Biblia.cat de multe despre Biblie
Pentru ca cele mai multe discutii la capitolul religie si spiritualitate dezbat teme crestine, as vrea sa lamurim, pe cat posibil, o chestiune fundamentala pentru orice tip de filosofie crestina. Asa ca "Ce este Biblia?", " Ce rol are Biblia?"
etc.
Totul despre Biblie. Scrieti.
Raspunsuri
camy062004 spune:
Biblia este bine sa o citesti de la inceput pana la sfarsit,ai ce sa inveti citeste-o si nu vei regreta in cazul in care nu ai citit-o.pe mine m-a ajutat mult,crede-ma
camy
ruscus spune:
biblia nu este un roman pe care poti sa il citesti de la inceput la sfarsit, biblia trebuie studiata si pt noi simpli crestin eu cred ca e mai greu, pt ca biblia e plina de "mesaje" trebuie sa avem multe cunostinte pt a studia biblia, este o carte vie care vorbeste fiecarui om
liniste creste
florina,mama lui thierry si in asteptarea altei minuni.
ManyHope spune:
quote:
Initial creeata de lucia1
Totul despre Biblie.
Lucia
"Totul" ?? Tu glumesti,nu ?
quote:
"Ce este Biblia?", " Ce rol are Biblia?"
Ce intrebari sunt astea? Nu se stie ? "Este" shi "are rol" de invatzatura fundamentala a crestinului/crestinei = ascultatoarea/rul de Hristos.
(De fapt care e problema ta cu Biblia ? ca intrebarile astea sunt muuuult prea generale... ceva mai concret shi mai precis-punctual nu s-ar putea formula?)
ManyHope spune:
Au...subiect din 2005...
Ruscus ce l-ai mai reactivat? crezi ca mai intereseaza pe careva care e treaba cu Biblia ? pana shi "Codul lui Da Vinci" e deja un subiect epuizat,desuet...daramite Biblia !
denizel spune:
ManyHope, chiar ca Ruscus e sarmana! :-)
Lucia reactiva subektu', mei!! :-))
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
DARAEL spune:
Sa-i timita cineva lui lucia1 un PM sa vedem ce parere are EA acum, la 1 an distanta despre Biblie.......
Apropo, ea oare mai stie de subiectul aista sau l-a ingropat demult cu tamaie, lumanari si citate biblice ?
Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
Porumbel30 spune:
ManyHope , afla ca Biblia nu va deveni niciodata " subect epuizat" si ca pe multi continua sa-i intereseze...
Iar pt. cei care inca sunt in cautarea raspunsurilor la intrebarile puse de Lucia , iata un raspuns chiar de pe paginile Scripturii :
" Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete , sa mustre , sa indrepte , sa dea intelepciune si neprihanire , pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna . "
" Exista oameni atat de saraci incat nu au nimic altceva decat bani . "
ManyHope spune:
Bine Porumbel30, sunt de acord cu tine ca nu s-a epuizat complet subiectul Biblia,
... da totushi pe unde sunt "multzi" ? arata-mi shi mie ca ar fi "multzi" cu o "continuitate" ?! caci pe aici de pildaaaa...n-ash prea zice dupa cate persoane se arata...ci mai degraba putzine-s persoanele care chiar sa se intereseze cat de cat serios! > ca doar nu vorbim despre multzimea celor cu "interesuri" acordate chipurile catre Biblie shi interior, dar practic inspre exterior, spre "produse nelegitim-clonate" din Biblie, gen 'coada' aiaaa ....() de 'Maro' pomenita anterior...
Tu n-ai remarcat ce inghesuiala a fost la aparitzia initziala a subiectului? priveshte cum se mai imbulzeau care mai de care sa raspunda, "sa invetze, sa mustre, sa indrepte,sa dea intzelepciune shi neprihanire" !!
Porumbel30 spune:
ManyHope , trebuie sa-ti spun ca eu n-am vazut subiectul in varianta de la inceput , asa ca nu stiu ce au scris unii sau altii ...eu am vazut doar varianta care a aparut acum .
In legatura cu cei "multi" , sa stii ca exista , (ma refer la cei fara false intereses, etc) , dar din motive de ei stiute , nu (mai) intra pe aici...si e f. trist .
O sa incerc sa deschid eu un subiect "serios" despre Biblie si alte lucruri in legatura cu ea...dar sa nu te astepti sa fie in stil ortodox ca n-o sa fie ! (n-am nimic cu cei de credinta ortodoxa , sa nu se inteleaga gresit , doar ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda, asta e tot)
" Exista oameni atat de saraci incat nu au nimic altceva decat bani . "
irina.c. spune:
De ce sa citim Biblia?Biblia este, intr-un anume inteles, o biografie in lumea aceasta a lui Dumnezeu. Intr-insa Cel Neinfatisat s-a infatisat, intr-un fel, pe Sine.Sfintele Scripturi ale Noului Legamant sunt o biografie a Dumnezeului intrupat, in lumea aceasta. Intre ele se istoriseste cum Dumnezeu, pentru a se descoperi pe Sine oamenilor, a trimis pe Dumnezeu Cuvantul, care a luat trup si s-a f#259;cut om – si ca om le-a spus oamenilor tot ce este Dumnezeu, tot ceea ce voieste Dumnezeu de la lumea aceasta si de la oamenii dintr-însa.Dumnezeu Cuvantul a descoperit planul lui Dumnezeu pentru lume si dragostea lui Dumnezeu pentru lume. Dumnezeu Cuvantul a grait oamenilor despre Dumnezeu cu ajutorul cuvintelor, pe cat pot cuvintele omenesti sa cuprind#259; Dumnezeul cel necuprins.Tot ceea ce este de trebuinta acestei lumi si oamenilor dintr-insa, s-a spus de catre Domnul in Biblie. Intr-insa, El ne-a dat raspunsuri la toate intrebarile. Nu exista intrebare care sa chinuiasca sufletul omenesc, si s#259; nu-si afle r#259;spunsul, fie direct, fie indirect, in Biblie.Oamenii nu pot pune mai multe intrebari decat cate raspunsuri sunt în Biblie. Daca nu reusesti sa afli in Biblie raspuns la vreuna din intrebarile tale,inseamna fie ca ai pus o intrebare fara de înteles, fie nu ai stiut cum sa citesti Biblia si nu ai ispr#259;vit a citi raspunsul intr-insa.in Biblie, Dumnezeu a facut stiute:[1] ce este lumea; de unde provine; de ce fiinteaza; incotro se îndreapta; cum va sfarsi;[2] ce este omul; de unde vine; incotro se indreapta; din ce este facut; care este rostul sau; cum va sfarsi;[3] ce sunt animalele si plantele; care este rostul lor; la ce sunt intrebuintate;[4] ce este binele; de unde provine; catre ce duce; care este rostul sau; cum se poate dobandi;[5] ce este raul; de unde provine; cum a ajuns sa existe; de ce exista – cum se va sfarsi;[6] ce sunt dreptii si ce sunt pacatosii; cum ajunge un pacatos drept si cum ajunge un om drept, plin de trufie, un pacatos; cum slujeste un om pe Dumnezeu si cum slujeste pe satana; intreaga cale de la bine la rau, si de la Dumnezeu la satana;[7] totul – de la inceput pana la capat; întreaga cale a omului de la trup la Dumnezeu, de la zamislirea sa in pântece la invierea sa din morti;8. ce este istoria lumii, istoria cerului si a pamantului, istoria omenirii; care sunt caile, rosturile, si sfarsitul lor.In Biblie, Dumnezeu a spus absolut tot ce este de trebuinta a spune oamenilor. Biografia fiecarui om – a fiecaruia, fara exceptie – se gaseste în Biblie.Intr-insa, fiecare dintre noi se poate afla pe sine infatisat si descris temeinic, in amanunt: toate acele virtuti si patimi pe care le ai, pe care le-ai putea avea, pe care nu le-ai putea avea.Vei afla caile pe care propriul tau suflet si al fiecaruia dintre noi calatoreste de la pacat la neprihanire, si intreaga cale de la om la Dumnezeu si de la om la satana. Vei afla mijloacele de a te slobozi din pacat.Pe scurt, vei afla istoria deplina a pacatului si a pacatoseniei, si istoria deplin#259; a virtutii si a dreptatii.De esti intristat, vei afla in Biblie mangaiere; de esti supsrat, vei afla bucurie; de esti manios – impacare; de esti poftitor – infranare; de esti nesabuit – întelepciune; de esti rau – bunatate; de esti un ucigas – mila si îndreptare; de îti urasti aproapele – dragoste.Într-însa îti vei afla leac pentru toate patimile si slabiciunile, si hrana pentru toate virtutile si împlinirile.De esti bun, Biblia te va învata cum sa ajungi mai bun; de esti milostiv, te va învata blandetea cea îngereasca; de esti inteligent, te va învata întelepciunea.(...)
Cu cat citeste si cerceteaza cineva Biblia, cu atat afla pricini de a o cerceta pe cat de des cu putinta.Arhimandrit Iustin PopoviciIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose