Biblia (2)
Raspunsuri - Pagina 15
hannen spune:
Iatama-s cu promisiunea
N-am timp sa redau ,asa ca-i dau un copy/paste(scuze daca nu puteti citit,asa patesc eu la copy/paste imi apar tot felul de chinezarii)
Si ca sa nu existe dubii,este vorba despre Biblia Ortodoxa,gasita on line.
Sfinta Evanghelie dupa Ioan.
1. Acestea vi le-am spus, ca să nu vă smintiți.
2. Vă vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu.
3.Si acestea le vor face pentru ca n-au cunoscut pe Tatal ,nici pe Mine
4.Iar acestea vi le-am spus ca sa va aducetiaminte de ele cind va veni ceasul lor,ca Eu vi le-am spus.Si acestea nu vi le-am spus de la inceput fiindca eram cu voi.
5.Dar acum Ma duc la Cel ce M-a trimis,si nimeni dintre voi nu intreaba:Unde Te duci?
6.Ci, fiindca v-am spus aceastea,intrsitarea a umplut inima voastra.
7.Dar Eu va spun adevarul;va este de folos ca sa Ma duc Eu,Caci daca nu Ma voi duce,Mangietorul nu va veni la voi,Iar daca Ma voi duce,Il voi trimite la voi.
8.Si El, venind ,va vadi lumea de pacat si de dreptate si de judecata.
9.De pacat,pentru ca ei nu cred in Mine.
10.De dreptate,pentru ca ma duc la Tatal Meu si nu Ma veti mai vedea.
11.Si de judecata,pentru ca stapinitorul acestei lumi a fost judecat.
12.Inca am multe a va spune,dar acum nu puteti sa le purtati.
13.Iar cind va veni Acela,Duhul Adevarului va va calauzi la tot adevarul;caci nu va vorbi de la Sine,ci toate cite va auzi va vorbi si cele viitoare va va vesti.
Daca vreti pot cita tot ca sa nu aveti dubii ca cel care vorbeste este Iisus.
Cumva dupa Iisus a venit Duhul Sfint si ne-a vestit despre viitor,a profetit Duhul pe pamint si L-a slavit Duhul Sfint pe Dumnezeu?
------------------------
Allah marturiseste ca nu este Dumnezeu afara de EL.
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)
Cleomax spune:
hannen, esti sigura ca ai dat citat din isaia 29:10-11?
quote:
"Caci da invatatura peste invatatura,invatatura peste invatatura,porunca peste porunca,porunca peste porunca,putin aici,putin acolo.Ei bine ,prin niste oameni cu buze bilbaitoare sivorbirea strainava vorbi poporului acestuia Domnul! Isaia 29: 10-11
eu nu gasesc asta nicaieri, hmm..poti , te rog, sa verifici?
hannen spune:
Cleomax,ntz ntzz.Este vorba despre o persoana anume si la singular.Dupa cum vezi sunt folosite expresiile "esti tu acel Profet(deci Profet,nu prooroci si nu stiu ce de-a lungul timpului) si Mangietorul(unul,nu mai multi) si Acela (acela care va veni,nu aceia care vor veni)
------------------------
Si ingerii marturisesc si cei inzestrati cu stiinta marturisesc cu dreptate ca Allah in toate este si ca "Nu este Dumnezeu afara de EL,Atotputernicul,Inteleptul!"(Coran 3:18)
conchita spune:
Hannen, sincer, eu ma simt ca la integrame. toata lumea era deja de acord ca vorbim despre Iisus. sincer, nu inteleg in legatura cu ce ai dubii, desi nu pari sa le ai. :-)
hannen spune:
Conchita,eu te cred ca te simti ca la integrame,si stii de ce,nu pt. ca nu ai sti,pt. ca nu vrei sa recunosti.Cum sa fie vorba de Iisus?
Adica Iisus spune ca El se duce ca sa trimita Mangietorul care sa ramina cu noi in veac(deci dupa el nu v-a mai fi alt profet),si tu imi zici mie ca e vorba de Iisus?
Eu n-am nici un fel de dubii,dubii au cei care emit tot felul de ipoteze numai si numai ca sa nu accepte adevarul.
Dar asta-i treaba lor,proprie si personala.
Si apropo care-i toata lumea,despre care ziceai ca-i de acord ca este vb. despre Iisus??
Cleomax,in leg. cu citatul.Sa stii ca l-am scos mai demult si ai dreptate,nu l-am verificat.Poate nu-i din Isaia,da` o fi el de undeva,chiar dintr-o carte "eretica",cine stie
------------------------
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
Conchita,eu te cred ca te simti ca la integrame,si stii de ce,nu pt. ca nu ai sti,pt. ca nu vrei sa recunosti.Cum sa fie vorba de Iisus?
Adica Iisus spune ca El se duce ca sa trimita Mangietorul care sa ramina cu noi in veac(deci dupa el nu v-a mai fi alt profet),si tu imi zici mie ca e vorba de Iisus?
Hannen, mie mi s-a parut destul de simpla si de clara desfasurarea discutiei. cand iti convine tie, inlocuiesti cu Iisus, desi eu zic de Duhul Sfant. cand zic de Iisus, tu mai iei in ras ca m-am referit la Moise.
si ca sa iti dovedesc ca nu numai ce spun eu e simplu de inteles, ci si ceea ce tot insinuezi tu, dar nu indraznesti sa spui, e ca Biblia il anunta pe Mahomed drept urmatorul profet. am dreptate ca la asta vrei sa ajungi sau nu? ei bine, te inseli amarnic. daca Biblia e fundamentul Islamului, atunci tot ce scrie in Biblie ar trebui sa fie absolut adevarat pentru Islam. nu doar bucatzele si rastalmaciri metaforice din Sfanta Scriptura. aici, da, avem de-a face cu metafore. aici, unde pentru tine Mangaietorul e, poate, Mahomed. decide-te mai intai cine e Mangaietorul, ca le-ai cam amestecat. ca Mahomed nu este, fie ca vrei sa recunosti sau nu.
hannen spune:
Totul rastalmacit in stil unic si inconfundabil.
Conchita,trebuie sa recunosc ,ce-i al tau e al tau.Hai daca asa vrei ,eu dau cu`n suc
Da,despre asta era vorba .In Evanghelia dupa Ioan din care am citat,Iisus vestea ultimul Profet,fie ca vreti sa recunoasteti sau nu
Din nefericire le-a "scapat" celor care au "aranjat" Biblia.Pacat
Credinta mea nu ar acceptata daca nu as crede in Biblie,si anume ca este o carte trimisa de Dumnezeu lui Iisus,dar in care din pacate ,omul si-a adus nedorita cotributie.
O recunosc marii invatati crestini,nu-i nevoie sa o recunoasca poporul(ca poporul saracu` chiar nu stie).
Deci nu-i nici un bai ca tu vrei sa ma ametzesti de cap.Pt. mine e clar cine vorbea in versetele alea si la ce se referea.Ca nu avea cum sa se refere la el insusi,sau la duh sau la prooroci asa cum v-ati dat cu parerea.(am adaugat asta ca sa vezi inca o data ca nimeni inca nu a cazut de acord ca este vb. despre Iisus,in discutia de fata)
Ma duc la cumparaturi,hai ca scapati olecutza de mine
------------------------
hannen spune:
Inc`o vorba si m-am dus
quote:
Originally posted by conchita
ca Mahomed nu este, fie ca vrei sa recunosti sau nu.
Ce-mi place siguranta cu care faci afirmatii.Desi nu m-ai lamurit cine crezi tu ca "cuvinteaza " acolo si despre cine.
Dar am sa te indem atit "Adu dovada,daca graiesti adevarul!"
Si poate ca ar fi interesant sa aflam parerea celei care a adus in discutie primul citat si care a ridicat prima aceasta intrebare ," la cine se referea pasajul respectiv".Ingrid,te asteptam cu parerea.Nu ca-mi fac vreo iluzie ci pt. ca e chiar interesant cite interpretari i se mai pot da unei fraze/unui(sau mai multor) citate
------------------------
Jocelyn spune:
Deci oameni buni, vad ca a devenit laitmotiv fie ca vreti sa recunoasteti sau nu dar faceti-mi si mie un rezumat ceva ca ati avansat prea mult si nu mai stiu despre ce e vorba
Am terminat cu idolii, acum despre ce e vorba in propozitie? Nu de alta, dar fiecare parca vorbeste despre altceva si nu se mai intelege nimic. Sau sunt temperaturile prea scazute pe-afara?
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
denizel spune:
quote:
Originally posted by hannen
Da
Daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut ca nu este vorba de Hristos ,ci de acel Profet.
Care?am intrebat eu!
Cine este cel care zice "Si Eu voi ruga pe Tatal si El va va da un alt Mangietor"?Moise in opinia ta?
------------------------
hannen, nu e nici o filosofie. Crede-ma!:)
in textul dat de tine: Eu=Isus; Alt Mangaietor=Duhul Sfant
Avem ilustrata Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.