hreanul?
am cumparat o radacina mare de hrean, cum as putea sa o pastrez pt un timp mai indelungat?
merge sa o pun in congelator si sa-si pastreze proprietatile?
am incercat mai demult cu alta sa o tin in frigider dar s-a uscat dupa vreo 2 luni...m-am gindit ca poate congelatorul e o optiune mai buna.
michelle
Raspunsuri
szivarvany spune:
Ce ai de gand sa faci cu hreanul ?
Noi il pastram intr un singur fel: razuit, pus otet si la borcan cu el in frigider :-)
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun
Carra spune:
Exact ca szivarvany, sau in salata cu sfecla rosie (coapta si data prin razatoare) cu putin otet si sare (dupa gust). Ambele in borcare etanse la frigider.
andacos spune:
Eu stiu ca se pune si putzin zahar.In rest exact asa cum au scris fetele.
In congelator nu am auzit,dar cred ca s emoaie ca orice radacinoasa congelata asa ca nu potzi decit sa-l aunci apoi.
Dana
michelle-usa spune:
am cumparat o radacina uriasa ca nu am gasit mai mica si ma gindeam sa il folosesc si peste 3-4 luni, cand pun iar varza la murat...sau sa pun muraturi.
m-am gindit eu ca se moaie la congelator, dar nu eram sigura...de asta stiu ca ma pot bizui pe sfaturile voastre
pana la urma il tzin in frigider...si daca mai e bun,bine...daca nu cumpar altul...
michelle
andacos spune:
Michelle,ingroapa-l in pamint sau pune-l in nisip daca il vrei pentru pus la murat.
Eu am crezut ca-l vrei ca sos la diverse mincauri...hmmm...un rasol cu hrean si mamaliga!!!!!
editez ca nu stiu cum e clima la tine,asa ca in pamint s-ar putea sa incoltzeasca,deci cred ca in nisip ar fi ok.Sau invelit in ziar in pivnitza,in loc racoros.Asa cum s epastreaza morcovii.
Dana
Rufus spune:
Se usuca.
Daca vrei doar pentru muraturi, curata=l si taie-l asa cum il pui la muraturi, apoi congeleaza-l. Cand il pui in borcan/butoi, pune-l congelat.
Se inmoaie, dar nu asa tare, ca n-are apa multa in el ca un morcov. De aia se si usuca si se face ca piatra daca il lasi.
Rufus, Tora si iadele
luisa1983 spune:
conserv hrean in 2 moduri, ambele le pastrez in frigider ,in borcanele mici de sticla.
1.hrean ras + sare+otet de vin alb.
2.hrean ras+sare+miere+otet vin alb .
primul amestec il folosesc cand mananc toba si piftie de curcan, cocos,porc . Al doilea il folosesc in umplutura rulourilor ( salate de cruditati ) din diverse mezeluri.
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Se usuca. Daca vrei doar pentru muraturi, curata=l si taie-l asa cum il pui la muraturi, apoi congeleaza-l. Cand il pui in borcan/butoi, pune-l congelat. Se inmoaie, dar nu asa tare, ca n-are apa multa in el ca un morcov. De aia se si usuca si se face ca piatra daca il lasi. Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
esti tu sigur ca mai e bun daca a fost congelat?
si ideea lui andacos mi se pare buna, dar sa il pun in ziar si in frigider ca nu am pivnitza.
sotul imi spune ca sa-l mai stropesc din cand in cand cu apa...dar mi-e frica sa nu mucegaiasca.
sa-l pun in pamant...asta chiar nu m-am gindit...pare idee buna.
multumesc tuturor pt raspunsuri...
michelle
Letitia1 spune:
Michelle, e chiar asa scump hreanul in state, de nu-ti permiti sa mai iei o radacina peste 2 luni?