Clasa pregatitoare la scoala sau la gradinita
Raspunsuri - Pagina 7
danielatt spune:
Chestia asta cu clasa 0 este fff buna, da, dar nu in Romania:
- scolile care sunt finantate de catre primarii,arata jalnic (si aici aduc in discutie doar WC-urile);poate mamicile care au copilasi in clasa 0 pot sa spuna cum se procedeaza. La Scoala Sf. Andrei din Dr.Taberei,de exemplu, WC-urile de la parte sunt toate infundate...
ce face un copil de 6 ani daca il trece ? se duce singur? daca labuda se intalneste cu unul mai mare si se intampla ceva ?
- siguranta fizica a copiilor : pai la noi la scoala,sunt seriile amestecate si nu de multe ori,copii de clasa I au iesit cu capul spart.Bodyguarzii platiti de parinti, au grija sa interzica intrarea parintilor in scoala (nu ca as fi de acord, dar ar trebui in primul rand sa se rezolve cu disciplina in scolile din Romania.
- inteleg ca la unele mamici nu este mare bai daca trebuie sa iti iei copilul la ora 12. Pentru mine va fi, si nici nu am chef sa las copilul la un after9min.11milioane) sau scoala dupascoala unde sa stea incaltat,neschimbat ne..nimic pana la 16.00.Bine,eu termin munca la 17.30 deci..exclus
ma rog, ce vreau sa spun este ca da, acest sistem poate functiona si da rezultate acolo unde treburile sunt puse la punct, acolo unde au fost facute studii temeinice, acolo unde toate se fac pentru binele si dezvoltarea copiilor.
La noi...daca Dl. Funeriu si-a dus copii la scoala de la 5 ani (eu am vazut interviul cu dansul cand a povestit de unde i-a venit idea), gata s-a trezit dimineata si s-a pus pe aplicat aici,la noi, in romanica noastra. Dar am uitat sa va spun..copii D-lui.Funeriu au invatat in Germania.
Cu asta cred ca am spus totul.
In concluzie, cred ca totusi parintele este bine sa aleaga,pentru ca una este sa compari o scoala din zona I a Bucurestiului cu o scoala din zonele mai asa...a la Militari. Asta pana cand,poate, desi nu mai cred, si in Romania scoala va re-deveni macar ceea ce a fost.
Ramonika spune:
deci s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic
http://www.mediafax.ro/social/decizie-privind-clasa-pregatitoare-ramane-in-invatamantul-obligatoriu-si-poate-fi-in-scoala-sau-in-gradinita-10529995
mie-mi convine, daca chiar va ramane la latitudinea parintilor... si nu se va impune de catre gradinita/scoala de circumscriptie, in functie de locuri/spatii sau alte criterii...
rasha spune:
Buna seara,am o fetita care in toamna trebuie sa mearga la grupa 0.Problema este ca face 6ani in 22octombrie,si as vrea sa stiu,(de la mamicile care au dat anul trecut copii la pregatitoare)daca sunt obligata sa o dau la scoala,sau pot sa o mai tin 1an in grupa mare?Mie personal mi-ar conveni sa mearga mai departe la grupa 0,dar nu m-i se pare ca este pregatita pentru asta,si nu din cauza ca este prea mica,dar nu vrea sa invete,este singura din clasa care nu stie cifrele,nu stie alea cateva litere din alfabet pe care le-au invatat,si mi-e frica sa nu ii faca mai mult rau decat bine mutarea la scoala,ca vorba aia intr-un an se schimba multe.Repet nu imi convine situatia dar as vrea sa stiu daca pot sa iau in calcul aceasta optiune,in cazul in care nu reusesc sa ajung la ea sa o determin sa fie mai cooperanta
lillyas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rasha Buna seara,am o fetita care in toamna trebuie sa mearga la grupa 0.Problema este ca face 6ani in 22octombrie,si as vrea sa stiu,(de la mamicile care au dat anul trecut copii la pregatitoare)daca sunt obligata sa o dau la scoala,sau pot sa o mai tin 1an in grupa mare?Mie personal mi-ar conveni sa mearga mai departe la grupa 0,dar nu m-i se pare ca este pregatita pentru asta,si nu din cauza ca este prea mica,dar nu vrea sa invete,este singura din clasa care nu stie cifrele,nu stie alea cateva litere din alfabet pe care le-au invatat,si mi-e frica sa nu ii faca mai mult rau decat bine mutarea la scoala,ca vorba aia intr-un an se schimba multe.Repet nu imi convine situatia dar as vrea sa stiu daca pot sa iau in calcul aceasta optiune,in cazul in care nu reusesc sa ajung la ea sa o determin sa fie mai cooperanta Dinu E. |
Din cate am citit copiii intre 6 si 7 ani trebuie sa fie inscrisi in clasa pregatitoare. Sfatul meu este sa nu o mai tineti un an la gradinita, caci atunci o veti da anul viitor in clasa pregatitoare la aproape 7 ani, iar la 8 ani va fi in clasa I. Cam mult!
Acesta este scopul acestei clase: se vor familiariza cu scoala, se vor adapta la programul scolar, vor invata numerele pana la 10/*31, vor invata literele de tipar, sa citeasca cuvinte simple scrise de tipar, sa scrie semne grafice si sa traseze conturul literelor/cifrelor, etc. Un alt avantaj este ca nu exista teme pentru acasa, nu exista calificative, nu trebuie sa indeplineasca obiectivele intr-un interval scurt de timp, ca in clasa I. Isi vo forma muschii mainii, ceea ce va usura invatarea scrierii de mana in clasa I.
Editez: am citit din urma cum o mamica spunea ca sunt in scoala copii de la pregatitoare pana la clasa I.
Intr-o scoala mare, dimineata invata pregatitoarele + clasele I_IV si in general sunt grupate pe paliere: la noi clasele pregatitoare sunt la parter.
Chiar daca invata impreuna cu colegii lor mai mari, ati fi uimita sa vedeti care dintre ei sunt mai activi pe coridor. Va spuneu> cei mici au o vitezaaaaaaa, de trebuei sa te dai la o parte din calea lor.
catrinik spune:
citat din mesajul lui rasha Buna seara,am o fetita care in toamna trebuie sa mearga la grupa 0.Problema este ca face 6ani in 22octombrie,si as vrea sa stiu,(de la mamicile care au dat anul trecut copii la pregatitoare)daca sunt obligata sa o dau la scoala,sau pot sa o mai tin 1an in grupa mare?Mie personal mi-ar conveni sa mearga mai departe la grupa 0,dar nu m-i se pare ca este pregatita pentru asta,si nu din cauza ca este prea mica,dar nu vrea sa invete,este singura din clasa care nu stie cifrele,nu stie alea cateva litere din alfabet pe care le-au invatat,si mi-e frica sa nu ii faca mai mult rau decat bine mutarea la scoala,ca vorba aia intr-un an se schimba multe.Repet nu imi convine situatia dar as vrea sa stiu daca pot sa iau in calcul aceasta optiune,in cazul in care nu reusesc sa ajung la ea sa o determin sa fie mai cooperanta Dinu E. |
Anul trecut erau OBLIGATI sa mearga la pregatitoare doar cei nascuti pina in 1 septembrie.
La cei nascuti dupa 1 sept e optional, cu evaluare.
Banuiesc ca anul acesta e la fel, pt ca nu s-a schimbat legea.
catrinik spune:
citat din mesajul lui Ramonika deci s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic http://www.mediafax.ro/social/decizie-privind-clasa-pregatitoare-ramane-in-invatamantul-obligatoriu-si-poate-fi-in-scoala-sau-in-gradinita-10529995 mie-mi convine, daca chiar va ramane la latitudinea parintilor... si nu se va impune de catre gradinita/scoala de circumscriptie, in functie de locuri/spatii sau alte criterii... |
mda ... brambureala totala.
rasha spune:
multumesc pentru raspunsuri
M-i se pare aiurea chestia cu evaluarea daca face 6ani dupa 1 septembrie.Un copil care are 6ani la inceputul scolii este mult mai pregatit de clasa 1 fata de unul care face 6ani in perioada octombrie-decembrie?Am avut si la gradinita problema asta,deoarece facea 3ani in octombrie si comenta ca de ce o aduc acum cere singura la wc?Pai da daca nu ar cere acum nu ar cere nici peste o luna nu?Aveti idee ce presupune evaluarea aceasta?
Multumesc
alinuk spune:
pana la urma ce ar tb sa intelegem din aceast ACORD?
atentie! acord... adica asa un fel de discutie, da!?
suntem de acord cu ceva... dar pana la DECIZIE... ne mai gandim putin, mai analizam, mai plimbam oamenii
ii mai amanam..
Fuga de responsabilitate pe toata linia.
sunt dezamagita ca nu isi pot asuma o decizie
consultarea parintilor?!
chiar sa credem in asta!?
off
Dragi parinti, va recomand sincer... ceea ce voi aplica si eu pt situatia mea personala: pregatiti-va pt orice varianta, mergeti si discutati la scoli, vb cu directoarele la gradinite...
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)
Caravana desprecopii...
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Androix spune:
Eu nu inteleg un lucru: de ce trebuie investigat atata daca e sau nu spatiu si unde anume? Anul trecut a fost? Se pare ca a fost, scolile au putut sa preia peste 90% din generatia de clasa pregatitoare, mai mult in spatiul urban, mai putin in spatiul rural mai ales pe unde gradinitele sunt perete in perete cu scoala. S-a imputinat spatiul intre timp? S-au inmultit peste asteptari copiii? Este un aspect relativ clar, nu inteleg de ce e asa de complicat de identificat care sunt problemele reale, gen after school, mobilier, material didactic, personal, si de canalizat toata energia si finantele pentru rezolvarea lor.
codruta mihaela spune:
Am gasit si explicatiile dl.ministru:
Remus Pricopie: Nu. Dati-mi voie sa reformulez, dumneavoastra, ca parinte, veti fi consultata unde ati dori sa aveti copilul, iar autoritatile locale -scoala, inspectoratul scolar si ministerul - vor încerca sa satisfaca; aceste solicitari ale parintilor. Deci, faptul ca un parinte opteaza pentru o formula sau alta nu înseamna ca 100% se va întâmpla acest lucru, dar, spre deosebire de anul trecut, când nimeni nu i-a întrebat pe parinti, anul acesta îi întrebam si deciziile noastre le vom contura în functie si de optiunile parintilor. Gânditi-va; ca poti sa ai o situatie în care doi parinti vor într-un fel si 20 de parinti vor altfel. N-ai cum sa rezolvi aceasta problema decât daca dublam un pic bugetul educatiei pe componenta clasa pregatitoare.
Reporter: Deci, eu înteleg ca parerea parintilor va conta, dar nu chiar.
Remus Pricopie: Nu, eu cred ca trebuie sa luam lucrurile asa cum au fost anuntate. Parerea parintilor conteaza. Daca n-ar conta, nu i-am întreba. si vom încerca sa satisfacem un procent cât mai mare din optiunile parintilor. Si eu cred ca între 0 si 100% exista si etaje intermediare. Si cu cât pozitia finala în care ne vom afla noi dupa acest proces va fi mai aproape de 100%, cu atât cred ca va fi mai bine. Cred ca în aceasta perioada - si nu întâmplator am mutat un pic termenele spre martie si aprilie - în aceasta perioada, toata lumea, inclusiv parintii, trebuie sa înceapa; un proces de informare, sa vada, sa mearga în scolile în care functioneaza clasele pregatitoare pe aria dumnealor de resedinta, sa vada cum functioneaza.
Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
Data: 30.01.2013