Copii legati de paturi, ce se intampla in Romania?
Raspunsuri - Pagina 5
portocalia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Katya
Pb cu copiii acestia e in pr rind o pb care ne priveste pe fiecare, ca OAMENI, indiferent de 2 la suta ai Bisericii etc. E o mare pata pe obrazul nostru, al tuturor, ce fel de oameni sintem daca putem dormi si minca si ne mingiia copiii linistiti stiind ca in acelasi oras cu noi sint pui de oameni disperati, ai nimanui? Noi sintem parinti si acolo sint niste copii fara parinti, de ce nu i-am lua noi, fiecare cit poate? Ca si pe noi o sa ne-ntrebe poate Dumnezeu ce-am facut pt acei abandonati? Pina sa-ntrebam noi Biserica, sa vedem ce raspuns dam noi! Asa incit o prima reactie ar fi sa facem un gest, cum o fi si cit o fi, abia pe urma sa ne intrebam cine poate face mai mult. Si-n pr rind DPC sau cum s-or chema, acolo sa tragem la raspundere, deci oameni pusi in slujba acestor copii, abia la urma calugaritele, ce sa faca niste calugarite care-s rupte de lume, odata ce au facut legamint de renuntare la barbat, familie, aspecte ce tin de viata lumeasca? Copiii abandonati au nevoie de parinti, de mame, daca nu adoptatoare, macar voluntare sau donatoare. De ce nu adoptam noi? O sa spuna fiecare ba ca nu sint bani, ba timp, ba spatiu etc etc, fiecare cu motivele lui. Stiti vorba aia ca fiecare si le stie pe-ale lui? Da, fiecare si le stie pe-ale lui. Asa ca daca noi nu putem adopta sau face ceva pt copiii aceia, noi care avem copii si stim ce inseamna nevoile unui copil, atunci sa nu le pretindem unor calugarite sa se ocupe ele. Din contra, sa ne bucuram daca se roaga, caci nu stiti ce mult inseamna rugaciunea. Considerati ca ele fac deja rugindu-se, dar noi? http://pentru-raisa.blogspot.com |
Katya, pai biserica primeste bani de la buget si nu plateste nici taxe pentru serviicile pe care le presteaza. Ei sunt asa, si cu... ,si cu sufletul in rai. Avand in vedere cate avantaje materiale au, n-ar fi rau sa mai faca si ei ceva, in afara de constructia de biserici hidoase la fiecare colt de strada si interventii penibile si ca nuca in perete in momente delicate (vezi cazul Sergiu Nicolaescu).
Cat despre ceea ce propui tu
Citat: |
Noi sintem parinti si acolo sint niste copii fara parinti, de ce nu i-am lua noi, fiecare cit poate? |
Omul de rand face ceva, plateste taxe la buget, din care ar trebui sa se intretina sanatatea. Ca sistemul de sanatate e falimentar, asta e altceva si nu e vina celor cateva amarate de asistente care trebuie sa aibe grija de zeci de copii.
Imi pare rau, dar observ si aici aceeasi atitudine pe care o vad la tv - chiar se vorbeste despre asta pe Realitatea: medicii sunt vinovati! Ce usor e sa stigmatizezi o intreaga categorie profesionala si sa treci cu vederea adevarata problema: un sistem medical disfunctional, din cauza furaciunilor, capuselor si afacerilor baietilor destepti. Nu stiu cum se intampla asta, dar toata lumea sare sa incrimineze medicii, in loc sa incrimineze, dracului, ministrii sanatatii din ultimii 20 de ani! Pe bune, sunt absolut siderata ca nimeni - NIMENI - nu face legatura intre ministrul sanatatii si dezastrul in care se afla sistemul medical. Dar in schimb e usor sa dai vina pe medici si pe asistente!
(apropos, acelasi lucru se intampla la invatamant, discutam de dezastrul invatamantului ca de o realitate evidenta, iar vaca de Androneasca e prezenta la toate emisiunile tv si a tot fost prezenta pe sticla in ultimi 10 ani. bai frate, un singur prezentator, mancator de rahat la televiziuni nu s-a trezit s-o ia la intrebari, ca doar a stat cu curu' pe scaunul de ministru mai mult de un deceniu! noo, de faptul ca sunt zeci de mii de analfabeti cu diplome de facultate, ca sunt abuzuri in invatamant, e de vina un profesor sau altul, o educatoare amarata, o invatatoare psihopata. astia sunt tapii ispasitori, si ce ne mai place sa gasim tapi ispasitori!)
gmmm spune:
Nu stiu care este exact situatia copiilor din Buzau, insa am impresia ca nici cel care a facut reportajul nu stie mai multe.
In sectia unde lucrez eu, ca si in imensa majoritate a caselor de batrini din Franta, exista un cod la iesire, tocmai pentru ca persoanele care sufera de dementa sa nu poata sa plece nesupravegheate. Este perfect ilegal; in teorie o persoana nu poate fi retinuta in spital contra vointei ei. Dar daca un batrin ar pleca si s-ar rataci (nu poti sa stai cu ochii pe ei 24h/24, chiar si intr-o tara bogata ca Franta, cu mult personal), credeti ca familia ar ierta spitalul?
Bineinteles ca daca copii aceia sint legati doar din comoditate, este inadmisibil. Dar ce va face sa fiti convinse ca este cazul?
Si de persoana care era legata si nu putea sa-si scarpine nasul. In general, adultii sau persoanele in virsta sint legati in perioadele de confuzie (oricare ar fi originea: boala grava, medicamente etc); o data ce episodul a trecut, in general nu-si aduc aminte de ce s-a intimplat.
anya spune:
E ok sa incercam sa rezolvam o problema dar oare nu ar fi mai usor sa nu apara? De ce sunt acesti copii parasiti in spitale? Ok, familiile nu i-au vrut. Pe de o parte se mai poate lucra aici (de ce nu i-au vrut, de ce i-au facut daca nu ii vroiau...etc) dar pe de alta parte odata ce s-au nascut si exista si o gramada de persoane care doresc sa infieze - haide sa usuram procesul de adoptie. Asa vor ramane in grija statului doar foarte putini copii si pentru acestia vor putea fi alocate sume mai mari economisite prin adoptia celorlalti. Sume mai mari din care se poate plati personal, hrana de calitate, medicamente (pt ca e f posibil sa ramana neadoptati copiii cu boli grave).
ramiris spune:
citat din mesajul lui anya E ok sa incercam sa rezolvam o problema dar oare nu ar fi mai usor sa nu apara? De ce sunt acesti copii parasiti in spitale? Ok, familiile nu i-au vrut. Pe de o parte se mai poate lucra aici (de ce nu i-au vrut, de ce i-au facut daca nu ii vroiau...etc) dar pe de alta parte odata ce s-au nascut si exista si o gramada de persoane care doresc sa infieze - haide sa usuram procesul de adoptie. Asa vor ramane in grija statului doar foarte putini copii si pentru acestia vor putea fi alocate sume mai mari economisite prin adoptia celorlalti. Sume mai mari din care se poate plati personal, hrana de calitate, medicamente (pt ca e f posibil sa ramana neadoptati copiii cu boli grave). Anya |
Nu e vorba de copii parasiti in spitale, am scris si aseara. E vorba de copii internati in spitalul din Buzau care nu pot fi insotiti pentru ca nu se permite.
Si copii fara probleme psihice sunt legati, copii ale caror mame ar fi dorit sa se interneze cu ei dar nu li s-a dat voie.
Subiectul copiilor legati in sputalul din buzau n-are legatura cu copii abandonati sau cu cei cu probleme psihice. Sau daca are, are intr-o foarte mica masura pentru ca s-a intamplat ca printre cei legati sa fie si astfel de copii.
lucialu spune:
O biserica neimplicata in nevoile aproapelui, este lipsita de continut!
Cat despre scuza ca, maicutele ar fi rupte de lume, well...nici nu incape un neadevar mai mare! Si nu doar ele, ci toti cei care se ocupa de cele sfinte sunt bine merci, updatati cu tot, incaltea si cu potenta financiara pt a accede la ele. Fac afaceri, au permis de conducere si masini, tractoare, teren agricol si paduri;dc stiu sa gazduiasca lume contra cost, sa isi faca si sa le faca bucate, apai pot sa o faca la fel de bine si pt flamanzi si pt copii in special! pot sa dea invatura crestina, nici macar pe asta nu o fac. Si puterea exemplului ar trebui sa vina taman de la ei! Isus a vindecat bolnavi, a saturat multimi( stia ca ac doare burta de foame, cam greu sa fie cineva pe receptie la mesajul Divin ), deopotriva invatand, vorbind despre iubire si apropiind oamenii de Dumnezeu. De ce nu construiesc lacase pt cei fara de adapost? Sunt oameni ai bisericii care o fac, din pacate extrem de putini! Ei nu sunt rupti de lume, pt lucruri mai inalte?Rugaciuni toti putem spune, nu cred ca exista rugaciuni mai ascultate si mai putini ascultate, in functie de haina purtata.
Lipsa de personal isi spune cuvantul, da! Absolut de acord. Insa modul cum au solutionat problema, spune multe despre omenia ori psihicul acelora.
Cat despre adoptii, inca un semnal rosu care ar trebui sa bubuie in urechile statului!
adita spune:
eu am patit asa in Bucuresti, la Grigore Alexandrescu. era copilul la terapie intensiva si nu ma lasau sa stau langa el, decat jumatate de ora, cand aveau programul de vizita. si ca sa nu cada din pat, sau sa-si scoata perfuziile, l-am gasit legat. Si cat am insistat, nu s-a putut sa stau cu el. Bine ca n-a stat mult si l-au adus in salon, unde am putut sta cu el. dar la particular s-a putut sa stau cu el la terapie intensiva, sa fiu acolo langa el cand se trezeste, sa-l linistesc, sa-l iau in brate, sa-i dau sa suga, sa nu fie o trauma pentru el toata situatia asta. Pana la urma asta nu tine de fonduri, ci de bunavointa si omenie
caress spune:
Din ce sursa stiti ca mamelor nu li se permite sa se interneze cu copiii?Nu vorbim de ATI,unde nu intra nimeni,ci de reportajele recente in care am vazut o multime de mame internate cu copiii.Iar cei in cauza proveneau din centre de plasament si case de copii.
cipcipcip spune:
Mi se pare normal ca copiii sa fie internati cu un parinte, cel putin sub varsta de 4 ani sa zicem. Stiu ca chiar si in Romania se face asta in unele spitale. Dar cred ca nu exista bunavointa, le e mai usor sa lege copiii sub pretextul ca nu pot fi supravegheati decat sa creeze conditii ca un parinte sa poata fi internat cu copilul, asa cum este si normal, la varste mici.
ramiris spune:
citat din mesajul lui caress Din ce sursa stiti ca mamelor nu li se permite sa se interneze cu copiii?Nu vorbim de ATI,unde nu intra nimeni,ci de reportajele recente in care am vazut o multime de mame internate cu copiii.Iar cei in cauza proveneau din centre de plasament si case de copii. |
Din reportaje de la tv (am mentionat dealtfel), cred ca toti ne luam informatia din mass-media. Daca nu exista cineva aici cu sursa in spital sau in ministerul sanatatii.
caress spune:
citat din mesajul lui ramiris Din reportaje de la tv (am mentionat dealtfel), cred ca toti ne luam informatia din mass-media. Daca nu exista cineva aici cu sursa in spital sau in ministerul sanatatii. |
Mi-am imaginat.As fi vrut un link, daca se poate.