, le trage.
Eu cred ca ai vazut care e opinia majoritatii despre postarile tale si cred ca asta ar trebui sa-ti fie de ajuns.
Personal, astept cu interes sa ne mai scrii.

Irina, Conchita, da' de unde stiti voi mai ce-i in mintea omului si daca mimeaza sau nu ceva? Sunteti prea banuitoare. Parerea mea!
Si daca e sa-mi expun si eu banuielile, banuiesc:) ca nu va convine faptul ca Anghel nu prea impartaseste doctrina ortodoxa(asta, fie ca va place sau nu sa recunoasteti:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Cineva de pe aici,care trebuia sa se intoarca pe la pagina 5 parca!!,nu poate trai fara adeziuni,fara declaratii gen "subscriu","sint de acord","vai ce adevaruri spui" si in momentul cind si-a gasit 2-3 partizani,deja se crede lider de opinie,vb in numele tuturor.Speram ca manierele elegante specifice unei doamne cu spirit cum te crezi,le-ai gasit in final.Ce sa mai zic..lousy

Mergi la inceput