Biblia.cat de multe despre Biblie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Cum sa citim BibliaSfintii Parinti recomanda o pregatire temeinica inainte de citirea si cercetarea Bibliei; dar în ce consta aceasta pregatire?Intai de toate, In rugaciune. Roaga-te Domnului sa-ti lumineze cugetul – ca sa poti intelege cuvintele Bibliei – si sa-ti umple inima cu harul Sau – ca sa poti simti adevarul si viata acelor cuvinte.Da-ti seama ca acestea sunt cuvintele lui Dumnezeu, pe care le graieste si le rosteste catre tine, personal.(...)
Este o carte care trebuie citita cu viata - punandu-o in practica. Ar trebui mai intai traita, si apoi inteleasa.Aici se potrivesc cuvintele Mantuitorului: „De va voi cineva sa faca voia lui, va cunoaste pentru invatatura aceasta, ca de la Dumnezeu este” (Ioan 7:17). Fa-o, ca sa o poti intelege. Aceasta este regula fundamentala a exegezei ortodoxe.(...)In fiecare zi sa citesti cel putin un capitol din Vechiul si din Noul Legamant; dar, in acelasi timp, sa asterni intru lucrare si cste o virtute. Lucreaz-o pana cand devine o obisnuinta.Sa spunem, de pilda, ca cea dintai virtute este iertarea vorbirii de rau. Aceasta sa fie indatorirea ta de zi cu zi. Si, pe langa ea, roaga-te Domnului: „O, milostive Doamne, învredniceste-ma sa am dragoste pentru cei ce ma vorbesc de rau!”(...)Arhimandrit Iustin PopoviciIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

"Cat de multe despre Biblie"
Am inteles!
Da' trebuie sa zic numai de bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Xeno , dar despre ce altceva ai putea sa zici ? Daca ai ceva de spus "de rau" , te rog sa o faci !

" Exista oameni atat de saraci incat nu au nimic altceva decat bani . "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Imi pare laudabil Irina ca participi la discutzia asta, chiar daca o faci numai prin 'copy-paste' de citate ( ca shi pentru asta trebuie ceva lucrat sa cautzi shi sa alegi ce se potriveshte! ) ...numai caaaa... nu te supara ! insa eu am asha impresia ca nici chiar sub forma de citate tu nu ai prea folosit in interventziile tale Biblia (zic io pe ansamblu apreciiind cu ochii mei careeee...sti tu cum is de lacramoshi!!) cat mai ales ai citat pe Sfintzii Parintzi sau pe Serafim Rose sau aaalte cartzi shi articole ... aaaa... ? (sau lasa !)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by ManyHope

Imi pare laudabil Irina ca participi la discutzia asta, chiar daca o faci numai prin 'copy-paste' de citate ( ca shi pentru asta trebuie ceva lucrat sa cautzi shi sa alegi ce se potriveshte! ) ...numai caaaa... nu te supara ! insa eu am asha impresia ca nici chiar sub forma de citate tu nu ai prea folosit in interventziile tale Biblia (zic io pe ansamblu apreciiind cu ochii mei careeee...sti tu cum is de lacramoshi!!) cat mai ales ai citat pe Sfintzii Parintzi sau pe Serafim Rose sau aaalte cartzi shi articole ... aaaa... ? (sau lasa !)

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"

Si care e problema?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Armonia si unitatea Bibliei este o alta dovada a faptului ca aceasta carte a fost inspirata de Un Autor - Dumnezeu. Biblia a fost scrisa de-a lungul unei perioade de 1500 - 1600 de ani de catre 40 de autori diferiti ca si caracter si origine sociala. A fost scrisa in multe locuri de pe trei continente diferite (Africa, Asia si Europa), in trei limbi diferite (greaca, ebraica si aramaica). Biblia trateaza sute de subiecte intr-o armonie perfecta, fara contradictii. Si singura tema centrala care o strabate, din Geneza pana in Apocalipsa, este planul lui Dumnezeu de a rascumpara omenirea prin Mesia, Isus Cristos.

michelle

Mergi la inceput

Biblia face un bilant clar al evenimentelor care sunt profetite si scrise cu mult inainte ca acestea sa se implineasca. In Vechiul Testament sunt peste 300 de profetii cu privire la venirea lui Mesia, care au fost clar implinite prin Isus Cristos, sute de ani dupa ce ele au fost facute.

michelle

Mergi la inceput

Integritatea textului Noului Testament este stabilita, in primul rand, prin multimea copiilor manuscrise existente.
Exista peste 24.000 de manuscrise ale Noului Testament, cel mai timpuriu fiind datat la aproximativ 40 de ani dupa original, iar cele mai multe la 250 - 300 de ani dupa original.

Integritatea Noului Testament, din acest punct de vedere, intrece cu mult alte documente ale antichitatii. Exista mai multe copii, care au o acuratete mai mare si sunt facute dupa o perioada mai scurta de la aparitia originalului.

Descoperirea, facuta in 1947, a Sulurilor de la Marea Moarta au ajutat la confirmarea autenticitatii Vechiului Testament. Aceste Suluri contineau 40.000 de manuscrise a aproape fiecarei carti a Vechiului Testament, care sunt cu 1000 de ani mai vechi decat cel mai vechi cunoscut pana la acea data si, totusi, identice in cea mai mare masura. Aceasta demonstreaza neobijnuita disciplina si acuratete a copistilor Vechiului Testament, pe o perioada de peste 1000 de ani de transmisie manuscrisa a Scripturilor.

Pe langa aceasta, au fost facute multe descoperiri arheologice care confirma autenticitatea istorica a Vechiului Testament. Nu s-a facut, insa, nici o descoperire care sa desaprobe ceva din el.

michelle

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

Si care e problema?

EXAAACT !

Exact asta voiam shi eu sa NU spun: "shi care e problema TA cu Biblia? de vreme ce conspectandu-tzi abundentele citate, se observa lesne ca 'mai Biblie' itzi sunt tzie scrieri ortodoxe decat Biblia insashi ! ...e vorba despre cele/cei la care le dai TU prioritate; e vorba despre CE se plaseaza mai sus in sistemul tau propriu shi personal de valori ... io nu m-ash risca de pilda sa ofer inimii tale spre sincera cantarire comparata pe Serafim Rose shi pe Moise sau unul din "proorocii mici" sau pe altcineva din Biblie, ca nu se stie care ar atarna mai greu la cantar shi n-ar fi bine deloc de cumva ai inhama carutza la cai shi i-ai pune sa impinga, in loc sa traga !!

Da Irina, din partea mea nu-i nici o problema ce faci tu cu Biblia ta, cat shi cum shi la ce o foloseshti! iar daca nici pentru tine nu-i nici o problema cum urmezi TU "instructziunile de utilizare corecta", daca tu eshti impacata...atunci toata lumea e multzumita shi "cine ce treaba are?" cu tine!
= "Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta."

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by michelle-usa

Armonia si unitatea Bibliei ... Biblia trateaza sute de subiecte intr-o armonie perfecta, fara contradictii.

michelle

Sti Michelle, "teza" asta ... afara de efectele benefice/ajutatoare care le-a adus/produs, totushi a generat shi genereaza inca chiar shi atitudini de tip Xeno_fobe ( no offense intended to the moderator who is known by the name _ !) shi reactzioneaza oameni unii, bazatzi anume pe ea, in chip agresiv-respingator catre alte persoane ce nu apartzin exact acelorashi crezuri ! (din fericire nu sunt multe persoane asha...dar totushi exista!)

Dar sti de ce? pentru ca e foarte fixa! pentru ca e mult prea rigida shi implicit poate produce intoleranta cu orice nu corespunde exact "STAS"-ului !

Realitatea e ca mai sunt shi ceva-ceva "nepotriviri" printre cele scrise in Biblie...nu-s chiar "contradictzii", asta ar fi exagerat de mult spus, daaaar...ar fi unele chestii nu foarte "in armonie" cu altele... asta se constata daca citesti/priveshti nu prea cu partinire, ci cu ceva obiectivitate!

Oricum, in esentza tu ai dreptate! iar faptul ca este arhi-suficienta armonie shi lipsa de contradictzie intre lucrari diferite a oameni diferitzi din timpuri&locuri foarte diferite, ar trebui sa fie suficient de clar pentru care vrea sa vada ca Este Ceva...trebuia sa fie Ceva sau Cineva care sa integreze atat de bine lucrurile, iar "imperfectziunile" ce totushi exista, probabil numai de participarea umana la procesul scrierii-transcrierii au fost induse !

Mergi la inceput