Copii legati de paturi, ce se intampla in Romania?
Raspunsuri - Pagina 4
caress spune:
Nu cred ca are nicio legatura legatul copiilor internati singuri nici cu adoptia, si nici macar cu faptul ca au sau nu parinti.Daca nu exista nimeni care sa il poata supraveghea non stop si copilul isi poate face rau,poate pleca din salon, se poate pierde,etc, e mai sigur pentru el sa fie protejat printr-o masura speciala.Categoric nu sunt de acord cu modul in care se face aceasta ,,securizare improvizata''!
Katya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabidaniela Katya, eu cred ca ddana a mentionat biserica pt ca este finantata de stat, prin urmare, ar trebui sa aiba o contributie mai palpabila decat rugaciunile. |
Pb cu copiii acestia e in pr rind o pb care ne priveste pe fiecare, ca OAMENI, indiferent de 2 la suta ai Bisericii etc. E o mare pata pe obrazul nostru, al tuturor, ce fel de oameni sintem daca putem dormi si minca si ne mingiia copiii linistiti stiind ca in acelasi oras cu noi sint pui de oameni disperati, ai nimanui? Noi sintem parinti si acolo sint niste copii fara parinti, de ce nu i-am lua noi, fiecare cit poate?
Ca si pe noi o sa ne-ntrebe poate Dumnezeu ce-am facut pt acei abandonati? Pina sa-ntrebam noi Biserica, sa vedem ce raspuns dam noi!
Asa incit o prima reactie ar fi sa facem un gest, cum o fi si cit o fi, abia pe urma sa ne intrebam cine poate face mai mult. Si-n pr rind DPC sau cum s-or chema, acolo sa tragem la raspundere, deci oameni pusi in slujba acestor copii, abia la urma calugaritele, ce sa faca niste calugarite care-s rupte de lume, odata ce au facut legamint de renuntare la barbat, familie, aspecte ce tin de viata lumeasca? Copiii abandonati au nevoie de parinti, de mame, daca nu adoptatoare, macar voluntare sau donatoare.
De ce nu adoptam noi? O sa spuna fiecare ba ca nu sint bani, ba timp, ba spatiu etc etc, fiecare cu motivele lui. Stiti vorba aia ca fiecare si le stie pe-ale lui? Da, fiecare si le stie pe-ale lui. Asa ca daca noi nu putem adopta sau face ceva pt copiii aceia, noi care avem copii si stim ce inseamna nevoile unui copil, atunci sa nu le pretindem unor calugarite sa se ocupe ele. Din contra, sa ne bucuram daca se roaga, caci nu stiti ce mult inseamna rugaciunea. Considerati ca ele fac deja rugindu-se, dar noi?
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Katya
Pb cu copiii acestia e in pr rind o pb care ne priveste pe fiecare, ca OAMENI, indiferent de 2 la suta ai Bisericii etc. E o mare pata pe obrazul nostru, al tuturor, ce fel de oameni sintem daca putem dormi si minca si ne mingiia copiii linistiti stiind ca in acelasi oras cu noi sint pui de oameni disperati, ai nimanui? Noi sintem parinti si acolo sint niste copii fara parinti, de ce nu i-am lua noi, fiecare cit poate? Ca si pe noi o sa ne-ntrebe poate Dumnezeu ce-am facut pt acei abandonati? Pina sa-ntrebam noi Biserica, sa vedem ce raspuns dam noi! Asa incit o prima reactie ar fi sa facem un gest, cum o fi si cit o fi, abia pe urma sa ne intrebam cine poate face mai mult. Si-n pr rind DPC sau cum s-or chema, acolo sa tragem la raspundere, deci oameni pusi in slujba acestor copii, abia la urma calugaritele, ce sa faca niste calugarite care-s rupte de lume, odata ce au facut legamint de renuntare la barbat, familie, aspecte ce tin de viata lumeasca? Copiii abandonati au nevoie de parinti, de mame, daca nu adoptatoare, macar voluntare sau donatoare. De ce nu adoptam noi? O sa spuna fiecare ba ca nu sint bani, ba timp, ba spatiu etc etc, fiecare cu motivele lui. Stiti vorba aia ca fiecare si le stie pe-ale lui? Da, fiecare si le stie pe-ale lui. Asa ca daca noi nu putem adopta sau face ceva pt copiii aceia, noi care avem copii si stim ce inseamna nevoile unui copil, atunci sa nu le pretindem unor calugarite sa se ocupe ele. Din contra, sa ne bucuram daca se roaga, caci nu stiti ce mult inseamna rugaciunea. Considerati ca ele fac deja rugindu-se, dar noi? http://pentru-raisa.blogspot.com |
Katya,calugaritele nu au nici job, nici familii, deci ar avea timp berechet sa faca voluntariat. Pe cand o femeie, care are un job si un copil-2-3 acasa, e mai greu sa gaseasca timp ptr. voluntariat. Uite, calugaritele se toooooooot roaga si dupa 20 de ani, tot aceleasi practici barbare se gasesc in spitalele de copii. Cu toata rugaciunea calugaritelor.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui caress Nu cred ca are nicio legatura legatul copiilor internati singuri nici cu adoptia, si nici macar cu faptul ca au sau nu parinti.Daca nu exista nimeni care sa il poata supraveghea non stop si copilul isi poate face rau,poate pleca din salon, se poate pierde,etc, e mai sigur pentru el sa fie protejat printr-o masura speciala.Categoric nu sunt de acord cu modul in care se face aceasta ,,securizare improvizata''! |
Ar fi mult mai simplu si mult mai uman sa li se dea voie parintilor sa ramana cu proprii copii in spital. Iar cei fara parinti sa fie adoptati. De oriunde.
Letitia1 spune:
Katya, tu practici ceea ce predici? Citi copii adoptati ai?
Si apoi stie cineva cit de complicate sint procesele astea de adoptii? Cite piedici li se pun doritorilor de adoptii? De ce? In interesul cui?
Katya spune:
Letitia da, practic ceea ce "predic": daca nu-s capabila sa fac (mai)nimic pt acei copii, macar nu pot pretinde altora sa faca ei.Si in niciun caz acelora despre natura muncii carora nu prea am idee.
edit-dar nici nu reiesea din mesajul meu ca eu as face ceva si altii nu, am vb la pers 1 pl, deci nu stiu de ce mi-ai pus intrebarea.
Letitia1 spune:
Ba pretinzi altora sa adopte, cind tu nu ai facut-o. De aia te intreb. Intrebi pe altii ce au facut, dar tu ce ai facut?
blackgirl0 spune:
Copiii provin din centre de plasament unde sunt uitati de familii, insa nicidecum declarati adoptabili. Iar etnicii... Dumnezeu cu mila! Stiu caz de copil dus inapoi in familie cu ambulanta si asistentul social din spital (caci exista asa ceva!) si care s-a intors cu copilul in spital, caci familia a refuzat sa-l tina acasa.
In Brasov exista permanent fete si tineri voluntati din Anglia/Irlanda (ce stiu eu) care vin zilnic si se ocupa de copii (jocuri, ii leagana, le dau de mancare bebeilor, ii invata cantece). Mie mi-a placut atitudinea lor, ne-au inspirat si pe noi in studentie.
ramiris spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Ba pretinzi altora sa adopte, cind tu nu ai facut-o. De aia te intreb. Intrebi pe altii ce au facut, dar tu ce ai facut? |
Subiectul n-are legatura cu adoptia. Dupa investigatii mai adanci se pare ca in spitaulul din Buzau e o practica generala, aplicata aproape tuturor coilasilor internati pentru ca e o practica sa nu se permita internarea decat mamicilor care alapteaza.
Toti ceilalti copii sunt internati singuri si ... legati.
Era o mamica la tv mai devreme care povestea plangand ca a intrat la copil, l-a dezlegat si cand a trebuit sa plece l-a legat singura inapoi pentru ca a realizat ca e ceva mai protejat. Si ca incerca sa-o explice copilului ca il leaga pentru ca mami nu are voie sa stea acolo si trebuie sa ste3a cuminte asa....
ddana spune:
Cata inversunare, Katia... :)
Stii exact ce fac / nu fac pentru copii, aia sau altii?
Stii exact ca nu stiu nimic (sau aproape nimic) despre vocatia de calugarita?
Sper ca nu.
De ce Doamne iarta-ma m-am gandit prima data ca Biserica s-ar putea implica mai mult, maaare greseala, adevarat...
Cat despre ce fac eu sa salvez lumea, nu mi se pare un forum locul potrivit pentru spovedanie.
OK, discutii mai constructive va doresc! Promit sa nu mai deranjez cu aberatii de-astea.