Degradarea actului de cultura romanesc

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

uite aici:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Ehe, e usor 7 bice la fundu' altuia!

"Spectacolul era in oferta stagiunii si l-am cumparat pe tot. Noi avem un partenerit vechi cu Teatrul National, cu diverse activitati impreuna. Am mers pe recomandarile de la ei, la fel cum am mers si in alti ani. Am optat pentru el in baza recomandarilor venite de la ei si in conditiile in care in prezentarea spectacolului nu am gasit nimic care sa indice ca ar fi vorba despre un limbaj licentios sau altceva", mai spune Sorin Sitea"

(sursa: www.gandul.info/news/premiera-la-iasi-un-profesor-spectator-la-o-piesa-de-teatru-a-urcat-pe-scena-reclamand-limbajul-vulgar-ce-spun-elevii-care-au-vazut-spectacolul-10277521" target="_blank">http://www.gandul.info/news/premiera-la-iasi-un-profesor-spectator-la-o-piesa-de-teatru-a-urcat-pe-scena-reclamand-limbajul-vulgar-ce-spun-elevii-care-au-vazut-spectacolul-10277521)

tot in articol:
"Sambata seara, noi am mers la spectacolul pe care l-am cumparat in intregime cu cateva zile inainte."

Si ca sa raspund la intrebare, daca ma trezesc la un spectacol nerecomandat plec pur si simplu, eventual cer banii pe bilete inapoi. Si, la fel ca buli, sper ca profesorul copilului meu sa faca la fel in aceeasi situatie.
Dar daca EU am comandat spectacolul si eu am platit pt TOATE biletele invitand elevi si colegi atunci da, ma urc pe scena si incerc sa opresc masacrul (si sa imi cer scuze fata de invitatii mei carora cu siguranta le promisesem altceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
ceilalti spectatori

printre ceilalti spectatori fiind si elevi (iar elevi!) ai ... Seminarului Teologic Liceal de la Manastirea Neamt.
Conform programului oficial al manastirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

doruletz, actorul, in controversata lui replica, spune: Am privit cam un sfert de
ceas cum se mosmondeau ”copiii” aia de la Colegiul National ”M. Eminescu” sa iasa din
sala, am bagat si o tigara, i-am zis fraierului din rolul principal sa stea naibii calm (nu stiu
de ce i-am zis asta, ca nici el - din cate observasem - nu prea stia cum sa reactioneze) apoi
am continuat spectacolul de unde ramasesem.

presupun ca daca sala era goala nu mai avea niciun sens sa continue spectacolul, nu gasesti? dar merci, cu ocazia asta, i-am mai gasit o calitate domnului profesor, pe care-l admirati asa: aceea de mincinos!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
ceilalti spectatori

printre ceilalti spectatori fiind si elevi (iar elevi!) ai ... Seminarului Teologic Liceal de la Manastirea Neamt.
Conform programului oficial al manastirii!

LOL! nu, ca devine mult prea hazliu. tre' sa fie un semn aici, prea s-au potrivit toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai sigur ca era preferabil sa stie la ce duce copiii.
pe de alta parte si aia de la teatru stiau la ce se vor duce niste copii cand au vandut biletele.
dar daca tot a gresit (profesorul), mai bine ca a facut ceva decat sa persiste in greseala - vorba ceea - numai prostu-i consecvent.

sala "uzina cu teatru" are aprox 100 de locuri.
asa ca, probabil, expresia "restul spectatorilor" este o figura de stil pentru scaune, masinisti si restul "fraierilor" de pe scena.

prezentarea suna interesant, pare foarte potrivita pt tineri :)))
http://www.teatrulnationaliasi.ro/ro/spectacole/stagiunea-curenta/nirvana.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_stef spune:

Waw, ce tare este actorul acesta cu protestul! Nici macar nu este el "fraierul" din rolul principal!

"I-am spus FRAIERULUI din rolul principal sa se calmeze!" Tare! Nu citisem cu atentie "protestul" sau.

Dar ce "bilutze" are "fraierul din rolul principal" de nu a luat nici o pozitie pana acum? Mai, numai "fraieri" pe lumea asta! Are ceva sange in el tipul acesta!

Mergi la inceput

buli, pai, asa ziceam si eu mai sus. daca vinovati de incident sunt profesorul si conducerea teatrului, de ce toata lumea (mai putin mianna) da vina pe actori si pe piesa? de ce discutia este despre "degradarea actului de cultura? si de ce este asa admirat profesorul, daca el insusi s-a bagat de buna voie si nesilit de nimeni in situatia asta neplacuta?

uimirea mea e in legatura cu reactia societatii, care-i confera aura de salvator profesorului. o reactie complet aiurea, care ma frustreaza la maxim. imi da o senzatie de neputinta, ceva asemanator cu senzatia pe care o am cand ma uit la antene si otv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai nu te mai uita la antene si la otv

eu nu cred ca lumea da vina pe actori, a fost o neintelegere nefericita, dar nu era un motiv sa se persiste in greseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:

doruletz, actorul, in controversata lui replica, spune: Am privit cam un sfert de
ceas cum se mosmondeau ”copiii” aia de la Colegiul National ”M. Eminescu” sa iasa din
sala, am bagat si o tigara, i-am zis fraierului din rolul principal sa stea naibii calm (nu stiu
de ce i-am zis asta, ca nici el - din cate observasem - nu prea stia cum sa reactioneze) apoi
am continuat spectacolul de unde ramasesem.

presupun ca daca sala era goala nu mai avea niciun sens sa continue spectacolul, nu gasesti? dar merci, cu ocazia asta, i-am mai gasit o calitate domnului profesor, pe care-l admirati asa: aceea de mincinos!

Probabil ca nu ai vazut totusi interviul, profesorul spune ca nu toti copiii au plecat din sala, unii au ales sa ramana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

mianna, ok, te-am scos (din lista)! sa inteleg ca in conditiile actuale, fara averizare pe afis, reactia profesorului ti se pare normala?

asta incercasem sa zic si intr-un post anterior: da.

si asta in conditiile pe care le stiu acum:
- piesa continea cuvinte vulgare; n-am vazut pe nimeni sa conteste asta
- el sustine ca a cerut intai regizorului sa opreasca piesa ca sa poata parasi el si elevii sala, si acesta a refuzat; n-am vazut ca cineva sa nege asta, deci n-a sarit din prima pe scena
- nu le-a zis actorilor cum sa-si faca treaba, sau cel putin eu n-am gasit nicaieri asta; "#258;... deci (!) îmi cer scuze, dar sunt nevoit s#259; intervin, eu nu am fost informat de natura interpret#259;rii acestui spectacol, dar ace#537;ti copii nu pot asista la a#537;a ceva"; asta afirma acel actor c-ar fi zis gagiul.

deci (!) da. mult mai normala decat a astepta cu elevi cu tot pana la pauza (care n-am idee daca ar fi urmat dupa 5 minute, dupa trei sferturi de ora sau daca macar exista pauza) si sa plece abia atunci, ca sa se certe apoi elegant si discret cu conducerea teatrului.

si nu, nu ii consider pe actori vinovati cu ceva pentru ca au ales sa joace intr-o asemenea reprezentatie. nu zic ca trebuie linsati in piata publica.

si da, inca mai cred ca zavoranca n-are vreo legatura cu arta, si nu reprezinta termen de comparatie pentru ceea ce as astepta eu de la teatru. modern sau nu.

Mergi la inceput