Acel "Fir-ar..."!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

In vain...in desert e pe la noi vorba..sa nu iei numele domnului in desert...popii nostri ne-au spus,ca inseamana sa nu juri fals,sau sa zici ma jur ...stiu eu..cruce,icoana..etc...

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

eu cred ca e diferentza intre a lua numele Domnului in desert (ceea ce se poate face cu usurintza) si a jura strimb sau a jura pe lucruri sfinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

In vain...in desert e pe la noi vorba..sa nu iei numele domnului in desert...popii nostri ne-au spus,ca inseamana sa nu juri fals,sau sa zici ma jur ...stiu eu..cruce,icoana..etc...

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

"popii vostri" v-au dat liber sa folositi numele lui Dumnezeu in orice balacareala si bascalie?!... ma indoiesc, eu cand am mers la spovedanie prima oara (cca 9 ani), preotul ne-a explicat cum e cu luatul numelui Domnul in desert si ne-a spus ca numele Domnului se pomeneste doar in rugaciune, nu il amestecam in poante, glume si alte bancuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor
ne-a spus ca numele Domnului se pomeneste doar in rugaciune, nu il amestecam in poante, glume si alte bancuri.

Hmmmm .... Adica tocmai simtul umorului sa-I lipseasca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Nu e vorba de simtul umorului, ci de veneratie si respect.

Tot asa cum, la o scala mult mai redusa, nu-mi permit sa fac poante despre sotul meu sau sa-l iau in bascalie cu prietenii nostri, cu el de fata sau in lipsa lui. Pentru ca avem o relatie, il iubesc si il respect si nu as face din el tinta rasului altora sau al meu. Rad cu el, nu de el.

Cred ca Dumnezeu are simtul umorului, insa. L-am simtit eu zambind CU mine de multe ori, nu DE mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

problema nu este ce aud copii nostri la tv, scoala, parc, etcetera. problema este ce le transmitem noi. si cum ne raportam noi la ceea ce ei spun. ma intelegeti bine, nu-i nevoie sa detailez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Problema este, si asta m-a determinat sa postez subiectul, ca nu trebuie sa ne subestimam copiii!
Ei stiu cand injura mama la volan si de ce o face asa cum stie ca nu o va face never raportat la el, stie ca sunt filme la care nu are voie sa se uite si unde se tot porcaiesc pe toate limbile actorii dar... la desene animate unde este universul lor imaculat si care ar trebui sa ramana asa pana la adanci batraneti, nu au loc replici murdare, nepotrivite.
Noi suntem ff. atenti la povestile citite si la filmuletele de desene pe care le au la dispozitie.
Acum in copilarie se formeaza caracterul lor si isi construiesc un miez de inocenta dar si de putere care ii va urmari toata viata!

Da, toate povestile trebuie sa se termine cu Binele care invinge Raul, da, cel bun si darnic este personajul care te atrage, cel care este pozitiv si cum il invingi ...aici avem noi probleme cu tigaile si bombele lui Tom si Jerry sau ale altora ca ei si de aceea sunt prohibite.
Nucleul dur care se formeaza in copilarie este reperul la care se va raporta toata viata lui!
Asa cum chiar daca fizicul nu este punctul forte al copilului tau trebuie sa-i spui zilnic ca este frumos (si nu neaparat cel mai!), se descurca (chiar daca este neindemanatic!) si destept pana incepe si el sa se convinga!

Incercati sa faceti o regresie in copilaria voastra incercand sa va amintiti ce desene animate sau ce povesti v-au ramas in memorie, de ce si mai ales, cum!
Este posibil sa fiti si acum marcati de unele dintre ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
eu cand am mers la spovedanie prima oara (cca 9 ani), preotul ne-a explicat cum e cu luatul numelui Domnul in desert si ne-a spus ca numele Domnului se pomeneste doar in rugaciune, nu il amestecam in poante, glume si alte bancuri

Aici, cu riscul sa fiu criticata, cred ca preotul a spus ceva mai mult decat trebuia sau ai inteles tu gresit.
Eu la vorbele ca " sa nu iei numele Domnului in desert" am inteles ca se refera sa nu te juri pe numele lui, sa nu minti sau sa pacatuiesti(cu una din cele 10 porunci, nu "poante glume si bancuri"!), luand numele lui ca martor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mi se pare blanda expresia.

A mea a trantit in maxi-taxi un "baga-mi-as picioru'n gura" de m-am ascuns in scaun. Noi, parintii, nu folosim "baga-mi-as".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
eu cand am mers la spovedanie prima oara (cca 9 ani), preotul ne-a explicat cum e cu luatul numelui Domnul in desert si ne-a spus ca numele Domnului se pomeneste doar in rugaciune, nu il amestecam in poante, glume si alte bancuri

Aici, cu riscul sa fiu criticata, cred ca preotul a spus ceva mai mult decat trebuia sau ai inteles tu gresit.
Eu la vorbele ca " sa nu iei numele Domnului in desert" am inteles ca se refera sa nu te juri pe numele lui, sa nu minti sau sa pacatuiesti(cu una din cele 10 porunci, nu "poante glume si bancuri"!), luand numele lui ca martor!

"Evenimentele care vin in vietile noastre nu le putem controla, dar atitudinea noastra fata de ele categoric o putem controla !"

sa nu iei numele Domnului in desert nu e totuna cu marturia stramba...sunt lucruri diferite, sunt doua legi din cele 10...eu la 9 ani am inteles ce a spus preotul, sigur ca nu pot reda cuvant cu cuvant ce a spus el...acum am 44 de ani, a trecut ceva vreme, dar iti spun cu siguranta ca a facut referire la glume si la bancuri, ca erau la moda si ne-a exemplificat pe intelesul si la nivelul nostru ce inseamna a lua numele Domnului in desert

http://www.bibleinfo.com/ro/topics/cele-zece-porunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

mie problema asa cum a fost ea expusa mi se pare o mica fatarnicie

si in rest ma abtin

Mergi la inceput