Invitatie petrecere colega de gradi
Raspunsuri - Pagina 5
grigutza spune:
A devenit o moda sa se organizeze aniversarile la locuri de joaca, bugetele alocate de parintii sarbatoritului trebuiesc suplimentate, invitatii trebuie sa aleaga un cadou pe masura...Si eu am astfel de dileme "ce cadou si-ar dori?", "oare are deja jocul/jucaria asta?" cand merg la o aniversare si deseori ajung sa cheltuiesc mult peste ce imi propusesem . Dar pe de alta parte la petrecerile copiilor mei habar nu am cine cu ce cadou a venit, pentru ca ei isi primeau pungile si le desfaceau, le stivuiau intr-un colt, chiar nu cred ca are rost sa iti faci griji despre ce ar spune mama fetitei. Important este sa alegi o jucarie atractiva pentru copil, nu "valoroasa" pentru a-l impresiona pe parinte.
Offtopic:
Teolinda, foarte interesant ce povestesti tu acolo, as dori si eu PM cu datele persoanei care s-a ocupat de organizare. Si inca ceva : ai vazut masina care merge pe pereti in magazin undeva? La ce pret? E ceruta de la Mos de baiatul meu si n-am identificat-o prin hipermarketurile pe unde mi-am clatit ochii cu jucarii si jucarele.
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grigutza Aai vazut masina care merge pe pereti in magazin undeva? La ce pret? E ceruta de la Mos de baiatul meu si n-am identificat-o prin hipermarketurile pe unde mi-am clatit ochii cu jucarii si jucarele. |
Cred ca am vazut-o intr-un catalog Noriel, era in jur de 170 de lei (174, 179?) nu stiu sigur ca io am fata.
On topic: eu am facut petrecerea copilului in vara in curtea gradinitei prin "bunavointa" educatoarelor si a unei ingrijitoare si a fost betooon. Cost zero cu locatia, mancare bio + tort pt copii facuta de mine, un castel gonflabil luat la comun cu fetele de la odiseea mea acum 2 ani si pe care il plimbam pe la cine are nevoie (investitie 100 de lei) leagane, balansoare de la gradi, copiii s-au distrat total, n-am avut nici limita de timp... Am stat de la 10 la 3 pana au inceput sa cada din picioare de oboseala
Dar pt copiii nascuti iarna deja nu mai e o solutie.
Otiliav spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Hehe, si eu ma ocup acum cu organizarea zilei de nastere - 4 ani a jupanelului. Pana acum am facut acasa, dar acum copilul a crescut, si-a facut multi prieteni la gradinita, oricum cei mici au nevoie de activitati, de spatiu sa se zbantuie... iar casa noastra e prea mica pentru o gasca mare de prichindei. Asa ca ne-am decis sa facem si noi la un loc de joaca. Macar scap de curatenia de dinainte si mai ales de cea de dupa . Am gasit locatia, e frumos tare acolo, iar "pachetul" contine invitatiile tiparite, animator, acces de o ora si ceva la softplay, o sala separata pentru petrecere, mancarea pentru copii (gustare calda, suc, inghetata si jeleuri), jocuri cu surprize si premii, tortul, punguta cu cadouri surpriza pentru invitati (aici fiecare primeste o punguta cu dulciuri, un cadouas, baloane etc), cafea/ceai/suc pentru parinti, vizita din partea mascotei si un voucher pentru masinute (trebuie sa vad ce si cum cu asta, ca nu prea am inteles). De asemenea, exista cafenea pentru parinti, si o sa comand si niste platouri de acolo. Pachetul e la pretul de 12 lire/persoana, nu e tare ieftin dar nici exagerat de scump - pentru cate se ofera, zic eu - de aceea le-am si enumerat, sa vedeti ce include suma asta. In nici un caz nu ma astept la cadouri costisitoare, aici se ofera un cadou cam de 10-15 lire maximum, plus o felicitare. Parintii pot sa se intereseze ce ii place la copil, dar din experienta mea se raspunde "lego" "jucarii gen masinute/trenulete/barbie&co etc" sau si mai simplu "pricess/girlie stuff" sau "chestii baietesti", deci asa, in general, si nimeni nu sta sa numere cadourile si sa verifice valoarea lor. Ieftin e clar ca nu vom iesi, eu calculasem ca vom avea vreo 15 copilasi cu totul, acum dupa ce am vorbit cu educatoarele si am mai intrebat in stanga si in dreapta m-am decis ca totusi voi trimite invitatii la toata grupa (sunt 18 copilasi) plus ce prietenuti mai are al meu in afara gradinitei, dar probabil nu vor veni toti. Ma gandesc ca vor fi probabil vreo 20-25 de copii - oricum multi, deci clar ca loc de joaca e cea mai buna idee. Aici pe invitatii se trece numarul de telefon al mamei/tatalui si parintii sunt rugati sa confirme (telefon sau SMS) daca vor veni copiii, sa stim cati invitati vom avea. Initial platim doar un aconto, restul ... la finalul petrecerii. Da' odata pe an e ziua celui mic, si am planificat si cheltuiala asta - ma rog, o sa mai "punem inca niste banuti la bataie" in caz ca vor veni cu totii cei invitati, dar prefer sa stiu ca am invitat pe toata lumea decat sa fac sa se simta cineva prost lasand pe dinafara vreun copilas, si cine vrea sa vina o sa vina. Dark Bendis & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Voi sunteti in tabara cealalta pentru ca preferati sa scoateti ceva bani din buzunari dar sa fie toti invitati.
Asa mi se pare si mie corect. Asa e si regula aici la scoli ca sa nu se simta un copil marginalizat.
Eu tocmai am confirmat pentru mijlocie petrecerea de 4 ani la buildabear insa de data aceasta nu pot invita toti copii din grupa ca sunt multi copii de doi ani. Varsta minima pentru a avea in grija copii straini mi se pare 4 ani. Noi am ales sa faca ursuleti pentru ca e un spatiu mai micut si ii pot supraveghea pentru ca as fi preferat sa fac o petrecere comuna pentru sagetatoarele mele dar cea mare vrea la un loc de joaca imens.
Si apropo de pret, e super ok la ce ofera. De fapt de ce ma mir ca am facut comparatie si noi dam echivalentul a 15 lire iar in UK e 9 lire fix aceeasi petrecere la confectionat ursuleti.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Otiliav spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Dar voi la petreceri stiti care cine ce a adus? Adica ma rog, noi numai 2 zile am tinut cu copii, 2 si 3 ani, dar foarte putine cadouri am stiut de la cine sunt, chiar cand era felicitare in punga, ca am invartit pungile, cadourile...Si nici n-am avut multi invitati, 8-10. Dar veneau cate 2-3-4, luam cadourile, multumeam, habar n-aveam cine ce-o adus:)) IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Nu stii cine ce cadou a adus pentru ca nu dai importanta acestui aspect.
Aici in general se aduna toti in cerc si fiecare ofera cadoul lui, sarbatoritul il desface si multumeste. Si(mai ales daca e un copil cu educatie anglofona) daca sunt multi copii parintele poate face si o lista pentru ca sarbatoritul trimite ulterior scrisori de multumire de genul "vai ce mult imi place poneiul primit de la tine", adica personalizate.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
ingridnen spune:
ca sa fiu sigura, eu intreb dupa cateva zile de la petrecere pe mamica sarbatoritului daca i-a placut copilului cadoul adus de noi, respectiv jucaria xyz
Ingrid si Cristi 9 ani
teolinda spune:
Noi nu invitam la petrecere decat prietenii (copii prietenilor/rudelor) cu care ne vizitam de regula/petrecem vacante impreuna.. intelegeti voi. Cu colegii de gradi nu i-am facut pt ca ma gandeam ca-i aiurea sa chemi doar 2-3-5 cand ei erau 38. Anul acesta i-am dat voie sa-si invite un coleg de la scoala. Un coleg pentru ca doar de el mi-a mentionat ca-l vrea la ziua lui. Apoi mi-a mai zis de 2 fetite da' i-am zis ca-i petrecere de baieti si fetitele se vor simti cam singure. Noi in gasca de prieteni , culmea avem DOAR baieti. Singura fata este fina-mea (fiica unicei mele verisoare). Asadar vor fi 12 copii si evident vreo 27 de adulti ...ca invit si bunicii. Macar daca tot fac tambalau si cheltuiesc banii sa termin cu toate de-odata. Petrecerea o facem la un spatiu de joaca. Nu chem animatori pt ca de regula copii vor sa se joace ei intre ei nu sa-i mai fugareasca si animatorii.
Pentru ca invit putini copii, stiu si cine/ce mi-a adus. A doua zi sau chiar in seara respectiva (daca mai am timp) . Dau un telefon si le multumesc pentru cadou.
Eu cand ofer un cadou unui copil ii pun si o felicitare. De regula nu suna nimeni sa multumeasca. O singura data mi s-a intamplat sa ma sune o prietena...
Probabil ca nu le-or fi placut cadourile, in rest
trischa spune:
Subiectul imi aminteste de cum am petrecut noi aniversarile copilei noastre,la 4 ani am inchiriat o locatie,era o sala de joaca utilata cu jucarii,mese ,scaune,bucatarie,baie la parter o sala de sport.Am avut invitati 16 copii toti de la gradi din generatia ei.Am organizat jocuri,desene pe fata si sport.In final au desenat si geamurile si aratau bine dar ideea era cum gasim asa lasam si la urma pe länga spälat vase,dat cu aspiratorul si alte chestii a trebuit sa mai späläm si geamuri.
Pärintii vin,lasa copilul si isi vad de ale lor,la ora la care e scris pe invitatie ca se incheie distractia apar si isi recupereaza copiii.
La 5 ani am mers cu copiii la teatru,era vineri asa ca am luat de la gradi 14 copii,i-am aliniat,urcat in tramvai si dus la teatru.Dupa piesa au avut voie in culise si sa manance prajituri-duse de mine-apoi alinierea inca odata si de data asta pe jos acasa la noi inca vreo 2 ore pana au venit parintii sa-i recupereze.
La 6 ani era deja la scoala si am amänat un pic petrecerea,ea ar fi vrut sa invite toata clasa si gasca veche de la gradi,am lamurit-o ca nunta facem peste cativa ani si a ramas cu gasca de la gradi.Cum am vrut sa oraganizam ceva la un muzeu de marionete si ne-au tot amänat a ramas ca facem acasa.De data asta nu au fost asa multi doar 9,am facut jocuri,pizza si in final fotbal in sufragerie.La anul..mai vedem noi.
Eu cand imi duc copila la o petrecere o las acolo cate ore dureaza si ma bucur de timpul liber,cand merg s-o iau mai stam de regula la o vorba si o cafea dar atat.
La noi acasa vin prieteni de ai copilei sa doarma si a noastra merge la altii sa inopteze dar o las la usa,ne salutam si stim cu totii ca indiferent ce ora ar fi daca e vreo problema ne sunam.Altfel eu nu sun sa vad ce-mi face copilul si nici altii nu ma suna sa ma intrebe la ce ora s-au culcat sau ce au mancat copiii lor care dorm la mine.
Sambata a mea nu avea nimic in plan si pe la ora 14 a sunat o mämica sa intrebe daca nu ar vrea sa doarma la copila ei-initial invitase alta prietena dar s-a inbolnavit si nu a putut merge-am intrebat-o a sarit in sus de fericire,i-am impachetat pijamaua ,papucii si peria de dinti si am dus-o la prietena ei la joaca si somn.
Cadouri eu cumpar de cca 15 max 20 e,intreb ce-si doreste copilul sarbatorit si daca parintele are vreo ideee si imi spune ma conformez,daca nu merg in magazin si ii spun copilei mele ca de max 20 e sa aleaga un cadou.Päna acum nu a dat gres niciodata,ea a stiut mereu ce-si doresc prietenii ei.Si ea s-a bucurat de toate cadourile si cel mai mult de desenele facute de prieteni.
andruta1 spune:
eu as cumpara ceva ce ar putea sa-i placa fetitei: un joc, o papusica, o carte, cochete de prins parul, o poseta...
Mickyyy spune:
Uite o idee de petrecere care la noi a avut succes maxim, si nu a lasat pe nimeni pe dinafara .
Am vorbit cu educatoarea la gradinita si am cerut permisiunea inainte, apoi am angajat 2 animatoare (Cenusareasa si Alba ca Zapada) pentru 2 ore, am comandat un tort mare, bauturi si crontzonele, si in ziua cu pricina le-am dus pe toate la gradi.
Au participat toti copii din grupa, au avut loc suficient sa se joace, au fost pictati pe fata, au primit baloane, au jucat tot felul de joculete, s-au delectat cu dulciuri, si nici nu a trebuit sa aduca cineva vreun cadou. Ce-i drept, pentru ca de petrecere nu stiam decat noi si educatoarea, a doua zi au fost cativa parinti care i-au adus cadouri simbolice, insa toti copii s-au simtit foarte bine, si distractia a costat pe atunci, cu 4 ani in urma, cu totul, vreo 500 de lei. (300 animatoarele si 200 restul). De curatenia de dupa s-au ocupat cei de la gardi , oricum erau toate de unica folosinta, asa ca nu-a trebuit decat sa bage un aspirator, ceea ce ar fi facut oricum.
Alta data am organizat acasa, cu colegii de gradi invitati cum spusesem mai inainte, cu invitatii personalizate facute de copii, pe care educatoarea trecuse telefonul parintilor, si tot asa, cu un animator inchiriat pentru 2 ore.
Am organizat si la loc de joaca, cu foarte mult timp in urma, dar a fost exagerat de scump, sau cel putin asa mi se pare mie acum privind in urma (vreo 1700 de lei cu totul), si copii erau mult prea mici ca sa se bucure cu adevarat.
Acum, buget de criza.....nema petreceri . Azi am trimis-o pe cea mica la gradi cu bomboane, si diseara ne serbam acasa, in familie, fara tam-tam si alti invitati!
Raza de soare spune:
Pana la urma, am luat o carte de poezii si povesti de Craciun, cu desene superbe, coperti zdravene, cu insertii aurii, care "iau ochii" si o papusa cu 5 rochite de schimb, total 45 lei.
Inca o data, multumesc pentru sfaturi!
www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.