Dezbatere pe seama unei sinucideri
Raspunsuri - Pagina 26
nelia spune:
Da, asa este, eu sint haotica, amestec subiectele, unele dintre voi sinteti logice si nu le amestecati. Cunosc situatia, de ani de zile e aceeasi.
Gmmm, tu ai dreptate. Insa cind spui dezbatere, nu dezbati numai situatia in sine, ci pleci de la ea si spui tot ce ai de spus.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nelia
Ei, nu. Sigur ca s-a dus si la o tigara si la o cafea si la o birfa cu colegii, m-am dus eu si i-am intrerupt pentru ca prietena mea voia un sedativ si astepta pe jumatate dezbracata (avea cancer de sin) ca sa vina un medic sa o vada. Stiu, stiu ca nu-i adevarat in logica voastra, dar in a mea da. Eu cred ca nu intelegi... totusi. |
Nelia, mesajul asta de mai sus ti se pare ok?
Subiectul este despre infertilitate si impactul acesteia asupra vietii.Despre cum pot fi ajutate femeile infertile, ce optiuni au.
Tu deja ai facut o descoperire fantastica:ai gasit motivul pt care sinucigasii cu probleme medicale au ales sa faca acest gest:medicul care informeaza pacientul despre diagnostic.
Letitia1 spune:
Eu nu pricep cum s-a putut discuta pe 26 de pagini despre acest subiect. Femeia avea depresie. Asta a fost cauza. Amintiti-va de Madalina Manole, daca nu mai avea asta de toate, inclusiv copilul pe care si l-a dorit atit de mult si totusi s-a sinucis. Am impresia ca in Romania nu se ia in serios acesta afectiune, de aia se intimpla ce se intimpla.
danielag spune:
Letitia, sunt mesaje care au sugerat ca medicul a fost de vina pentru depresia femeii respective, asta s-a discutat pe aici.
Nu minimizez afectiunea asta, stiu ca poate fi extrem de parsiva, am luat la un moment dat medicatie care avea ca posibil efect secundar depresie si stiu ca doctorul care mi-a prescris medicamentul mi-a explicat la ce pot sa ma astept si ce am de facut. Plus ca prospectul medicamentului avea explicat in detaliu acelasi lucru. Spre norocul meu, la mine nu s-a manifestat efectul secundar.
Un material foarte sensibil despre depresie scris de Vlad Mixich si Laurentiu Diaconu-Colintineanu: www.hotnews.ro/stiri-esential-6116249-venit-urta.htm" target="_blank">A venit urata (e un document atasat la articol, daca nu vreti sa vizionati interviurile filmate).
Mi-a ramas in cap ce zicea Neagu Djuvara, povestind de fiica lui, atinsa de depresie: "Nu vad alt leac decat dragostea".
Letitia1 spune:
Daniela stiu, dar nu e adevarat. Adica cele 2 vecine de palier sint surse de luat in seama? Intreg articolul mi se pare o mizerie, nedocumentat, haotic in idei, bazat pe tot fel de surse de miina a7a.
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Ca in Romania intimitatea si confortul pacientilor nu se respecta am spus deja.Doar ca asta nu are nici o legatura cu practica de care vorbim, sunt 2 lucruri total diferite. Vrea Bird sau nu vrea, pacientii se leaga de masa si nu din motivele expuse de ea, ca nu se intampla asta doar in Romania. Ca pacientul nu prea stie ce inseamna intimitate in Romania, asta e adevarat. Bird, sedative am spus clar ca se administreaza.Tocmai de-aia trebuie sa fie pacientul imobilizat. |
Xio, sincer as vrea sa inteleg logica cu care se lucreaza in spital cind tu, ca doctor spui:
- "pacientul nu stie ce inseamna intimitatea"
- "intimitatea si confortul pacientului ...nu are legatura cu subiectul de fatza" adica cu depresia prin care trecea aceasta femeie.
-sedative se admin, tocmai de aia treb sa fie legat pacientul"...adica intii se leaga si apoi se admin sedative??
michelle
nelia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Nelia, mesajul asta de mai sus ti se pare ok? Subiectul este despre infertilitate si impactul acesteia asupra vietii.Despre cum pot fi ajutate femeile infertile, ce optiuni au. Tu deja ai facut o descoperire fantastica:ai gasit motivul pt care sinucigasii cu probleme medicale au ales sa faca acest gest:medicul care informeaza pacientul despre diagnostic. |
Pai, si tu ai discutat despre asta? Eu n-am vazut.
Pentru mine e in regula mesajul de mai sus, dar in logica mea. Nu e doar despre infertilitate subiectul, e vorba si despre sinucidere si depresia care poate duce acolo. Prietena mea avea trei forme de cancer intr-o mina de om, era in depresie profunda, cum putea sa fie altfel?!... si avea dureri foarte-foarte mari. Si da, in situatia de aici anestezistul nu s-a dus la tigara, s-a dus la o urgenta (si tot aiurea mi se pare sa lasi pacienta dezbracata si legata asteptind, dar asta sint eu), insa Andacos a spus ca doar nu s-o fi dus la o tigara. El, nu, dar altii da... asta am vrut sa spun. Si nepasarea adinceste si mai mult depresia. Plus durerea fizica. Acum, sigur ca tu ma vei crede pe cuvint, vei spune c-o fi, c-o pati, ca tu nu ai vazut niciodata o atitudine necorespunzatoare in spital... dar daca alegi sa ma crezi, atunci doctorul din situatia mea s-a dus efectiv in pauza, ca doar nu curgea singe... Ah, era in depresie, pai toti sint in depresie, asa mi-a spus.
Eu zic sa raminem fiecare la logica ei, e clar ca traim in alte galaxii, nu mai bune sau mai rele, dar sint clar total diferite.
Letitia, eu nu cred ca Madalina Manole avea tot. Eu cred ca nu avea exact lucrul care ii lipsea ca sa continue viata.
XIO spune:
Nelia, daca prietena ta avea depresie, ce putea face medicul dupa care te-ai dus?Ai spus ca statea dezbracata si tu a trebuit sa mergi dupa medicul care s-a dus la o tigara.
Nu prea inteleg ce vrei sa spui si ce legatura are.
Michelle:
1.In Romania in general intimitatea pacientului nu este respectata.
2.La punctul 2 ai inventat tu partea a doua, deci te rog nu pune ghilimele.NU era nicidecm vorba despre topicul acesta, am spus ca practica aceasta de a asigura pacientul pe masa de operatie este una, si nerespectarea intimitatii de care se vorbeste este alta.Legarea aceasta se practica peste tot in lume si este normala, sa nu respecti intimitatea pacientului si sa il lasi dezbracat nu este normal.
3.Repet pt a suta mia oara:cand pacientul se afla in sala de operatie pe masa de operatie pentru siguranta lui si pt a nu exsta probleme cu sterilitatea exista curele speciale care sunt trecute peste picioarele pacientului, peste maini, sau materiale speciale concepute pt ca mana pacientului sa fie imobilizata.Asta pt ca pe parcursul operatiei anestezistul mai administreaza Dormicum si alte substante din cauza carora pacientul mai si doarme.
Legarea asta consta intr- curea lata cu scai, ca si scaiurile de la adidasi in cazul mainii si a picioarelor cand se afla in pozitie ginecologica, respectiv o curea lata care are in fiecare parte un sistem ca un carlig care se prinde in partile laterale ale mesei de operatie.Acestea nu sunt stranse, pur si simplu exista ca sa nu fie accidente.
nelia spune:
citat din mesajul lui gmmm Majoritatea celor care incearca sa se sinucida isi anunta cunoscutii; nu stim daca a fost cazul aici. |
Nu. Sint de acord cu tine in ce ai scris in ultimul mesaj. Atit doar ca daca nu-i cauti, nu e nevoie nici sa scuzi persoanele din anturaj, nici macar medicul, tacerea ar fi mai indicata.
Vad ca multi se leaga exclusiv pe articol, eu credeam ca se vrea o dezbatere despre sinucidere cauzata de depresie (in cazul asta de infertilitate), nu neaparat analiza articolului.
nelia spune:
citat din mesajul lui XIO Nelia, daca prietena ta avea depresie, ce putea face medicul dupa care te-ai dus?Ai spus ca statea dezbracata si tu a trebuit sa mergi dupa medicul care s-a dus la o tigara. Nu prea inteleg ce vrei sa spui si ce legatura are. |
Sa-i dea un sedativ, atit. Sa vina si sa-i dea un sedativ. Medic, infirmiera, asistenta... oricare dintre ei. M-am dus la infirmiera, a zis ca ea nu-l poate da fara medic... m-am dus unde e medicul... la ora 3 dupa-amiaza (dupa ce toata noaptea nu am vazut picior de cadru medical in spital in afara de infirmierele care veneau sa dea medicamentele la ore fixe). Si toti stateau la povesti, tigara si cafea (inca se fuma pe vremea respectiva, sper ca acum nu se mai fumeaza). Si l-am rugat sa vina sa-i dea ceva, nici nu s-a miscat, nici unul... Am insistat ca e in durere, plinge si e foarte deprimata. Si mi-a spus, de pe scaun, si eu ce sa-i fac, toti sint in depresie aici. Si sa nu crezi ca a primit ceva. Dupa vreo doua ore a venit cineva cu morfina... Crezi ca e posibil sau inventez cu nerusinare.