pro sau anti vaccinare?
Raspunsuri - Pagina 5
sirimie spune:
Un articol recent pe Forbes
www.forbes.com/sites/matthewherper/2011/11/02/the-second-coming-of-bill-gates/" target="_blank">Cum vaccinurile au schimbat lumea noastra intr-un grafic
in care se compara rata deceselor produse de diferite boli inainte si dupa introducerea vaccinarii in masa.
Bedrosmart spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Un articol recent pe Forbes www.forbes.com/sites/matthewherper/2011/11/02/the-second-coming-of-bill-gates/" target="_blank">Cum vaccinurile au schimbat lumea noastra intr-un grafic in care se compara rata deceselor produse de diferite boli inainte si dupa introducerea vaccinarii in masa. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
Sirimie, eu socotesc asa reactia unora fata de vaccinuri (dpdv psihologic adica): la noi copiii se vaccineaza de mult timp (cateva zeci de ani, cred). Deja bolile respective sunt pentru mamicile actuale ISTORIE. In plus, daca marea majoritate a copiilor sunt vaccinati, cel nevaccinat e destul de protejat, la randul lui, ca n-are de unde sa ia boala. De aceea vaccinul pare ceva de care te poti dispensa si e tare greu sa porti o discutie in contradictoriu, plus ca n-are rost sa contrazici oamenii.
Totusi, ne place sau nu, Gates are DREPTATE: descoperirea vaccinurilor echivaleaza in istoria omenirii cu descoperirea tiparului. Vaccinul este singura modalitate eficienta de prevenire a unei boli infectioase.
B.
sirimie spune:
citat din mesajul lui Bedrosmart In plus, daca marea majoritate a copiilor sunt vaccinati, cel nevaccinat e destul de protejat, la randul lui, ca n-are de unde sa ia boala. |
Asta se intampla atunci cand majoritatea se vaccineaza, dar acum tendinta e sa nu se mai vaccineze copiii si atunci protectia asta colectiva nu mai exista. De curand in Suceava a fost o epidemie si a murit o fetita de pojar de la efectele secundare.
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
Asta se intampla atunci cand majoritatea se vaccineaza, dar acum tendinta e sa nu se mai vaccineze copiii si atunci protectia asta colectiva nu mai exista. De curand in Suceava a fost o epidemie si a murit o fetita de pojar de la efectele secundare. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
Eu stiam ca a murit o fetita dupa ce a contactat pojarul, vaccinata fiind cu ROR. Nu ti se pare ciudat ca nu mor de pojar copii nevaccinati (11 ani) si mor cei vaccinati ? Oare asta nu are mai mult legatura cu sistemul imun al fiecaruia ?
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
sirimie spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui softurela
Eu stiam ca a murit o fetita dupa ce a contactat pojarul, vaccinata fiind cu ROR. Nu ti se pare ciudat ca nu mor de pojar copii nevaccinati (11 ani) si mor cei vaccinati ? Oare asta nu are mai mult legatura cu sistemul imun al fiecaruia ? Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
A fost o intamplare ca nici unul din copiii nevaccinati nu a murit ci fetita vaccinata. Fetita avea alte probleme si nu a rezistat bolii.
Deci da, tine de sistemul imun al fiecaruia. Dar daca toti copiii sanatosi ar fi fost vaccinati nu era epidemie de pojar si fetita bolnava nu s-ar fi imbolnavit niciodata de pojar si nu ar fi murit.
Eu ti-am mai zis, e in interesul tau ca cei mai multi copii sanatosi sa fie vaccinati astfel incat ai tai, cu probleme de sanatate si nevaccinati, sa nu se imbolnaveasca niciodata de pojar. Daca este vreo epidemie ai tai sunt expusi si pot face forme grave de boala.
softurela spune:
citat din mesajul lui sirimie A fost o intamplare ca nici unul din copiii nevaccinati nu a murit ci fetita vaccinata. Fetita avea alte probleme si nu a rezistat bolii. Deci da, tine de sistemul imun al fiecaruia. Dar daca toti copiii sanatosi ar fi fost vaccinati nu era epidemie de pojar si fetita bolnava nu s-ar fi imbolnavit niciodata de pojar si nu ar fi murit. Eu ti-am mai zis, e in interesul tau ca cei mai multi copii sanatosi sa fie vaccinati astfel incat ai tai, cu probleme de sanatate si nevaccinati, sa nu se imbolnaveasca niciodata de pojar. Daca este vreo epidemie ai tai sunt expusi si pot face forme grave de boala. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
Si tot o intamplare a fost ca un copil vaccinat cu ROR a murit de boala pentru care fusese vaccinat cu 3 ani in urma? Vorbim de un copil de 11 ani, nu de un bebelus.
Ai mei, cu probleme de sanatate ? Cine spune asta ? Eu am inteles ca imunitatea este cheia in toata ecuatia si am lucrat doar in directia asta. Si rezultatele le-am vazut din plin in ultimul an. E atat de bine sa nu mai ai nici urma de medicament alopat in casa si sa-ti vezi copii ca duduie de sanatate. Doamne-ajuta ...sa le tina tot asa! Vaccinarea nu iti garanteaza o sanatate de fier, pentru ca ea nu va putea acoperii niciodata toate pericolele, pe cand imunitatea, da.
Daca ai sistemul imun solid treci usor si peste bolile copilariei si peste virozele si infectiile primilor ani, si peste microbi digestivi...si peste boli cronice and so.on.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
capcaunul spune:
citat din mesajul lui softurela Vaccinarea nu iti garanteaza o sanatate de fier, pentru ca ea nu va putea acoperii niciodata toate pericolele, pe cand imunitatea, da. |
Se confunda notiunea stricta de imunitate cu termenul comercial de imunitate, acesta din urma desemnand de fapt rezistenta.
Un organism imun la un virus este (numai si numai) cel care recunoaste virusul si poseda mecanismul de anihilare.
Organismul care nu recunoaste virusul lupta la inceput cu efectele lui, timp in care sistemul imunitar incearca sa gaseasca reteta de anihilare. Este o lupta contracronometru, virusul prolifereaza, organismul contraataca cu masuri generice de impiedicare a proliferarii (precum cresterea temperaturii), tragand astfel de timp pana cand va gasi solutia salvatoare. Virulenta virusului contra rezistentei organismului. Un organism mai firav va pierde batalia inainte ca el sa fi apucat sa descopere cum sa-l anihileze. Exista si nesansa ca un organism aparent sanatos tun sa piarda batalia, avand puncte slabe ascunse pe care virusul le-a speculat.
Rolul indubitabil al vaccinului este de a antrena sistemul imunitar sa RECUNOASCA un anumit virus. Adica sa-l imunizeze la virusul respectiv.
Toate celelalte masuri au legatura doar cu cresterea rezistentei organismului, a starii generale de sanatate, dar nu vor reusi NICIODATA sa instaureze imunitatea.
softurela spune:
citat din mesajul lui capcaunul Se confunda notiunea stricta de imunitate cu termenul comercial de imunitate, acesta din urma desemnand de fapt rezistenta. Un organism imun la un virus este (numai si numai) cel care recunoaste virusul si poseda mecanismul de anihilare. Organismul care nu recunoaste virusul lupta la inceput cu efectele lui, timp in care sistemul imunitar incearca sa gaseasca reteta de anihilare. Este o lupta contracronometru, virusul prolifereaza, organismul contraataca cu masuri generice de impiedicare a proliferarii (precum cresterea temperaturii), tragand astfel de timp pana cand va gasi solutia salvatoare. Virulenta virusului contra rezistentei organismului. Un organism mai firav va pierde batalia inainte ca el sa fi apucat sa descopere cum sa-l anihileze. Exista si nesansa ca un organism aparent sanatos tun sa piarda batalia, avand puncte slabe ascunse pe care virusul le-a speculat. Rolul indubitabil al vaccinului este de a antrena sistemul imunitar sa RECUNOASCA un anumit virus. Adica sa-l imunizeze la virusul respectiv. Toate celelalte masuri au legatura doar cu cresterea rezistentei organismului, a starii generale de sanatate, dar nu vor reusi NICIODATA sa instaureze imunitatea. |
Nu fac nici o confuzie, incerc doar sa explic la modul cat mai simplu pentru a intelege toata lumea.
Daca vrei vorbim despre imunitatea specifica (dobandita prin expunerea la virusi) si imunitatea ne-specifica (mostenita) cat vrei. Dar la final nimeni nu va intelege nimic.
Tu vorbesti din teorie, eu am avut ocazia (cosmarul) sa experimentez efectul negativ al vaccinului asupra imunitatii si apoi efectele supra-omenesti de a re-aduce imunitatea pe linia de plutire, asa cum era inainte de vaccinarea cu ROR.
Si revenind la explicatia ta:
"Exista si nesansa ca un organism aparent sanatos tun sa piarda batalia, avand puncte slabe ascunse pe care virusul le-a speculat."
De ce doar virusul activ poate specula sensibilitatile organismului aparent sanatos, in schimb virusul introdus prin vaccinare e total inofensiv ?
szivarvany spune:
Eu cred ca niciun om sanatos (la cap) nu poate contesta rolul vaccinurilor in evolutia omenirii.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum
sirimie spune:
"Imunitatea" nu este ca un mar pe care il vezi daca e rosu sau verde sau stricat. E mult mai complicat de atat.. Peste tot vezi acum experti in imunitate care iti spun cum stai si ce sirop sa iei sa creasca etc, copiii iau sirop etc si parintii stiu imediat ca a crescut/scazut.
Cum stiu eu ca functioneaza
Sangele produce globule albe si globule rosii. Globulele albe au rol de protectie impotriva virusurilor si bacteriilor care produc boli.
Cand omul intra in contact cu un agent patogen globulele albe produc anticorpi impotriva acelui agent patogen. Anticorpii au drept scop neutralizarea intrusului in scopul apararii organismului uman contra lui.
Daca un copil e infectat cu virusul rujeolei - de exemplu - corpul lui produce anticorpi si incepe sa lupte impotriva virusului cu mijloacele specifice - de exemplu febra. Anticorpii produsi raman nu dispar si ofera imunitate impotriva virusului la urmatoarele infectari.
Vaccinurile contin virusi atenuati sau morti care nu pot imbolnavi dar dupa vaccinare corpul omenesc produce anticorpi impotriva bolii respective. In momentul in care un copil vaccinat intra in contact cu virusul el are deja anticorpi specifici si ori nu se imbolnaveste ori face o forma a bolii mai usoara pentru ca are deja anticorpi care il protejeaza si incep sa lupte impotriva virusului imediat dupa infectare.
Cum spunea capcaunul mai sus, e contra cronometru, daca anticorpii exista organismul lupta asupra virusului inca de la inceput cu sanse mult mai mari de anihilare.