Carnati
Raspunsuri - Pagina 8
Tilia spune:
Jumarile cum se fac? Se ia carne cu sorici, se marunteste si se prajeste? Am de unde lua carnea pe aici? Help!
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tilia Jumarile cum se fac? Se ia carne cu sorici, se marunteste si se prajeste? Am de unde lua carnea pe aici? Help! |
in mag mexicane sau asiatice gasesti platouri cu carne grasa cu /fara sorici.
michelle
Serialbastre spune:
Eu pentru jumeri folosesc o bucata de carne putin impanata cu carne, o tai cuburi si o pun in ceaun impreuna cu o lingura de untura. Trebuie amestecat din cand in cand pentru a fi cuprinse toate de untura.
Cand par rumenite, dau ceaunul deoparte de pe foc si le las vreo jumatate de ceas. Le pun iar pe foc si cand se incinge iar untura si jumerile sfaraie le scot si le pun intr-o sita la scurs. Apoi le sarez.
Deja mi-e pofta!
Ginger00 spune:
Jumarile se fac din slanina, mai ales aia de la burta porcului si spate ca-i mai grasa. se taie cuburi si se pune la prajit la foc incet sa nu se arda.cand sunt prajite daca vrei adaugi pentru cateva secunde o ceapa . ii da un gust deosebit.
Atentie de unde iei slanina, ca daca porcu-i crescut cu furaje chimice sau cum le zice ,jumerile devin cauciucate si untura nu se incheaga.Eu de aici am cumparat si asa mi-i s-au facut asa de elastice ca a trebuit sa le arunc....
andacos spune:
Eu am dat comanda de carne,simbata intru in posesia ei...la 6 kg de tocatura,cit usturoi se pune?
Fac tocatura simbata si duminica ii aranjam...va pun poze!
Dana
mcoca spune:
Si eu sambata iau carnea, si de carnati si de caltabosi. Yumiiiii
Usturoi se pune dupa gust :). Eu mai intai miros, si daca imi miroase bine, fac chifteaua. In plus am sotul degustatorul sef :)), ca eu nu pun gura pe carne cruda.
Vicky si Printzesone
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Eu am dat comanda de carne,simbata intru in posesia ei...la 6 kg de tocatura,cit usturoi se pune? |
Dana, dupa gust. E riscant sa dai cantitati, poti nimeri un usturoi iute, de te-ai scos!
Incepi cu o capatana maricica, apoi gusti. Tine cont ca dupa un timp aroma se uniformizeaza, devine mai pregnanta.
Rufus, Tora si iadele
andacos spune:
Cum Rufus o capatzina?
UIte vezi de asta intreb ca eu ma gindeam ca trebuie sa cumpar vreo 0,500 kg usturoi,cel putzin!
V-am spus ca mi-a trimis tata plicuri de condimente si matze,ei pe plicul ala scrie ca la 2kg de carne se pun 200g de usturoi granulat.Deci cam cit e echivalentul in usturoi capatzina?
Dana
andacos spune:
Hai ca ma mai cercetat un pic si cred ca undeva la 200g de usturoi e ok.
Astept insa si parerile voastre ca...asa cum v-am spus,abia simbata ma apuc de ei.
Dana
michelle-usa spune:
are dreptate Rufus, pui o capatzina si apoi mirosi sau gusti.depinde de la usturoi la usturoi cat e de parfumat/iute.
mai faci si o chiftelutza si vezi ce-i mai trebuie.
eu zic sa nu te arunci si sa pui la gramaj.
michelle