Papa demisioneaza
Raspunsuri - Pagina 5
carmencat spune:
Da, ne lipseste mila si intelegerea, aia e. O suta de bete pe spinarea altuia sunt usor de dat.
El stie cel mai bine ce poate si ce nu poate si daca mai poate si cat mai poate. Daca el a decis ca nu mai poate, nu mai poate si gata.
Cum poate veni altul din afara, nu conteaza cine, sa zica eeeee nu mai poti... ba poti! Nu stii tu, dar poti! Ca asa vreau eu sa poti! Asa imi e MIE comod si bine, ca tu sa poti chiar si atunci cand e clar ca nu mai poti. Si daca chiar nu mai poti, ce! Fa-te macar ca poti! Cum?? Nu vrei sa minti? E pacat? Ha! Dar nu minti, doar te prefaci putin, ca e spre binele turmei! Ce? Adevarul e spre binele turmei? Si decenta? Si asumarea? Ce sunt alea?? Noi suntem turma si noi vrem sa poti! Eeeee!
Ia baga-ti mintile in cap! Ai o varsta!
Pai tocmai asta e problema, ca am o varsta si nu mai pot.
Aiurea! Poti! Si am incheiat discutia! Poti!
giulia81 spune:
eu sunt romano-catolica - vestea m-a socat in prima faza - apoi mi s-a parut un lucru firesc: omul a recunoscut ca nu mai face fata si isi da demisia, sau se retrage (sau cum s-o numi). asa, si? vine urmatorul...asta este...sau scrie undeva ca aceasta functie o duci pana cand mori? daca predecesorul lui a putut, nu inseamna ca si el poate.
a renuntat cu demnitate, se va alege altul.
ca se poate povesti la nesfarsit despre motive e adevarat, se pot tese intrigi, se pot inventa lucruri (ca si faza cu fulgerul in ziua cand papa a anuntat ca se retrage:http://adevarul.ro/international/europa/un-fulger-lovit-bazilica-sfantul-petru-demisia-papei-benedict-8_511a13884b62ed587502ebd5/index.html )
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
ina.click spune:
fulgerul ala loveste aproape zilnic bazilica, pentru ca respectiva cladire e printre cele mai inalte din vatican iar crucea, deloc intamplator, are incorporat un PARATRASNET.
gizas
De cate ori deschid fereastra...
joklk spune:
"Uniti pana la moarte" cu ce? Cu scaunul papal? Cu tiara papala? Cu inelul papal? Sau uniti pana la moarte cu Dumnezeu? Nu s-a dezis de credinta, de Dumnezeu, de religie, de confesiunea sa.... a renuntat la o functie, o functie creata de oameni.
joklk spune:
Sfantu Petru s-a lepadat de trei ori de Isus si totusi a ramas "piatra de temelie" a bisericii Lui. Asa ca papa nu a facut decat un gest de Iubire.
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click fulgerul ala loveste aproape zilnic bazilica, pentru ca respectiva cladire e printre cele mai inalte din vatican iar crucea, deloc intamplator, are incorporat un PARATRASNET. gizas ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
eu stiu ce spui si sunt de acord cu tine...dadeam doar exemplu ca se poate fabula mult si bine pe aceasta tema
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
ina.click spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui giulia81
eu stiu ce spui si sunt de acord cu tine...dadeam doar exemplu ca se poate fabula mult si bine pe aceasta tema "Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice." Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer) |
stiu ca stii! ziceam de ailalti.
De cate ori deschid fereastra...
saskia spune:
Eu n-as putea privi cu empatie un om care a acoperit cu buna stiinta scandalurile legate de pedofilie ale preotilor catolici, care a predicat renuntarea la prezervative in Africa, hello si alte aberatii d-astea care n-au nimic in comun cu religia, credinta, zi cum vrei.
E foarte bine ca a abdicat si poate acum sa intervina si justitia in cazurile de abuz.
danangie spune:
PAPA se retrage deoarece efectiv nu mai poate. E batran, bolnav si simte ca nu mai are putere. A fost sincer sa recunoasca acest lucru si cu umilinta vrea sa lase locul altcuiva; ptr credinciosi o face. De mult declarase ca daca vreodata va sosi momentul "sa dispara" de pe "scena " , o va face intr-o perioada "senina". Si acum ptr el e o perioada senina. A declarat ca nu va parasi Vaticanul. Va ramane "sa ajute" spiritual.
Alessio Michele (4 ani si 7 luni) , Mattia Gabriel (3 ani si 2 luni ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 11 luni) ! .
Pozici cu noi
marumiha spune:
Eu cred ca Papa a luat o decizie buna ,jos palaria pt.un om care renunta la un rol atit de important pt.binele bisericii.
Poate ca e bine sa fie luat ca un bun ex.si de cei care tin atit de mult la scaun ,indiferent in ce domeniu lucreaza sau ce profesie au.
Aici se spune ca moare un Papa se face altul ,asa ca nimeni nu comanda per sempre.
Eu cred ca motivul este altul ,nu cred ca Papa este bolnav sau ca nu mai are putere,Am vazut niste emisiuni in care biserica Catolica,Vaticanul ,in ultimi ani a fost implicata in multe scandaluri de mai multe tipuri si cred ca Papa nu este dispus sa suporte anumite magari.Si face bine asa cum face.Restul zilelor pe care le mai are vrea sa fie linistit.