Sanatate precara - ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Cu cat mai putin, spre deloc, cu atat mai bine . Socrul asa cum e reprezinta in sine o sursa de tulburare, asa cum mi-l imaginez eu din ce ai scris tu. Daca ea a asistat macar o data la o scena a lui, revederea persoanei si inca in sanul familiei in niciun caz nu-i face bine. Daca voi ca adulti, judecati si acceptati niste chestii, lumea unui copil nu trebuie sa aiba nimic comun cu asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

sotul meu, inginer constructor, spune ca termopanele nu se mai folosesc de ani buni in strainatate (spune el ca ar fi fost interzisa folosirea lor, insa am dubii legate de aceasta informatie; nici macar nu a stiut sa-mi spuna in ce tari se intampla asta, posibil sa fie doar un mit urban care circula in lumea constructorilor ), cica s-ar folosi tamplaria din lemn stratificat. nu stiu cat de corecta e informatia.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)


Este un mit. Eu am facut cercatari ca sa-mi inchid o logie si am aflat ca ala din lemn e de fapt cel mai ieftin. Nu am inteles de ce. Apoi vine PVC, iar cele mai scumpe sunt cele din aluminiu.


Vicky, Printzesone and BB (23+)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Mi-am mai amintit ceva , poate e de folos in problema mucegaiului. In apartamentul in care baia nu avea fereastra noi zugravisem cu var, var clasic nu lavabil. Era acolo si faianta dar numai pana la jumatatea peretelui iar restul peretilor si tavanul erau varuite. Varul e ieftin, asa ca poate e de luat in considerare ideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Geam ´´termopan´´ este de fapt referirea la sticla, si inseamna un sandwich format din foi de sticla. Caracteristica porincipala e izolarea termica, insa sunt mari diferente intre modul de fabricatie, de unde avem calitate mai slaba sau calitate premium.
Tamplaria poate fi lemn, pvc sau aluminiu, din care,cum a zis mcoca, aluminiu e cel mai scump.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am vazut termopane de lemn si de aluminiu aici. E asa cum spune Lady J. Insa aici e aerisire centralizata peste tot...inclusiv in casa avem asa ceva. La bloc unde am stat la fel. In institutii e peste tot. Cred ca asta face mult.

Apropo de geamuri: noi acasa avem termopane din lemn cu trei straturi de geam, cu argon intre ele. La bloc unde am stat inainte, era termopan de metal, parca acolo erau cu patru straturi de geam.
Casa noastra e de 38 de ani, geamurile sunt de atunci, izoleaza inca excelent. S-a dus din argon insa, ne-a spus vecinul de ce se aburesc intre straturi uneori, noi nu stiam. Blocul era din anii '60 dar se schimbasera geamurile de curand.

In bai aici nu am vazut nicaieri mucegai. Am stat la bloc unde nu aveam geam dar functiona foarte bine aerisirea centrala. Asa am si la camera de camin unde stau cand merg la scoala. Am o aerisire in tavan exact deasupra dusului.

Acasa avem o baie cu geam si una fara, dar nu e mucegai nicaieri. Eu spun ca aerisirea asta face minuni, in plus mentine temperatura constanta in casa. Dar nah, asta e stilul aici, toate casele au, cum spuneam.
In baie avem ca peste tot, pereti de gips carton, insa speciali pentru incaperi umede. Baia de sus am renovat-o de curand, cand am vazut ca e numai din barne de lemn, pereti de gips-carton si vata minerala nu mi-a venit sa cred...si avem gresie si faianta peste tot. Nu e pic de ciment nicaieri...daca aveti rabdare, puteti vedea totul aici

Acuma solutii nu prea am, ca nu sunt inginer constructor...dar poate nu e rea ideea cu pereti de gips carton speciali peste peretii de beton sau caramida, ca sa scapati de mucegai...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Noi in Ro am avut mucegai intr-un colt al dormitorului. Nimeni nu a stiut sa ne spuna de la ce se facea...era numai iarna. Dadeam cu tot felul de solutii si se refacea mereu. In baie culmea, nu aveam! Ne-am mutat de acolo cand fata mea cea mare avea 4 ani...dar pana la doi ani am tras-o cu bronsite...banuiam si eu coltul mucegait ca ne-ar face probleme...apoi i-am scos polipii la recomandarea pediatrei si am scapat de bronsite chiar daca 2 ani am mai locuit acolo.

Apropo de pereti de gips carton, mi-am amintit ca mama avea probleme mari intr-o camera cu un perete exterior, neizolat pe exterior si care era mucegait, curgea apa pe el efectiv. Constructorul pe care l-a chemat sa ii dea o solutie a spus din prima: perete de gips-carton anti mucegai. Zis si facut! Asta a fost de mai bine de 10 ani si de atunci nu a mai avut probleme. Abia anul asta au izolat si exterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Avantajul tau este ca la cresa aceea este un medic/asistenta care ii aspira mucii. Ceea ce este esential. Daria are deja 4ani, ar trebui sa-i sufle, sa stie sa-si sufle nasucul.

La copii mici si care nu-si sufla nasucul mucii ajung sa fie tratati cu antibiotic, ptr ca ar da in altele mai rele, dar nu incepi cu Zinat! La cei mai marisori, ca Alex si Daria, initial suflam nasul si daca nu sunt alte manifestari lasam asa, suflam mucii cat sunt! Daca vad ca are semne de raceala ii dau Panadol+Ibalgin alternat, daca vad ca e mai rau si n-am medic la indemana, ii dau Sumetrolim. Anul trecut avea nevoie de Ospamox, saream faza cu Sumetrolim ptr ca nu-i trecea cu atat. Dar anul asta, ptr ca este mai mare si sufla nasucul foarte bine, am trecut doar cu Panadol si Nazomer.
Mucii colorati trebuie tratati cu Tobradex, sunt pic,, mai greu de utilizat. O dr ORL mi-a spus ca Vibrocil si altele ce-am mai auzit pe la voi sunt ptr altceva. Eu folosesc doar Tobradex in cazul in care sunt muci multi, consistenti, colorati si care nu se mai termina si nici antitermic nu-i mai trebuie.

Tusea, am invatat sa recunosc daca tuseste de la mucii care ii coboara in gat sau daca are ceva mai jos de gat (n-a fost cazul pana acum, dar atunci merg la medic).

Esential este faptul ca MF nu-i da nimic aiurea, nici macar vitamine (desi asta chiar as vrea eu).
Plus mersul asta la urgenta cu copil bolnav de raceala/amigdale mi se pare complet aiurea! Doar stiam ca-i bolnav, sun MF din timp. Daca face asa ii dau asta, daca face altfel ii dau altceva.
Am mers si eu cu ALex pe la mai multi dr, asa ca eram/suntem noi stresati, dar ne-am oprit la 2pers care ne plac: MF al lui ALex si o dr pediatru foarte bune profesional ambele si gata. Cand am o problema le sun si-mi raspund ptr ca stiu ca nu le deranjez degeaba.

Iar faza cu mucegaiul nu este chiar asa o sperietoare, trebuie curatat bine cu solutii si trebuie incazit si izolat si dezumidificat. Dar in cazul asta, este doar o diversiune, ca multe altele.


Alexandra Maria
14.12.2007



Am citit ca Sumetrolim e antibiotic, intreaba doctorul.
Noi pentru nas am primit Colargol, se prepara in farmacii dar e foarte bun pentru copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

dana_vio, paulinio, Daria stie sa sufle nasul foarte bine. Insa noi, ca adulti, cand ni se strang secretii in gat, stim sa le eliminam si pe gura (nu dau detalii, se intelege ce vreau sa zic). Copiii mici nu stiu face asta. Dariei i se aduna flegma in gat, nu stia sa o scuipe, incerca sa o inghita, i se lipea de gat si se sufoca. Ba i se infunda nasul, ba i se desfunda, alternativ, cand o nara, cand cealalta. Nu reusea sa doarma 2-3 ore legate din cauza asta, in prima noapte si cea mai rea de la prima tura de muci verzi, a stat in fund, povestind cu mine, era asa de suparata, de nervoasa ca o ineaca mucii si nu se poate odihni... Cam 7 zile a avut muci de-astia, nu cum spuneti voi, ca ura, s-au facut galbeni/verzi, in 2-3 zile scap. Nici vorba, mucii deveneau tot mai multi, tot mai cleiosi. De asta am intervenit cu antibiotic (dupa 5 zile de incercari homeopate fara niciun semn de imbunatatire, din contra, mai rau), si a reactionat de la prima doza, s-a putut si ea odihni cateva ore. Mucii au intrat in regresie, s-au fluidizat de la o zi la alta.





Nu se da antibiotic pentru muci verzi. DOar daca a facut febra 2 zile la rand si are o stare generala proasta. Si doar dupa ce o vede un doctor, nu dupa ureche. Mucii trec oricum pe masura ce se vindeca boala, nu neaparat de la antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Per total:

- muci albiciosi deja (nu mai sunt translucizi, se incheaga)
- tuse productiva (i se aduna flegma in gat), DAR nu tuseste asa de des ca acum 3 zile, noaptea doarme bine, fara treziri
- i se cojeste destul de rau pielea de pe calcaie, inainte i s-a cojit rau si de pe degetele de la maini si de la picioare
- encopresis in suspensie (adica nu sunt lamurita daca s-a rezolvat sau nu, de asta vorbeam ca problema emotionala)
- stafilococul auriu in suspensie (adica nu stiu daca mai e acolo sau nu, trebuie repetate exudatele)
- E.coli in suspensie (aici trebuie repetata urocultura)





Tusea productiva e mai buna decat cea seaca si daca a fost seaca inseamna ca acum e spre vindecare. Tusea poate dura mai mult decat raceala, la noi persista si 2 saptamani.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

sirimie, mereu am consultat medicul, dupa cum am spus. Nu am dat niciodata antibiotic dupa ureche.

Am si Colargol in casa, parca si TobraDex.



Mergi la inceput