Biblia (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Biblia nu poate fi inteleasa corect scoasa din contextul sau,adica din Biserica.Biblia apartine Bisericii

poate ca e o intrebare... tampitica, da' risc :)): cine/ce e Biserica?

si, pt. ca tot zicea denizel de bunica ei :), a mea ii spunea lui varu-meu "fa-te, mama, preot". chiar asa, poti sa te "faci"? fara nici un har, fara nici o chemare? e o meserie (ca oricare alta)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Dar nu cred ca studiul te poate duce la ADEVAR

prin Adevar intelegi, de exemplu, si credinta (situatia in care cineva este ateu si devine credincios)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Of mai Doina, nu ne intelegem defel
Repet, majoritatea (ca sa nu zic, tot!!!!) Noului Testament a fost scris de Apostoli. Doar Luca nu a fost apostol, dar a "lucrat" impreuna cu Petru. Matei nu a fost intre cei 12, dar l-a cunoscut direct pe Isus. Deci, tu trebuie sa te lamuresti cum e cu NT.

Ganditi-va ca cineva care cauta credinta in Dumnezeu intra pe forum, chiar la acest topic. Fiecare ne batem cu pumnul in piept ca suntem traitoare ale credintei noastre, dar banuiesc ccc ca prin atitudinile noastre nu dovedim acest lucru.
Deci, daca persoana respectiva nu alege pentru inceput sa mearga la biserica, credeti ca poate invata ceva folositor de la vreuna din noi. Eu cred ca nu.
Concluzie: Biblia e solutia ideala pentru ca Dumnezeu sa se descopere acelui cineva care il cauta.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by iubibubi

quote:
Originally posted by irina.c.Biblia nu poate fi inteleasa corect scoasa din contextul sau,adica din Biserica.Biblia apartine Bisericii
poate ca e o intrebare... tampitica, da' risc :)): cine/ce e Biserica?si, pt. ca tot zicea denizel de bunica ei :), a mea ii spunea lui varu-meu "fa-te, mama, preot". chiar asa, poti sa te "faci"? fara nici un har, fara nici o chemare? e o meserie (ca oricare alta)?I.www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei&Mara

Cand zic "Biserica" ma refer la Biserica Ortodoxa,care a pastrat curat marturisirea celor 7 Sinoade Ecumenice.Referitor la a 2a intrebare raspunsul e da,dovada ca unii s-au si facut preoti din intere,dar chiar si asa harul lucreaza,nu pentru vrednicia lor,ci din darul lui Dumnezeu.Preotia nu e o "meserie ca oricare alta",fiindca aici intra in discutie si o componenta divina.La hirotonie preotul primeste harul Lui Dumnezeu,cu ajutorul caruia savarseste Tainele.Oricum,cred ca orisicine se face preot are cat de cat credinta,altfel nu vad cum ar putea sa-si faca lucrarea.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel
[
Concluzie: Biblia e solutia ideala pentru ca Dumnezeu sa se descopere acelui cineva care il cauta." Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Concluzia mea:Biserica Ortodoxa e locul unde orice om Il poate descoperi pe Dumnezeu si se poate uni cu El.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by iubibubi

de ce e, totusi, important sa mergem (regulat) la biserica? care este diferenta dintre un crestin care incearca sa traiasca asa cum L-a invatat Iisus, se roaga, citeste Biblia si alte carti sfinte si unul care face toate astea, dar merge si la biserica?

I.www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei&Mara

iubi, Irina ti-a raspuns foarte corect din punct de vedere ortodox.
Uite, citind discutiile iscate de intrebarea Iuliei, m-am gandit ca ar fi corect ca tu (si eventual si Iulia, daca mai are intrebari) sa ne spui daca vrei sa auzi numai varianta ortodoxa sau vrei sa auzi si convingerile ne-ortodocsilor, pentru ca in felul asta se se elimine discutiile penibile de genu " s-a grabit x sa raspunda prima", ca si cum ar fi o competitie pe aici !
Intr.un fel le inteleg pe fetele ortodoxe ca reactioneaza asa prompt, pentru ca doctrina BO sustine ca numai in Biserica Ortodoxa gasesti mantuire si Duhul Sfant. Totusi eu zic ca nu ar trebui sa fie asa de ingrijorate daca cineva apuca alta cale decat cea ortodoxa si am sa explic de ce.
Exista doar doua variante:
1. Mantuirea se poate obtine numai in BO.
2. Mantuirea se poate obtine si in afara BO.

Apoi exista promisiunea lui Dumnezeu ca "oricine Ma va cauta din toata inima, Ma va gasi".
Asadar, daca cineva este la inceput pe drumul credintei si o apuca pe alta cale decat cea ortodoxa si a. daca acea persoana din toata inima si tot sufletul ei iL cauta pe Dumnezeu si b. mantuirea se poate obtine numai in BO, atunci El o va avertiza pe acea persoana intr-un fel sau altul ca acea cale NU este calea LUI si ea se va intoarce in BO. Iar daca varianta 2. este cea adevarata, daca se poate obtine mantuire si in afara BO si calea/biserica pe care a ales-o persoana ii asigura conditiile pentru mantuire, atunci cei din BO nu ar trebui sa-si mai faca probleme, pentru ca daca omu´ din toata inima vrea sa ajunga la El, va ajunge si pe alte cai.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Cand zic "Biserica" ma refer la Biserica Ortodoxa,care a pastrat curat marturisirea celor 7 Sinoade Ecumenice.

Poi si atunci de ce nu zici "biserica ortodoxa", bre Irino?! - ca mai demult ma tin sa te intreb... Asta nu e semn de trufie, ce faci tu? Macar asa, in semn de respect pt celelalte denominatii crestine...

A, si mai am o intrebare: mai bag si eu ochiul din cand in cand pe la ortodoxe, si ma minunez de limbajul ala arhaic care se foloseste acolo. La ce e bun?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cataghe

quote:
Cand zic "Biserica" ma refer la Biserica Ortodoxa,care a pastrat curat marturisirea celor 7 Sinoade Ecumenice.

Poi si atunci de ce nu zici "biserica ortodoxa", bre Irino?! - ca mai demult ma tin sa te intreb... Asta nu e semn de trufie, ce faci tu? Macar asa, in semn de respect pt celelalte denominatii crestine...A, si mai am o intrebare: mai bag si eu ochiul din cand in cand pe la ortodoxe, si ma minunez de limbajul ala arhaic care se foloseste acolo. La ce e bun?_

O fi trufie,eu stiu,o sa vedem la sfarsit .Dar pentru mine Biserica intemeiata de Hristos,Trupul Lui,e sigur 100% Biserica Ortodoxa,despre restul stie Dumnezeu.
La a doua intrebare nu stiu ce sa-ti raspund,ca nu-mi dau seama la ce te referi exact.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elena
Exista doar doua variante:
1. Mantuirea se poate obtine numai in BO.
2. Mantuirea se poate obtine si in afara BO.

Apoi exista promisiunea lui Dumnezeu ca "oricine Ma va cauta din toata inima, Ma va gasi".
Asadar, daca cineva este la inceput pe drumul credintei si o apuca pe alta cale decat cea ortodoxa si a. daca acea persoana din toata inima si tot sufletul ei iL cauta pe Dumnezeu si b. mantuirea se poate obtine numai in BO, atunci El o va avertiza pe acea persoana intr-un fel sau altul ca acea cale NU este calea LUI si ea se va intoarce in BO. Iar daca varianta 2. este cea adevarata, daca se poate obtine mantuire si in afara BO si calea/biserica pe care a ales-o persoana ii asigura conditiile pentru mantuire, atunci cei din BO nu ar trebui sa-si mai faca probleme, pentru ca daca omu´ din toata inima vrea sa ajunga la El, va ajunge si pe alte cai.

Elena

_

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by cataghe

quote:

Poi si atunci de ce nu zici "biserica ortodoxa", bre Irino?! - ca mai demult ma tin sa te intreb... Asta nu e semn de trufie, ce faci tu? Macar asa, in semn de respect pt celelalte denominatii crestine...

A, si mai am o intrebare: mai bag si eu ochiul din cand in cand pe la ortodoxe, si ma minunez de limbajul ala arhaic care se foloseste acolo. La ce e bun?

_

O fi trufie,eu stiu,o sa vedem la sfarsit .

La care sfarsit, la Judecata de Apoi cand tu o sa treci in randul dreptilor si o sa ne faci tzaca-bac din pumnisori noua astorlalti?
quote:

Dar pentru mine Biserica intemeiata de Hristos,Trupul Lui,e sigur 100% Biserica Ortodoxa,despre restul stie Dumnezeu.

Nu se poate Irino, sau numai Dumnezeu stie, sau ai si tu pareri. Nu merge asa.
quote:

La a doua intrebare nu stiu ce sa-ti raspund,ca nu-mi dau seama la

Ti-as da niste quote-uri da' acuma n-am vreme. Se vede treaba ca te-ai obisnuit. Mie limbajul mi se pare diferit de cel obisnuit si ma intrebam asa la ce foloseste, ca mi se pare ca se intrece lumea acolo sa foloseasca termeni cat mai arhaici... o fi semn de inaintare in duh asta?

_

Mergi la inceput