MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 30
Ariadna16 spune:
Eu nu puneam deloc drojdie cand faceam turtitele din griu, ieseau tari.
Dar putem minca si turtite din griu integral, nu? Si sa pun si tarite de ovaz
Ariadna16 spune:
Multumesc, Carmen o sa incerc cu lapte praf de soia. Poate fi si mic dejun, nu? Sau doar cina?
Ariadna16 spune:
articole interesante pe acest blog:
http://doi4montignac.blogspot.ro/2006/12/structura-amidonului-amidonul-este.html
http://doi4montignac.blogspot.ro/search/label/7.Marturia%20unei%20frantuzoaice%20care%20a%20slabit%2040%20kg
caress spune:
Ariadna, fa le doar din tarate, sunt mai putin calorice.Eu le fac si cu ou, si cu psyllium, cam o linguri la 8 de tarate de grâu si 4 de ovaz, si pun si un Mix de seminte. Eu le fac strict in loc de pâine, pt mese lipidice.si nu, nu le rasnesc deloc, decat pe cele de grau daca sunt f mari.
Ariadna16 spune:
De ce nu este recomandat a se consuma prea multe lactate proaspete, atita timp cit acestea au un indice glicemic scazut? (30/35)?
Raspuns:Pentru majoritatea glucidelor, indicele glicemic antreneaza un raspuns insulinic proportional. Astfel incat, daca produsul are un IG scazut, raspunsul sau insulinic va fi de asemenea mic. Majoritatea produselor au un index insulinic (II) proportional cu IG-ul lor. Exista totusi o exceptie: lactatele proaspete (iaurt, brinza alba) care au un IG mic,dar un II ridicat. Trebuie deci sa fie consumate in cantitate mica, caci desi au un IG scazut, continutul lor in zer antreneaza un raspuns insulinic critic. Idealul este deci de a nu depasi echivalentul a 2 iaurturi pe zi. Este deci mai bine sa mananci branzeturi care nu comporta zer, cum ar fi branzeturile afanate. Pe de alta parte, produsele lactate fara grasime trebuie consumate in cursul unei mese dominant glucidice (inclusiv micul dejun). Lactatele integale si branzeturile afanate vor fi consumate in cursul meselor protido-lipidice.
Ariadna16 spune:
Marea mea ispita este pizza si as vrea sa stiu daca se poate consuma in faza 1 sau 2 si cum.
Raspuns: Din punct de vedere Montignac, pizza are doar un dezavantaj: faina sa alba si IG-ul mare al crustei.
Anexat veti gasi o reteta de pizza din cartea de retete versiune englezeasca, permisa in fazele 1 si 2, depinzand de toppinguri.
De asemenea, veti gasi IG-ul pizzei obisnuite (IG mare al crustei de faina alba + grasimi saturate in branza adaogata) in tabel: nu este permisa in faza 1 dar poate fi acceptabila odata pe luna in faza 2, ca o abatere.
Reteta de pizza:
-3/4 cana faina integrala de grau,
-1 cana faina integrala de secara,
-3/4 cana tarata de grau;
-1/4 drojdie;
-2/3 cana apa calduta;
-1 ou;
-1 lingura ulei de masline mai mult pentru pentru uns tava;
-sare;
topping: - rosii- branza (Parmezan, cheddar, cascaval sau mozzarella) - ciuperci - sunca afumata - ton - somon afumat - masline
Ariadna16 spune:
Am gasit aici si un rezumat al dietei Monti, chiar cu ilustratii
http://doi4montignac.blogspot.ro/search/label/5.Spicuiri%20din%20cartea%20%22Metoda%20Montignac%20ilustrata%22
Spor la citit cui ii este necesar. Mie, da!
Articolul raspunde si propunerii mele de mai devreme, are exemplificari.
caress spune:
Cred ca toate fetele vechi stiu blogul Doineiro de pe Culinar, si eu cred ca e foarte util incepatoarelor, e plin de informatie valoroasa.Eu l-am citit, are si un tabel de IG mult mai complet decat altele de acest tip.
Am gasit la DM vermicelli de fasole mung!!! Sunt foarte incantata, abia astept sa ii incercam.Din astia trebuia sa iti pui in supa, Ariadna..:D
cge spune:
Ani, eu vreau sa fac tarta Alinei:
http://alinaretetedietetice.blogspot.ca/2009/10/tarta-cu-ceapa-si-carne.html
O sa o mananc cu salata verde cu de toate.
In rest, paste cu sos de rosii, peste la cuptor cu brocoli la abur, fasole verde, pulpe de pui la cuptor.
Ariadna, imi place ca ne improspatezi memoria cu principiile dietei.
Mie mi se pare o dieta echilibrata, se recomanda fel principal si desert. Si supe...
Si aduce in prim plan, placerea gatitului cu diverse legume, conopida, praz, ciuperci, varza etc
Dulcetica, vezi ca e un capitol ptr cele care au tinut alte diete si rezistenta organismului dupa.
Si da, aveti dreptate, 2-3 zile pe sapt. fara carne nu e un capat de tara, ganditi-va la bunicii nostri care miercurea si vinerea posteau.
We placut si conform,