Carnati
Raspunsuri - Pagina 6
ocebine spune:
Intre cirnatii lui Rufus si muschiuletii Valentinei, pur si simplu lesin aici de pofta.
Are cineva reteta pentru muschiuletii aia mai subtirei, afumati si tavaliti in boia? Sint posesoare de afumatoare (precum si toate gageturile posibile de bucatarie) - imi trebuie "know-how"!
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Dar nu au matze de oaie sau capra pe acolo macar? prin vreo macelarie? Nu e musai sa fie matele de porc. ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
Eu am fost astazi si am intrebat macelarul in legatura cu carnea(daca imi poate toca ce vreau eu,respectiv poala/burta d eporc)pentru cirnatzi si s-a oferit sa-mi dea si matze,o cutie cu...vreo 100 de metri!
Asa ca ma fac furnizoare de matze...dupa ce intru in posesia lor!
ideea e ca...intrebatzi la macelarie,au cu sigurantza si daca nu au,pot comanda sau eventual va pot indruma spre furnizori!
Dana
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ocebine Intre cirnatii lui Rufus si muschiuletii Valentinei, pur si simplu lesin aici de pofta. Are cineva reteta pentru muschiuletii aia mai subtirei, afumati si tavaliti in boia? Sint posesoare de afumatoare (precum si toate gageturile posibile de bucatarie) - imi trebuie "know-how"! "The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes |
ce afumatoare ai?
sotul meu vrea sa ia una "la rece"...cica asa se spune la tipul de afumat si carnea iese mai buna. lemnele sau ce se pune la afumatoare sunt intr-o cutie in afara...si printr-o teava vine fumul in interior unde e carnea.
michelle
ina.click spune:
Stiti ce as manca si nu stiu cum sa fac?
Sunca aceea fiarta in nu stiu ce zeama.
Nu stiu cum se face dar pot sa o descriu, daca ajuta cu ceva.
E de fapt slanina, e alba adica, cu sorici. Dar nu e gretoasa deloc. Nici macar unsuroasa. E foarte frageda si gustoasa. Si sarata. Si are un gust puternic de usturoi. Si e fiarta in cevadar nu stiu in ce exact, parca auzisem zeama de varza dar suna cam SF.
E incredibil de buna. Am mancat o singura data, mi-a stantat memoria gustativa pe viata. Daca are careva reteta....si sper sa nu fie cu afumare ca eu stau la bloc :(
De cate ori deschid fereastra...
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
ce afumatoare ai? sotul meu vrea sa ia una "la rece"...cica asa se spune la tipul de afumat si carnea iese mai buna. lemnele sau ce se pune la afumatoare sunt intr-o cutie in afara...si printr-o teava vine fumul in interior unde e carnea. michelle |
Michelle, aia este afumtoarea buna, de profesionist!
Felicitari sotului! Mai ramane sa foloseasca esenta de lemn potrivita, din cate stiu eu sa nu fie de conifer!
Carra spune:
[quote]citat din mesajul lui ina.click
Stiti ce as manca si nu stiu cum sa fac?
Sunca aceea fiarta in nu stiu ce zeama.
Nu stiu cum se face dar pot sa o descriu, daca ajuta cu ceva.
E de fapt slanina, e alba adica, cu sorici. Dar nu e gretoasa deloc. Nici macar unsuroasa. E foarte frageda si gustoasa. Si sarata. Si are un gust puternic de usturoi. Si e fiarta in cevadar nu stiu in ce exact, parca auzisem zeama de varza dar suna cam SF.
E incredibil de buna. Am mancat o singura data, mi-a stantat memoria gustativa pe viata. Daca are careva reteta....si sper sa nu fie cu afumare ca eu stau la bloc :(
Ina,
Oare sa fie aia fiarta la foc mic in apa (nu stiu de zeama de varza) cu piper-boabe, mustar-boabe, usturoi (catei intregi), un pic de sare, boia iute, boia dulce si cateva foi de dafin? Ca eu asa stiu reteta si e buuuuuuna tare de tot!
De fapt, eu asa fierb orice kaizer sau sunca cumparate de la magazin. Ies extraordinar de gustoase si se pastreaza bine si la frigider (bine, vorbesc de zile, nu saptamani sau luni). Le scot din zeama imediat ce au fiert, le pun pe un prosop de hartie si apoi in vas de sticla termorezistenta sau un cutie de plastic etansa).
ina.click spune:
Am sa incerc. Din magazin nu cumpar ca au prea multe ciudatenii in ele, dar incerc cu o sunca de la macelarie. Am sa caut o reteta si intreb ceva ardeleni, ca parca la ei se facea :)
De cate ori deschid fereastra...
andacos spune:
Asa stiu si eu ,retzeta scrisa de Carra.insa stiu ca se fierbe si in zeama de varza!
La noi acasa insa asa se pregatea cum spune Carra,sau se punea direct in saramura.
Dupa ce fierbe,se poate freca cu usturoi si presara cu boia!
Muschiuletzul ala de care zice ocebine,s epoate face numai afumat sau...?
Dana
ni-na spune:
Tata a taiat la sfarsitul lui octombrie un porc,a pus slanina la sare cu usturoi si cimbru vre-o trei saptamani apoi a atarnat-o la rece in beci.Eu in oras nu o pot tine decat in frigider ,asa ca am fiert-o in bors(varza nu se murase,nu e SF la mine in zona se foloseste frecvent zeama de varza la fiert sunca)iar cand s-a racorit am pus putina boia dulce si cimbru si am infoliat-o cu putina folie alimentara sa ii ramana soricul moale.
Si ca sa fiu on topic la carnati pun carne grasa,carne de vita,usturoi presat si inmuiat in apa calduta,cimbru,boia dulce , piper si apa.Fara apa nu voiau deloc sa iasa prin palnie.Eu am frigider cu curenti de aer(no frost) si ii las descoperiti cateva zile ,si ii rotesc frecvent.
michelle-usa spune:
dar de retzeta de carnati care dupa ce sunt facuti apoi sa fie fierti in apa, ati auzit?
michelle