Clasa pregatitoare la scoala sau la gradinita

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

daca se fac aceleasi lucruri la grupa pregatitoare si la clasa 0, atunci ce conteaza locatia?
sa nu uitam ca scolile majoritatea au clasele 1-8. cand se apuca cei de 14-15 ani din clasa a 8-a sa alerge pe holuri, ala mititelul de 5 ani si 10 luni cum se descurca printre ei? plus ca sunt destui care la varsta asta inca mai dorm la pranz, daca merg la un afterschool unde nu sunt paturi nu au cum sa doarma. eu as dormi zilnic la pranz daca as avea cum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Mie puteti sa-mi dati 1000 de bile negre pentru ce o sa scriu aici, dar imi asum:

Ma deranjeaza foarte tare ca nu exista si in scoli posibilitate de program prelungit asa cum este organizat in gradinite. Pana la 16.00, 17.00, 18.00, ore la care un parinte care munceste, poate sa-si ia copilul. Exact cum il lua si de la gradi. Macar pentru clasele 1=4 sa existe acest sistem. Cu o taxa lunara accesibila parintilor, echivalent cu gradi, masa/zi de ex.

Si da, multi ii intreaba pe cei care intreaba "ce faci cu copilul de la 12? "Dar din clasa 1, ce faci??" E aceeasi problema, doar ca apare acest stress cu 1 an mai devreme. Si e o problema ff serioasa pentru cei ce nu au venituri f mari, rude pensionare in jur etc.

Se stie clar ca nu se mai pune problema in zilele noastre a copilului "cu cheia de gat", nivelul infractionalitatii a crescut fata de anii '80, deci clar varianta asta pica. Bunici sau rude pensionare nu au toti in preajma (mai ales ca varsta de pensionare a tot crescut in ultimii ani), iar bone si after-uri pribate nu-si permit multi. Asta e realitatea, nivelul de trai din tara noastra, per ansamblu nu este unul ridicat.

Deci, mi se poate o necesitate absoluta posibilitatea programului prelungit in scoli, macar clasele 1-4+ pregatitoare, daca se va tine in scoli. Dar normal, capetele lumintate nu si-au pus niciodata problema asta din anii '90 pana acum.
SI nu inteleg de ce pentru gradinita si-au pus problema, iar pentru scoala nu.
Cum se considera, ca daca pana la 6 ani ai copilului, parintii vin la orele 17.00 de la serviciu, incepanad cu cei 6 ani ai copilului programul de la serviciul i se va reduce la jumatate si sunt liberi de la 12??
Sau ca pana la 6 ani (sau 6 ani+, cat are copilul cand incepe scoala) copilul are nevoie de supraveghere dupa ore, iar dupa 6 ani nu mai are?? Sau cum?? Sau dupa cei 6-6+ ani ai copilului, veniturile parintilor cresc brusc de-si pot permite bona sau after privat?? Ce e cu granita asta de 6-7 ani a copilului?
In vest, de unde se copiaza sistemul, sau in US, acolo copiii raman in scoala pana la orele 15.00-16.00. Se tot leaga toata lumea de investiile alea cu mobilierul... nu se pierde, se poate folosi pana in cls 4 lejer... Mai bine investeau si pt un sistem afterschool.. dar nimic

ASta este of-ul meu, mi-l asum, chit ca pentru unii lucrul asta pare minor (au alte posibilitati), alinuk, ar trebui si lucrul asta prins intr-o eventuala petitie... Ma rog, inteleg ca petitia ta a fost strict pe luarea unei decizii clare in provinta pregatitoarei. Dar ar trebui multe aspecte reglementate, inclusiv acesta, care tine de partea administrativa.

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Sunt destule scoli in Drumul Taberei (nu cunosc situatia in alte sectoare ale Bucurestiului) unde elevii I-IV stau gratuit in scoala pana la 14.00 sau pana la 16.00, mananca o masa calda si-si fac lectiile cu invatatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

1. pana la 14 sau 16? wow ce bucurie... cine mai lucreaza pana la 15 ca sa poata sa-si ia copilul la 16 cel tarziu?
2. Bucurestiul, si cu atat mai putin Drumul Taberei, nu inseamna toata Romania.
3. ce fel de program are un copil de 6 ani care la 12 termina cursurile, probabil are 30 min pauza de masa si apoi iar lectii (si deci stat in banca) cu invatatoarea pana la ora 16? deci lucreaza si el cam 8 ore cu mici pauze.... dar de ce nu? daca tot se spune ce mult au evoluat copiii in zilele noastre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Ma deranjeaza foarte tare ca nu exista si in scoli posibilitate de program prelungit asa cum este organizat in gradinite. Pana la 16.00, 17.00, 18.00,

Asa mi s-ar parea si mie corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

daca se fac aceleasi lucruri la grupa pregatitoare si la clasa 0, atunci ce conteaza locatia?
sa nu uitam ca scolile majoritatea au clasele 1-8. cand se apuca cei de 14-15 ani din clasa a 8-a sa alerge pe holuri, ala mititelul de 5 ani si 10 luni cum se descurca printre ei? plus ca sunt destui care la varsta asta inca mai dorm la pranz, daca merg la un afterschool unde nu sunt paturi nu au cum sa doarma. eu as dormi zilnic la pranz daca as avea cum

Nu stiu la alte scoli cum este, insa la cea la care invata copilul meu sunt, dimineata, doar clasele mici 1-4 si pregatitoarea. Cei din clasele 5-8 incep de la 12. Si din punctul meu de vedere nu exista termen de comparatie intre o pregatitoare facuta in gradinita cu educatoare si una in scoala cu invatatoare.

Mergi la inceput

Citat:

sa nu uitam ca scolile majoritatea au clasele 1-8. cand se apuca cei de 14-15 ani din clasa a 8-a sa alerge pe holuri, ala mititelul de 5 ani si 10 luni cum se descurca printre ei?

Pt ca o scoala e scoala, iar gradinita e gradinita.
Sint chiar 2 lucruri distincte.

In general in scoli se invata in 2 schimburi.
Cei mari sint dupa-amiaza, deci nu se intilnescu cu piticii.
In plus directoarele alea nu sint batute in cap si au grupat toti copii mici pe un palier.
Se intilnesc cei de la pregatitoare cu cel mult cei de cls I.

Mergi la inceput

Eu cred ca se pierde din vedere un lucru extrem de important: cum se simt copii?
A intrebat cineva copii de pregatitoare cum se simt, daca le place, daca ar vrea la gradi?

Eu l-am intrebat pe fi-miu si pe alti colegi de-ai lui si toti sint extrem de incintati de faptul ca merg la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:

1. pana la 14 sau 16? wow ce bucurie... cine mai lucreaza pana la 15 ca sa poata sa-si ia copilul la 16 cel tarziu?
3. ce fel de program are un copil de 6 ani care la 12 termina cursurile, probabil are 30 min pauza de masa si apoi iar lectii (si deci stat in banca) cu invatatoarea pana la ora 16? deci lucreaza si el cam 8 ore cu mici pauze.... dar de ce nu? daca tot se spune ce mult au evoluat copiii in zilele noastre...

Nu e cazul sa fii ironica.

Pai ori se vrea la scoala pana la 16.00 ori nu. Acum sa aiba scoala patuturi, loc de joaca, sala de mese, animatori si cate se mai doreste, nu se poate.

Eu am spus o situatie pe care o cunosc. Poate sunt si alte cartiere/sectoare/orase/sate unde se aplica programul "Scoala dupa scoala" (apropo, legiferat in LEN). Daca si asta va nemultumeste, ca scoala poate sa aiba grija de copii doar pana la 14.00 sau 16.00... nu stiu ce sa mai zic.

Imi cer scuze ca am intervenit. Mai bine taceam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:

Nu te cred ca esti atat de carcotasa!

Mergi la inceput