Dupa scoala, cum va/v-ati organizat?
Raspunsuri - Pagina 2
poohy spune:
Lorikay, si pe mine ma intereseaza after-ul la care merge fetita ta - in ce zona e (si cum se numeste)
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina Lorikay suna tare bine afterul vostru. Activitatile optionale sunt incluse in pret sau le platiti separat? Pot sa te intreb cat costa? Pe mine acum gradinta de stat + optionalele de la gradi + dansul extra ma ajung in jur de 350 de lei pe luna. Sunt destul de la limita financiar dar daca scap de rata la masina as mai putea aloca niste banuti extra pt after, banuti pe care acum nu mi i-as permite Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
Platim 936 lei/luna in care intra: transportul de la scoala la after, masa de pranz +gustare, supraveghere teme, 3 ore engleza, 1 ora sport (ea a ales karate). Mai ieftin de atat si sa ofere aceleasi conditii nu am reusit sa gasesc in zona in care locuim (Militari).
Referitor la ce facem cand e bolnava: din fericire, a fost foarte rar cazul sa imi pun aceasta intrebare. Pot numara pe degetele de la o mana zilele in care a trebuit sa ma invoiesc pentru ca a fost bolnavioara. Anul trecut si anul acesta nu a avut nici o problema de sanatate in afara de un nas curgator. Singura problema mare a fost acum vreao 2 ani cand a facut varicela dar am chemat-o pe mama din provincie sa stea cu ea (altfel imi luam eu medical pentru ingrijire copil).
Oricum, eu am avut de ales intre after si a asta eu acasa. Deocamdata ne este bine asa.
Celena2 spune:
Noi defilam cu bona de la varsta de 2 ani si cred ca o vom pastra pina la pensie ca sa ne ingrijeasca si pe noi
Adevarul e ca nu stiu cum m-as fi descurcat fara bona....
Ne-am propus insa ca in cls. III sa o inscriem la after school insa nu stiu ce voi face in perioada de vara, cine o va duce la div. activitati....
Mada spune:
eu nu inteleg varianta 3, sa o lasi singurica dupa ce ii dai papa de pranz?
eu am ales varianta cu afterschool, avem transport, 2 ore de engleza, masa, orele de lectii, plus o jumatate de ora de sport in fiecare zi, inainte de masa de pranz.
am incercat cu: luata de catre sot de la scoala si dus acasa, acolo era mama meavenita pt lectii, mama care venea pt ea, deci nu locuim impreuna. Nu a functionat deloc, a durat 2 saptamani.
anya spune:
Eu am ajutorul bunicilor. 3 zile sunt de serviciu ai mei, 2 zile socrii.
Pentru ca am 2 copii, fiecare cu activitatile lui, e destul de complicat programul.
Cel mic, clasa 1 are dimineata scoala pana la 11.45. De la 12.30 la 14 are zilnic inot. Lunea si miercurea are de la 16.30 la 18.00 engleza. In aceste zile facem lectiile dupa 19.00 si merge. Evident ca nu mai suplimentez nici macar cu un rand de citit. In restul zilelor e lejer.
Cel mare, clasa a 4-a are dimineata scoala pana la 11.45. Martea si joia are de la 16.30 la 18.00 engleza si de la 18.00 la 19.30 baschet (sunt relativ aproape si incercam o teleportare). Teoretic trebuie sa termine toate temele pana la 16.00. Uneori mai ramane de facut ce nu e pe a doua zi. Lunea, miercurea si vinerea are karate de la 20.30 la 22.00 si are timp de lectii.
boticelina spune:
Mada, da, din punctul meu de vedere (ignorand partea financiara, ca asta nu-i treaba copilului) cel mai corect asa mi s-ar parea, sa vina acasa dupa scoala, ori adusa de mine, ori de vreo alta bunica/vecina si mai tarziu in grup cu ceva colegi, sa manance, sa doarma (daca vrea)/sa se odihneasca, sa-si faca temele singura, si apoi program de voie pt joaca si/sau optionale. In plus afterschoolul la pregatitoare e doar pt supraveghere pentru ca ei practic nu vor avea teme.
Intrebarea adevarata pe care mi-o pun este: cum e mai bine, mai benefic pt copil si dezvoltarea lui, sa aiba program asa:
1. scoala - odihna - teme - de la 16.30 activitati extra (var. acasa singura dupa scoala)
2. scoala - activitati extra - de la 16.30 teme - odihna (var. bona)
2. scoala - teme - de la 16.30 activitati extra - odihna (var. afterschool)
Financiar eu tot pe acolo ies, dar se observa ca nu e la fel pentru copil. Nu stiu sincer cum e mai bine si cred ca nu ma voi grabi sa iau o decizie decat dupa ce incepe scoala, ca sa putem testa mai multe variante. Totusi, pentru cls. pregatitoare cea mai atragatoare varianta pare a fi bona/insotitor, ca dupa scoala sa vina cu ea acasa sa manance si apoi sa o duca la diverse activitati gratuite la Palatul copiilor, sa-i dea ocazia copilului sa vada ce ii place si catre ce are inclinatii.
Rufus spune:
Noi am pastrat bona, pentru ca:
-dupa scoala merg amandoua la plimbare/joaca in aer liber (in functie de vreme), de cand cu scoala joaca s-a rarit;
-Ana doarme dupaamiaza (inca), asa ca somnul in patul ei e de preferat;
-exista o varianta de rezerva in caz de boala si stat acasa (bineinteles, daca ne-am pregatit pentru asta, nu s-a intamplat-dar mai bine asa)
-bona e disponibila si pentru activitati extra, atunci cand e solicitata; in general, avem o relatie destul de comoda, adica daca nu-i nevoie nu sta cu limita de timp, daca e nevoie sta oricat e nevoie.
Am ales varianta cea mai comoda pentru copil.
Si inca ceva: ca activitati extra am ales, deocamdata, sportul. A fost si o engleza, insa era cam inutila pentru varsta asta.
Rufus, Tora si iadele
filofteia spune:
Citat: |
Intrebarea adevarata pe care mi-o pun este: cum e mai bine, mai benefic pt copil si dezvoltarea lui, sa aiba program asa: 1. scoala - odihna - teme - de la 16.30 activitati extra (var. acasa singura dupa scoala) 2. scoala - activitati extra - de la 16.30 teme - odihna (var. bona) 2. scoala - teme - de la 16.30 activitati extra - odihna (var. afterschool |
Eu am aplicat 1. scoala-odihna - teme - activitati extra. Odihna insemnand in cazul lui fiimiu stat in parc o ora, daca vremea permite.
Si am mai optat pentru bona. Am avut bona pana la sfarsitul clasei a IV-a. Si acum, la doi ani dupa, este ca o membra a familiei... tinem legatura, ne sunam, copilul o suna cand vrea sa se laude sau sa se planga, ne vizitam de zilele de nastere.
Avantajul bonei... il duce la activitatile extra (ea il ducea si eu il luam), poate sta cu el acasa cand este bolnav (foarte rar, dar s-a intamplat) ... dar cel mai important... cand eu si sotul eram in delegatie bona a stat cu el , mi s-a intamplat sa fiu sunata de la scoala ca-i este rau copilului... eram plecati din localitate...si s-a dus bona sa-l ia. (din fericire nu a fost nimic grav)
Mada spune:
Monica, fetita ta este cu 5 luni mai mare fata de baietelul meu. Eu nu l-as vedea stand singur in casa.
Dar poate fetita e mai descurcareata.
Eu nici pe cea mare nu as avea incredere sa o las singura.
Bine ar fi, indiferent cu cine va sta bona sau bunica sau afterschool, ca fetita sa aiba program aproximativ fix.
sa iei in calcul ca si terminatul temelor poate fi variabil. a mea desi e si la after terminam de cele mai multe ori temele acasa, pt ca are mult de scris.
eu zic ca varianta 1 si 3 (tu ai notat tot 2) sunt cele mai bune
cine o duce la activitati extra in cazul variantei 2?