Irlanda
Raspunsuri - Pagina 14
claudia_2803 spune:
Mari, eu am fost in Ro la o doctorita care e considerata foarte buna, pentru un control de rutina. M-a intrebat de cati ani sunt impreuna cu sotul sii ii zic: de 5. Cum in 5 ani nu ai ramas niciodata insarcinata? Zic: Nu, nici nu am incercat. Am folosit diferite metode contraceptive pentru ca am considerat ca nu e timpul pentru un BB. La care ea imi spune: E imposibil. Sunteti un cuplu steril! Trebuie sa mergi sa faci investigatii si iar pe sot sa-l convingi sa faca spermograma. Am iesit de la ea plangand. Vedeam copii pe strada si plangeam. Marea mea problema era ca sotul meu mai avea 3 zile si pleca din tara ... fugi repede, fa spermograma ... care a iesit ok ... am ramas eu acasa sa mai merg pentru investigatii. Acum imi dau seama ca e o nebunie si nu ar fi trebuit sa o bag in seama, dar atunci pur si simplu am fost socata si speriata. Eu care iubesc asa de mult copiii sa nu am?
Am plecat in Anglia dupa un an jumate si direct la doctor ne-am dus amandoi. Medicul de acolo ne intreaba: de cat timp incercati sa aveti un copil? Mergeti acasa si daca nu se intampla nimic intr-un an de zile, veniti inapoi. In fiecare luna, teste de sarcina, bocete, dezamagiri ... Dupa 6 luni am ramas insarcinata.
Cand ne-am dorit si al doilea BB la fel, teste in fiecare luna ... Bb a aparut tot dupa 6 luni cand deja ma gandeam ca daca nu e nu e, am un copil si gata.
Nu stiu de cat timp va doriti voi copilul dar daca nu e inca un an de zile nu merita sa te duci sa arunci cu banii la dr. Daca e mai mult, atunci da. 
Claudia,
Melissa &
Laura
irlandeza spune:
Claudia, eu am pierdut o sarcina in februarie, si din iulie am inceput din nou. Si pana acum nimic , tinand cont ca la prima sarcina am ramas din prima luna. Aproape ca se implineste anul. Eu am 32 de ani si nu prea mai am timp de asteptat si incercat. De aceea vreau sa stiu daca cumva nu e OK , macar sa fac tratament sau altceva ce sa-mi aduca un bebe.
Azi a fost si sotul la spermograma, 45 euro.
Noi 2 singurei
Rony spune:
multumesc Vio pentru link; o sa-l las pe sotul meu sa se ocupe dar ma bucur ca pentru Anais , fetita mea, nu o sa fie o problema!
Acum avem probleme cu gradi pentru ca nu mai vrea sa mearga dupa ce a stat cu mine 2 luni !
plange ca in prima zi! nu stiu ce o sa fac in Irlanda ! aici de bine de rau, le cunosc pe educatoare si sunt atre dragute; pe una dintre ele Anais o striga mami;
In Irlanda , alta limba,alt loc, alti copii...ma ingrozesc si nu fac nimic;oricum trebuie sa marga la gradi si acolo pentru ca trebuie sa fac si eu cate ceva macar o jumatate de zi; acum 2 ani eram o persoana ff activa profesional si incepe sa-mi lipsesca putin agitatia aceea!
imi facusem un plan sa mai pun si eu mana pe o carte de engleza ca eu vorbesc franceza, dar sunt asa de daramata dupa ce o las acolo in urlete ca nu fac nimic!
Oricum un lucru super este ca nu ne vor mai cere vize!!! ura!!!venim in ianuarie fara nicio problema!
Rony spune:
Irlandeza, sa fii atenta si la stress: am citit niste articole ca stressul influenteaza ff mult fertilitatea si nu vorbesc de stressul cotidian ci de stressul de a ramane insarcinata! daca tu ai ramas odata vei mai ramane cu siguranta ! da-ti timp, nu te mai gandi la asta, nu-ti cumpara teste de sarcina imediat, nu fi dezamagita daca nu ramai in primele luni !!
eu cred ca este pe fond psihic! dar tu stii mai bine!
curaj
emaaimee spune:
irlandeza,cam acelasi lucru l-a zis si Claudia.stiu k simti k parca te grabeste ceasul biologic.si din pacate stiu cum e sa pierzi si un samburel in burtica.ai grija cu stresul,exact ce ti-a zis Amalia vroiam sa iti zic si eu.noi am reusit sa o concepem pe Oani f caraghios,dar adevarat d p de v medical,dupa
,eu am stat cu picioarele in sus la propriu k sa alerge mititeii
mai bine.pe cuvant.succes.
noapte buna.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
irlandeza spune:
Mersi fetelor.

Stres este destul , si cotidian , si cel de a ramane.....Mai ales de cand suntem in Irlanda. Inainte eram f. calmi amandoi.
Si stau si cu picioarele pe pereti dupa
, si cu perna sub fund. Am incercat multe "trucuri", dar cand nu e sa fie...... De acum voi fi si mai ocupa , si mai stresata probabil , si cu timp mai putin pt.
. Acum , cum o vrea Dumnezeu.Ca m-am cam saturat de luat temperaturi , teste de ovulatie ,
la comanda.
Noi 2 singurei
she_wolf spune:
Uf, am reusit sa citesc si eu din urma.
Apropos de vacanta in Ro, am fost eu pentru tota lumea, 4 luni. Chiar incepuse sa-mi fie dor de Dublin.
hihihi, mi-am amintit ca emaaimee e in tara si se pare ca va sta mai mult decat mine.
emaaimee, in ce oras esti? Aaaaaa, este tare frumusica Oani. 
Claudia, felicitari pentru casa noua. M-am uitat la poze, sunt tare scumpe fetitele tale, sa va traiasca.
Ce diferenta este intre ele?
Vio, Claudia are dreptate, daca apuci sa te relaxezi ca ai copil mare, gata pampers, gata aia si ailalta, iti este si mai greu sa te hotarasti sa-l faci pe bb2. So...![]()
Irlandeza, mult succes cu bb, va tin pumnii si fii sigura ca, daca ai ramas insarcinata o data, o sa mai ramai. Se mai intampla...Dupa ce ne-am hotarat la bb2 am incercat cateva luni pana sa raman insarcinata si, din pacate, am pierdut sarcina aia si o vreme n-am mai incercat, dupa care am ramas din prima. Relaxeaza-te si asteptam vestea cea buna.
Rony, te asteptam. ![]()
Vad ca am capatat un obicei prost: pap nutella aproape in fiecare seara, o sa ma fac cat un munte.
Fug sa fac lapticul si apoi la nani. O sa revin si cu povesti despre noi. ![]()
Week-end placut.
Claudia,
Cristi (16.12.2002) si
Radu (5.08.2006)
claudia_2803 spune:
Claudia, bine ati revenit! Multumim
. Intre fetele mele e diferenta de 4 ani. Cum e sa fii mamica de 2 copilasi? Te-ai obisnuit? E gelos Cristi? Laura a fost rau de tot la inceput, acum s-a mai obisnuit dar tot mai are momente cand vrea alintata si ea ... o inteleg (la fel am fost si eu
). Radu e un bebelus cuminte?
Noi am fost azi la prima ora de balet. Cum Laura e foaaarte timida nu prea a participat la lectie, ba in ultimele 10 minute a apucat-o si plansul
. M-a mai inveselit Melissa ... cand a vazut ca plange a luat-o la pupat sa-i treaca
. Mergem si saptamana viitoare poate o sa fie mai bine.
Claudia,
Melissa &
Laura
emaaimee spune:
Claudia(she_wolf)-da,noi vom sta cel mai mult.sper sa imi rezolv pe aici tot.as putea sa plec si prin nov,k cred k termin,dar ma gandesc si la lat financiara si mai bine ar fi sa asteptam pana dupa Craciun&Revelion k oricum tot in Ro vom face sarbatorile.mersic de compliment si eu zic k e scumpa,deh,cioara ...si asteptam si poze noi cu voi.stam in Cta.si eu m-am cam bagat cu nadejde in dulciuri,nu cumva vorbeai de mine
:scriu cu KitKat-urile in nas,cica mai slabeam.trebuie sa ma pun iar pe treaba.abia astept sa ai timp de povesti cu noi.si mie mi-e dor de Dublin.
eu am fata bolnavioara si nu prea imi vine sa intru la vb.are de vreo cateva zile temp,cica si de la Priorix.si ar fi si un pic de rosu in gat,am fost la dr si asa mi-a zis.am fost la urgenta la o dna dr f draguta si care nu s-a grabit sa imi prescrie eternele antibiotice asa cum face dr noastra la primul semn de rosu in gat.
Claudia,se va obisnui Laura si sa vezi ce balerina mica o sa fie,sa ne pui poze cu fata pe poante
uitati un link cu jocuri pt copilasi,asta pt zilele urate in care nu prea putem iesi cu ei la plimbare.
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=30&e=gamesLanding&mcat=game_infant,game_toddler,game_preschool&site=us
un weekend placut
noapte buna.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII