lista neagra - bone
Raspunsuri - Pagina 4
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IonescuOana Dragi mamici, la un asemenea salariu+bonificatii pentru un singur copil (eu am platiti anul acesta 11 milioane pt. 2) nu inteleg de ce o condamnati pe GreenLemon ca a pus-o pe lista neagra. Am trecut si eu cu o bona prin situatia de a ma anunta (totusi...) de pe o zi pe alta ca nu mai vine, nefiind presata inca de serviciu, si va spun ca nu e deloc usor - nici nu vreau sa ma gandesc cum e sa ai si serviciu cand se intampla asa ceva. "Merita" cu prisosinta sa fie pe lista neagra, macar sa nu mai pateasca si alte mamici asa ceva dupa ce ar mai da si o gramada de bani. Foarte bine GreenLemon ca ai scris aici, sper ca ti-ai rezolvat problema si ca n-o sa ti se mai intample asa ceva de acum incolo O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA! |
Daca ar fi avut contract de munca,repet,ar fi putut-o da in judecata!Pentru nerepectarea contractului de munca!
In rest ceea ce a facut ea pentru bona sunt detalii,a facut-o pentru ca a vrut in primul si in primul rind!Si chiar nu cred ca era cazul sa spuna ce a facut atita timp cit a facut-o din placere!
Nu am spus nicaieri ca bona a avut un comportament ok plecind fara sa anuntze,(desi daca ar fi avut contract de munca,iar ma repet,ar fi trebuit sa anuntze inainte)dar nu pot sa nu-mi pun acum mai multe intrebari legate de motivul plecarii,dupa atita "ajutor din partea angajatorului"!
De ce 5 ani a fost totul ok?Ma rog eu oricum ma "lupt cu morile de vint"activitatea astea de bona incurajeaza munca la negru,clar sunt pentru intrarea lor in legalitatea,atunci sigur alta ar fi situatzia!Si cu fisa postului bineintzeles,ca o bona nu trebuie sa faca si menajul si mincare si...si...!!!
dana
IonescuOana spune:
Nu am inteles nici eu comportamentul uneia dintre bone, cea de care am pomenit anterior.
A acceptat sa vina la mine, i-am acceptat obligatiile anterioare angajarii la mine (mai avea de facut menaj la doua familii si nu vroia sa renunte la angajamente) facandu-i programul in asa fel incat sa si le poata onora, totul a fost bine si frumos timp de doua luni, am ajutat-o in niste probleme personale...in fine nu s-a intamplat absolut nimic neplacut.
La un moment dat (era la inceputul lui iulie 2007) m-a anuntat ca pe 28 august va pleca la tara timp de 3 saptamani. Ne-am uitat amandoua pe calendar si am stabilit atunci data din septembrie la care se va intoarce.
Din nou toate bune si frumoase pana pe 15 iulie care paremi-se cadea intr-o vineri si trebuia sa-i dau banii.
I-a luat, i-am urat duminica placuta, i-am spus ca de obicei "ne vedem luni", ea a raspuns ca da, si...dusa a fost.
LUni, nimic...nici un telefon, nici un semn de viata...Sincer m-am gandit ca are vreo problema si n-am cautat-o, ma gandeam ca imi va spune marti ce s-a intamplat.
Marti insa, din nou...nimic.
Atunci am sunat-o si mi-a raspuns abia a 3-a oara, spunandu-mi senina ca e la mare, ca a avut o ocazie sa plece cu cineva si ca nu mai vine la mine, pt. ca oricum avea de gand sa ramana numai pe activitate de menaj.
E normal asa ceva? Sincer mie nu mi se pare. Ati angaja o asemenea femeie daca ati sti dinainte ce a facut? Eu una nu. Mi se parea normal daca are o nemultumire sa o spuna, sa discutam, iar apoi daca totusi nu am fi ajuns la un comun acord sa plece anuntand cel putin cu o saptamana inainte. Asa mi se pare ca ar fi trebuit s-o oblige bunul simt.
Ele isi permit sa faca asta stiind foarte bine ca nu au contract si ca nu au cum sa fie trase la raspundere, dar bunul simt ar trebui sa le oblige ca unei persoane care le-a facut bine sa nu ii faca rau in schimb, sau macar pentru toate acele atentii care din punctul meu de vedere conteaza si trebuie spuse pentru ca nici mie sau altei mamici nu ne pica banii din cer, repet, pentru acele gesturi de bunavointa, sa aiba bunul simt sa anunte macar cu o saptamana inainte daca vrea sa plece de la acea familie.
belleane spune:
salutare,
Voiam sa spun si experienta mea cu bona fetitei de 1,3 ani.
Am angajat-o in ianuarie mi-a cerut 6 mil pentru 4 ore. Timp in care nu facea absolut nimic pentru casa. Doar alimenta copilul, schimba si se juca eventual. Am stat acasa impreuna cu ea timp de 1 luna sa se obisnuiasca. In luna aprilie deja ma saturasem sa strang in urma ei, sa spal dupa ea chiar si vase, barbetele,biberoane. Nu a calcat /spalat nimic pentru copil ever. Plus ca desi era platita pentru 4 ore intarzia zilnic cel putin jumatate de ora avand diverse motive. Cateodata mai si lipsea. Ca o doare maseaua, ca are tensiune, ca merge la doctor.
In aprilie am zis gata. Voiam sa o dau afara dar aveam o problema: tot timpul imi cerea bani. Bani pt intretinere, pt doctori, pt copii, mancare. Aveam la ea platit in avans cel putin 2 luni. Mi-eramila de ea. Apoi mi-a zis ca poate sa stea pana seara la 18 sa ma pot duce la munca. M-am gandit ca ar fi bine sa ma pot duce la program stiind cat de greu este in acesta perioada. Dar avea aceleasi metehne. Intarzia aproape zilnic cu diverse scuze: ca i s-a spart nu stiu ce acvariu vecinului de sus, ca a trebuit sa astepte pensia alimentara,ca a fost la SH sa-si ia haine etc. Intarzia mai mult in zilele in care trebuia sa fac de mancare la copil. Deci atunci cand venea ea la mine copilul era mancat, schimbat si cu mancarea pentru pranz gata. Ajungeam la munca la ora 11,30-12 tot timpul. Uitasem sa va spun ca pentru programul 9-18 initial mi-a cerut 9 mil. Dupa nici o luna mi-a zis ca 9 mil e ff putin si sa-i dau 10 mil. I-am dat fara nici o discutie. Desi ne-am inteles sa vina de la 9 ea nu a venit niciodata la 9. Venea la munca in jurul lui 10-10,30 uneori chiar mai tarziu. Sunam eu dupa ea sa vad daca vine sau nu. Vreau sa va spun ca nu am tinut-o niciodata peste ora 18. Si ca nu i-am taiat niciodata din salariu cand lipsea sau intarzia pentru ca deja era platit in avans.
Concediu a avut platit si de paste, si cand am fost noi plecati.
La un moment dat in iulie cand au fost caldurile alea mari i-am zis sa vina mai devreme sa nu scoatem copilul afara la 11 ac e prea cald. Mi-a cerut ca sa vina 1 ora in plus 1 mil pentru 4 zile.
Apoi am vrut sa o dau afara si iar a venit la mine sa ma roage sa o imprumut sa mearga la sora ei in Suedia. Ca-i va da bani si-si va achita datoriile. Si eu sa-i dau conecdiu platit 2 saptamani desi eu nu plecam in vacanta decat 1 saptamana. I-am platit si concediu si i-am dat si banii pentru drum. Si in plus i-am platit si pentru restul lunii august si abonament pe august. Urma sa se intoarca pe 15 august. Pe 16 ma suna si-mi spune ca nu poate veni luni pe 17 pentru ca are niste comisioane de facut. I-am explicat ca nu am cum sa mai lipsesc de la munca. Nu a venit luni. Am sunat-o eu pe la 10,30 si mi-a zis ca nu e in Buc si nu vine. I-am zis ca e concediata si sa-mi aduca banii inapoi. A venit a 2 zi dimineata pe la 9 cica la munca. I-am zis ca e concediata. Si am intrebat-o daca mi-a adus banii. A zis ca nu ca sunt banii ei compensare pentru ca am dat-o afara. Ca trebuia preaviz, bla, bla.
Am vrut sa o pun sa semneze ca i-am dat bani dar nu a vrut si in plus mi-a zis ca ea ce face ca a ramas fara bani ca oricum era platita cel mai prost di tot parcul si ca oricum nu mai voia sa vina dupa 1 septembrie la banii astia. Si mi-a zis ca banii aia sa-mi iau tamaie si lumanari din ei.
A doua zi ma suna sa-mi zica ca si-a gasit de lucru si ca fiica mea e un copil minunat numai ca ea crede ca e grav bolnava. Ca ar avea purpura. Ia-am zis sa nu ma mai sune vreodata decat ca sa-mi aduca banii inapoi si ca voi merge la politie pentru ei. Vreau sa va mai spun ca gaseam copilul cu caca in pampers si iritat aproape zilnic. Spunea ca acum a facut, ca n-a mirosit., etc. Copilul era nervos, nu voia sa mananace. Acum parca e alt copil. Nu cred ca o batea dar cred ca o tinea la tv si nu=i acorda atentie. Pe deasupra cred ca-i dadea sa bea ff mult ceai ca sa doarma. Aveam camera cumparata si mi-a fost jena sa o instalez. Mi-a fost teama sa nu se simta prost, ca o suspectam de lucruri rele. Pe de alta parte i-mi folosea cosmeticele, cauta peste tot, manca la mine, cateodata lua bani marunti sau mai mari uitati prin geanta, imi cererea sume mici pentru diverse lucruri, etc Am inchis ochii la asta stiind ca are o situatie materiala mai proasta, ca-si creste cei 2 copii ai ei majori singura si ca o cunosc de cel putin 4 ani si ca am ajutat-o tot timpul chiar iainte de a-mi fi bona. Si am recomandat-o in trecut multor persoane pentru menaj ca sa-si poata intretine copiii.
Si mai voiam sa spun ca i-am dat si prime si cadouri si atentii.
Cam atat. Daca doriti sa o adaugati pe lista neagra se numeste : xxxxx din sectorul 2/3.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
belleane spune:
Legat de contract mie mi-a spus ca are cartea de munca undeva la fima tatalui unui copil de care mai avea grija. La un moment dat mi-a zis ca ar vrea sa o mute la mine la munca dar eu nu am putut. Daca ar fi vrut neaparat i-as fi platit totul numai sa se duca ea sa stea la cozile alea pentru decalratii&plati. Chiar cine vorbeste de contract poate stiti ca se pierde o gramada de timp pe acolo cu declaratii&plati. Ce mamica are timpul asta de pierdut? Vreau si eu sa cunosc o mamica cu contract sa-mi dea mai multe detalii.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
IonescuOana spune:
Pai de ce nu i-ai dat numele pana la urma? Mi se pare un monument de nesimtire si neseriozitate.
Am avut si eu una care imi cerea tot timpul bani in avans pentru diverse probleme personale (in permanenta era in pericol sa i se inchida apa/gazele/lumina etc.) si pana la urma am prins-o furand. Metehnele de acest gen n-au lecuire. I-am scris numele undeva intr-o postare anterioara. Fa si tu acelasi lucru
bertola spune:
IORDACHE MARIA,52 ani, din balotesti. ceea ce te face sa incerci este ca spune ca are 20 de ani experienta ca infirmiera in spital la nou nascuti.
aveam un sofer care o ducea in parc zilnic. soferul il cunosc de 5 ani,un superom,menajera de 8 luni si,pina in clipa de fata,nu mi-a facut nici-un fel de probleme. din a 2-a zi a inceput sa-i atace fara cu ura. s-a dat de gol mai tirziu ca avea interes sa preia si postul menajerei ,desi era de o dezordine rar intilnita,chiar murdara cite-odata,iar menajera foarte harnica si ordonata. a birfit pe toata lumea pe care a intilnit-o,inclusiv pe medicul pediatru la care am fost pt un sfert de ora,mai ales propria familie(din toloma,prostovan nu-l scotea pe barbat-su,iar pe fiice,capra batrina,scroafa etc etc etc) eu ma intreb cum nu se jena de mine,eram o straina in fond,ma stia de citeva zile. continui imediat
bertola spune:
la inceput m-am cam mirat,dar am zis sa-i dau o sansa,sa nu ma reped la concluzii.problema e ca nu se mai oprea cu intrigile,cu ura impotriva soferului,a menajerei,oameni care au tratat-o impecabil.menajera chiar o ajuta in treburile ei cu copilul,fara sa fie obligata.ii spala biberoanele,ca bona nu le spala,facea curat pe masa copilului,ca bona nu facea,calca din hainele copilului,ca bona calca rar hainele copilului si nici ale altuia,statea cu copilul ca doamna bona sa serveasca masa in liniste.in tot acest timp doamna bona o birfea cu ura pe biata menajera iar eu obosisem sa-i tot demonstrez ca o inseala.
cind am angajat-o ne-am inteles si asupra unui mic menaj(lucrurile importante le face menajera). nici macar lucrurile nu i le aseza pe rafturi.in 2 luni a facut de 2 ori snitele din care a mincat si ea si a dat de vreo 2 ori cu matura.
are o tendinta spre paranoia,pt ca atit timp cit am putut s-o suport sa stea la mine a facut eforturi zilnice sa ma convinga de tot felul de lucruri aberante:ca menajera fura,ca soferul e nebun,ca doctorul pediatru avea ceva personal cu ea si e prost ca doctor,ca eu o banuiesc pe ea personal ca a incercat sa intre la mine in casa in tr-un weekend cind eram la mare,ca bine ca am renuntat la fosta bona(de care a auzit in parc) pt ca urma sa-mi fure sotul,ca fata mea este bolnava si o sa vad eu la noapte ce febra o sa faca si ce rau o sa-i fie.citeodata cind ma ingrijoram aveam senzatia ca chiar se bucura.(in mai multe rinduri m-a tot amenintat asa). nimic nu s-a adeverit.
ce e mai rau e ca pina sa ma lamuresc eu de ea am facut citeva greseli:am imprumiutat-o cu bani,i-am facut cadouri in mai multe rinduri:de ziua ei(sf maria),cu ocazia nuntii fiicei ei,unde nu m-am dus dar pt care am contribuit extrem de consistent,in bani(despre care mi-a cerut sa nu-i spun nimic fiicei),dar si bunuri scumpe,bunuri pe care a venit sa le ridice chiar fiica.mai rau,pt ca isi cumparase haine din europa,i-am imprumutat haine de la mine,de designer,inclusiv bijuterii,pantofi si poseta.surpriza a fost ca le-am scos exrem de greu de la ea:spunea ca le-a inchis intr-un dulap si nu mai gaseste cheia. nu mai vorbesc de micile atentii,cumparaturi de la hipermarket special pt ea,haine etc etc etc
eram convinsa ca mi-am gasit,in fine,bona si am vrut sa stie ca o apreciez.de ce?pt ca raportul psihologului de la o anumita agentie cunoscuta si onorabila o descria ca fiind bona perfecta,iar eu am avut incredere in acel psiholog si in teatrul de femeie la locul ei pe care il juca.in plus am fost in totdeauna generoasa cu cei din jurul meu,inca din copilarie,chiar si cind nu aveam cine stie ce posibilitati.
ceea ce m-a lamurit definitiv despre ea este faptul ca in prima zi dupa nunta,dupa 2 zile libere platite de mine,cind incepusem sa intru la idei in legatura cu hainele pe care in loc sa mi le aduca in dinti cum era normal,incepuse sa-mi spuna povestea cu dulapul.in acea zi a inceput sa URLE brusc la mine de fata cu menajera.motivul era urmatorul:a intrat impreuna cu copilul in curtea unui proprietar si a inceput sa ude florile din curte fara sa ceara voia nimanui.vazind ca a disparut din propria curte(curtea unui bloc) si
nu mai e nicaieri,am plecat sa vad ce se intimpla am gasit-o acolo.mi-a spus ca administratora blocului(este un bloc nou,toate apartamentele apartin aceluiasi proprietar,care le-a si construit,un bloc mai special,luxos).am sunat-o pe administratora si am intrbat-o daca e adevarat,mi-a spus ca nu,nu i-a dat niciodata voie sa intre acolo.cu oarecare jena m-am dus sa-i spun ca administratorul nu ne da voie sa intram acolo si ca o rog sa ramina in curtea noastra.aici a inceput sa urle.ca de ce sa nu se duca,ca e penibil ce ii spun.in clipa aia mi-am dat seama de toate greselile pe care le-am facut.cu doar o saptamina in urma am imbracat-o din cap pina in picioare si am umplut-o de cadori care pe mine (m-au costa) pe nesimtita asta care acum ridica tonul la mine.am suportat-o extrem de greu inca o saptamina pina cind am intrat in posesia propriilor haine si a bijuteriei imprumutate.acum imi pare rau ca nu am calcat-o in picioare.poate vi se pare prea mult.mie nu,in conditiile in care am tratat-o EXTRAORDINAR,sa ridici tonul la mine in propria mea casa,apoi iti vine si s-o calci in picioare.sunt sigura ca nu mai exista cineva pe lumea asta care numai dupa o luna jumate sa-si fi dat haina de pe ea(cea mai buna si mai scumpa,nu resturi de care nu mai am nevoie) ca sa aiba bona sau menajera cu ce sa se imbrace
cum ziceam,dupa ceea ce garanta psihologul sub semnatura(cu rezerva unor apucaturi ciudate ale ei),credeam ca mi-am gasit bona pe care o cautam si ca merita sa fac eforturi pt ea
multe dintre voi ma vor critica si tin sa va asigur ca aveti 100% dreptate.inainte de a trata bona ca pe o persoana speciala,apoi e cazul mai intii sa si demonstreze asta.
Ramonika spune:
nici nu ma mir ca se poarta bonele asa. se trag de sireturi cu voi.
nu inteleg cum le puteti face toate mofturile, ca si cum ar fi ele insele copii? bani imprumutati, prime, mancare, ajutoare de tot felul, iar ele in schimb nici nu-si spala vasul din care mananca...
cine e tare pe pozitii de la inceput, ala e respectat, iar cine e respectat are de castigat.