Carnati
Raspunsuri - Pagina 5
b.nica spune:
Rufus, ia incearca si olecuta de coriandru macinat in chiftelele de incercare si o sa ma pomenesti, macar asa !
buflea spune:
Vai de mine ... cine m-o fi pus sa citesc subiectul asta.
Carnatii se pot trimite prin poshta ...asta vreau sa-mi aduca moshul, carnati proaspeti de acasa si shorici ! Oh, de cand n-am mai mancat shorici ....
Rufus spune:
michelle, ienibaharul este in teorie un condiment pentru carnea de oaie. Orice arab care se respecta doarme cu el sub cap
Am pus condimente multe in trecut, cam tot ce s-a enumerat pe-aici, plus cine stie ce nu-mi amintesc. Dar...am renuntat in favoarea simplitatii, care ma incanta pe mine.
Altfel, pentru fripturi imi fac mixuri de nu va trece prin cap. Dar nu la carnatii de Craciun...
Rufus, Tora si iadele
valentinag spune:
Ginger, fac ai mei si caltabos, eu nu mananc, dar este o reteta clasica ca sa zic asa, cam de sarmale carnea, adica carne, ceapa muuulta(da dulceata) orez, sare, piper! Sangerete nu mancam.Jumari, daaa, si daca mai au si ceva carnita pe ele, mancate fierbinti cand le scoti din tuci cu mamaliga rece si-o ceapa sparta in maini
Rufus, incearca sa pui si ceva condimente pe muschiulet! Eu pun 3 parti sare si o parte zahar,cimbru, un pic de piper, il tavalesc bine prin maclavaitz, il infasor in prosop de hartie si il tin intr-o cutie in frigider cam 7 zile, apoi afum! Merge mancat si neafumat, dar tinut un picut mai mult dupa gustul meu, cam vreo 10-15 zile! Nu mai cumpar de mult mezeluri din comert!Am reteta de pe alt forum, unul cu niste bucatari desavarsiti, am invatat foarte multe de acolo.
ina.click spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos In timp ce faci cirnatzii,ideal e sa incingi niste ulei intr-o tigaie si sa arunci niste chiftele in ea din umplutura cirnatzilor,asa potzi aprecia corect cit de saratzi,piperatzi sau mai stiu eu cum sunt. Dana |
Asta da sfat util. O sa tin minte.
De cate ori deschid fereastra...
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miriama
de unde ia mate de pe internet? Ma intereseaza si pe mine ca parca nu-i Craciun fara carnati, pleeeaaaase! VICTORIA este arta de a continua! |
aM INTRAT Special sa-tzi spun ca dimineatza am primit plic de la tata(plic cu bule,format A3)in care erau matze si niste plicuri cu condimente d ecirnatzi!
Tata mi-a trimis matze pentru vreo 6-7 kg d ecarne tocata,le stringi intr-un pumn efectiv.
Sarate,puse intr-o punga,eventual in folie de aluminiu(mai bine ca nu se vede prin ce filtre trece posta)si cu sigurantza primesti si tu daca are cine sa-tzi trimita!
ina,ma bucur ca sfatul e de folos!
Mi.-a dat tata si instructziuni,mi-a spus de apa in cirnatzi,deci probabil ca am uitat eu.
La noi era asa un intreg ritual la facut cirnatzii,participa cam toata familia...era semn ca se apropie sarbatorile.
Dana
miriama spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui andacos
aM INTRAT Special sa-tzi spun ca dimineatza am primit plic de la tata(plic cu bule,format A3)in care erau matze si niste plicuri cu condimente d ecirnatzi! Tata mi-a trimis matze pentru vreo 6-7 kg d ecarne tocata,le stringi intr-un pumn efectiv. Sarate,puse intr-o punga,eventual in folie de aluminiu(mai bine ca nu se vede prin ce filtre trece posta)si cu sigurantza primesti si tu daca are cine sa-tzi trimita! ina,ma bucur ca sfatul e de folos! Mi.-a dat tata si instructziuni,mi-a spus de apa in cirnatzi,deci probabil ca am uitat eu. La noi era asa un intreg ritual la facut cirnatzii,participa cam toata familia...era semn ca se apropie sarbatorile. Dana |
multumesc tare mult! ideea-i excelenta insa pana in Abu Dhabi costa posta mai mult decat ma duc eu in Romania sa-i mananc la sursa...
ina.click spune:
Dar nu au matze de oaie sau capra pe acolo macar? prin vreo macelarie? Nu e musai sa fie matele de porc.
De cate ori deschid fereastra...