Degradarea actului de cultura romanesc

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Vi se pare ca de tura asta a castigat actorul? Ca eu vad toata societatea (cu mici exceptii) de partea profesorului. Deci poate va mai revizuiti parerea.

Viviana, si eu am o parere extrem de proasta despre pudibonzii de ocazie. Si-s foarte de acord cu actorul nostru, cand vorbeste de ipocrizie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

[quote]citat din mesajul lui portocalia
Deci poate va mai revizuiti parerea. (sfarsitul citatului) Fiecare are dreptul la propria opinie,nu e neaparat necesar sa fim toti mereu de acord.Faptul ca tu l-ai categorisit pe profesor bou nu e un argument si mai ales e foarte departe de limbajul DC.

Mergi la inceput

pai vad sunteti toti de acord :). cam ciudata interventia. in fine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

da, FB e spatiu privat. cel putin asa era cand am verificat ultima oara.

atat de privat incat am reusit sa am si eu acces la acel raspuns (zic "sa am acces" intrucat nu pot zice "sa-l citesc", asta nu mi-a reusit, am aruncat doar o privire si l-am inchis, chit ca nu cred ca as fi dat peste cuvinte pe care nu le-am intalnit pana acum), si jur ca nu m-am facut friend cu musiu

vai, dar mai da-ti o sansa si citeste-l. poate reusesti sa treci peste limbajul licentios si sa vezi ideea.

cat despre spatiu public: atata vreme cat actorul respectiv nu ti-a urlat scrisoarea din ecranul televizorului sau dintr-un ziar acreditat, cred ca-i treaba lui ce limbaj foloseste si e treaba ta daca alegi sa-l citesti sau nu. vezi, exista o chestie numita libertatea de expresie! sau iti placea mai mult pe vremea lui ceasca, cand erau elimninate pasajele erotice si licentioase din marile capodopere ale literaturii? si tu citeai amantul doamnei chatterley si nu pricepeai care-i actiunea si de ce titlul incepe cu cuvantul "amantul".

Portocalia, daca tu consideri libertatea de expresie regula suprema, de ce te superi pe interventia profesorului?
adica e mai normal sa te lasi spurcat in toate felurile si sa stai smirna la teatru?
Conducerea teatrului e vinovata ca a recomandat piesa fara sa avertizeze in nici un fel despre limbaj.

Pe noi ne ducea cu scoala la filme gen "actiunea autobuzul". Daca vreun profesor ar fi intervenit denuntand minciunile de acolo, tot o actiune comunista ai fi considerat ca este?! Sa zicem ca venea la microfon si oprea filmul... nu, din pacate stateam cu totii cuminti si inghiteam totul in liniste...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariuta

Portocalia, daca tu consideri libertatea de expresie regula suprema, de ce te superi pe interventia profesorului?
adica e mai normal sa te lasi spurcat in toate felurile si sa stai smirna la teatru?

normal e, daca nu-ti place piesa, sa pleci. nu sa faci scandal si sa le explici actorilor cum ar trebui sa joace, caci nu esti nici regizorul, nici directorul teatrului.

Citat:

Conducerea teatrului e vinovata ca a recomandat piesa fara sa avertizeze in nici un fel despre limbaj.

absolut de acord cu tine! si nu l-am vazut pe profesorul nostru sa faca plangere la conducerea teatrului, care este, intr-adevar, locul potrivit pentru proteste civilizate. asta ca tot se bate moneda pe "civilizat".
daca a fost greseala cuiva, a fost a managementului teatrului, care a facut parteneriatele cu scolile. doar nu-ti inchipui ca actorii s-au ocupat personal sa invite liceul la teatru?

Citat:

Pe noi ne ducea cu scoala la filme gen "actiunea autobuzul". Daca vreun profesor ar fi intervenit denuntand minciunile de acolo, tot o actiune comunista ai fi considerat ca este?! Sa zicem ca venea la microfon si oprea filmul... nu, din pacate stateam cu totii cuminti si inghiteam totul in liniste...

daca ar fi facut asa ceva pe vremea lui ceasca, profesorul respectiv ar fi fost martir si disident, probabil. sper ca nu vrei sa spui ca si profesorul nostru e un martir sau un disident :))))))). sorry, dar situatiile sunt cat se poate de diferite, cred ca ti-ai ales prost exemplul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Portocalia, de ce plangere la conducerea teatrului? Dupa mine, o institutie de cultura e libera sa se manifeste "cultural" in vari-moduri, cata vrem,e isi informeaza publicul despre "viziunea" proprie.

Dar sunt de acord cu a trage un semnal de alarma public atunci cand acel act de cultura nu este potrivit pentru toate categoriile de spectatori.

urasc tiganismele, birjarismele, manelismele, exprimarea scandaloasa, abjecta. Nu mi se pare normal sa fiu exapusa la asa ceva - poate sunt o pudibonda dupa tine, dar dupa mine cuvintele sunt harta mintii. Si nu vreau sa am legatura cu oamenii care au o astfel de harta a mintii precum am expus mai sus. Asa incat as aprecia un avertisment mare si lat de genul:

acest spectacol contine limbaj suburban, abjectii, nuditate, expunerea publica a organelor genitale etc dupa caz

in felul acesta toata lumea stie ce isi asuma si da, atunci protestele sunt inflamatoare si inutile

Mergi la inceput

Aqai, eu incerc sa vad lucrurile obiectiv, dincolo ce ne place mie si tie. nu pricep de ce toata lumea vine cu argumentul gusturilor proprii, cand discuta situatia asta. chiar crezi ca e relevant aici daca iti place tie sau nu limbajul frust si cum te raportezi tu personal la oamenii care-l folosesc?

daca e greseala managementului, fa plangere/scandal managementului, nu actorilor. actorii n-au nicio vina ca managementul a omis sa avertizeze spectatorii cu privire la limbaj, asa cum n-au nicio vina restul spectorilor, care poate voiau sa vada piesa, cu limbaj frust cu tot. cum foarte bine spui chiar tu: "o institutie de cultura e libera sa se manifeste "cultural" in vari-moduri, cata vrem,e isi informeaza publicul despre "viziunea" proprie. " nu s-a informat publicul, asta e marea eroare a institutiei. de ce toata lumea considera normal sa dai vina pe actori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:

Citat:

normal e, daca nu-ti place piesa, sa pleci. nu sa faci scandal si sa le explici actorilor cum ar trebui sa joace, caci nu esti nici regizorul, nici directorul teatrului.

Citat:

absolut de acord cu tine! si nu l-am vazut pe profesorul nostru sa faca plangere la conducerea teatrului, care este, intr-adevar, locul potrivit pentru proteste civilizate. asta ca tot se bate moneda pe "civilizat".
daca a fost greseala cuiva, a fost a managementului teatrului, care a facut parteneriatele cu scolile. doar nu-ti inchipui ca actorii s-au ocupat personal sa invite liceul la teatru?

El spune ca a cerut pe loc conducerii teatrului sa opreasca spectacolul, dar aceasta a refuzat.
Eu nu am spus ca a reactionat perfect, dar a fost intr-o situatie extrem de delicata, cu oaspeti de la Chisinau, cu 100 de elevi in sala, etc. E clar ca a fost depasit, ca a pierdut controlul.

E clar ca a fost extrem de neplacut si pentru actori. Ei nu sunt vinovati, dar reactia putea fi mai eleganta. Putea exista intelegere de ambele parti, pentru toate persoanele in cauza. Cu toata ipocrizia, pot spune ca mitocania nu face cinste nimanui.
Daca am fi obisnuiti cu politetea, cu civilizatia, probabil ar fi mai usor sa ne cerem scuze unii altora pentru neplacerile create. Mai precis, conducerea teatrului ar trebui sa o faca, in primul rand.

Mergi la inceput

Citat:

El spune ca a cerut pe loc conducerii teatrului sa opreasca spectacolul, dar aceasta a refuzat.
Eu nu am spus ca a reactionat perfect, dar a fost intr-o situatie extrem de delicata, cu oaspeti de la Chisinau, cu 100 de elevi in sala, etc. E clar ca a fost depasit, ca a pierdut controlul.

E clar ca a fost extrem de neplacut si pentru actori. Ei nu sunt vinovati, dar reactia putea fi mai eleganta. Putea exista intelegere de ambele parti, pentru toate persoanele in cauza. Cu toata ipocrizia, pot spune ca mitocania nu face cinste nimanui.
Daca am fi obisnuiti cu politetea, cu civilizatia, probabil ar fi mai usor sa ne cerem scuze unii altora pentru neplacerile create. Mai precis, conducerea teatrului ar trebui sa o faca, in primul rand.

si eu cred ca profesorul a pierdut controlul. de la mine se vede ca vina se imparte intre managementul teatrului, care n-a informat spectatorii despre limbaj si profesor, care nu s-a informat el insusi ce fel de piesa e, inainte sa umple sala cu elevi de liceu si oaspeti din strainatate. au fost oamenii nepotriviti in locul nepotrivit si s-a ajuns aici din cauza omisiunilor de ambele parti.

de ce a picat magareata pe actori si de ce se vorbeste despre "deteriorarea actului de cultura" in acest context, ma depaseste complet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Portocalia, discutam prin prisma gusturilor proprii fiindca perceptia artei e un act individual, gandesc eu. Si astfel fiind, nu poate fi obiectivizat.

Cum ar fi sa zic eu ca imi place arta lui Andy Warhol, dar obiectiv vorbind a facut niste portrete fotografice ale unor persoane foarte publice si populare si cutii de conserve, deci nu e cine stie ce? Fie imi place, fie nu si atunci aduc argumente sa-mi sustin opinia.

Apoi da, conducerea teatrului e vinovata, asta nu inseamna insa ca un demers public e exclus. Uite, exista undeva o reactie a acestei conduceri? A iesit ea public sa avertizeze ca respectivul spectacol nu e adresat tutror categoriilor de varsta/ spectatori? Din cate stiu eu, nu. Asa ca e bine ca totusi cineva trage un sistem de alarma.

in rest, actor vinovat, nevinovat e cam mult spus. El in cazul acesta e doar un mijloc, o unealta care face respectiva piesa sa ajunga la public. Ca el isi apara prestatia, e de inteles, ca doar n-o sa iasa acum la rampa sa spuna "stiu ca e crap, da' am acceptat pentru.... si ma simt ca o unealta folosita in numele faimei si reusitei in cariera"

in rest, el sa fie sanatos. goana dupa senzational cu orice pret e alegere personala, cu consecintele proprii.

Mergi la inceput