Invitatie petrecere colega de gradi
Raspunsuri - Pagina 6
Otiliav spune:
Eu incerc sa le fac sa inteleaga ca sunt norocoase ca au petrecere de ziua lor, ca sunt draguti copii care vin sa se bucure alaturi de ele si ca nu valoarea cadoului trebuie evaluat ci ca gestul e de apreciat.
Cum spunea si Trischa, desenele, invitatiile facute de mana sunt unicat. Chiar ca mi-am adus aminte ca au primit si asa, un desen si echivalentul a 5 euro in plic si au sarit in sus de bucurie ca au bani.
Teolinda, sigur le-au placut ca altfel cereau bonul . Numai ca nu se practica sa se sune si sa multumeasca. E mai simplu cand e un copil mai mare care iti poate multumi personal cand va intalniti.
Mickyyy, la multi ani pentru Lizzie, sa creasca sanatoasa si cuminte. Parca asa o alintati. Fetele noastre din 2008 au prenume similare si daca am retinut bine voi nu ii spuneti Lizuca asa cum o mai alintam noi.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Mickyyy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Mickyyy, la multi ani pentru Lizzie, sa creasca sanatoasa si cuminte. Parca asa o alintati. Fetele noastre din 2008 au prenume similare si daca am retinut bine voi nu ii spuneti Lizuca asa cum o mai alintam noi. Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010) |
Merci . N-ai retinut bine, o alintam tot Lizuca . Ma rog, Liz, Lizi sau Lizuca, depinde de cat de grabiti suntem. Ea abia la gradi a descoperit ca de fapt o cheama eliza, ca nimeni nu a strigat-o vreodata asa. Oricum, s-au dat pe brazda si la gradi, tot lizuca e si acolo.
Sorry de off-topic
Burtocika spune:
E interesant sa vad cum mai gandesc si altii ...
Noi am avut 2 petreceri mari pana acum (adica la care fata mea a fost sarbatorita) si am fost invitati la alte cateva.
Una am organizat-o la McDonald's si una la un loc de joaca. Sincer, cheltuiala de la locul de joaca mi s-a parut exagerata pentru o simpla aniversare, si din grupa ei doar 2-3 copii si-au facut ziua la un loc de joaca, restul la Mac.
Invitatiile le-am dat la toti copiii, si nu ne-am bazat pe educatoare, pentru ca din cauza lor era sa ratam tocmai petrecerea celei mai bune prietene a fiica-mii, si stiu de la alti parinti ca faceau un fel de "triere" a copiilor, dupa nu stiu ce preferinte. Asa ca am primit si noi invitatii in ultimul moment, dar nu mi-am pus probleme. Noi am impartit invitatiile personal, dimineata cand am dus copiii, si am rugat confirmare.
Nu mi-a trecut prin cap sa intreb parintii sarbatoritului ce cadou sa iau, si nici eu nu am fost intrebata. Pot sa va spun ca din cadourile primite de la 15 copii, nu s-au nimerit sa fie 2 la fel ! Poate vreo 2 papusi, dar oricum erau modele diferite. Cel mai mult m-am bucurat de hainute, iar fii-mea de jucarii, deci cele maiapreciate au fost cadourile care aveau o jucarie + o hainuta, m-am scos cu garderoba de vara Pe acelasi principiu am mers si eu cand am facut cadouri. Ca suma undeva in jur de 50-70 lei, depinde unde se facea petrecerea.
Cadourile NU le-am desfacut la locul de joaca, am instruit-o pe fii-mea ca nu pierdem timpul cu desfacutul cadourilor, si peste tot unde am fost s-a intamplat la fel. Mi se pare o minima politete sa pui o felicitare sau un cartonas pe care sa scrii La Multi Ani si sa te semnezi.
La scoala am vazut ca nu prea se mai practica sistemul cu "invitat toata clasa", au fost deja cateva aniversari la care nu am fost invitati, si mi se pare ok. La gradinita din 30 de copii invitati au venit cam 15-18, dar m-as fi simtit prost sa nu-i invit ... La scoala sunt mai mari, au deja prieteni mai apropiati, e altceva
mcoca spune:
Mie mi se pare aiurea sa invit toata clasa, mai ales cand sunt mici. Fie-mea nu-i prietena cu toata clasa. In plus, la varste asa de mici e indicat sa ai atatia invitati cati ani face copilul. Bine, am cam depasit, dar nu cu f mult :).
Eu am facut lista cu ea. Am intrebat-o pe cine vrea sa invite si nu am incercat sa-i bag pe gat pe nimeni.
Imi amintesc pe la 8-9 ani ca mama m-a pus sa invit si pe X si pe Y, de pe scara, ca nu se face sa nu-i invit. Ei bine, a fost ultima data cand mi-am serbat ziua, copil fiind, asa de tare m-a enervat sa invit de complezenta.
Vicky si Printzesone
cristinuk@ spune:
off topic
mcoca la maternelle la voi nu se fac petreceri de ziua copilului cu toata clasa ?
sau ducem noi praji sau ducem ingredientele si fac ei praji cu ajutorul educatoarei
acasa invitam pe cine vrem dar oricum nu avem atatia copii ca la gradi la nici un party
nici eu nu sunt adepta aglomozelii invit persoanele cu care stiu ca se simte bine copilul
mcoca spune:
Cristinuk, ba da, se fac. Anul trecut am dus noi ingredientele si au facut ei acolo. Anul asta, la alta gradi, ducem noi praji. DAr pentru mine asta e ca si bomboanele in ro :).
Vicky si Printzesone
cristinuk@ spune:
e tot intind o masuta acolo un suculetz ceva am vazut eu poze a mea avea un aer in poze foarte mandru fericita ca e buricul pamantului cred ca e suficient pt 30 de copii sa stea acolo nu la mine
mcoca spune:
Anul trecut nu ni s-a dat voie cu suc, nimic. In plus ii sarbatoreau pe toti dintr-o luna o data. Anul asta am impresia ca nu e asa. Poti sa duci ce vrei, inclusiv cadouri pt colegi. Pana in iunie, avem tot timpul sa ne documentam exact :).
Vicky si Printzesone
anya spune:
Eu am baietii acum marisori (7 si 10 ani) si un bogat istoric de petreceri la care am fost invitati sau gazde.
La gradinita (de stat) pentru toata clasa se ducea un tort si suc sau sampanie de copii. Fiind gradinita cu program prelungit, dupa masa de pranz ramanea in sala de mese grupa lor si sarbatoreau. La scoala ducem doar bomboane.
Petrecerea privata o facem doar cu prietenii. Acesti prieteni pot fi de la gradi/scoala, din familie...De fiecare data am prezentat copiilor lista cu copiii cunoscuti si numarul de copii pe care au voie sa-i invite si ei alegeau pe cine invitam.
Ca locatie, la gradinita si cam pana la clasa a 2-a accepta Mc-ul, desi li se pare o ora si jumatate cam putin. Eu am ales Mc-uri la care dupa ce se termina petrecerea te lasau in continuare in locul de joaca. Daca se aduna mai mult de 15 copii, la Mc nu mai este ok.
Daca se doreste o petrcere mai lunga (3 ore) trebuie ales un loc de joaca. Evident ca nici timpul asta nu le ajunge copiilor. In ultimul an de gradi toate petrecerile au fost facute la loc de joaca. Cele mai reusite au fost cele la care nu s-a luat animator ci doar supravegherea oferita de cei de la locatie. Copiii s-au distrat foarte bine pe tobogane, sau alergand in labirint. Cam pe la clasa 1 sunt incantati de magician si au si rabdare sa urmareasca momentele.
Dupa clasa a 3-a incep alte idei. Vor la club de dans, karaoke (fetele) sau la laser tag (baietii). Dupa ce mai cresc am inteles (inca n-am experimentat) ca urmeaza bowlig, biliard si apoi petrecerile acasa daca pleaca parintii
Cu cadourile exista o varianta standard pe care merg: o hainuta si un joc. Dupa ce sunt mai mari, mai spun ei prietenilor ce vor. Spre exemplu, la ultima petrecere la clasa a 4-a un baiat din clasa a spus ca vrea minge de fotbal (un anumit model) sau manusi de portar. Ma duc eu ca o floare in Decathlon si noroc ca-mi trece prin cap sa sun mama copilului. O sunasera deja alte mamici care, primind aceeasi comanda, au fost mai rapide. Daca nu sunam, primea copilul 3 perechi de manusi si stiu eu cate mingi. M-am reorientat la un echipament de fotbal in culorile preferate.
Raza de soare spune:
Am gresit ca am intrebat de cadou, am gresit ca am mers.
Pe scurt: petrecere dubla (2 surori de varste diferite); locatie dubioasa si nesigura pt copii, locul de joaca fiind la etaj si "inchis" cu o usita de 50 cm tintuita cu un sistem ingenios facut dintr-un ...cui; lipsa oricaror pregatiri (o felie de 2 cm de pizza facuta in casa, trantita pe frunze de salata verde, se pune?); toaleta cu scurgere vizibila; stat 3 persoane intr-un fotoliu de o persoana, timp de 2 ore, in care nu am facut altceva decat sa ne uitam pe monitor la copii; fetite lovite cu mingi de catre baieti de 8 ani si lipsa oricarei interventii din partea gazdei...totul culminand cand mamica respectiva, ne-a spus clar, la plecare, cand vorbeam de serbat si zilele fetitelor noastre, ca ele nu vin la nici o petrecere. De altfel, a fost singura data cand a vorbit cu noi.
Da' in schimb avem pretentii de cadouri scumpe!
P.S.: De la gradi nu am venit decat 3 mamici. Si despre petrecerea asta vom vorbi mult timp, cu siguranta...
www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.