Dupa scoala, cum va/v-ati organizat?

Dupa scoala, cum va/v-ati organizat? | Autor: boticelina

Link direct la acest mesaj

Recunosc, mai am ceva vreme pana intram la scoala, iar clasa pregatitoare organizata la scoala nu la gradi mi se pare foarte faina. Daca n-am avut probleme cu alegerea ghiozdanului, da, i-am luat deja un ghiozdan misto, SH , partea cu ce facem cu vlastarele dupa ora 12 cand se incheie orele nu-mi da pace... As vrea sa stiu ce ati preferat voi si daca sunteti multumiti de aranjament.

*precizari: nu avem bunici/matusi disponibile

Variante in momentul asta sunt:
1. Afterschool vis-a-vis de scoala. Costa de la 500 de lei/luna in sus (fara masa, cu cateva ore de engleza oferite in acesti bani plus supraveghere la teme). A mai fost un after in scoala, la juma din acest pret dar s-a inchis (nu stiu inca din ce motive, oricum erau copii acolo, deci nu de clienti duceau lipsa).

2. Bona/insotitor copil. Banuiesc ca pentru program de 4 ore (12.00-16.00) tot in jur de 500 de lei as putea sa ma invart. Mi-ar conveni asa pt ca as plusa cu un abonament pe ceva linii de transport in comun si as trimite bona cu copilul la cercurile gratuite de la Palatul copiilor. Ar fi distractiv pentru copil, dar oare nu ar fi prea obosita fata sa-si faca temele abia dupa 5 dupa amiaza? (asta e singurul lucru asupra caruia imi pun probleme, si se aplica de la cls I incolo).

3. Varianta de criza: Luat eu copilul de la scola la 12 in pauza de pranz si dus copilul acasa sa manance si sa-si faca temele fara mine si abia dupa ora 4.30 sa mergem la activitati optionale. Doar ca mi-e teama ca nu pot face lucrul asta incepand cu clasa pregatitoare.

Greu, greu, voi cum v-ati organizat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi e asa: after in scoala pt teme, dupa care o scoate bona si o duce la activitatile extra care sunt mai nou, zilnice. La 18,30 cand vin eu, e cu temele facute si activata :-) Asa ca avem liber la relax sau cine ce vrea.
Eu alta varianta nu am gasit din cauza programului meu nasol.

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Pai si nu te indoaie financiar? Afterul de la scoala e gratuit sau ieftinut? Activitatile sunt cu preturi decente?

Singurul lucru cu care imi ostoiesc groaza de cheltuielile ocazionate de inceperea scolii e faptul ca in augustul de dinaintea inceperii ei termin rata la masina, deci pot redirectiona banutii aia in fundul copilului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi, fata de CT, sunt toate decente, sincer Boti
After = 7 lei / zi
Cantina = 7 lei / zi
Karate = 3 x 1,5 ore = 60 lei
Pictura = 2 ore = 10 lei
Chitara = 1 ora = 10 lei
La asta mai adaug doar costul bonei, de care nu ma vad sa scap prea curand ca nu am de ales. Pt ca si daca rezolv zilele normale, in vacante nu am unde o lasa 10 ore / zi si sa mai si fie dusa la activitati. Si asta ma usuca la buzunar, cel putin pe mine inca minim 2-3 ani.

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Solutii sunt dar, vorba ta, majoritatea "te indoaie financiar".
Noi avem aceeasi problema: lipsa bunicilor disponibili asa ca, de la 2 ani Erica a mers la gradi particulara iar acum merge la un after particular. Nu este ieftin, dar l-am ales deoarece are o oferta variata de activitati.
La 12.00 este preluata de la scoala, mananca, doarme, face temele, are 3 ore de engleza si una de karate pe saptamana. Poate sta acolo si pana la 8 seara (nu a fost cazul, din fericire), poate merge si in vacante si, dupa cum am spus, pe viitor avem alte activitati la alegere: germana, innot, dans, balet,etc. La 6 seara cand ajung eu acasa nu prea as mai avea cum sa o duc in alte parti pentru activitati extra asa ca pentru noi este foarte Ok acest afterschool.
Si, dupa cum spune si szivarvany, seara este a noastra(putin din pacate dar asta este...).
Eu am fost intotdeauna anti-bone asa ca aceasta varianta nici nu am luat-o in calcul vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

iar cand copilul e bolnav, cum va descurcati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

noi, neavand nici un fel de ajutoare, am avut bona pana la inceputul clasei I-a, cand nu a mai putut veni, s-a imbolnavit grav.

Am optat pentru after-ul din cadrul scolii. Mancare de la catering, somn dupa-amiaza, program pana la ora 17, max. 17:30 (neoficial ). Cost 33 RON/zi.
Il iau eu dupa-amiaza de la after, de 2 ori pe saptamana mergem la tenis sau la inot (ambele sant in zona scolii).

In vacanta "mare" il duc la o gradinita care are si after si program de vacanta. Nu este foarte incantat dar nu am alta solutie.

In vacantele "mici" ne luam concediu cu randul si in caz de forta majora apelez la o vecina.

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Lorikay, eu daca nu as fi avut bona as fi fost in pom si pomul in aer la cat de des s-a imbolnavit copilul meu in patru ani de gradi.

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

iar cand copilul e bolnav, cum va descurcati?

Bagam interventie! (cum sar Chum si Anchor pe rechinul Bruce in Nemo ) - varianta de avarie - ori dus copilul la bunica ori adus bunica la copil (care bunica locuieste la 20 de km de oras) dar pt mine asta inseamna 100 de km zi, deci si asta ma indoaie si in plus bunica e genul "lasa mama, ca nu moare copilul daca nu ia toate medicamentele" , deci e clar de avarie...

Noroc ca copilul va avea 5 ani de colectivitate in spate, si deja anul asta nu s-a imbolnavit deloc, deci e de bine . La nevoie o mai pot lua cu mine la serviciu sau sa-mi iau eu o zi libera pe neve...

Noi in vacanta pana acum ne-am descurcat asa: pana pe 31 iulie stat la gradi de stat, 1-15 august la o gradi particulara (cu tocmeala, la pret de dumping ca ne cunoaste doamna), si apoi eu tot concediul luat gramada pana incepe noul an scolar.

Dar de anul asta as avea incredere ca-i destul de mare s-o trimit la mama la tara, pe perioade scurte de 1-2 saptamani, ca sa nu le scoata lor prea multi peri albi, ca io am copil din ala neimblanzit si plin de idei si initiative

Mergi la inceput

Lorikay suna tare bine afterul vostru. Activitatile optionale sunt incluse in pret sau le platiti separat? Pot sa te intreb cat costa?

Pe mine acum gradinta de stat + optionalele de la gradi + dansul extra ma ajung in jur de 350 de lei pe luna. Sunt destul de la limita financiar dar daca scap de rata la masina as mai putea aloca niste banuti extra pt after, banuti pe care acum nu mi i-as permite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Depinde de programul vostru si de buget.
Din cate vad, la ora 4 sunteti deja acasa, asa ca in conditiile astea afterul s-ar putea sa fie cea mai ok varianta. La after face teme, iar cu voi merge la alte activitati seara (in masura in care mai sunt la ore tarzii). Sa faca teme dupa ora 5 nu e o solutie, nici eu n-as fi impacata cu ideea de-a face teme atat de tarziu.

Noi am avut after 2 ani pentru cea mare, si chiar s-a simtit progresul. Cand e doar ea cu noi sau cu bona acasa nu prea face nimic in plus, e distrasa de alte activitati (la after nu poti sa te uiti la televizor cand ti-ai terminat temele daca ceilalti inca mai au de scris, asa ca vrei nu vrei iti gasesti ceva de facut, iei o carte, mai faci un exercitiu in plus, pe cand acasa....).

Bona in schimb are avantajul ca ii poate explica mai mult atunci cand nu se descurca, la after sunt totusi 10-15 copii pe putin intr-o grupa, si timpul alocat fiecaruia e mai mic.

Mergi la inceput