Carnati
Raspunsuri - Pagina 7
valentinag spune:
Ocebine, daca vrei sa faci muschiulet afumat cu boia, faci fix cum ti-am zis, il tavalesti prin sare si zahar(2 parti sare, una zahar)si prin boia, il infasori in prosop de hartie si-l lasi vreo 7-10 zile(depinde cat de uscat il vrei) la frigider, intr-o cutie inchisa! Apoi il scoti si-l agati la afumat! O sa-ti placa!
Edit: Anamaria, inainte sa-l pui la afumat sa-l speli cu vin muschiuletul, asa, cat sa se mai ia sarea de pe el, por'ma ii mai dai cu niste boia si la afumat cu el!
Ina, si noi facem sunca de care zici tu, slanina de pe burta(ca restul mancam sorici)o taiem bucati cam de 10 cm lata si 25-30 lunga, de groasa cat vrei tu, si o punem la sare, multa sare, in borcan de sticla, un rand de sunci, sare din belsug, si tot asa! Le lasam cam 2 saptamani apoi le scotem, le spalam de sare si le punem la afumat. Dupa ce s-au afumat la borcan inapoi, cu sare! Le preparam pe masura ce mancam, bucata de slanina o fierbem in zeama de varza(sau apa simpla)cu foi de dafin si piper, cand este fiarta o scoatem , o ungem cu mujdei de usturoi si boia iute sau dulce, dupa preferinte si-o mancam taiata pe fund de lemn cu mustar, ceapa rosie si paine prajita!
lulu77 spune:
Sunca o pregatesc astfel:
Bucati de burta, cu sorici pe ele, le tai cat palma de lungi, o fierb in zeama varza, o las la racit si apoi o pun in borcan sticla, bucatile sa fie lipite slanina pe slanina(nu slanica pe soric),cu mujdei de usturoi (dupa gust) mai mult sau mai putin si saramura rece exact ca la muraturi.
Dupa 4-5 ziel se poate consuma cu hrean, mustar sau ceapa rosie.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
andacos spune:
Valentina ,dar muschiuletzul ala numai afumat se poate ?
Adica ...eu nu am afumatoare,vreau si eu retzeta d emuschiuletz ...neafumat!
Dana
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 Sunca o pregatesc astfel: Bucati de burta, cu sorici pe ele, le tai cat palma de lungi, o fierb in zeama varza, o las la racit si apoi o pun in borcan sticla, bucatile sa fie lipite slanina pe slanina(nu slanica pe soric),cu mujdei de usturoi (dupa gust) mai mult sau mai putin si saramura rece exact ca la muraturi. Dupa 4-5 ziel se poate consuma cu hrean, mustar sau ceapa rosie. SOACRA MARE Doua maini stangi |
si nu o mai pui la afumat?
michelle
valentinag spune:
Dana, il faci cum am zis mai sus, dar fara sa-l pui la afumat! Afumatul doar ca-i da alt gust, in rest el este preparat deja, de la sare si zahar. Dupa ce l-ai scos din frigider, il speli cu vin si-l atarni undeva la racoare, camara, pivnita, afara(daca nu ingheata)vreo saptamana sau chiar mai mult in functuie de cat de uscat il vrei! Incearca cu o bucatica mica, vezi daca iti place si por'ma faci mai mult daca sunteti multumiti!
Daca vrei iti dau pe privat linkul de unde am invatat eu sa fac, si acolo au si poze cu etape!
andacos spune:
Da,Valentina,te rog...astept linkul!
Am sa fac si eu,la noi se gasesc d ecumparat muschiuletzii astia de pe sira spinarii(trasi in tzipla),ma gindesc sa fac si eu vreo doi!(au putzin 3-400grame maxim)
Mie mi-a ajuns pilnia(sau am mai scris????)asa ca weekendul viitor facem cirnatzi!(we asta petrecem cu firma)
Ma duc luni sa dau comanda d ecarne,vineri o iau si o condimentez si simbata facem cirnatzii!
Va tzin la curent!(nu va spun ca pe und e"m-am laudat"ca fac cirnatzi...am si cereri d eproba!!!!sa vedetzi voi nemtzii cum maninca cirnatzi cu usturoi!!!!!)
Dana
Serialbastre spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa dar de retzeta de carnati care dupa ce sunt facuti apoi sa fie fierti in apa, ati auzit? michelle |
Soacra mea opareste (de fapt fierbe in cateva clocote) carnatii inainte de a-i pune la tigaie. Intr-adevar sunt foarte gustosi.
CamiSol spune:
Ieri, am facut si eu carnati, pt prima data in viata mea. Copilul meu adora tocatura, carnatii, micii, asa ca m-am hotarat sa-i fac in casa , mai light . Am pus poala de porc si carne de vita putin grasa in proportii egale. I-am condimentat doar cu sare, piper , putin ardei iute rosu, uscat si usturoi. Au iesit deliciosi, aseara i-am si degustat ca nu mai aveam rabdare.