Irlanda
Raspunsuri - Pagina 22
claudia_2803 spune:
La Multi Ani!
M-am uitat azi la TV cum sarbatoresc romanii si mi s-a facut un dor de casaaaa 
Gabriela,
Melissa &
Laura
irlandeza spune:
Ce oribil a fost ieri afara, ce vant puternic. De cand sunt aici , n-am vazut niciodata asa ceva. Sper sa nu tina mult. Si azi cand am iesit de la servici a inceput sa sufle, da' nu asa ca ieri.
Voi ce mai faceti ? Toata lumea-i ocupata ?
Noi 2 singurei
emaaimee spune:
la multi ani de ziua Ro.
la multi ani de sf Andrei(stiu ca urez cu intarziere) si de sf Nicolae,daca avem sarbatotiti chiar si pers care doar ne citesc.
noi suntem inca acasa si ne e dor de Irlanda, nu as sta in Ro.trebuie sa vand in Ro apt si vin in Irl.apoi sper sa ne gasim rpd casa/apt si nu mai calcam asa des in Ro.iubesc Romania, dar mentalitatea veche inca e prezenta.nu mai vorbesc de altele:mizeria umana si mizeria la propriu,preturi exorbitante,etc.sunt si multi oamneni buni.si ma bucur.
va pup.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Rony spune:
buna,
asa este, in Romania predomina mizeria la propriu si la figurat! nu este ff rau dar nici foarte bine! aici luxul de pe lume si langa mizeria stransa de 2 ani! mai avem pana sa reglementam acest aspect, vorbesc de curatenie! si , din pacate, la tara se intampla acelasi lucru nu numai la oras! trist!
In alta ordine de idei , imi trebuie doar cartea de identitate ca sa ajung in Irlanda, sunt o fericita! si cum vin sunt hotarata sa-mi caut de lucru sau cursuri de facut care sa ma ajute!
De 2 saptamani sunt profesora de romana in locul tatalui meu la scoala si mi-am dat seama ca eu sunt facuta sa am serviciu! nu mai pot sta acasa nicio secunda! deci munca munca si iar munca!
irlandeza spune:
Rony, ai grija ca ai nevoie de work permit pt. primele 12 luni de munca , daca vrei sa ai statul legal. Altfel inseamna ca lucrezi la negru( ilegal), si sa nu ai probleme. Doar persoanele care au peste 12 luni lucrate cu work permit pot lucra fara permis de munca.
Noi 2 singurei
Rony spune:
sincer nu prea m-am informat asupra acestui subiect si stiu ca ai dreptate!
Trebuie sa-l obtii in Romania presupun ! ma duc imediat sa ma uit pe internet!
mersic
emaaimee spune:
buna.
irlandeza, da intentionam sa ramanem in Irl.
Rony,da,noi romanii(chiar daca suntem in Ue din 2007), avem nevoie de permis de munca.permisul de munca il depune numai angajatorul la Department of Enterprise, Trade and Employment.uite link-ul lor:http://www.entemp.ie/index.htm
hai fetele la apel,acum inainte de sarbatori.
anyone
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII