concursuri, portofolii, chestii
Raspunsuri - Pagina 5
loryi1974 spune:
Da, ai dreptate, culegerile comper nu sunt obligatorii. S-au platit doar banii de copiat foile :))
Ce credeti ca am gasit pe siteul Comper: " urmare a nenumaratelor () solicitari ale cadrelor didactice, am hotarat organizarea concursului si la clasa pregatitoare" .
Alte concursuri: Campan, Jose Marti(scoala 56), Micii Campioni(admiterea in Vianu, Micul Gauss.
Am observat ca cele care se organizeaza doar la o anumita scoala sunt relativ mai corecte. E posibil insa si ce s-a intamplat anul trecut la Scoala cu Ceas la a treia, 9 concurenti din acelasi centru sa obtina maxim de puncte- si numai ei, nimeni altcineva.
loryi1974 spune:
Si inca ceva, la Euclid, doamnele de la 146, copiatoarele sefe de anul trecut, sunt singurele care nu au trecut si mailul de contact. Oare de ce ?
Edit:va puteti convinge intrand pe siteul Euclid, la centre de evaluare.
meru spune:
La aceste concursuri nu e obligatoriu sa mergi si chiar parintii ar putea boicota aceste concursuri, in semn de protest!
Mai grav e furtul de note din gimnaziu! Aproape jumatate din oras termina cu note intre 9 si 10!!!
loryi1974 spune:
Se apropie prima etapa din Lumina Math.-15 noiembrie.
Din pacate, la scoala 146 tot acea minunata doamna este organizatoare.
Sa speram ca acest concurs are un sistem bine pus la punct de detectare a fraudelor.
De interzis concursurile in scoli, nu e cazul. Dar ce masuri se pot lua totusi pentru stoparea fraudelor?
buli spune:
iar pe 17 este prima etapa la euclid.
pe aici nu s-a auzit de luminamath. oricum nu l-as fi lasat la doua concursuri in 3 zile.
Andries spune:
In strainatate, la orice examen care conteaza pentru o certificare se oate face "walk in" innopinat, de catre organizatia care atesta examenul.
In afara de camere de supraveghere (imi inchipui ca nu vor dori sa organizeze concursuri sub camere) se pot face aceste vizite "de evaluare" in timpul efectiv al concursului. Dar ar trebui ca fundatia ce organizeaza sa se preocupe sa organizeze si aceste verificari.
loryi1974 spune:
Da, asa ar trebui si zic ca asa fac. Doar ca nu se duc niciodata acolo unde ar trebui....
Legat de camerele video, eu nu inteleg de unde atata inversunare impotriva lor pe motiv de stres pentru copii. Copila mea a dat deha un examen supravegheat video si nu a stresat-o cu nimic camera. Bine, ea stia ca aceste cemere ajuta la pastrarea unei atmosfere corecte, poate de aia i se par ok. La cate o fi vazut prin scolile romanesti...
Anka74 spune:
La fiimiu sunt camere in toate clasele...asa a fost din prima zi de scoala. De ce sa fie timorat? A fost in cancelarie si a vazut cum se vede in clasa (asta in prima saptamana de scoala, l-a intrebat pe director daca ar putea sa vada si el cum se vede pe camera...si directorul l-a lasat , lucru foarte normal de altfel). Ba chiar din clasa a doua au doua camere/fiecare clasa, pt o mai buna acoperire.
Banuiesc eu, camerele functioneaza si cand u vreun concurs!
Cred ca e mai mare stres pt cei de la catedra decat pt copii.
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Da, ai dreptate, culegerile comper nu sunt obligatorii. S-au platit doar banii de copiat foile :)) Ce credeti ca am gasit pe siteul Comper: " urmare a nenumaratelor () solicitari ale cadrelor didactice, am hotarat organizarea concursului si la clasa pregatitoare" . Alte concursuri: Campan, Jose Marti(scoala 56), Micii Campioni(admiterea in Vianu, Micul Gauss. Am observat ca cele care se organizeaza doar la o anumita scoala sunt relativ mai corecte. E posibil insa si ce s-a intamplat anul trecut la Scoala cu Ceas la a treia, 9 concurenti din acelasi centru sa obtina maxim de puncte- si numai ei, nimeni altcineva. |
Cred ca performerii s-au gandit sa-l enerveze un pic pe Micul Gauss!
BESTUTZA spune:
Anul trecut l-am trimis la un singur concurs unde a luat "doar" fb, nu excelent,cerandu-i expres sa isi citeasca singur enunturile problemelor,pentru ca stia sa citeasca inainte de scoala.
A incercat sa fie atent la ce spunea enuntul,dar daca doamna tot citea,normal,a urmarit si el dupa ce s-a incurcat.
Cand a venit doamna si a adus medalia "gaussianului",ca una a fost in toata clasa, a venit foc si para acasa ca nu intelege cum a gresit,intrebandu-a de zor de ce i-am zis lui sa citeasca cand celorlalti li s-a citit...
De atunci nu l-am mai trimis, in schimb am facut acasa subiectele concursurilor. Nu a ajuns la maxim niciodata.
Alergatura dupa medalii,trese,diplome,trompete,podiumuri e a unor parinti,multi f,f asemantori invatatoarei de care tocmai se face pomenire in scrierile de la alt subiect.
Sa fim seriosi, procentual,sigur, exceptand grupurile de experti ce il ignora pe Gauss, foarte putini copii lucreaza tipurile de probleme date la aceste "concursuri", fara antrenament specializat si mult exercitiu.
Ca sa nu mai existe batalia pentru diplome luate oricum ,de oriunde,numai diplome sa fie, se poate adopta o strategie in care aceste concursuri sa se transforme in evaluari generale de tipul concursurilor Comper.
Evaluarile ritmice la nivel national ar fi un semnal pentru parinti care pot "umple" mai usor lacunele descoperite, elevii pot aprecia seriozitatea abordarii: egala pentru toti.
Poate ar disparea sau am auzi mai putin frecent "Profa are ceva cu mine: lui X ii da 10,mie 3", poate ar inceta si durerile de burta aparute instant.
Concursurile, diplmele luate de grupri eminente existente intr-un anumit centru, pot orna foarte bine un cv si gata.
Acum, pentru un loc mai bun la liceu, obtinerea de note foarte mari la toate disciplinele, duce la sacrificarea nejustificata a multor animale din batatura.
Doar sa se vrea si Ministerul poate opri sau continua eroarea existenta...Dar nu cred..Trebuie sa existe probleme de rumegat si .."de ce simplu,cand se poate complicat?"