concursuri, portofolii, chestii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Adica noi am vazut parinte ce si-a indopat fiul bolnav de otita si cu stare febrila, deci l-a indopat cu un pumn de medicamente, a tipat la el si la bagat in teren. A tipat la el de pe margine tot concursul, pustiul juca si la un moment dat cand era in dezavantaj il busise plansul dar slava domnului a castigat concursul ca altfel cred ca ta-su o lua razna. M-am bucurat ca l-a batut pe fi-miu si fi-miu mi-a spus ca a rasuflat usurat ca a luat bataie, ca-i era frica de celalalt parinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Da, cum vor face fata acesti copii care sunt invatati sa copieze unui examen de tip international, cu camere de luat vederi existente la fiecare proba si cu supraveghetori discreti, amabili, dar fermi (adica , daca incerci sa copiezi, vin prompt si te evacueaza cat mai discret)?
Exista o legatura directa intre rezultatele din unele centre si invatatoare de genul Bereanda care se lauda cu rezultate exceptionale, dar care nu sunt decat praf in ochi unor parinti dornici de "performante" scolare.
Pe de alta parte, in conditiile in care concurezi corect, ai avantaje pe termen lung: inveti din fiecare greseala, te obisnuiesti cu atmosfera, iti poti controla emotiile mai bine, parintii si invatatoarea pot sa isi dea seama care este evolutia ta si sa ia masuri de corectare a greselilor respective, nu-ti pasa unde dai un concurs, in scoala ta sau in Honolulu, fiecare concurs are o structura proprie a subiectelor, esti capabil sa faci fata multor tipuri de subiecte.
Sunt multe scoli in care regulile sunt respectate, sunt multe invatatoare ok, normale sau chiar foarte bune fara sa apeleze la tehnici mai putin legale. Numai ca uneori parintii se uita dupa rezultate si vad 100 de copii cu 100 p, wow, ce scoala minune, hai si noi acolo. Nu-si pun intrebari, nu fac comparatii.

Despre concursuri. "Fii inteligent". Incriere gratuita, mor dupa asa ceva, dar culegere obligatorie :))). Prima etapa, in centrele in care se organizeaza-acolo unde sunt multi copii-inseamna practic o selectie de subiecte din acea culegere. Etapa nationala consta in 4 subiecte, destul de facile.

"Scoala cu ceas", un concurs cu subiecte dificile , notate gen olimpiade, adica 7 p subiectul cu 4 subiecte proba. Este un concurs interesant, numai ca anul trecut la a treia, din pacate, primii 8 sau 10,multi oricum, prea multi, toti cu maxim de puncte, veneau din centrul organizator, ceea ce nu e tocmai in regula.

Olimpiadele s-au scos de la a patra pe motivul idiot ca surmeneaza copilul. Dar concursurile cu bani sunt ok, nu mai surmeneaza pe nimeni. Nici pa aia de 6 ani, din moment ce s-au dat aprobari pentru organizarea lor.

Despre citirea rezultatelor: nu va panicati daca veneti ca la unele scoli toti sunt nemaipomeniti si copilul vostru, foarte bun, nu a atins cota alora, orice scoala care iese din medie cu mult cu rezultatele, cu foarte mici exceptii, a apelat la tehnici dubioase de dobandire a lor. La un moment dat, veti vedea, se opresc, si-au facut plinul cu medalii, lasa in pace concursul. De regula, organizatorii sunt diferiti la concursuri si atunci este posibil ca, intr-o scoala, pe subiecte de dificultate apropiata, la euclid toata lumea sa fie perfecta pentru ca organizatorul a fost un trisor si peste o saptamana la Nastasescu aceiasi copii sa cada brusc. Parintii zic ca a fost o zi proasta fara sa intre in amanunte.

In strainatate, se foloseste asa -numita curba a lui Gauss pentru detectarea matrapazlacurilor. Sunt locuri, universitati care folosesc curba lui Gauss in evaluarea studentilor: ai A, inseamna ca esti in primii 1 sau 2% din totalul participantilor, apoa A- ,B in functie de numarul participantilor, nu de un anume punctaj general al subiectelor.
Incercati sa o aplicati si cand va uitati la rezultatele copilului vostru, daca curba nu mai e curba ceva nu e in regula: subiecte prea usoare, punctaje falsificate, soptit etc.

Unde se duc banii incasati de la parinti? Eu apreciez o etapa din toate concursurile undeva la cateva milioane de euro. O parte merg la organizatori, o parte intra in fondul de protocol pentru ungerea autoritatilor care dau aprobarile(inspectorate, minister etc), altii merg la supraveghetori si evaluatori. Nu cred ca fiscul are vreo treaba cu acesti bani, poate doar la edituri unde se trag zecile de culegeri care vin la pachet cu concursurile.

Grav este ca institutii ale statului gireaza acest concursuri fara sa controleze desfasurarea lor. In definitiv, vorbim de scoli publice care trebuie controlate de cineva. Responsabilitatea nu exista, pana la urma este vorba de o frauda daca se copiaza, despre falsificarea unor rezultate. Cine raspunde legal pentru asta?

Unele concursuri isi spun pompos: "un proiect sub egida Academiei Romane" sau " cu binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane", "in parteneriat cu Min Educatiei" etc. Dar cum poate Acedamia Romana sa gireze un proiect in educatie care nu asigura conditii uniforme si corecte pentru toti? Sau cum isi da binecuvantarea Patriarhia Romana pentru un concurs scolar care incalca pe alocuri invataturile biblice, care ii invata pe copii sa triseze?

Mergi la inceput

A intrebat cineva ceva de concursurile de cultura generala. Iata o intrebare de la Smart:
" Ce imbraca Ioana intr-o zi geroasa?
a)sapca; b)tricou; c)palton;d)sandale; e)maiou"
Un singur raspuns este corect, dar multi copii imbraca in zile geroase si maiou. De ce nu este corect cuvantul "maiou"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Oh doamne fi-miu ar fi ales corect doar pt ca el nu poarta maiou

Eu sincer m-am lamurit, avem de-a face cu cel putin 50% masluire de rezultate, chit ca vorbim de un copil care ar fi luat 92p, daca il aduci la 100p tot masluire se cheama. Sunt si copii care muncesc pe bune, dar sunt putini. Oricum, subiectul merita 5 stele, am inteles multe lucruri.

Majoritatea copiilor nu ajung sa concureze international, cel mult ajung la un concurs de dosare pentru admitere in facultate in ipoteza ca trec de BAC. Sper sa se schimbe situatia, altfel o sa ajungem in galeata cu educatia, mai mult decat suntem acum.

buli, copilul meu merge la si mai putine concursuri si nu pentru ca nu avem bani sau pentru ca as fi suspectat eu fraude, dar nu am vazut rostul si nu avem timpul necesar. Acum deja vad lucrurile altfel.

lory tot ce ai spus se aplica perfect si in sport, unde trebuie sa astepti si sa muncesti sustinut ani de zile pentru un rezultat remarcabil. Nu exista sa-ti sopteasca cineva la ureche, pur si simplu esti tu cu tine

Si acolo se fac afaceri pe baza sentimentelor "parintesti" doar ca ulciorul nu merge mult la apa, parintele pur si simplu vede ce poate copilul, copilul competitioneaza direct cu alti copii, iar un antrenor poate sa astepte si 15 ani pana gaseste un copil din acel 1% mult ravnit, baza de selectie e mult mai mica.

Trebuie insistat pe langa minister si inspectorat, poate chiar ARACIS sa fie implicat, nu de alta, dar o sa ajungem cu concursuri ca la lotopronosport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Loryi1974,doamne,iti multumesc!Banuiam anumite lucruri,dar nu la acest nivel!Acum chiar cred ca am un copil bun...Nici nu imi doresc sa ia 10 curat la concursuri,inseamna ca ar fi batator la ochi!

Si noi am acumulat frustrari...Pentru ca nu stii care note sunt reale si care nu,si rezultatele copilului,practic,nu le poti compara...M-am mai linistit...oricum,noi am rarit-o cu concursurile anul asta!

Mergi la inceput

De ce sa nu iti doresti sa iei maxim atata timp cat concurezi cinstit? Ceilalti, cei care fura, au o problema, nu cei care obtin rezultate pe bune. De la ei pleaca imputiciunea.

In Ilfov, in Buftea si in Voluntari sunt peste 50 de rezultate peste 95 p la Nastasescu si la romana si la mate la a patra. Cu acestia vom concura pe locurile de la liceu. Vor veni cu medii extrem de mari, enorm de multi. Trebuie sa gandim in perspectiva. Copiaza acum si li se dau punctaje mari, asa vor face in gimnaziu, cu celebrele medii anuale.

Edit: Ioana poate sa imbrace si un tricou daca are chef pe sub palton Pe de alta parte, cati copii se imbraca iarna in palton? Multi sunt in geci si foarte multi au maiou. A mea uneori are tricou pe sub geaca pentru ca peste tot unde merge in acea zi este cald.

Mergi la inceput

Asta este problema...Daca in clasele primare "isi cumpara" rezultatele ,asa vor continua si in gimnaziu...SI,DA,CU ACESTIA VOR CONCURA PENTRU ADMITEREA LA LICEU!Asta este ceea ce ma ingrijoreaza cu adevarat!

Mergi la inceput

Nu se vor schimba lucrurile in tarisoara asta...RAUL SI CORUPTIA vin de sus in jos!Dreptate si corectitudine?Poate in alta tara,in alta viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Acest concurs cica e gratuit, dar trebuie sa cumperi culegerile

Nu trebuie sa cumperi culegerile la Comper... ai nostri au participat in clasa a V-a, vor participa si anul acesta si nu am cumparat nici o culegere pentru concurs. (Al meu participa pentru ca este gratis si se da in timpul saptamanii)

Nici nu ma gandeam ca se triseaza si la un concurs gratuit... si fara premii. Pe asta se bazau si organizatorii cand au spus ca nu se copiaza. Nu se ateptau insa ca parintii sa puna atat pret pe diploma aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
SI,DA,CU ACESTIA VOR CONCURA PENTRU ADMITEREA LA LICEU!Asta este ceea ce ma ingrijoreaza cu adevarat!

Si pe mine ma ingrijoreaza asta, mai ales daca se vor schimba conditiile. Anul trecut cu camere de luat vederi si corectat lucrarile in centre a fost mult mai bine.
La noi in scoala notele se dau pe bune, evaluarile s-au dat mereu pe bune, asa ca erau copiii dezavantajati. Pe cand anul trecut, datorita conditiilor ai nostri au trecut in frunte.
In clasa a V-a am avut o dilema ... daca sa las copilul in scoala asta stiind ca va munci mult, iar media generala va fi mai mica sau sa-l mut intr-o scoala unde stiam ca se copiaza si va avea 10 pe linie fara sa stie mare lucru.
Am ramas in scoala din mai multe motive, dar unul a fost si dorinta de a avea un copil care stie. Acum citind ce se scrie pe aici imi dau seama ca am facut cea mai buna alegere (in plus are profesori mai buni si mai dedicati decat am avut eu), dar totodata ma ingrijoreaza ce ne asteapta la liceu, fie el si unul bun.

Mergi la inceput