Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(9)
Raspunsuri - Pagina 10
conchita spune:
quote:
Originally posted by Irina_Claudia
Conchita ce binecuvantare ca ai gasit o comunitate ortodoxa asa de unita . Sunt bucurii pe care numai partasia cu alti credinciosi in Biserica le poti avea. Ma bucur alaturi de tine!
multumesc
aa, n-am zis ca am gasit o comunitate unita, asta nu am de unde sa stiu, inca. si nici nu cred ca ma intereseaza aspectul. sper ca atatea experiente cu oamenii m-au invatat macar in al doispelea ceas sa fac abstractie de lucruri care nu ma privesc personal, cum ar fi acela daca prietenii mei sunt la randul lor prieteni intre ei. oricum, recunosc ca ma luase valul entuziasmului ieri si am exagerat spunand ca m-am imprietenit. nu aveam cum sa ma imprietenesc in doua ore. ieri iubeam pe toata lumea, asta da :-) si o sa fac tot ce pot pentru bisericuta asta, atata cat mai raman prin zona.
Irina C., ma bucur ca ai reusit sa descarci conferintele, sunt absolut savuroase.
amuleta spune:
Sabina, cred ca trebuie sa te rogi. Atit cit poti tu, fara deznadejde sau disperare. Sint lucruri pe care le facem prin puterea noastra si lucruri la care doar deschidem usa sa se intimple. Cred ca de cite ori ne rugam, deschidem o usa. Noi, in general, nu avem puterea de a stirpi raul din altcineva (nici macar din noi, ce sa mai zic...) dar cind ne rugam e o putere de dincolo de noi care savirseste lucrul acela. Stii cum invatai cind erai la scoala, de te treceau transpiratiile si enervarea, ca tot greseai ? Dar nu te lasai, repetai pina iesea asa cum voiai. Cred ca tot asa e si cu rugaciunea : fii tu moara stricata si lasa-l pe Dumnezeu sa gaseasca armonia.
Eu te incurajez sa te spovedesti, nu vad spovedania ca pe o finalitate, e doar o mina care te sustine sa mergi mai departe citiva pasi. Altfel, ne-am spovedi o data in viata si nu ne-ar mai trebui. Lasa-i duhovnicului sarcina sa hotarasca, nu hotari tu aprioric ce se poate si ce nu. Cred ca e sanatos sa te judeci, sa vezi problemele sufletului tau (unele, ca noi sintem de multe orbi fata de noi insine) dar devine contraproductiv atunci cind asta te opreste de la spovedanie.
joanna spune:
Ana,sa te ajute Bunul sa te duci in casa Lui cu multa dragoste.
Mi-ai incantat inima cind ti-am citit mesajul ieri.Ai un suflet plin de dragoste.
Sabina,nu deznadajdui,te rog.Bine te-a sfatuit amuleta mai devreme.
Pe mine va rog sa ma iertati cu ce spun ,ca de multe ori, mai multe rele spun decat bune.Sotului meu ii place de parintele Cleopa (iar pe Maica Siluana o asculta cu drag si zimbet pe buze)asa ca la mine in casa de el s-a tot discutat in ultima vreme.
Despre biserica,de la parintele:
'Ce sfat ne mai dati pentru mantuirea sufletului ?
Sa ramaneti in corabia Bisericii si sa ascultati de ea, ca Biserica este trupul lui Hristos. Biserica este mama noastra cea de obste. Prin Biserica intram in lume, in viata si prin ea plecam din lume, in cealalta viata vesnica. Noi, crestinii, suntem asemenea unui copac sadit de Dumnezeu. Creanga care se rupe din copac moare, nu mai poate fi vie. Asa si crestinii care se rup de Biserica mor, nu mai pot avea viata, nici mantuire pana nu se intorc in sanul Bisericii. Cand mintea omului iscodeste credinta si paraseste Biserica, in zadar sunt toate faptele bune. Iar unde este unitate si intelegere, acolo este mantuire si Dumnezeu ajuta. Mai spun Sfintii Parinti ca in vremea de pe urma doua lucruri vor ajuta Biserica si pe credinciosi : pustia simtita, adica muntii, pesterile, padurea; si pustia gandita, adica pastrarea credintei in taina inimii.'
Ana,ai avut timp sa citesti cartea?
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMĂ VIII, PLANGE MORTII, IMPRĂSTIE VISURILE”...
conchita spune:
quote:
Originally posted by joanna
Ana,ai avut timp sa citesti cartea?
Joanna, mii de scuze, am avut probl. cu YMail, abia acum am descoperit mesaje primite demult si care nu intrasera in inbox. te rog mult sa ma scuzi ca nu ti-am raspuns, acuma incerc sa mai curat din bugs. multumesc pentru carte si pentru restul, le voi citi/savura pe indelete.
cine zicea ca nu exista minuni? abia ca am ajuns si noi o data la biserica si deja ploua cu vesti bune pe capul nostru, nu ma dezmeticesc, parca visez. dar carcotasa cum sunt, ma gandesc cum ar fi fost daca am fi mers in fiecare duminica si as fi fost aproape de casa lui Dumnezeu asa cum se merita? si nu ma gandesc neaparat la rasplata lumeasca (desi e buna si-aia, hahaha!), ci la starea asta de beatitudine continua, seninatate, impacare cu sine si cu lumea asa cum suntem - eu si lumea adica...
Sabina, ma rog si eu alaturi de fete pentru tine sa alegi cum e mai bine.
Sabina spune:
Va multumesc din suflet pt sfaturi.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Irina_Claudia spune:
Doamne ajuta ,
conchita ma refeream la unirea in Hristos. Sa ai sentimentul ca nu mai esti de unul singur in biserica (eu zic din experienta mea, din egoismul meu)facand abstractie de ceilalti. Dar normal..suntem asa de diferiti ...
irina.c. multumesc pentru tot. Cata putere si curaj duhovnicesc pe maica Siluana , ca a reusit sa-i apropie de Hristos si pe cei din ichisori...asta e adevarata credinta lucratoare.
Fetelor ce sa fac, matusa mea e bolnava de cancer , lucreaza in Spania si nu vrea sa se intoarca acasa , doctorii de acolo nu-i fac un tratament cum trebuie...ea la biserica nu prea merge...cum pot sa o ajut?
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 10 luni)
irina.c. spune:
Buna dimineata,dragelor!Ascult conferinta par.Tesu ,despre psihologie si psihoterapie,foarte interesanta si imi descarc si pe cele ale parintelui Tesu.Conchita,asa simt si eu dupa Sf. Liturghie,parca vin din cer.Nici nu-mi dau seama cand trec orele,la Liturghie e vesnicia.Joanna ,cat adevar e in sfatul parintelui Cleopa!Ma gandesc ca el trebuie amintit cat mai des crestinilor ortodocsi in aceste vremuri in care adevarul a devenit o chestiune relativa si toata lumea "are dreptate"Ceva ce mi-a placut din conferinta Maicii Siluana:intrebata fiind care este diferenta intre cei care traiesc impreuna in afara casatoriei(sau casatoriti doar civil) si cei casatoriti(cununati),a raspuns ca diferenta este ca intre painea si vinul obisnuite si painea si vinul din Impartasanie.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Sabina spune:
Gandacelu va saluta, are probl cu computeru, spera sa rezolve azi sau in curand.Iar sunt bolnaviori...
Irina Claudia, Doamne ajuta! Poti sa cauti pe net adresa clinicii unde e tratata, ajut-o cu informatii concrete ,spune-i ce are de facut.De unde stiti ca nu e tratamentul bun? In Ro e sinistru sa ai cancer:(( nepotica mea a avut leucemie, data vindecarii e decembrie 2006(asa pun ei, doi ani de la terminarea seriei de citostatice),si e in New York, daca era in Ro ar fi fost sinistru.Deci, poate ca in Spania e mai bine in spitale...
Cum o cheama pe matusa?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
adriana spune:
Salutari dragelor, ne-am revenit incetisor, slava lui Dumnezeu..
Ma bucur de vesti bune, ana , e o bucurie sa va citesc..
Irina-Claudia, Sfantul Nectarie e grabnic ajutator si izbavitor de cancer.
Daca matusa ta nu e credincioasa, roaga-te tu la sfant.
Adriana, mamica lui Codrin si aOlgutei
Jocelyn spune:
Eu i-as zice Irinei Claudia sa se roage la Dumnezeu pentru matusa ei si daca e voia Lui sa o vindece.
"If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years."