Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(9)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

La multi ani, Sofia! Si de-acu gata cu galagia, ca esti fetita mare! Bite sheon!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata,dragelor!Iata ca Dumnezeu ne-a ingaduit sa ne trezim si in aceasta dimineata!Va doresc o zi minunata!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Doamne ajuta fete dragi,

LA MULTI ANI SOFIA !!! Sa cresti mare si cuminte si sa-i bucuri pe parintii tai. Dumnezeu si Maica Sfanta sa te ocroteasca.

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

La multi ani, Sofia !!

Joanna, e superba rugaciunea, Doamne ce frumoasa este!

Citesc o carte superba "Celalalt Noica", ce cuprinde niste conferinte ale Pr. Rafail Noica. V-o recomand din toata inima! cuprinde o gramada de lucruri mult folositoare. Pr. Rafail vorbeste despre momentele sale de cautare a lui Dumnezeu, despre incertitudini, despre intrebarile pe care toti le avem.

Pr. Rafail spune ceva de luat aminte: cineva ii spune Sfintiei Sale:"Parinte, nu pot sa ma rog, nu stiu!"...la care Pr. raspunde " nu doar nu poti, ci este CU NEPUTINTA omului sa se roage! Doar ca la Dumnezeu totul este cu putinta si El te ajuta sa te rogi, El te ajuta sa Il iubesti!"...asa se vede ca rugaciunea este un dar pe care il primim, nu o realizare a noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Va multumesc de urari dragelor!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

O bucatica din viata Arhim. Sofronie Saharov,sa va incalzeasca inimile :

''Uneori se juca împreună cu copiii precum un copil. îl priveai si te întrebai de unde a aflat atâta bucurie. Si cum se mai juca! Copiii îl absorbeau în asemenea măsură, încât dădea impresia că uită de toate celelalte. îi lua în brate, îi strângea la piept, îi săruta, devenea una cu ei. Aceia îl îmbrătisau, îl sărutau, îl trăgeau de păr, oho, dar ce nu făceau! îmi spunea mereu: "Copiii înteleg foarte bine ceea ce le spui. Trebuie să le vorbești cu respect, ca și celor mari, chiar dacă cei mari nu înțeleg precum acestia!..." Mai spunea, de asemenea, că acei copiii care trăiesc în familii crestine si au viată curată, ajung la vedere si cunoastere desăvârsite.
Era prezent la orice sărbătoare a copiilor. Părintii acestora întindeau o masă cu diferite prăjituri, copilul sărbătorit stătea lângă el, cu totii beau ceai sau cafea, iar Părintele rostea o rugăciune, după care cânta "La multi ani" sărbătoritului, în greceste si ruseste. În ruseste spunea Mnogaialeta. Se crea o atmosferă foarte plăcută. Nu se entuziasma prea mult atunci când vedea că multi copii vin la mănăstire, fără însă ca părintii lor să fie evlaviosi. Spunea că pentru ca un copil să nu se îndepărteze de drumul Bisericii, nu este deajuns ca numai duhovnicii să fie buni, ci va trebui ca si părintii să dea un exemplu pozitiv copiilor.
Scriem toate acestea pentru a arăta că în tot timpul viețuirii sale pe pământ, toate manifestările vietii Părintelui erau o copie fidelă a vietii lui Hristos.
Odată i-am spus despre tatăl meu, care vrea să-si scrie testamentul si să-si împartă averea copiilor. Când l-am întrebat dacă trebuie să-mi revendic "partea de avere ce mi se cuvine", în cazul în care as fi nedreptătită, răspunsul său a fost - după cum mi s-a părut - foarte dur si sever. M-a făcut să-mi vin în fire si să mă rusinez de obrăznicia mea. Mi-a spus cuvânt cu cuvânt, foarte serios:
- Averea tatălui tău îi apartine lui. El s-a ostenit si a asudat si a trecut prin multe greutăti. A trăit în lipsuri, a suferit. Tu nu te-ai ostenit deloc si doar te bucuri de bunătătile acestei averi, căci el te-a scolit si toate celelalte. Tatăl tău este responsabil pentru modul în care o va împărti. Este a lui. El si numai el are dreptul să facă ce vrea. Dacă îti va da sau dacă nu-ti va da, este treaba lui. Mu te-ai ostenit tu pentru averea lui!
Asta a fost. Pacea si iubirea si-au câstigat de atunci locul, si apoi toate s-au săvârsit cum era mai bine.
Nu voia ca părintii să fie amărâti de către copii. "Cinsteste pe tatăl tău si pe mama ta", - ne amintea. Insista asupra respectului ce trebuie să-1 avem fată de părinti.''

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMĂ VIII, PLANGE MORTII, IMPRĂSTIE VISURILE”...

Mergi la inceput

Dragelor,am cumparat cartea "Efectele televiziunii asupra mintii umane".Va recomand sa n-o ratati,mai ales cele care aveti copii,dar nu numai.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Dragelor,am cumparat cartea "Efectele televiziunii asupra mintii umane".Va recomand sa n-o ratati,mai ales cele care aveti copii,dar nu numai.

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

off-topic: am vazut o metafora frumoasa in Cotidianul.
Nu se mai zice televiziune se zice Biserica Catodica

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by xenocid

[quote]Originally posted by irina.c.

off-topic: am vazut o metafora frumoasa in Cotidianul.
Nu se mai zice televiziune se zice Biserica Catodica

*segmentation fault*

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Dragelor,pe unde ati disparut?
Am citit ceva spus de Sf. Serafim de Sarov si mi-a placut:"Sufletul trebuie alimentat si hranit cu Cuvantul lui Dumnezeu. Cel mai mult noi ar trebui sa practicam lectura Noului Testament si a Psaltirii. Aceasta ar trebui facuta in picioare. Din aceasta lectura vine iluminarea mintii care este schimbata printr-o dumnezeiasca schimbare. Cel ce citeste Sfanta Scriptura primeste o caldura care in singuratate da nastere la lacrimi, prin care omul este incalzit iar si iar, umplut de daruri duhovnicesti, care dau o incantare mintii si inimii dincolo de orice inchipuire."
Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput