Dezbatere pe seama unei sinucideri
Raspunsuri - Pagina 11
mcoca spune:
Pai Xio, tu nu crezi ca medicul ar fi fost prea direct. Eu cred asta.
Vicky si Printzesone
XIO spune:
Mcoca, eu nu cred nimic pt ca nu am fost acolo.
Eu spun doar ca atunci cand acuzi un om de ceva trebuie sa ai dovezi.Or tu nu ai nici macar una.
Nu ti se pare putin ilogic sa acuzi un om de moartea altuia bazandu-te pe ce a declarat o vecina de-a victimei?Mai ales atunci cand tu nu cunosti nici o persoana implicata in aceasta poveste?
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Nici la noi in saloane pacientii nu sunt legati, dar in sala de operatie peste tot sunt, pt ca daca ai fost vreodata la vreo operatie probabil ai vazut cum pacientii in timpul anseteziei incep sa se miste.sau sa se contracte, ca trebuie sa ne oprim din operat pana cand nu mai impinge.daca se intampla ceva trbuie sa fie legat de masa, nu intr-o urgenta sa ii caute anestezistul mainile pe sub targa. |
Toti pacientii in operatie pe care i-am vazut erau intubati si paralizati (mai putin cezarienele). Am crezut ca asta este procedura standard. Nici nu mi-am imaginat ca cineva opereaza pe un pacient care se misca .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
carmencat spune:
La noi in tara intimitatea pacientului nu e respectata, asta e adevarul. Sentimentele pacientului nu sunt respectate. Asta e adevarul.
La noi in tara daca un om e cazut, ii mai dai si tu una, sa il ingropi mai adanc.
Vorbim de sinucidere aici, de fapt, despre moartea in urma depresiei. Vad ca se dezbate mai mult daca se leaga au ba pacientul de pat.
Bun, trebuie legat, dar asa cum se spune mai sus, poate fi facut atunc cand pacientul nu mai e constient. Da, asa ceva poate contribui major la inconfortul psihic al pacientului.
Mai sunt si alte aspecte in afara celor medicale, insa, care se pot discuta in ceea ce o priveste pe nefericita femeie a carei moarte a generat aceasta dezbatere.
Hai sa discutam despre cum e privita si acceptata infertilitatea unui cuplu in societate, in familie si cum contribuie asta la confortul/inconfortul psihic al familiei care sufera de asa ceva.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Toti pacientii in operatie pe care i-am vazut erau intubati si paralizati (mai putin cezarienele). Am crezut ca asta este procedura standard. Nici nu mi-am imaginat ca cineva opereaza pe un pacient care se misca . Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Bird un pacient in sala de operatie primeste 2 substante:una pt adormit si una pt paralizat.De-aia sta anestezistul in sala si de-aia exista de fapt acolo, ca in timpul operatiei mai trebuie sa dai ba relaxant, ba sa il mai sedezi samd.
Omuletul care se da cu capul de pereti dovedeste doar ca nu ai asistat la operatii.
In timpul unei operatii pe abdomen, daca pacoientul nu este complet relaxat intra presa abdominala in functiune si nu se mai poate opera nimic pana nu primeste iarasi o completare a anestezicului.
DE-aia sta acolo anestezistul, ca trebuie sa completeze anestezia, nu ii da de la inceput pacientului o doza de cal care sa dureze 10 ore, ca operatia poate sa fie gata mai repede sau mai tarziu decat e preconizat.La trezire ai vazut vreun pacient?Cand este detubat spre exemplu crezi ca e vreo placere, sau ca iti revii imediat din anestezie, deschizi ochii si totul e clar?Pacientul se misca pe masa, poate incerca sa isi smulga singur tubul samd, de-aia tot timpul este legat si in final, de-aia s-au inventat acele curele si de-aia sunt mesele de operatie asa, ca este nevoie pt protectia pacientului.
aschiutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Toti pacientii in operatie pe care i-am vazut erau intubati si paralizati (mai putin cezarienele). Am crezut ca asta este procedura standard. Nici nu mi-am imaginat ca cineva opereaza pe un pacient care se misca . Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Aaaaaa, cind am fost operata pe vremuri de apendicita, am fost anesteziata doar in partea de jos. Cu alte cuvinte eram constienta si imi puteam misca miinile. Tinind cont ca am intrat in panica (era operatie de urgenta) si am facut cadere de calciu care mi-au facut miinile sa mi-i se chirceasca si sa se miste, a fost bine ca erau prinse cu curelele alea. Bineinteles ca pt tine ca pacient e un sentiment asemanator cu claustrofobia, dar nu ar fii fost bine daca incepeam sa dau pe acolo din miini...
DarkBendis spune:
In 2008 cand am nascut prin cezariana mi-au legat si mie mainile in timpul operatiei - desi eram cu epidurala. Nu mi s-a parut nimic umilitor, sau neobisnuit, imi era clar ca e vorba de operatie si trebuie sa fiu imobilizata, sa nu fac vreo miscare brusca. Au scos bebele, mi l-au adus sa-l pup, si apoi l-au pus lui tati in brate. Iar cand au terminat cu totul cu operatia l-am putut primi si eu.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
bird70 spune:
Xio,
nu vreau sa acaparam subiectul. Evident ca anestezistul nu e pe faza daca pacientul incepe sa se miste. Nu am experienta in anestezie dar sigur pacientii dupa ce sunt indusi sunt pusi la un drip care este ajustat de anestezist. Banuiesc ca primesc relaxante musculare continuu la un anumit ritm si nu li se da o doza si apoi iar o doza cand incep sa se miste. Cat despre trezire, daca pacientul pune mana sa scoata tubul e pregatit sa fie detubat. Din experienta personala, cand am deschis ochii am fost perfect clara si am stiu unde sunt. Nu mai aveam tubul. Din momentul in care am deschis ochii imi amintesc perfect tot ce s-a intamplat. Eram in recovery si dupa ce am rugat pe cineva sa-l sune pe sotul meu, m-au mutat in terapie intensiva (care este alaturi). La 10 minute dupa ce m-am trezit mi-au dat sa mananc si eram deja pe telefon. Asta dupa o operatie pe creier. Stiu ca este foarte important ce substante folosesc in anestezie si cum le folosesc. In Romania m-am operat de apendicita si cateva ore dupa operatie vedeam dublu, eram confuza, nu puteam sa stau treaza, tot adormeam, etc.
Aschiutza,
nu exista caderi de calciu, asta este o boala romaneasca . Banuiesc ca e vorba de atacuri de panica. In cazul tau putin diazepam sau midazolam rezolvau problema. Ai fi stat cuminte si relaxata si nu ar fi fost nevoie sa ti se lege mainile.
Am asistat la multe angioplastii facute la picioare. Se fac aici pe banda rulanta. Pacientul plin de anticoagulante este pus pe masa si fara sa fie legat, perfect treaz, sta de povesti cu cei care fac angioplastia. Evident ca daca pacientul se misca exista riscul unei hemoragii foarte nasoale. Unii pacienti mai anxiosi primesc midazolam ca sa nu se streseze, dar cel putin jumatate nu primesc decat anestezie locala. Se pare ca nimeni nu simte nevoia sa-i lege de masa 'spre binele lor' .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
Bird, a venit momentul sa iti spun eu tie ca vorbesti prostii.Dupa cum bine ai spus, nu te pricepi la anestezie.Nu, nu exista nici un injectomat, anestezicele se injecteaza la nevoie de catre anestezist.
E clar ca daca tu nu ai vrut sa iti scoti tubul nimeni nu vrea
In primul si in primul rand, pacientul ianinte sa fie detubat trebuie sa respire singur si sa isi revina.Cand se trezesc nu mai tin minte de tubul din gat, asa cum nu mai tii minte nici la anestezia intravenoasa ca ai spus 'au', ca te-ai miscat, ca ai gemut si ca te-a durut.
Asa cum de la Dormicum spre exemplu nu mai tii minte ca te-a durut de numa cand ti s-a redus o luxatie, esti ca o panseluta dupa.
Bineinteles ca tine de anestezic, pt operatiile pe creier se face alt tip de anestezie, unele persoane reactioneaza urat la anestezice si se simt ca naiba, altele nu au nimic.Tine si de organism.
Cei cu operatii pe intestin tin regim cateva zile dupa, cei cu operatii pe creiet nu.E tare simplu.
Angioplastia de care spui tu e cu totul altceva, e cu anestezie locala alooooo Pacientii cu locala nu se leaga de masa
Nu stiu ce profesie ai, dar mai multa moderatie in astfel de afirmatii nu strica.
lavi02 spune:
E foarte interesant ce povestiti voi de anestezii, mai ales ca e o zona mai necunoscuta pt noi, publicul larg, muritorii de rand care nu avem decat eventual experiente prprii.
Eu m-am trezit din anestezia generala (pt laparoscopie am avut) in sala de operatie, cu tubul in gat. Intai mi-a revenit sonorul, auzeam dar nu vedeam, si simteam ca se umbla pe burta mea si l-am auzit pe medicul care m-a operat zicand: Gata! Apoi mi-a revenit si imaginea, si mi-am dat seama ca am tubul si mai multi imi ziceau Respira! Eu n-aveam niciun chef sa respir, ma simteam bine asa cum eram , eram fericita ca scapasem cu viata, era soare afara... ( intra lumina soarelui in sala). Cand au vazut ca nici gand sa respir a inceput cineva sa scormoneasca prin tub, cam neplacuta senzatie, si cand a terminat am inceput sa respir. apoi mi- a scos tubul, ceea ce a fost excelent si le-am zambit si au zambit si ei si au zis: asa da! Dupa asta m-au transferat pe o targa si m-au dus in reanimare. Nu am fost somnolenta, nu am varsat, la scurt timp m-a apucat conversatia . Am suportat f bine anestezia.
Poate mie mi-au pus mai putin sedativ pe final de m-am trezit de-a binelea mai repede.