Copii legati de paturi, ce se intampla in Romania?

Copii legati de paturi, ce se intampla in Romania? | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Am inteles ca suntem o tara saraca, ca este coruptie, ca legile nu se respecta si asa mai departe, dar copii legati de patuturi in Romania 2013??? Ce se intampla? Nu ajunge ca sunt atatia copii abandonati, ca de planificarea familiala nu se ocupa nimeni, ca multi stau pana la 2 ani intr-o sectie de spital privind niste pereti goi, dar chiar legati de pat?? Oare unde s-a ajuns cu badarania, lipsa de orice fel de etica si morala, de abrutizare?
Este vorba de copii care au fost gasiti legati de paturi intr-un spital din Buzau, a fost pe antena 3.
http://www.antena3.ro/romania/imagini-socante-copii-legati-de-paturi-in-spitalele-din-romania-201009.html

Stie cineva la ce foruri internationale/EU etc se poate face reclamatie? Ca daca Romaniei nu-i pasa de copii, ii pasa cu siguranta altcuiva :(

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai galerie mesaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Multumesc Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Practica veche, in special cu copiii abandonati sau cei de etnie, lasati cu lunile de familie in spital. Se intampla mai des decat credeti si in orase/spitale chiar cu pretentii.

Mergi la inceput

Practica veche? Cu cata detasare raspunzi Blackgirl! Pai este pur si simplu barbar ce fac ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

E oribil si revoltator! Dupa cazurile cu acei copii tinuti cu anii in patuturi la spital, fara sa vada vreodata cerul sau ce e afara, acum iata, copii legati de paturi. Sper ca presa sa nu renunte la subiectele acestea, e singura sansa sa se mai schimbe ceva.

Din pacate autoritatilor pur si simplu nu le pasa de acesti copii (nici celor de la Protectia Copilului, nici celor de la spital, nimanui), decat daca e cazul sa incaseze niste bani pentru ei (si chiar si atunci ii tin in conditii inumane).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Imi este fizic rau.
Si orice justificare - ca nu sunt bani, ca nu e personal, ca isi fac ei singuri rau, ca sunt din centre de plasament, ca sunt tigani, ca sunt ce-or fi ei - nu fac altceva decat sa ne arate falimentul moral.
Este inacceptabil. Ce e de facut?
Prima idee care imi vine in minte asa, la cald, la furie, la frustrare si la neputinta, care nu stiu daca e fezabila, dar la asta m-am gandit: implicarea bisericii. Programe prin care maicutele din manastiri sa aiba o juma' de norma la salvat lumea mangaind un copil. Am senzatia ca Dumnezeu i-ar primi jertfa cel putin ca si cum ar face cincizeci de matanii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Practica veche? Cu cata detasare raspunzi Blackgirl! Pai este pur si simplu barbar ce fac ei!

Hai sa nu ducem discutia acolo unde nu este cazul, la nivel personal. Da, practica este veche, caci inca din studentie am vazut astfel de cazuri (vb de acum 9 ani). Sincer? Daca ma dau si eu cu ce rezolv? Oricum personalul din spitale este extrem de insuficient (asta fara sa scuz pe nimeni si nimic). Chiar numai conteaza sa spun cate saci de haine/jucarii am dat copiilor parasiti din spitalul de copii sau cate ore ne petreceam (eu si colegele) cu bebeii parasiti in brate. Sau cum o colega cu talent la desen s-a apucat sa picteze saloanele in culori vesele, sa numai fie vb de pereti goi. Insa nu vad subiectul acesta ca pe unul de dat cu pumnul in piept. Sau cum?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ddana

Prima idee care imi vine in minte asa, la cald, la furie, la frustrare si la neputinta, care nu stiu daca e fezabila, dar la asta m-am gandit: implicarea bisericii. Programe prin care maicutele din manastiri sa aiba o juma' de norma la salvat lumea mangaind un copil. Am senzatia ca Dumnezeu i-ar primi jertfa cel putin ca si cum ar face cincizeci de matanii.

In viata mea sa numai aud de Biserica sau de fete bisericesti si implicarea lor. Mi se face mie rau fizic! Stiu concret niste cazuri de fete bisericesti si implicarea lor doar in acumulare de averi, nicidecum in ajutorarea sarmanilor/copiilor abandonati si suferinzi.

Singura solutie: organizatiile non-profit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Pai tocmai pentru ca si mie imi repugna ce face acum Biserica, si cat de mult s-a indepartat de scopul ei... Asta mi se pare ca ar trebui sa faca.
Am cautat si am aflat ca a fost o tentativa:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/calugarite-pe-post-de-infirmiere-la-spitalul-titan-565496.html
Dar probabil ca acum e mai important sa umblam cu colecta sa construim catedrale decat sa facem ceva pentru oameni.

Organizatii de caritate, sigur.
Din moment ce s-a ajuns la stari din astea animalice, probabil ca ori nu sunt suficiente, ori nu sunt directionate unde este nevoie.
Cat despre lipsa personalului calificat, stiu ca este o realitate. Dupa cum am spus, nu cred ca ceva poate justifica astfel de gesturi.

Mergi la inceput

Lasand la o parte ca este absolut barbara o asemenea practica, stie cineva daca este legala in Romania?

Mergi la inceput