Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(9)
Raspunsuri - Pagina 9
amuleta spune:
Sa-ti fie de bine !
Am ascultat-o si eu pe maica Siluana, vorbeste frumos si bogat, mi-a placut tare mult.
Sfintul Siluan Atonitul :
"Intr-o zi, dupa rugaciune, sedeam si ma gindeam " nu vreau sa mor" si ziceam "Doamne, Tu vezi inima mea, ca nu vreau sa mor. Cind cineva nu si-a vazut multa vreme rudele, merge cu bucurie la ele, dar pe Tine, Milostive Doamne, sufletul meu Te cunoaste si, cu toate acestea, nu vreau sa mor". Si am primit acest raspuns in inima mea: "Aceasta pentru ca Ma iubesti putin." Si intr-adevar, iubesc putin pe Domnul. "
star33 spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Sa-ti fie de bine !
Am ascultat-o si eu pe maica Siluana, vorbeste frumos si bogat, mi-a placut tare mult.
Sfintul Siluan Atonitul :
"Intr-o zi, dupa rugaciune, sedeam si ma gindeam " nu vreau sa mor" si ziceam "Doamne, Tu vezi inima mea, ca nu vreau sa mor. Cind cineva nu si-a vazut multa vreme rudele, merge cu bucurie la ele, dar pe Tine, Milostive Doamne, sufletul meu Te cunoaste si, cu toate acestea, nu vreau sa mor". Si am primit acest raspuns in inima mea: "Aceasta pentru ca Ma iubesti putin." Si intr-adevar, iubesc putin pe Domnul. "
Buna, fetelor!
Ce frumos cuvant !! Vai de noi, daca Sf. Siluan iubea putin pe Domnul, atunci la ce nivele de iubire suntem noi?!
Irina_Claudia spune:
Doamne ajuta fetele dragi!
Multumesc si eu pentru urari si le returnez insutit , ca si pentru Sofii!
Adriana multa sanatate puiului Codrin , Maica Domnului sa-l ocroteasca.
Conchita ce binecuvantare ca ai gasit o comunitate ortodoxa asa de unita . Sunt bucurii pe care numai partasia cu alti credinciosi in Biserica le poti avea. Ma bucur alaturi de tine!
irina.c. asa as asculta si eu conferinta cu maica Siluana. Nu e aceeasi maica care ii cerceteaza pe cei din inchisori?
Dar din alte motive eu nu pot descarca de pe Internet mai nimic.
Nu exista si in format document?
Va pup si sa aveti o zi binecuvantata!
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 10 luni)
star33 spune:
Fetelor, va scriu niste lucruri foarte frumoase despre deznadejde:
Mai cumplit lucru este a deznădăjdui decât a păcătui. Cel ce si-a pierdut nădejdea a pierdut totul. Si Iuda si Petru au păcătuit; cel dintâi a căzut în deznădejde si si-a curmat viata, celălalt s-a ridicat prin nădejde, a plâns si astfel a fost iertat de Domnul (Cuviosul Ioan Carpatiul).
Ca să nu păcătuiesti e nevoie de teama judecătii lui Dumnezeu. Pentru ca cel ce a păcătuit să nu cadă în deznădejde, e folositoare nădejdea spre milostivirea lui Dumnezeu (Sf. Vasile cel Mare).
A gresi e lucru omenesc, a deznădăjdui e lucru drăcesc (Sf. Nil Sinaitul).
Oricâte păcate ar avea cineva si oricât de mari ar fi, milostivirea lui Dumnezeu e si mai mare pentru că, după cum El Însusi este infinit, asa si mila Lui este infinită (Sf. Tihon Zadonschi).
Asa ca, iubitelor, oricat de mult am gresit, sa Ii cerem iertare lui Dumnezeu si sa avem nadejde in iertarea Lui!
Sabina spune:
da, Nicole, asa e.Dar ce facem cand nu suntem dispusi sa renuntam la pacat?
Eu de asta intarzii acuma sp[ovedania...pt ca imi dau seama ca desi o sa marturiesec, pacatul nu-l voi putea lasa, pt ca nu depinde numai de mine....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
irina.c. spune:
Buna dimineata,dragelor!
Irina Claudia ,eu nu am reusit inca sa ascult conferinta,acum e a 5a oara cand incerc,sa vad daca-mi iese.Daca reusesc s-o descarc in calculator,ti-o trimit eu pe mail,presupun ca se poate,numai sa-mi spui adresa.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
star33 spune:
quote:
Originally posted by Sabina
da, Nicole, asa e.Dar ce facem cand nu suntem dispusi sa renuntam la pacat?
Eu de asta intarzii acuma sp[ovedania...pt ca imi dau seama ca desi o sa marturiesec, pacatul nu-l voi putea lasa, pt ca nu depinde numai de mine....
Sabinuta draga, eu zic sa mergi neaparat la duhovnic si sa discuti problema ta. Daca nu depinde numai de tine, atunci vina ta nu e asa mare, nu? Iar duhovnicul o sa-ti spuna ce sa faci, probabil sa te rogi pt. cealalta persoana si in timp situatia se va schimba. Du-te la spovedanie pliiiiiz...daca nu ca spovedanie, macar sa ceri sfat in aceasta problema.
casandra spune:
N-am gasit conferinta scrisa, dar am gasit un articol al maicutei, cu o fotografie alturata:
http://www.sfintii-arhangheli.ro/articol.php?a_id=6
irina.c. spune:
In sfarsit mi-am descarcat si eu conferintele maicutei,acum o ascult pe a treia.Ce vreme,dragelor,numai bine sa stai in casa,sa ai ceva bun la cuptor si sa asculti cuvintele maicii Siluana.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Elena spune:
quote:
Originally posted by casandra
N-am gasit conferinta scrisa, dar am gasit un articol al maicutei, cu o fotografie alturata:
http://www.sfintii-arhangheli.ro/articol.php?a_id=6
Multumesc mult, Casandra, pentru articol !
Am citit numai prima parte si deja mi-a umplut sufletul de bucurie ! chiar aveam nevoie de asa ceva pentru ziua de azi !
Cel mai mult mi-a placut pasajul asta:
Și astăzi avem biserici multe, se ridică multe, tot mai mulți oameni vin la biserică, tot mai mulți oameni se bucură de prezența și de slujirea lui Dumnezeu față de om, că Dumnezeu ne slujește, sărăcuțul, în toate felurile, de dimineața până seara și de seara până dimineața, însă tot mai puțini oameni au bucurie, si mă întreb de ce, de ce, când povestea noastră a crestinilor, a început cu vestea cea bună, bucuria cea mare, bucurie pe care Domnul a lăsat-o aici. Stiti că atunci când Domnul s-a înălțat la cer, spune Sfântul evanghelist Luca, s-au întors ucenicii în Ierusalim cu bucurie mare, bucuria mare pe care Domnul o anunțase, trimisese vestea prin îngeri cand S-a născut. N-a luat-o cu El la cer, a lăsat-o cu noi aici pe pământ chiar și în perioada aceea cand încă nu venise, încă nu trimisese Mângâietorul, încă nu trimisese Duhul Sfânt. Și mă întreb de ce, de ce nu cunoaștem bucuria, și câțiva ani la rând am pus întrebarea asta, până când Domnul mi-a răspuns odată, jucându-mă cu niste copii
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)