Copii legati de paturi, ce se intampla in Romania?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat

Imi este fizic rau.
Si orice justificare - ca nu sunt bani, ca nu e personal, ca isi fac ei singuri rau, ca sunt din centre de plasament, ca sunt tigani, ca sunt ce-or fi ei - nu fac altceva decat sa ne arate falimentul moral.
Este inacceptabil. Ce e de facut?
Prima idee care imi vine in minte asa, la cald, la furie, la frustrare si la neputinta, care nu stiu daca e fezabila, dar la asta m-am gandit: implicarea bisericii. Programe prin care maicutele din manastiri sa aiba o juma' de norma la salvat lumea mangaind un copil. Am senzatia ca Dumnezeu i-ar primi jertfa cel putin ca si cum ar face cincizeci de matanii.

nu pot pricepe astfel de afirmatii, nu pot (sa fie foarte clar, nu acuz pe nimeni de nimik)
cred ca oricine poate face ceva. fiecare asteapta sa faca altul, biserica (care de cele mai multe ori e un stat in stat, adika noi membrii ei cu dumnezeu, restul... cu mama lor ) statul (stie toata lumea ce face statul) sau altii din jur. ne sta in putinta sa schimbam putin din destinul acestor copii.
acum 20 de ani cand am vazut prima data un copil de 5 ani legat de patut, intr-un patut foarte stramt, m-am implicat cu toate fortele sa fac ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Nu as vrea sa starnesc valuri de indignare si dezaprobare dar intre a avea un copil legat de maini in patut si unul cu capul zdrobit de gresia sau cimentul din saloane pentru ca nu are cine sa il supravegheze,prefer unul legat.Nu persoanalul este lipsit de omenie si sunt convinsa ca nimanui nu ii place sa chinuie copiii (decat daca ar fi vorba de niste dezaxati), ci sistemul in care se interneaza copii neinsotiti pe sectii unde sunt 1-2 asistente si o infirmiera la 30-40 de copii.Am lucrat cu ani in urma(peste 10) intr-un spital de recuperare pentru copii cu infirmitati motorii cerebrale,unde incepand cu ora 15.00 eram o asistenta si doua infirmiere pe 2 etaje cu copii singuri(intre 1-12 ani)-minim 30 in permanenta, si o sectie de mame internate cu copiii proprii.Speram din tot sufletul ca ceva s-a schimbat...dar din pacate este exact la fel ca acum 10-15 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddana

Imi este fizic rau.

Ce e de facut?

Prima idee care imi vine in minte asa, la cald, la furie, la frustrare si la neputinta, care nu stiu daca e fezabila, dar la asta m-am gandit: implicarea bisericii. Programe prin care maicutele din manastiri sa aiba o juma' de norma la salvat lumea mangaind un copil. Am senzatia ca Dumnezeu i-ar primi jertfa cel putin ca si cum ar face cincizeci de matanii.

Culmea ca tocmai postasem la sb cu integrarea fara sa-l fi citit pe acesta si unde-am intrat numai pt ca am vazut ca a postat cineva anume si am dat peste acest pasaj al tau.

Cum se face ca prima idee care-ti vine-n minte cind vezi ca ti se face rau de la copiii aia abandonati e ideea ca ar tb sa se ocupe altii? Dar de ce nu te-ai ocupa chiar si tu? Crezi ca tie nu ti-ar primi Dumnezeu jertfa? Ce treaba ai tu cu mataniile altora?

Vedeti ca la Adoptii sint ff multe si frumoase si sfisietoare subiecte, inclusiv cu voluntariatele in orfelinate, pina sa se implice altii, poti face chiar tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Katya, eu cred ca ddana a mentionat biserica pt ca este finantata de stat, prin urmare, ar trebui sa aiba o contributie mai palpabila decat rugaciunile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Citat:
citat din mesajul lui caress

Nu as vrea sa starnesc valuri de indignare si dezaprobare dar intre a avea un copil legat de maini in patut si unul cu capul zdrobit de gresia sau cimentul din saloane pentru ca nu are cine sa il supravegheze,prefer unul legat.Nu persoanalul este lipsit de omenie si sunt convinsa ca nimanui nu ii place sa chinuie copiii (decat daca ar fi vorba de niste dezaxati), ci sistemul in care se interneaza copii neinsotiti pe sectii unde sunt 1-2 asistente si o infirmiera la 30-40 de copii.Am lucrat cu ani in urma(peste 10) intr-un spital de recuperare pentru copii cu infirmitati motorii cerebrale,unde incepand cu ora 15.00 eram o asistenta si doua infirmiere pe 2 etaje cu copii singuri(intre 1-12 ani)-minim 30 in permanenta, si o sectie de mame internate cu copiii proprii.Speram din tot sufletul ca ceva s-a schimbat...dar din pacate este exact la fel ca acum 10-15 ani.

Si eu sunt exact de aceeasi parere, si gandesc la fel ca si caress.

Deci ok ne indignam, si de ce nu mergem cu gandul mai departe?
Ce ar putea face o infirmiera, care apropo, nu e educatoare de meserie?

De-abia ne/va descurcam/descurcati cu 1-2 copii, dar ia imaginati-va sa aveti grija de 30-40, si bolnaviori ori cu probleme, ore si ore in sir?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Acelasi 'tratament' se aplica ( nu stiu daca se mai aplica) si la terapie intensiva la adulti - numai ca erau legati cu pantaloni de pijama.

Mi-a spus un domn care trecuse prin asa ceva "Habar nu ai cum este sa te manince nasul, si sa nu poti sa te scarpini"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Ca solutie acceptabila ,pentru ca este inadmisibil totusi sa fie legati cu fese si carpe,ar putea folosi niste hamuri pentru sugari,care le permit miscarea naturala , se pot ridica in patuturi,se pot scarpina,se pot juca in voie.Plus ca nu mai au acel aspect dezolant...

Ceva de acest gen, care nici macar nu costa foarte mult.
http://www.magazinulluibebe.ro/bebe-in-siguranta/hamuri-de-siguranta/a-haberkorn-ham-pentru-copii
Vor fi existand si multe alte modele,poate mai sigure,mai comode decat acesta,oricum o varianta civilizata si,ne place sau nu,obligatorie pentru siguranta copiilor internati singuri,fie ei normali sau cu nevoi speciale.

PS Sper ca aceste valuri de protest sa nu se soldeze,ca de obicei,doar cu sanctionarea nedreapta a personalului mediu si auxiliar.Ci sa se gaseasca o rezolvare favorabila pentru toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Acelasi 'tratament' se aplica ( nu stiu daca se mai aplica) si la terapie intensiva la adulti - numai ca erau legati cu pantaloni de pijama.

Mi-a spus un domn care trecuse prin asa ceva "Habar nu ai cum este sa te manince nasul, si sa nu poti sa te scarpini"

In Romania, nu? Peste tot?
Nu stii cum e ca pacientii seminconstienti sa isi smulga tuburile de dren, sa se detubeze, sa isi desfaca plaga , sa isi smulga sonda urinara.
Bineinteles ca sa legi un pacient de pat nu e raspunsul, dar cand ai o lipsa acuta de personal eu ca apartinator prefer sa fie cineva drag mie legat de maini decat sa faca cele enumerate mai sus. Repet, daca nu exista alte solutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

In Romania, nu? Peste tot?
Nu stii cum e ca pacientii seminconstienti sa isi smulga tuburile de dren, sa se detubeze, sa isi desfaca plaga , sa isi smulga sonda urinara.
Bineinteles ca sa legi un pacient de pat nu e raspunsul, dar cand ai o lipsa acuta de personal eu ca apartinator prefer sa fie cineva drag mie legat de maini decat sa faca cele enumerate mai sus. Repet, daca nu exista alte solutii.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, stiu ca anumiti pacienti trebuie imobilizati.
Dar pentru asta exista "hamuri" speciale (habar nu am cum se numesc).
Pantalonii aia de pijama le faceau carne vie si la miini si la picioare.
Si nu stiu daca numai in Romania se intimpla, eu in Romania am vazut cind a fost tatal meu internat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Lasand la o parte ca este absolut barbara o asemenea practica, stie cineva daca este legala in Romania?

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Cip, nu cred ca abuzul asupra copiilor este legal niciunde.

Solutia ar fi adoptii internationale; e plina lumea de cupluri care ar adopta, da' nu-i lasa Romania. In Canada, de ex. sunt liste de asteptare de pana la 10 ANI! ptr. un nou-nascut.

nu ii lasa romania, dar in canada sunt liste de asteptare de 10 ani.
ce sa inteleg ?

alina

Intre Romania si Canada e punct, nu virgula. Vreau sa zic ca sunt atatea cupluri care ar adopta si din Romania, dar guvernul roman nu ii lasa. Cupluri din Canada, de ex., unde lista de asteptare ptr. un nou nascut e de pana la 10 ani.

Mergi la inceput