MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 29
caress spune:
Puisorul, incearca supa crema de praz cu ciuperci, e absolut delicioasa.Eu nu pun decat praz si ciuperci, in cantitati egale, pe care le sotez un pic apoi le fierb bine in apa foarte putina,adaug patrunjel verde,sare si piper alb, completez pana la consistenta dorita abia dupa ce le blenduiesc,mai pun o lingura de smantana lichida sau un cubulet de unt, si e gata.Maxim jumatate de ora dureaza cu totul prepararea.
Dulcetica, ciorba de salata e foarte buna, si foarte usoara,iti spun cum o fac eu, daca vrei, dar iti poti face si ciorba de perisoare, si supa cu galusti conforme-sunt multe retete,nu te cantona la branza cu rosii ca aia nu e Monti..Mananca si fibre din cereale, cumpara-ti tarate de ovaz, de grau, fa-ti pancakes, turtite cu seminte, budinca de ovaz cu lapte, etc.Tie iti place sa mananci, mult si bun, e pacat sa nu profiti de varietatea si diversitatea pe care aceasta dieta ti le ofera.
carmencat spune:
Sa spun ce gatesc eu azi, poate te ajuta.
-salata de vinete
-supa de rosii cu taitei facuti cu tarate de ovaz rasnite, galbenus de ou, putina apa si un farfulet de bicarbonat
-friptura de vita la cuptor cu cimbru si usturoi
-tocanita de ciuperci
-cheese cake (1kg de branza de vaci degresata, amestecata cu coaja de la o lamaie, zeama si coaja de la 2 portocale mici (cred ca am cam exagerat cu atata coaja), 1 lingurita bicarbonat, 6 linguri de tarata de ovaz macinata, 6 albusuri batute spuma, 6 linguri de indulcitor, in ordinea de mai sus, amestecate inainte de adaugarea urmatorului ingredient)
Ariadna16 spune:
am revenit la baza (adica acasa) si incerc sa ma organizez si eu in sensul respectarii meniurilor. Nu prea am dormit azi noapte, la 3 ma uitam la un film, asa ca doar ce m-am trezit si am mincat un mar
M-am straduit sa citesc ce-ati scris, sunt multe informatii pretioase pentru mine, multumesc tuturor
Pentru a veni in ajutorul incepatorilor (asa-i Dulcetica?) eu as propune sa facem tipuri de meniuri, pe mic dejun, dejun si cina si sa facem fisiere, care sa-i ajute si pe altii. Am vazut si parerile legate de studiul China, o sa ma pronunt si eu dupa ce o termin de citit, asa e corect. Personal, ma straduiesc sa maninc cit mai putine proteine animale si acelea venind de la peste, oua si lactate. Carnea am exclus-o demult si definitiv.
Saptamina asta sunt axata pe mancare verde (stevie si urzici), humus, supa de linte. Am facut rost pentru mic dejun de gem de prune de la mama, fara pic de zahar, e bun, da? Si am gasit lapte praf de soia. Ma voi gandi cum il pot folosi in afara de lapte propriu-zis. Aici Caress e experta poate sare cu solutii.
Vreau sa vad si eu miscare pe cantar, ca deocamdata nu s-a intimplat. Pornesc de la 86 kg
Incerc sa tin cont de lucrurile bune si din dietele anterioare (a propos, am verificat daca Dukan n-a lasat urme pe colesterol si gliceride si totul e ok ). Cum proteinele sunt cele care ajuta la slabit ma bazez pe aportul oualor dupa Paste, pina atunci din vegetale, sunt si acolo. Si trebuie sa ma mobilizez pentru miscare, macar pe bicicleta statica . Pentru supe vin cu propunerea de supa de linte rosie. Care e reteta supei de galusti conforme?
Inca o parere...fiecare fata care slabeste si de acolo ramine pe o greutate foarte multa vreme, aceea este greutatea cu care este de acord organismul ei, chiar daca nu se inscrie in "canoane". Fiecare e un unicat si avem o matrice, iar greutatea fiecaruia este in functie de mult mai multi factori.
Da` am scris oleaca
caress spune:
Ariadna, uita-te intai la ingrediente si asigura-te ca este conform.Eu cu lapte praf in afara de lapte, nu faceam decat ciocolata de casa.Alte idei nu am.
Apropo de greutatea de echilibru a fiecarui organism, eu clar inca nu am atins-o.Dupa doua zile de cine cu budinca de lapte cu ovaz, azi am 56,7 kg..Iar aseara jur ca daca mai luam o imbucatura, vomitam tot, atat de mult am mancat...clar e ceva cu taratele astea, la Carmen s-a deblocat cantarul, Klara prietena mea, a ajuns la 57, 3-ea stagnase la 58 de vreo saptamana, ba chiar a avut zile cu 58.5.
Andanii, hai sa facem un experiment, ca tu esti in platou de foarte multa vreme, tine F1 strict cateva zile, si fa-ti seara budinca de tarate de ovaz cu gem, dulceata, ce vrei tu, sa vedem daca se misca si la tine cantarul vreun pic.Sunt tare curioasa...
Oricum, nu mai sunt atat de subtirica, am lucrat destul de mult abdominali, si mai ales oblici, si se vede.Extraplatul incepe sa devine cilindric, ceea ce e mult mai bine zic eu, incep sa se defineasca abdominalii frumos de tot.Mare lucru cu pilates ul asta, daca e facut asa cum trebuie, face cat 3 ore de cardio..
Ariadna16 spune:
Meniul de azi:
MD-Lapte de soia cu praf de roscove, gem de prune cu paine integrala.
G-un mar
D-mancare de stevie
G-citeva alune crude
C-mincare de varza cu rosii
Ariadna16 spune:
Vreau sa-mi fac eu painicile, am citit ca se pot face si numai din tarite. Am in casa: tarite de griu, tarite de ovaz. Dar ce gust au?
Ariadna16 spune:
Caress, cum e budinca aceea minune de care vorbesti? Sunt dispusa sa o incerc si eu, am nevoie de incurajare pe cantar
carmencat spune:
Eu fac painicile asa: tarate de ovaz, tarate de grau, cam jumatate-jumatate, oricum, pun la ochi. Pun sare, omogenizez cu mana. In mijloc pun un cubulet sau doua de drojdie, amestec cu apa calda cu mana sa topesc mai intai drojdia, apoi incet incet incorporez si restul. Fac niste bilute in mana, de marimea unor chiftelute si le turtesc tot in palma. De data asta le-am lasat cu forma sferica. Le pun apoi pe tava pe hartie de copt si le bag la cuptorul preincalzit. Le coc cam la 180 grade, foc mediu adica.
Sunt bune la gust, mie imi plac. Gustul este ca la chiflele graham. Am facut si exclusiv din tarata de grau, dar nu sunt asa bune ca cele care au si ovaz. Numai cu tarata de grau ies usor amarui. Daca pui si psilium raman cumva vascoase la mijloc. Mie nu prea imi place psilium din cauza asta. Da o consistenta, nu stiu cum sa zic... cleioasa, vascoasa.
carmencat spune:
Budincuta minune e ca un fel de gris cu lapte, chiar are si gust si consistenta de gris cu lapte si eu o fac asa: lapte 0.1% grasime, pus la fiert, tarata de ovaz se adauga atunci cand clocoteste laptele. Nu stiu sa iti zic exact cata, eu le cam fac la ochi. Poti sa pui si putina, foarte putina tarata de psilium. Poti pune si coaja de lamaie, esenta de vanilie (eu o prefer pe asta zaharului vanilat, care, indiferent cat de putin, contine totusi zahar si nu vreau sa fac exceptii. Indulcitor se pune dupa gust. Se poate manca asa cum e sau cu gem/dulceata fara zahar.
Vezi ca e o masa glucidica si trebuie mancata ca atare, la mare distanta de mesele lipidice.