Crestinismul intre credinta si indoctrinare (2)
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
cataghe spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
INTERESUL presupun ca v-a scazut mai catre 0 fatza de problema care am ridicat, asa ca va spun cum e aprecierea mea proprie si personala:
"Nota" pe care va fi meritat-o din partea cerului acea rugaciune (pe care am auzit-o cu urechile mele), trebuie sa fi fost in jur de ZEEE-RO...poate chiar zero barat... din pacate.
Asta afirm si am impresia ca "doctrinar" chiar pot sustine vorba asta.
Are cineva ceva impotriva ??
Nu cred ca are nimeni ceva impotriva, sustine-o, daca te tin curelele. Chiar ar fi o ocazie sa iti aduci contributia la subiectul asta, fara suparare, ca pana acuma mai mult ai pus intrebari si ne-ai mai certat din cand in cand. Cred ca multe dintre noi suntem chiar curioase sa aflam cum gandesti de fapt.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
quote:Si daca fiecare face dupa "incredintarea" lui,unul tine sambata,altul duminica,poate altuia ii vine "incredintare" ca joi sau luni sau mai stiu eu care zi,unde mai e ordinea din Biserica,si unitatea?Face fiecare dupa capul lui?Presupunand ca cineva din adunarea ta are "incredintare" ca sambata e de fapt ziua Domnului,ce face pastorul,vine sambata sa-i tina predica,etc.?Intreb si eu.
Incredintarea mea este ca nu e gresit sa te inchini nici duminica, nici sambata. Totul e sa ai o "incredintare" personala.![]()
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
![](floare.gif)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
impreuna spune:
quote:
Originally posted by denizel
Myrrha, Flavia, mai dragelor, spuneti drept, voi inainte de a-mi raspunde cititi ce-mi storc io creierii sa va zic?
Flavia, am mai zis(chiar astazi) ca eu cred ca nu tinerea sabatului(simbata sau duminica) ne mintuieste. Jertfa Domnului Iisus o face.
Numai ca, repet, daca Il iubesc pentru ca a murit pentru mine, vreau neaparat sa-I respect poruncile. e bine ce-am zis?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Citim, citim
![](icon_smile.gif)
Am inteles ce ai zis referitor la ultima intrebare, dar am vrut sa fiu sigura.
![](icon_smile_wink.gif)
Edit ca iar am uitat sa iti raspund la o intrebare
![](icon_smile.gif)
impreuna spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Incredintarea mea este ca nu e gresit sa te inchini nici duminica, nici sambata. Totul e sa ai o "incredintare" personala.![]()
Si daca fiecare face dupa "incredintarea" lui,unul tine sambata,altul duminica,poate altuia ii vine "incredintare" ca joi sau luni sau mai stiu eu care zi,unde mai e ordinea din Biserica,si unitatea?Face fiecare dupa capul lui?Presupunand ca cineva din adunarea ta are "incredintare" ca sambata e de fapt ziua Domnului,ce face pastorul,vine sambata sa-i tina predica,etc.?Intreb si eu.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
Bine ar fi sa ii inchinam Domnului toate zilele, nu doar sambata sau duminica, sau cand ne aducem aminte.
Fiecare in functie de incredintarea care o are, se alatura bisericii care simte ca il reprezinta. Tu de ce mergi la ortodocsi si nu la adventisti? (ma refer strict la tinerea unei anumite zile, nu la alte motive) Banuiesc ca in incredintarea ta, consideri ca duminica e zi de inchinare. Bravo tie. Dar pentru asta nu trebuie sa ii judecam pe cei care iau in considerare ziua de sambata.
Ordine exista la mine in biserica, asta ar trebui sa fie ultima ta problema.
![](icon_smile_big.gif)
denizel spune:
Cind pisica nu-i acasa, joaca soarecii pe masa:))
Bine ai revenit, Irina!
Tot nemultumita sunt, da' promit ca e ultima data cind scriu in legatura cu asta.
Asadar, daca Insusi Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea, daca Insusi Dumnezeu Intrupat nu a zis ca aceasta porunca nu mai e valabila si dupa ce a fost rastignit S-a odihnit in ziua a saptea, cu ce autoritate facem noi altfel?
nu cred ca e valabila chestia ca indiferent care e ziua de odihna, ea e bineprimita. Mi-am spus parerea pe pagina trecuta cred, in raspunsul dat Elenei.
Va doresc o zi binecuvintata!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
[quote]Originally posted by impreuna
Bine ar fi sa ii inchinam Domnului toate zilele, nu doar sambata sau duminica, sau cand ne aducem aminte.
Normal ca Ii inchinam Domnului toate zilele noastre,adica ne straduim sa Il cinstim prin viata noastra,dar duminica e ziua in care avem comuniune cu fratii nostri de credinta,in care ne impartasim cu Trupul si Sangele Domnului.
Fiecare in functie de incredintarea care o are, se alatura bisericii care simte ca il reprezinta.
Si daca cineva din adunarea voastra simte ca il reprezinta mai bine Martorii lui Iehova,nimeni nu ii spune nimic?Tu de ce mergi la ortodocsi si nu la adventisti? (ma refer strict la tinerea unei anumite zile, nu la alte motive) Banuiesc ca in incredintarea ta, consideri ca duminica e zi de inchinare. Bravo tie. Dar pentru asta nu trebuie sa ii judecam pe cei care iau in considerare ziua de sambata.
Consider ca duminica e zi de inchinare fiindca asa au considerat si Sfintii Apostoli ,si primii crestini,si asa au lasat Bisericii pana azi.Nu ii judecam pe cei care tin sambata,ci judecam concluzia ca sambata e ziua de inchinare comuna.Caci daca nu judecam,de unde o sa stim sa facem binele?Ordine exista la mine in biserica, asta ar trebui sa fie ultima ta problema.
Eu nu am zis ca nu exista ordine la voi,ci am intrebat cum se procedeaza cu "incredintarile" astea,ca eu una nu inteleg.Denizel,multumesc.Referitor la intrebarea cu autoritatea,Apostolii aveau autoritate de la Hristos sa conduca Biserica.Deci tot ce s-a facut in Biserica si se face,e cu autoritatea data de Hristos.Hristos S-a inaltat la Tatal,dar a trimis Duhul Sfant Apostolilor Sai,care i-a invatat tot ce trebuie sa faca.Iar aceasta autoritate a fost data mai departe,prin punerea mainilor,episcopilor.Iar episcopii o transmit preotilor,pana azi.Deci nici atunci si nici acum hotararile nu se iau dupa cum il taie pe fiecare capul.Exista o autoritate lasata de Hristos in Biserica Sa.Deci,daca primii crestini au stabilit ca zi de inchinare duminica,au facut-o cu binecuvantarea Apostolilor,care erau condusi de Duhul Sfant.Hristos lucreaza in Biserica prin Duhul Sau,nu ne-a lasat de izbeliste.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
impreuna spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Fiecare in functie de incredintarea care o are, se alatura bisericii care simte ca il reprezinta.
Si daca cineva din adunarea voastra simte ca il reprezinta mai bine Martorii lui Iehova,nimeni nu ii spune nimic?
Pai daca ar fi atras cineva de invatatura Martorilor lui Iehova, n-ar mai fi la venit la noi in biserica, ci s-ar fi dus direct acolo. Asa ca nu se poate pune problema.
![](icon_smile_cool.gif)
ManyHope spune:
quote:
Chiar ar fi o ocazie sa iti aduci contributia la subiectul asta, fara suparare, ca pana acuma mai mult ai pus intrebari si ne-ai mai certat din cand in cand.
![](mos.gif)
![](icon_smile.gif)
Oricum, nu asta este important ci....
UrmaRea !
Rugaciunea respectiva a acelei persoane, o consider a fi avut o valoare apropiata de zero inaintea Celui de Sus,nu pentru ca femeia respectiva si-a rugat moartea,ca si-a cerut moarte de la Domnul Vietii, pentru ca in situatia ei disperata este chiar si pentru noi oamenii de inteles asa ceva, daramite pentru EL Care Este Neasemuit de Bun,Intelegator si Intelept,doar n-ar fi luat EL in seama vorbele nepotrivite ale cuiva care numai pe jumatate mai e constienta ce spune sau face ! - doar este clar ca Dumnezeu nu ne tine cont de toate prostiile spuse in rugaciuni,ca de ar face-o.... ci AAALTA e "abaterea" care 'scade nota' !
Iata: aceasta femeie care viata toata numai si numai pentru cele ale trupului s-a preocupat,care ajunsa in al doispelea ceas si cu viata atarnand intr-o singura atza.... si aia scamosata pana la ultima fibra... daca pana si in aceasta ultima ocazie s-a adresat Celui Inviat cu cerere NU pentru suflet si viata ei vesnica, ci tot numai si numai si numai pentru trup,pentru tzarana,pentru ce este aici jos supus putrezirii,iar nu pentru ceea ce este vesnic...ce valoare sa poata avea ce este pamantesc in cer?
"Doctrinar" sustin aceasta cu acel Cuvant unde spune prin Evanghelie:
# cine este omul acela intre voi care, de va cere fiul sau paine, oare el ii va da piatra? sau de-i va cere peste, oare el ii va da sarpe?
Deci, daca voi, rai fiind, stiti sa dati daruri bune fiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la EL? #
caci daca Cuvantul citat mai sus este valabil, atunci si cititul 'reciproc' trebuie sa fie la fel de valabil, adica " de cineva cere de la EL 'piatra' si 'piatra' si piatra' si nimic altceva, daca EL primeste cererea si o implineste totusi asa cum e, cum sa dea 'paine' in loc de 'piatra', cata vreme EL nu sileste pe nimeni si nu 'siluieste' voia nimanui niciodata? "
Ce valoare dar ar putea avea la cer o rugaciune finala care nu este pentru si inspre mantuire,ci tot privitoare la cele ale pamantului? ce alta valoare decat undeva spre zero ????
( am mai ramas cu 'datoria' sa va spun si concluzia de la care am inceput de fapt cu exemplul asta, dar asta data viitoare )
![](oac.gif)
lucia_cs spune:
ManyHope, nu ai spus nicaieri faptul ca acea femeie se ruga pentru moartea ei. Am crezut ca prin acel exemplu cu Dr. Deth, incerci sa ne faci sa intelegem chinurile prin care trecea acea femeie.
Ai scris:
quote:
- INSA ! in situatia asta super-critica ajungand, femeia se roaga la Dumnezeu in cel mai serios mod cu putinta (cam pentru ce presupun ca va imaginati singure...) o rugaciune sincera, totala, deplina, din tot sufletul, serioasa...nu stiu cum sa spun sas intelegeti, o rugaciune asa cum cred si eu ca trebuie sa fie o rugaciune.
Alta data cred ca in loc de paranteza "(cam pentru ce presupun ca va imaginati singure...)" ar fi bine sa spui exact faptul pentru a nu mai exista loc de interpretari.
_
La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
![](bunny.gif)
lucia_cs spune:
Avand in vedere scopul rugaciunii si parerea ta despre ea, cum de ai scris cele de mai jos?
quote:
[...]o rugaciune asa cum cred si eu ca trebuie sa fie o rugaciune.
_
La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
![](bunny.gif)