Copii legati de paturi, ce se intampla in Romania?
Raspunsuri - Pagina 2
nicavica spune:
Nu-i legala..e abuz,e maltratare ,e tot ce poate fi mai rau....Nu cred ca exista scuze pt asa ceva...si nu cred ca a vazut cineva vreodata legat un caine de toate cele 4 membre...acesti copii asa erau legati...Mi se face rau cand aud ca se scuza cu faptul ca au dizabilitati severe,ca n-au personal ...etc..Dupa ce ca-s defavorizati in toate felurile posibile ,ii mai trateaza si asa..Ma intreb,cand se duc acasa la copiii lor :cum se simt,stiind ca leaga niste suflete nevinovate? Asta arata nivelul de tara(europeana),in care traim! M-au durut fizic si psihic numai cat am vazut imaginile...Nu stiu cum as putea sa ajut la asa ceva,dar as dori s-o pt face..D-zeule,ce oameni(e mult spus)
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip Lasand la o parte ca este absolut barbara o asemenea practica, stie cineva daca este legala in Romania? Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
Cip, nu cred ca abuzul asupra copiilor este legal niciunde.
Solutia ar fi adoptii internationale; e plina lumea de cupluri care ar adopta, da' nu-i lasa Romania. In Canada, de ex. sunt liste de asteptare de pana la 10 ANI! ptr. un nou-nascut.
a_alinta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Cip, nu cred ca abuzul asupra copiilor este legal niciunde. Solutia ar fi adoptii internationale; e plina lumea de cupluri care ar adopta, da' nu-i lasa Romania. In Canada, de ex. sunt liste de asteptare de pana la 10 ANI! ptr. un nou-nascut. Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
nu ii lasa romania, dar in canada sunt liste de asteptare de 10 ani.
ce sa inteleg ?
dana vio spune:
Dar de asta ce parere aveti?
http://www.antena3.ro/externe/o-romanca-bolnava-de-paralizie-cerebrala-risca-sa-fie-expulzata-din-canada-autoritatile-o-considera-ineligibila-din-punct-de-vedere-medical-201078.html
Alexandra Maria
14.12.2007
Letitia1 spune:
Dana vio: Dar de asta ce parere aveti? http://www.antena3.ro/externe/o-romanca-bolnava-de-paralizie-cerebrala-risca-sa-fie-expulzata-din-canada-autoritatile-o-considera-ineligibila-din-punct-de-vedere-medical-201078.html |
Articolul nu spune cum a avuns femeia acolo? A emigrat legal, cu acte in regula, sau a venit in vizita la sora-sa si acum nu mai vrea sa plece acasa? Ca daca a venit cu acte, automat ti se da rezidenta in Canada, deci nu pot sa te dea afara cind vrea muschiul lor. Dar daca a venit ca vizitator si acum vrea rezidenta ca a stat 3 ani in Canda, probabil statul are dreptul sa le refuze. E interesat de vazut sursa acelui articol scris in romana.
cipcipcip spune:
Daca aceasta practica barbara este atat de raspandita la noi, nu m/as mira sa fie vreo portita in lege. Stie cineva exact?
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Articolul nu spune cum a avuns femeia acolo? A emigrat legal, cu acte in regula, sau a venit in vizita la sora-sa si acum nu mai vrea sa plece acasa? Ca daca a venit cu acte, automat ti se da rezidenta in Canada, deci nu pot sa te dea afara cind vrea muschiul lor. Dar daca a venit ca vizitator si acum vrea rezidenta ca a stat 3 ani in Canda, probabil statul are dreptul sa le refuze. E interesat de vazut sursa acelui articol scris in romana. |
Si daca n-avea acte cum a primit permis de munca? Iar autoritatile ii refuza prelungirea permisului doar datorita probl fiicei.
Alexandra Maria
14.12.2007
nicavica spune:
Din cate am observat (si citit ,chiar si pe acest forum pe tema asta),se stie de "practica"asta,dar stau si ma intreb:care-i diferenta dintre femeia aceia,care avea fata paralizata si-o tinea in grajd,sau cazurile de copii care erau legati de stalpul casei sa nu plece,cu biberonul lasat langa si aceasta"practica"din spitale?Am uitat, cei din spital le vor binele,sa nu-si faca rau,nu? In acele cazuri despre care am pomenit a intervenit DGASP-ul si au luat copii,pt ca era abuz si maltratare.Aici nu-i la fel?Voi,ati vazut branule sau perfuzii pe copii din reportaj(ma refer la primii 2)...in schimb am vazut copii chinuiti,care nici nu puteau sa se rasuceasca.Ce as mai tine personalul de acolo legat in aceleasi conditii,ca sa simta ce le fac acelor copii,si sa nu mai faca rau altora..
meru spune:
"Metoda" era aplicata si celor cu parinti, poate mai saraci? Parinti tinuti la usa, cu copii legati de pat??? Scuza cu personalul nu tine. Nu vroiau sa fie deranjati.
Letitia1 spune:
Dana Vio: Si daca n-avea acte cum a primit permis de munca? Iar autoritatile ii refuza prelungirea permisului doar datorita probl fiicei. |
Pai de ce avea nevoie de permis de munca, daca avea rezidenta permanenta? Probabil avea rezidenta temporara (daca exista asa ceva) si nu au mai vrut sa o prelungeasca. Poate avea doar viza de lucru.