Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

quote:
Originally posted by bagoiu

quote:
Originally posted by gandacelu

[quote]
adriana... cartea e... BETON!

Am scris ceva si am pierdut. Acum rezum ca nu mai am timp sa mai scriu inca o data.
Nu mi se pare chiar asa. Se cam pierde in divagatii, nu prea are argumentatie, ce mai, nu te da pe spate. Pe alocuri e chiar penibila.
La fel ca si in Jurnalul convertirii nu prea convinge.
Probabil ca exista un segmant de cititori la care sa prinda mai bine. Ma gandeam la altii, dar vad, Gandacel, ca si tu te-ai aprins.
Esprima-te mai pe larg si poate ma convingi.
Eu numai am zis...

Irina & trupa

Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.

In mare, si eu am aceeasi parere. Nu mi se pare o carte duhovniceasca, nici macar o carte bine scrisa (poate unele pasaje sunt mai reusite decat altele).
Nu cred ca cei care au problemele descrise acolo vor cauta carti in librariile Patriarhiei. In schimb, cei care pun mana pe carte, dar vin din Biserica, se pot mai mult tulbura decat folosi de ea.

mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

mai, io n-am ajuns la faza cu tampoanele, lol, ai ca m-ati facut curioasa!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

uite aici :
"

Tamponul „făcător de minuni”

Unul dintre cele mai șocante premii pe care le-am primit în viața mea a fost volumul de versuri „Libresse oblige”, scris de Floarea Țuțuianu. Obținusem locul II la un concurs de poezie creștină și, alături de alte cărți, am primit-o și pe aceasta, al cărei titlu m-a izbit.

Știam că pentru mulți vremea lui „noblesse oblige”- „noblețea oblig㔠- a apus. Dar nu îmi imaginam că trăim în vremea lui „Libresse oblige”, într-o vreme în care produsele de igienă feminină - că sunt de la Libresse sau nu, contează mai puțin - sunt suite pe piedestal…

Una dintre cele mai penibile reclame pe care le-am văzut la televizor a fost una despre tamponul X, tamponul care face minuni… Ezitam dacă să scriu sau nu un articolaș pe marginea acestei reclame, până ce am citit un text – „Despre minunea de a fi femeie și reclamele la tampoane” - pus pe un site de o reprezentantă a sexului feminin:

„Urăsc reclamele la tampoane, mă fac să ies din cameră de nervi… În societatea asta care se vrea modernă, e trendy să ne despuiem de «inhibiții» și să împărtășim grupului până și senzația pe care o avem în timpul masturbării. Fizice sau mentale. E o minciună! Ar trebui să mă simt ușoară și uscată, mama nu se supără dacă ajung să pătez canapeaua. Să dau iama în cluburi, să dansez, de parcă nu m-ar jena imensul pampers ce-mi atârnă; vă spun că nu e o plăcere. Te umfli, ți-e rău, te doare capul, ai tot felul de pofte și - ce-i mai rău – ești hiper-nervoasă, agitată. Și te doare de te încovoiezi. Într-adevăr, ești ca o roșie stoarsă o dată pe lună. (…)”[55]

Îi mulțumesc autoarei acestui articol pentru că mi-a ridicat mingea la fileu. E mai firesc să protesteze fetele și femeile față de asaltul tampoanelor miraculoase. Dacă ar protesta bărbații, ar putea fi catalogați drept ciudați, întrucât se bagă unde nu le fierbe oala. Ei bine, iată că eu nu voi face altceva decât voi atrage atenția asupra faptului că unele reclame la tampoane se străduiesc să ne dea lecții de viață.

„Folosești tamponul nostru, nu vei mai avea probleme. Toate necazurile dispar. Zâmbetul de satisfacție se întipărește pe fața ta. Stresul a dispărut. Ești o femeie fericitㅔ

Ar fi culmea să apară într-o zi tamponul antidot la sinucidere. „Folosește produsele noastre și deznădejdea te va părăsi. De ce să te sinucizi? Cu noi, viața poate fi fermecătoare…” Ei, dar bănuiesc că nu vor fi atât de stupizi creatorii de reclame la produse de igienă intimă… Așa că e mai bine să vorbim despre situația existentă.

Cred că dacă aș fi fată sau femeie m-aș simți jignită să privesc aceste reclame care te inițiază în lumea de vis a tampoanelor. Nu atât de jignită încât să mă întorc în timp și să folosesc vata – care, ce-i drept, e mult mai neprietenoas㠖 dar oricum atât de jignită încât să nu folosesc produsele firmei care mă consideră animal. Pentru că dacă producătorii produsului respectiv își imaginează că dacă voi folosi produsul lor zâmbetul – măcar în forma unui rânjet tâmpit dar permanent – mi se va instala pe față, înseamnă că eu sunt pur și simplu un animal care reacționează instantaneu la stimulul exterior.

Nu am încercat să le întreb pe fete dacă se simt atât de entuziasmate de folosirea tampoanelor precum par tipele care se expun în reclame, dar sunt sigur că răspunsul ar fi negativ.

Și, care e soluția? Să fie boicotate toate produsele în ale căror reclame suntem tratați ca niște ființe fără personalitate, ca niște cobai? În cazul de față, să revină fetele la folosirea „vatei” tradiționale? Nu, aceasta nu pare a fi soluția ideală.

Important este ca, dacă folosim anumite produse, să nu ne lăsăm furați și de filosofia lor. Adică să ne cumpărăm pastă de dinți fără să ne așteptăm să ne pice în brațe toate frumusețile cu care intrăm în lift, dacă ne cumpărăm mașină puternică să nu ne așteptăm să dăm de fata visurilor noastre, etc.

Și acum întreb: ce minuni ar putea face un tampon? Nici una. Cel mult, ne poate face mai tâmpiți. Alegerea rămâne la latitudinea noastră…"

cam asta ar fi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mie pana acum mi-au placut cartile lui Danion. De smintit, nu ar trebui sa sminteasca pe nimeni. Si cred ca e foarte posibil ca tinerii care nu merg la Biserica, sa se numere printre cititorii lui. In primul rand, pentru ca nu isi scrie cartile intr-un stil academic. E surprinzator stilul lui, avand in vedere continutul cartilor si seriozitatea subiectelor. Si, sunt sigura ca discrepanta stil-continut poate sa ii atraga pe multi cititori, care altfel nu ar fi intereasati de literatura bisericeasca. Dar pot sa ajunga sa afle ca se poate trai si altfel, datorita acestei lecturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

'Ce, eu nu stiu cât de plictisitori sunt tinerii crestini, care nu zic bancuri, care nu râd niciodată?”
Să îmi arătati si mie tineri crestini care nu râd… Sunt foarte putini. Si încă între acestia putini majoritatea nu râd nu pentru că ar fi sporiti în virtute, ci pentru că sunt incapabili ei însisi să înteleagă măsura la care se află în viata crestină. Confundă lumea cu mănăstirea si, nedobândind mai întâi dreapta socoteală, încearcă să imite viata monahală'

Mie mi-a placut cartea.Sa va spun ce am inteles eu dupa o ora si mai bine de citit.Si va rog sa ma iertati daca voi nu ati citit si inteles aceleasi bucurii.Caci am citit cartea cu bucurie desi imi tinteste din pacate.
Daca punctul unui scriitor este sa ajunga la inimile si conexiunile neuronale ale tuturor categoriilor de oameni ,Danion Vesile ma gandesc eu ca ajunge si la cei sporiti dar mai ales la florile crestinatatii care au nevoie de ajutor.
Deschide cu blindete(folosind 'aceeasi limba',spunind cit de greu i-a fost sa 'recunoasca ' aceeasi limba a pacatelor)o usa spre ortodoxie acestor flori frumoase abia inflorite,numite urmasii Romaniei.Deja suna desuet la mine.
Iar cei sporiti pot lua indemnul de a intinde o mana prietenoasa celor din jur spre a-i plimba cu dragoste spre Adevar.
Sa nu ne smintim de ideea unor tampoane(sunt prea multe lucruri frumoase in aceasta carte)care, eu ,sincera, nu le-am inteles(desi cam banui ceva..prost desigur)dar poate le voi intelege la timpul potrivit cind...nu stiu.

Minunat curajul parintelui Danion!Lipsuri in aceasta carte scrisa cu sufletul??Eu nu le vad din cauza pacatelor si a nestiintei si a ignorantei.
Sa nu uitam ce spunem cind rostim Psalmul 50 mai aproape de sfarsit 'Învata-voi pre cei fara de lege caile tale, si cei necinstitori la tine se vor întoarce'.Tare greu acest verset.Uitati-va la saracu' parinte cata munca si ispita ....
Eu sunt doar la primele versete si acolo ma tot plang si va rog sa ma iertati .
Eu ,pacatoasa de ieri si de azi si plina de speranta in pocainta de miine ..poate

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

nu va suparati pe mine, dar paragaful asta despre tampone.. e ridicol... sincer...

una la mana ca da tamponul chiar face o minune (vb din pct meu de vedere) si doi la mana eu ma simt jignita cand citesc acest paragraf.. si stilul in care e scris e... jalnic...

Mergi la inceput

"Nu am încercat să le întreb pe fete dacă se simt atât de entuziasmate de folosirea tampoanelor precum par tipele care se expun în reclame, dar sunt sigur că răspunsul ar fi negativ."

acum chiar m-am enervat si o sa ii raspund pe mailul pe care l-ati dat voi ca da, sunt ff multe femei pe care tamponele le fac fericite si le fac viata mai usoara si nu sunt mai tampite pt ca le folosesc ...

am reeditat sa va spun ca i-am scris mail...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Cred ca de fapt articolul se dorea despre reclame,nu despre tampoane.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

oricum dupa ce am vazut pasajul respectiv am avut mustrari de constiinta ca nu am citit toata cartea, sa imi fac o idee abia dupa...

si m-am apucat si am citit-o ... si nu mi-a placut... nu e nici carte duhovniceasca.. nici una .. nu stiu ce cuvant sa foloses... moderna... nu mi se pare nici bine scrisa si nici argumentata; si nici nu cred ca poate face pe cineva sa se intorca cu (mai mult) drag catre credinta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

In general imi plac cartile lui Danion,le am aproape pe toate.Ce as avea sa-i reprosez este ca uneori divagheaza si se pierde in amanunte.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput